ה-EPG הרשמי של VISTA: האם ניתן להוציאו ל-XMLTV חיצוני?
שלום לכולם,
לפני כשבועיים הופעל לראשונה שירות ה-EPG הרשמי ל-VISTA מטעם מייקרוסופט. כפי הנראה, יש כאן בפורום לא מעט אנשים שמשתמשים בו.
ובכן, הגיע הזמן לשאול את השאלה המתבקשת: האם מישהו יודע האם וכיצד ניתן להוציא את ה-EPG הזה לפורמט חיצוני (XMLTV) לטובת השימוש בתוכניות אחרות?
הייתי בודק את זה כבר בעצמי, רק שבינתיים לא התפניתי להתקין את VISTA במחשב עם כרטיס טלוויזיה...
לפני כשבועיים הופעל לראשונה שירות ה-EPG הרשמי ל-VISTA מטעם מייקרוסופט. כפי הנראה, יש כאן בפורום לא מעט אנשים שמשתמשים בו.
ובכן, הגיע הזמן לשאול את השאלה המתבקשת: האם מישהו יודע האם וכיצד ניתן להוציא את ה-EPG הזה לפורמט חיצוני (XMLTV) לטובת השימוש בתוכניות אחרות?
הייתי בודק את זה כבר בעצמי, רק שבינתיים לא התפניתי להתקין את VISTA במחשב עם כרטיס טלוויזיה...
- kalinium
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1315
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
אני לא משפטן, אבל נראה לי שאם זה על מערכת ההפעלה החוקית שלך, לא צריכה להיות שום בעיה להשתמש בקובץ הזה אצלך, אבל בתוכנות אחרות.
הבעיה מתחילה בלהוציא את הקובץ הזה מרשותך, כמו למשל לפרסם אותו באינטרנט על בסיס יומיומי, כדי שמי שאין לו ויסטה יוכל להוריד.
הבעיה מתחילה בלהוציא את הקובץ הזה מרשותך, כמו למשל לפרסם אותו באינטרנט על בסיס יומיומי, כדי שמי שאין לו ויסטה יוכל להוריד.
קודם כל, ברור שזה לא חוקי ויכעיס מאוד את מייקרוסופט אם הקובץ יפורסם באינטרנט, על כך כלל אין ויכוח.
לגבי כל אחד ואחד, אם הוא משתמש במחשב שהותקנה עליו VISTA חוקית, אין למייקרוסופט שום אפשרות טכנית לגלות שמישהו מוציא את ה-EPG שלהם לקובץ חיצוני. מאחר והמידע הזה נמצא בתוך מערכת ההפעלה (או כל חלק אחר של VISTA, זה לא משנה לצורך העניין), מייקרוסופט גם לא יכולים לבוא בטענות ל-DIGEST או כל מפתח אחר שכתב תוכנה שעושה שימוש כלשהו במידע הזה למטרותיו הפרטיות.
לגבי כל אחד ואחד, אם הוא משתמש במחשב שהותקנה עליו VISTA חוקית, אין למייקרוסופט שום אפשרות טכנית לגלות שמישהו מוציא את ה-EPG שלהם לקובץ חיצוני. מאחר והמידע הזה נמצא בתוך מערכת ההפעלה (או כל חלק אחר של VISTA, זה לא משנה לצורך העניין), מייקרוסופט גם לא יכולים לבוא בטענות ל-DIGEST או כל מפתח אחר שכתב תוכנה שעושה שימוש כלשהו במידע הזה למטרותיו הפרטיות.
המערכת ההפעלה - זה כבר לא הנושא, מדובר במידע מוצפן שלוקחים מהשרת של מיקרוסופט.kalinium כתב:אני לא משפטן, אבל נראה לי שאם זה על מערכת ההפעלה החוקית שלך, לא צריכה להיות שום בעיה להשתמש בקובץ הזה אצלך, אבל בתוכנות אחרות.
הבעיה מתחילה בלהוציא את הקובץ הזה מרשותך, כמו למשל לפרסם אותו באינטרנט על בסיס יומיומי, כדי שמי שאין לו ויסטה יוכל להוריד....
מיכאל,
אני לא מפחד מתביעה: לא השתמשתי בשום מידע פנימי של מיקרוסופט (גם לא היה לי) ולא עשיתי reverse engineering. וזה לא פשע - להשתמש ב-sniffer ומידע ממקורות באינטרנט ולהפעיל קצת מחשבה כדי לגלות את התהליך קבלת הEPG. הליכים משפטיים זה לא החשש שלי. הרי מיקרוסופט יכולה פשוט לאיים פעם אחת וזה יכול לחסל את המטרה שלי שהרבה אנשים ייהנו מEPG.
אכן זה נכון. זה אפילו לא משנה איזו מערכת ההפעלה הותקנה - ה-request שלי לEPG הוא זהה לחלוטין לrequest של Vista (ודרך אגב גם לMCE 2005).אין למייקרוסופט שום אפשרות טכנית לגלות שמישהו מוציא את ה-EPG שלהם לקובץ חיצוני...
היא יכולה בקלותמייקרוסופט גם לא יכולים לבוא בטענות ל-DIGEST או כל מפתח אחר שכתב תוכנה שעושה שימוש כלשהו במידע הזה למטרותיו הפרטיות....
digest,
אני חייב להודות, כלל לא ברור לי ממה אתה חושש, הרי מזה שתפרסם את הסקריפט שלך הם לא ייסגרו את ה-EPG לגמרי (זו תהיה פגיעה בוטה באנשים תמימים שקנו את VISTA בהסתמך על הבטחה מפורשת שזו תספק את ה-EPG עבור ישראל).
ואגב, השימוש ב-SNIFFER זה כן REVERSE ENGINEERING... אתה רוצה להגיד שהם אפילו לא מצפינים את המידע ב-SSL?
אני חייב להודות, כלל לא ברור לי ממה אתה חושש, הרי מזה שתפרסם את הסקריפט שלך הם לא ייסגרו את ה-EPG לגמרי (זו תהיה פגיעה בוטה באנשים תמימים שקנו את VISTA בהסתמך על הבטחה מפורשת שזו תספק את ה-EPG עבור ישראל).
ואגב, השימוש ב-SNIFFER זה כן REVERSE ENGINEERING... אתה רוצה להגיד שהם אפילו לא מצפינים את המידע ב-SSL?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
זה די ברור שזה יגיע.
השאלה העקרונית היא מה הגישה של מיקרוסופט לזה (סלחנית, כעסנית וכו').
אני ממש לא יודע מה הכיוון שלהם יהיה במקרה כזה.
השאלה העקרונית היא מה הגישה של מיקרוסופט לזה (סלחנית, כעסנית וכו').
אני ממש לא יודע מה הכיוון שלהם יהיה במקרה כזה.