רשת ביתית: 10/100 מול Fast מול 1Gbps

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 817
הצטרף: מרץ 2009
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,

יש לי רשת ביתית וטלפון ביתי של פרטנר. הכבלים ברשת הביתית שלי מחוברים ע"י 4 גידים (תצורת 10/100), ומחוברים עם ראוטר של סימנס המספק גם טלפוניה.

בעקבות תקלות ברשת הטלפוניה (רעשים על הקו, ניתוקים ב WiFi וכו'), הגיע אלי טכנאי של פרטנר והמליץ לשדרג את הראוטר ל Audiocodes MP264, אבל, לפני כן, חובה עלי להחליף את החיווט לכבלים עם 8 גידים, שאחרת - זה לא ייתמך. לחילופין, הוא ציין, כי קיים גם חיווט מסוג FAST על גבי 4 גידים, שהראוטר MP264 אכן יתמוך בתצורה זו.

מהי תצורת FAST? למה היא טובה יותר מאשר 10/100? האם היא נתמכת ע"י 4 גידים? (לא מצאתי שום התייחסות לזה בגוגל. יתכן ויש לתצורה זו שם אחר?)

הערה: אין לי אפשרות להשתמש בכל 8 הגידים בכבל התקשורת, כיוון שבחלק מהמקרים, אני משתמש בחלק מהגידים להעביר גם טלפוניה, אז רק 4 גידים פנויים אצלי (הקבלן לא סלל תשתית כמו שביקשתי, אז נאלצתי להעביר טלפוניה על גבי הגידים של רשת התקשורת)

רצ"ב תמונת של ארון התקשורת.

תודה

urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 817
הצטרף: מרץ 2009
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

אשמח לעזרה: האם יש כזו תצורת Fast בחיבורי כבל רשת ע"י 4 גידים?

תודה

urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 817
הצטרף: מרץ 2009
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

האם יש כזה דבר FAST ע"י חיבור 4 גידים, או שזו אגדה אורבנית של טכנאי פרטנר?

תודה

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
הצטרף: אוגוסט 2012
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #4 

ניסית לכתוב בגוגל fast ethernet speed?
קרא את התוצאה הראשונה ותבין.

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
הצטרף: פברואר 2007
מיקום: ת"א
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #5 

@urielp
·ככל הידוע לי ניתן להגיע למהירות מקסימלית של 100MBPS באמצעות 4 גידים. מהירות של 1GBPS דורשת 8 גידים.
אני חושב שהטכנאי קצת בילבל אותך ושהבעיה היא בנתב ולא בתשתית (אני משער בגלל שציינת ניתוקי WIFI מבלי לפרט יותר מדי למשל האם כשה WIFI נופל האם עדיין יש אינטרנט קווי).
החיווט שיש לך לא נראה משהו, וייתכן שההפרעות על הקו הם מסיכוך לא טוב/שימוש באותו כבל רשת לנתונים ולשיחות.
אני לא חושב שיש אילוץ לחיווט של יותר מ - 4 גידים בצורה תקינה לחבר כל נתב (פשוט המהירות הפנימית ברשת תהיה 100 MBPS בתנאים אופטימליים).

havishay
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 121
הצטרף: אוקטובר 2008
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #6 

בנוסף למה ש Fish72 כתב,
הייתי מציע לך להחליף את הכבילה ל CAT6,CAT6A,CAT7 - (לדעתי מספיק CAT6), כאשר אתה חייב לשים כבילה שהיא STP,
כלומר כל זוג גידים עטוף בסיכוך.
לדעתי, במידה ואתה לא משתמש ב STP יש לך השראות על הקו שמאד מפריעה לסיגנל של 10/100 הקיים שלך.
בכל מקרה, ה PHY של רשת הגיגה ביט דורש 8 גידים, דבר שאינו אפשרי בקונפיגורציה שלך.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”