לאיזה רסיברים יש שליטה טובה מאפליקציה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

לפני כמה שנים הסבירו לי שלחלק גדול מה רסיברים אפשר להתחבר ממערכת בית חכם עם ממשק מיוחד ואפליקציה של הבית החכם . אבל אמרו לי שאם אני קונה רסיבר של YAMAHA יש להם אפליקציה חינמית טובה לשליטה על הרסיבר.

מעניין אותי מה יש היום בשוק - אני צריך בקרוב לבחור רסיבר ולא ודע מאיפה להתחיל.
אני מתכנן ארון תקשורת ומערכות שיושב רחוק מהסלון וכך אני צריך שתהיה לי שליטה נוחה ופשוטה מאפליקציה.
אשמח להכוונה ראשונית.

תקציב בניים של 5-8K ש"ח וגמיש.
אין לי בעיה להזמין מאמזון אם זה כדאי - אבל בתור התחלה אני צריך בכלל לבחור רסיבר והמבחר עצום.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #2 

@raoul

לדנון, לימאהה, למרנץ - כל רסיבר עם תכונות WIFI, נתמך גם ע"י אפליקציה.
איזו מהן הטובה ביותר?
תלוי מה ההגדרה שלך לטובה ביותר.
מבחינתי כל שליטה ברמה בסיסית ומתקדמת היא טובה, וזה אני מקבל כיום עם רסיבר של 2 סדרות אחורנית, ורסיבר מהסדרה הנמוכה ביותר, ה X1200 של דנון.
אם אתה רוצה לבדוק ממש פונקציונאליות, נראה לי שתצטרך לבדוק ברשת על כל אחת מהן, יש גם אפליקציות צד ג' שאנשים כאן משתמשים בהן, אולי הם יוכלו להסביר לך מדוע.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

גל , אתה נותן מענה על כל שאלה שאני שואל בפרום - כל הכבוד והמון תודה, בנאדם כלבבי .

אולי תוכל להפנות אותי לאיזה מאמר שמסביר איך לבחור רסיבר , מה התכונות שכדאי להסתכל עליהם ומה פחות חשוב.
לפני כמה שנים הלכתי ושמעתי מלא רסיברים ואת האמת ההבדל הוא ברמקולים - ולא הצלחתי להבחין בהבדל בין הרסיברים מבחינת סאונד -
בזמנו קניתי הרמן קרדון מסדרה די גבוה , אך לצערי זה היה ממש לפני עידן ה-HDMI ואין לי ברסיבר מיתוג HDMI - וזה הכרח לצורך שליטה מרחוק (לא רוצה להעביר מלא כבלים של HDMI בין ארון התקשורת לבין הטלויזיה)
אני מניח שכיום יש רסיברים שעושים דברים אחרים מרק הגברה: כל מיני קליברציות עצמיות לקולנוע ביתי , כל הנושא של שליטה מרחוק ע"י אפליקציה.

מה ההבדל בין רסיבר ב-3,000 ש"ח לבין 6,000 ש"ח לבין 8,000 ש"ח ומעלה?
האם כדאי לי ללכת על משהו טוב ויקר או שאין לזה חשיבות אלא למשתמשים אודיופילים עם דרישות מיוחדות?
האם עדיין YAMAHA נחשבת מובילה בתחום , או מי הן החברות המומלצות בטווח מחירים הזה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

אם חשובה לך שליטה מהאפליקציה, הוצא מהמשוואה את הרסיברים של דנון.
האפליקציה שלהם פשוט בזיונית. איטית, מרגיזה ולא יציבה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

raoul כתב:גל , אתה נותן מענה על כל שאלה שאני שואל בפרום - כל הכבוד והמון תודה, בנאדם כלבבי .

אולי תוכל להפנות אותי לאיזה מאמר שמסביר איך לבחור רסיבר , מה התכונות שכדאי להסתכל עליהם ומה פחות חשוב.
לפני כמה שנים הלכתי ושמעתי מלא רסיברים ואת האמת ההבדל הוא ברמקולים - ולא הצלחתי להבחין בהבדל בין הרסיברים מבחינת סאונד -
בזמנו קניתי הרמן קרדון מסדרה די גבוה , אך לצערי זה היה ממש לפני עידן ה-HDMI ואין לי ברסיבר מיתוג HDMI - וזה הכרח לצורך שליטה מרחוק (לא רוצה להעביר מלא כבלים של HDMI בין ארון התקשורת לבין הטלויזיה)
אני מניח שכיום יש רסיברים שעושים דברים אחרים מרק הגברה: כל מיני קליברציות עצמיות לקולנוע ביתי , כל הנושא של שליטה מרחוק ע"י אפליקציה.

מה ההבדל בין רסיבר ב-3,000 ש"ח לבין 6,000 ש"ח לבין 8,000 ש"ח ומעלה?
האם כדאי לי ללכת על משהו טוב ויקר או שאין לזה חשיבות אלא למשתמשים אודיופילים עם דרישות מיוחדות?
האם עדיין YAMAHA נחשבת מובילה בתחום , או מי הן החברות המומלצות בטווח מחירים הזה?
...
אל תתן לעובדות לבלבל אותך.
אל תחפש את ההבדלים בין המחירים או המותגים.
תחפש מה שאתה צריך.
כלומר, מגבר עם הגברה מספיק טובה לרמקולים שלך, מגבר עם מספיק כנסיות ויציאות עבור מוצרי ה HDMI שלך, כולל אחד או שניים ספייר לעתיד, מגבר עם מערכת כיול טובה כמו האודסי, מגבר עם OSD (תצוגה על גבי המסך) עם תכונות כמו ARC אם נדרש, שלא לדבר כמובן על WIFI או בלוטות'.
תעשה ממש רשימה עם צ'ק ליסט, ואת זה תשווה לרסיברים שנמכרים כיום.
לגבי מותג כזה או אחר, אז ימאהה בהחלט טובים, אבל כך גם מרנץ ודנון.
לגבי האפליקציה של דנון, מעולם לא חוויתי בעיה והוא עשה מה שנתבקש, אבל כל אחד והניסיון שלו..

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

מדריך שאולי יעשה לך קצת סדר (באנגלית)
https://www.digitaltrends.com/home-thea ... g-guide/2/

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

לאיזו חברה יש את המערכת כיול אודסי?
מה הצורך ב-WIFI ו-BT , זה עבור התחברות מהאפליקציה לצורך שליטה? או לצורך ניגון מהטלפון?
אם הרסיבר לא יושב בסלון - ואין אפשרות לתקשורת WIFI\BT בין הסלולר למכשיר בגלל המרחק, אז המידה לא מגיע דרך החיבור LAN ?

כרגע אני נראה לי שאתמקד ב-YAMAHA בתור התחלה , אבל שאלה: האם הרסיברים של YAMAHA יותר יקרים מהאחרים ולכן אקבל פחות פיצ'רים ואיכות עבור אותו מחיר בהשוואה לחברות אחרות?
האם ה-UPSCALING ל-4K ברסיברים יותר טוב ממה שיש בטלויזיה שהיא לא הכי יקרה בשוק (נניח 70" ב-12 אלף)?

אני בנתיים מתחיל לעבור על המדריך ששלחת.

בנתיים אני יודע שאני צריך:
1. HDMI Standby Pass-Through
Audio Return Channel .2
3. OSD
4. יציאה ל-2 SUB ומערכת שיכולה לכייל את זה (בשביל הסיכוי שבסלון הבעייתי של אצטרך 2 סאבים....)

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

pixies כתב:אם חשובה לך שליטה מהאפליקציה, הוצא מהמשוואה את הרסיברים של דנון.
האפליקציה שלהם פשוט בזיונית. איטית, מרגיזה ולא יציבה.
...
·
אתה מדבר על האפליקציה HEOS שבזיונית? כי דווקא זה עושה רושם ממש טוב בכל מה שאני רואה כרגע ברשת....

ל-YAMAHA יש אפליקציה יותר מוצלחת?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #9 

אני מדבר על האפליקציה הרשמית של דנון. נקראת "AVR Remote 2016" או משהו כזה.
הרסיבר הוא דגם 2300.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9018
נתן תודות: 1576 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #10 

הכי פשוט, תוריד את זו של כל חברה ותתנסה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@avihuli
·
בד"כ בדברים כאלו - עד שאתה לא חיי את זה על אמת אתה לא באמת יכול להבין מה יותר קל,נוח, אינטואיטיבי - ואין כמו ניסיון של אחרים.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9018
נתן תודות: 1576 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #12 

לכן הצעתי שתוריד את אפליקציית השליטה של כל יצרן ותנסה.
מצב הדמו מאפשר לך לשחק עם זה ממש כמו רסיבר אמיתי אחד לאחד.
לי יש את הימהה והיא מצוינת (לדעתי כמובן).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”