שאלה לגבי ARC
יש לי טלוויזיה של הייסנס 75K700 שמחוברת לרסיבר דרך כניסת HDMI3
אם אני רוצה שתוכן שמשודר ישירות ע"י הטלוויזיה יושמע גם הוא ע"י הרסיבר אני צריך להשתמש בARC
בmanual של הטלוויזיה רשום שיש ARC בכניסת HDMI2 אבל לא ברור האם רק בה או שזו רק דוגמה, האם מישהו בדק?
האם ניתן להעביר שמע חוזר (ARC) דרך אותו כבל HDMI שמשדר אל הטלוויזיה מהרסיבר (במקרה שלי HDMI3) או שחובה שיהיו שני כבלי HDMI מחוברים לטלוויזיה?
אם אני רוצה שתוכן שמשודר ישירות ע"י הטלוויזיה יושמע גם הוא ע"י הרסיבר אני צריך להשתמש בARC
בmanual של הטלוויזיה רשום שיש ARC בכניסת HDMI2 אבל לא ברור האם רק בה או שזו רק דוגמה, האם מישהו בדק?
האם ניתן להעביר שמע חוזר (ARC) דרך אותו כבל HDMI שמשדר אל הטלוויזיה מהרסיבר (במקרה שלי HDMI3) או שחובה שיהיו שני כבלי HDMI מחוברים לטלוויזיה?
- hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
אתה מחבר מהיציאה של הרסיבר שתומך ב ARC לכניסת ה ARC של הטלויזיה.
כשאתה משדר משהו מהטלויזיה, הרסיבר אמור להבין את זה ולהגביר את התוכן שמשודר מהטלויזיה.
מפה נובע שאתה צריך רק כבל HDMI אחד מהרסיבר לטלויזיה.
כשאתה משדר משהו מהטלויזיה, הרסיבר אמור להבין את זה ולהגביר את התוכן שמשודר מהטלויזיה.
מפה נובע שאתה צריך רק כבל HDMI אחד מהרסיבר לטלויזיה.
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
כמו שענו זה פשוט
צריך כבל אחד כי התקשורת דו-כיוונית.
ברוב רובם של המקרים כל מכשיר יש רק יציאה/כניסה אחת עם ARC והיתר ללא. יש להשתמש בשני הקצוות בנקודה תומכת.
הפעלת הARC איננה אוטומטית ודורשת הפעלה בשני מכשירי הקצה.
יש גם מעבר פקודות בנוסף ככה שתוכל למשל לכבות שני מכשירים עם שלט אחד ולשלוט על הווליום עם כל אחד משני השלטים.
צריך כבל אחד כי התקשורת דו-כיוונית.
ברוב רובם של המקרים כל מכשיר יש רק יציאה/כניסה אחת עם ARC והיתר ללא. יש להשתמש בשני הקצוות בנקודה תומכת.
הפעלת הARC איננה אוטומטית ודורשת הפעלה בשני מכשירי הקצה.
יש גם מעבר פקודות בנוסף ככה שתוכל למשל לכבות שני מכשירים עם שלט אחד ולשלוט על הווליום עם כל אחד משני השלטים.
אז במקרה שלי אני צריך להשתמש ב HDMI2 בשביל לקבל ARC אבל אני חייב להשתמש ב HDMI3 כדי לקבל 4K 60Hz
זה מעניין כי אם אני זוכר נכון היה שלב כלשהו בו היה זיהוי של הרסיבר ע"י הטלוויזיה וגם כיבוי משותף
האם יש מישהו עם טלוויזיה מסדרה K700 שמפעיל ARC?
זה מעניין כי אם אני זוכר נכון היה שלב כלשהו בו היה זיהוי של הרסיבר ע"י הטלוויזיה וגם כיבוי משותף
האם יש מישהו עם טלוויזיה מסדרה K700 שמפעיל ARC?
- hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
@acker16
·
HDMI2 מספיק גם ל 4K, ARC, HDR, וגם לחזרה.
·
HDMI2 מספיק גם ל 4K, ARC, HDR, וגם לחזרה.
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
CEC ו-ARC אלה שני דברים שונים.
CEC - עבור שליטה על הציוד, יכול להיות זמין על כל הכניסות, אך ARC ברוב\כל המכשירים זמין רק על כניסה אחת.
CEC - עבור שליטה על הציוד, יכול להיות זמין על כל הכניסות, אך ARC ברוב\כל המכשירים זמין רק על כניסה אחת.
@TheCoolest
·
קראתי אתמול את הmanual של הרסיבר שלי , יאמהה RXV679 וגיליתי שהARC לא היה מופעל.
עכשיו הוא מופעל וכאשר הטלוויזיה מנגנת תוכן פנימי הרסיבר עובר אוטומטית לערוץ AV שהגדרתי לו (כמו שרשום שאמור לקרות)
הבעיה היחידה היא ששום קול לא יוצא מהרסיבר,בmanual של הרסיבר רשום שבמקרה כזה צריך להעביר כבל אופטי מהטלוויזיה לרסיבר אבל מסיבות לוגיסטיות איך לי איך לעשות את זה וגם אז אין שימוש ב ARC.
אני לא יכול להשתמש בכניסת HDMI2 כי היא בתקן HDMI 1.4 ולא 2.0 ולכן שידור ב 4K מוגבל ל 30hz וזה בלתי אפשרי מבחינתי.
האם אני מפספס משהו?
·
קראתי אתמול את הmanual של הרסיבר שלי , יאמהה RXV679 וגיליתי שהARC לא היה מופעל.
עכשיו הוא מופעל וכאשר הטלוויזיה מנגנת תוכן פנימי הרסיבר עובר אוטומטית לערוץ AV שהגדרתי לו (כמו שרשום שאמור לקרות)
הבעיה היחידה היא ששום קול לא יוצא מהרסיבר,בmanual של הרסיבר רשום שבמקרה כזה צריך להעביר כבל אופטי מהטלוויזיה לרסיבר אבל מסיבות לוגיסטיות איך לי איך לעשות את זה וגם אז אין שימוש ב ARC.
אני לא יכול להשתמש בכניסת HDMI2 כי היא בתקן HDMI 1.4 ולא 2.0 ולכן שידור ב 4K מוגבל ל 30hz וזה בלתי אפשרי מבחינתי.
האם אני מפספס משהו?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@acker16
·
אם ה-ARC נמצא ב-HDMI2, אז כדי להעביר אודיו לרסיבר דרך ARC, אתה צריך לחבר אותו ל-HDMI2.
עכשיו, מאחר והכניסה הזו לא תומכת ב-4K, אז הפתרון הכי פשוט הוא לחבר את הרסיבר לטלויזיה בכבל אופטי. מבחינת איכות אתה לא מאבד שום דבר כי ARC זה בעצם חיבור בעל אותן יכולות בדיוק כמו החיבור האופטי.
·
אם ה-ARC נמצא ב-HDMI2, אז כדי להעביר אודיו לרסיבר דרך ARC, אתה צריך לחבר אותו ל-HDMI2.
עכשיו, מאחר והכניסה הזו לא תומכת ב-4K, אז הפתרון הכי פשוט הוא לחבר את הרסיבר לטלויזיה בכבל אופטי. מבחינת איכות אתה לא מאבד שום דבר כי ARC זה בעצם חיבור בעל אותן יכולות בדיוק כמו החיבור האופטי.