שלום לכולם,
בהמשך לשרשור קודם, אני מנסה להתאים סלון למערכת קולנוע ביתית תוך התבססות על מה שכבר יש.
מצורפת תמונה של הסלון עצמו: החזית של קיר הגבס עם המקום לטלוויזיה (כרגע 46", בעתיד נצטרך להרחיב את זה קצת), הנמכת גבס של התקרה שאותה אני ארצה לנצל בשביל זוג רמקולי תקרה, וגב הסלון שם אני אצטרך לראות איך אני מוביל זוג רמקולים אחורי עם מינימום פגיעה באסתטיקה ובלי שום חיווט חיצוני (משיקולי שלום בית).
כמו שאפשר לראות, הקיר עצמו כבר מגיע עם רמקול סנטר ושני רמקולים קדמיים מובנים, ירושה מדיירים קודמים. עוד לא פתחתי את הגבס בשביל לדעת באיזה דגם בדיוק מדובר אבל אני יוצא מנקודת הנחה שהם בסדר.
בנוסף, יש ברשותי מערכת יעודית של לוג'יטק Z5500 שנרכשה בעבר בשביל קולנוע ביתי למחשב, שכוללת 5 סטלייטים (8 ohm ו-62W לכל רמקול) וסאב (10", 188W). אפשר לראות את המפרט כאן:
https://www.newegg.com/Product/Product. ... 7XZ33K8975
(תתעלמו מהמחיר המופקע. אלו במקור רמקולים של 400$ שפשוט ירדו מייצור)
אני בגדול מתכנן לרכוש רסיבר (כרגע מסתכל על ה1300 של דנון שנראה אופטימלי לתקציב, אבל מתלבט גם לגבי דגמים אחרים של ימאהה ואונקיו) ושוקל להשמיש את מה שכבר יש לי. המטרה היא להשמיש את שלושת הרמקולים הקיימים על הקיר, ולהשתמש ב-4 סטלייטים של לוג'יטק כשמתוכם זוג אחד אני מושך לתקרה, וזוג נוסף לקיר האחורי. אבל:
- עוד לא ברור לי מה טיב הרמקולים הקיימים, ויכול להיות שאצטרך להחליף אותם.
- הרמקולים של לוג'יטק מתחברים למגבר שבתוך הסאב עם חיבור RCA. אני מניח שאצטרך לכל הפחות להחליף/לפתוח את החיבור הזה (וכנראה אצל איש מקצוע. לא סומך על זה שאני לא אגרום שם נזק עם הידיים שלי).
- מאחר ובלוג'יטק הסאב עצמו משמש גם בתור יחידת ההגברה שאליה מחוברת קונסולת שליטה קטנה יותר, אני לא בטוח אם הוא יודע להתנהג כמו סאב "עצמאי" במידה ואחבר אותו ישירות למגבר דרך כניסת סטריאו נניח. ובנוסף אליו ישאר לי גם רמקול סנטר נוסף אחד שלא יהיה לי מה לעשות איתו, מה שמעלה את השאלה אם לא כדאי לנסות למכור את המערכת הזו כמו שהיא ביד2, ואז להשלים את ההפרש ולקנות סט רמקולים מתאים במקום?
בנוסף לכל ההתלבטויות אני אשמח לשמוע ממי שכבר יש לו ניסיון לגבי מיקום אופטימלי של הרמקולים העליונים והאחוריים בקונפיגורציה כזו. כמה קרוב לספה צריכים להיות הרמקולים העליונים? כמה נמוך צריך להוריד את הרמקולים האחוריים? (במידה ואשתמש בלוג'יטק אז גם יש להם קצת ציר סיבוב ואני מניח שאפשר לנצל את זה)