הבדלים בין רסיברים (ימהה, אונקיו ופיונר)
שלום,
רציתי להבין הבדל די מהותי במחירי ימהה מול אונקיו ופיונר.
הכוונה לדגמים SC-LX901 (פיונר) , TX-RZ3100 (אונקיו) ו-RX-A3070 (החדש של ימהה או 3060 הקודם לו).
למרות לפרמטרים כמעט זהים ימהה עולה 1000$ פחות ... - שאלה היא למה זה?
פיונר, שכפי שאני מבין נקנע ע"י אונקיו, כמעט זהה (גם מעניין להבין מי יותר טוב מהם - שעד היום לא הבנתי - לאונקיו יש THX שאין כבר לאף יצרן כמעט)
תודה
הכוונה לדגמים SC-LX901 (פיונר) , TX-RZ3100 (אונקיו) ו-RX-A3070 (החדש של ימהה או 3060 הקודם לו).
פיונר, שכפי שאני מבין נקנע ע"י אונקיו, כמעט זהה (גם מעניין להבין מי יותר טוב מהם - שעד היום לא הבנתי - לאונקיו יש THX שאין כבר לאף יצרן כמעט)
תודה
Heavy Metal Is The Law
@genvirt
·
בוקר טוב.
לפני שאתה הולך לכיוון כזה או אחר, תעשה לעצמך רשימה אלו פונקציות אתה באמת צריך ואילו עבורך מיותרות...
יעזור לך "לקלף" את הרסיבר הכי נכון בשבילך...
THX הוא מצב DSP קבוע ללא אפשרות שינוי, בעל EQ שנקבע מראש REgardles לחלל וציוד שלך, THX עובד אופטימלי עם רמקולים בעלי ספסיפיקציות שמתאימות יותר מרמקולים אחרים ל EQ של THX...במילים אחרות, מיותר לדעתי ומניסיוני על אחת כמה וכמה כאשר לא עובדים עם רמקולים של THX.
טוב לדעתי שDSP זה ירד, ונתן אפשרות ליצרניות להשקיע איפה שבאמת חשוב...
·
בוקר טוב.
לפני שאתה הולך לכיוון כזה או אחר, תעשה לעצמך רשימה אלו פונקציות אתה באמת צריך ואילו עבורך מיותרות...
יעזור לך "לקלף" את הרסיבר הכי נכון בשבילך...
THX הוא מצב DSP קבוע ללא אפשרות שינוי, בעל EQ שנקבע מראש REgardles לחלל וציוד שלך, THX עובד אופטימלי עם רמקולים בעלי ספסיפיקציות שמתאימות יותר מרמקולים אחרים ל EQ של THX...במילים אחרות, מיותר לדעתי ומניסיוני על אחת כמה וכמה כאשר לא עובדים עם רמקולים של THX.
טוב לדעתי שDSP זה ירד, ונתן אפשרות ליצרניות להשקיע איפה שבאמת חשוב...
שאלתי אינה קשורה ל THX - זו סתם הערה לאופציה שקיימת ל אונקיו ולשאר כבר לא.
שאלתי היא - למה יש הבדל כזה גדול לרסיברים "הדגל" של ימהה מול אונקיו ופיונר.
הפרמטרים די זהים.
האם אני מפספס מה שהוא חשוב.
לימהה אין מכשיר יותר יקר מ-3060/3070 בקטגוריה של רסיברים קולנוע ביתי - י(חוץ מפרוצססור ומגבר נפרשים.)
הפרמטרים די זהים.
לימהה אין מכשיר יותר יקר מ-3060/3070 בקטגוריה של רסיברים קולנוע ביתי - י(חוץ מפרוצססור ומגבר נפרשים.)
Heavy Metal Is The Law
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14351
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אתה לא מפספס כלום.
יאמהה פשוט מתמחרים בצורה טובה והוגנת יותר מהאחרים.
יאמהה פשוט מתמחרים בצורה טובה והוגנת יותר מהאחרים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
מבחינת פיצ'רים, מרבית היצרנים עושים דברים די דומים. ההבדלים נמצאים באיכות הבניה (חומרים), בעולם הכיול (כל יצרן והשיטה שלו) וההגברה (יש הבדלים בשיטות ההגברה וכתוצאה מכך איכות הסאונד).
לאחרונה עשיתי מעבר מיאמהה לדנון בעקבות המעבר ל-4K. יש שוני די משמעותי בסאונד (זה נשמע "אחרת", אין לי את הכלים לתאר את השוני בצליל), בפיצ'רים (דנון מנסים לתמוך בכל דבר זז, אם כי אני לא מעודכן וסביר שיאמהה ישרו קו) ובתפעול (השלט, איך עושים סטרימינג לרסיבר וכו).
לאחרונה עשיתי מעבר מיאמהה לדנון בעקבות המעבר ל-4K. יש שוני די משמעותי בסאונד (זה נשמע "אחרת", אין לי את הכלים לתאר את השוני בצליל), בפיצ'רים (דנון מנסים לתמוך בכל דבר זז, אם כי אני לא מעודכן וסביר שיאמהה ישרו קו) ובתפעול (השלט, איך עושים סטרימינג לרסיבר וכו).
·oferlaor כתב:מבחינת פיצ'רים, מרבית היצרנים עושים דברים די דומים. ההבדלים נמצאים באיכות הבניה (חומרים), בעולם הכיול (כל יצרן והשיטה שלו) וההגברה (יש הבדלים בשיטות ההגברה וכתוצאה מכך איכות הסאונד).
לאחרונה עשיתי מעבר מיאמהה לדנון בעקבות המעבר ל-4K. יש שוני די משמעותי בסאונד (זה נשמע "אחרת", אין לי את הכלים לתאר את השוני בצליל), בפיצ'רים (דנון מנסים לתמוך בכל דבר זז, אם כי אני לא מעודכן וסביר שיאמהה ישרו קו) ובתפעול (השלט, איך עושים סטרימינג לרסיבר וכו)....
השוני בצליל טוב או רע?
ועל איזה דגם מדובר?
·שאלתך נגעה ב THX כאופציה שמהווה שיקול על יריבייה...genvirt כתב:שאלתי אינה קשורה ל THX - זו סתם הערה לאופציה שקיימת ל אונקיו ולשאר כבר לא.
הפרמטרים די זהים.
לימהה אין מכשיר יותר יקר מ-3060/3070 בקטגוריה של רסיברים קולנוע ביתי - י(חוץ מפרוצססור ומגבר נפרשים.)...
הדגשתי את אי הרלוונטיות שלו, כאשר בונים מערכת שהרמקולים קיימים ורק מחליפים רסיבר/פרוססור וכו...
רוב מוצרי המיינסטרים מביאים פלוס/מינוס את אותה "החבילה", כפי שאמרתי רצוי לעשות "רשימת קניות" מה באמת צריך ומה לא...
על כל FEATURE כזה או אחר, משלמים יותר ולא תמיד את אותו X משתמשים בכלל...
כגון אפליקציות למינהם, עוד הגברות לעוד רמקולים שאולי אין צורך, תמיכות למינהם שאין אולי את הצורך בהם...
על פניו ימאהה באמת ניראת הכי כדאית
הן עלות מול תועלת...בכל זאת 1000$ שיתורגם לפי כמה יותר בשקלים...
לפי השלישייה שנקבת
יכול לומר לך שלי באופן אישי יש אכזבה מפיוניר 89 (שזהה ל901) בכל הקשור ל RC
ואונקיו - מערכת ה RC זוכה לביקורות יבשות בחול...על פניו ימאהה בעלת RC שמקבל פידבקים מאוד חיוביים וניתן לשנות ידנית אם וכאשר...תמיד טוב שקיימת אופציה שכזו...
אז הבחירה שלי
נהשלישייה הספציפית הנל
זה ימאהה.
אבל זה אני.
תודה.
לי יש 89 ואני גם לא ממש מרוצה (אולי זה סובייקטיבי - אולי לא וקשור לכיול),
לא יצאה לי לשמוע לא את ימהה ולא את אונקיו מאותו קו.
בלי לבדוק בשטח (בבית ולא בחנות) - לא יכולה להתקבל החלטה.
מחשבה שלי להחליף - אך מתי לא הוחלט, כעת אני רואה נתייה של החברות לחדש את הקוים שלהם - נמתין ונראה, המהה אצלי בקו הראשון.
אולי יהיה לי הזדמנות לנסות 3070 כשיגיע הנה
לי יש 89 ואני גם לא ממש מרוצה (אולי זה סובייקטיבי - אולי לא וקשור לכיול),
לא יצאה לי לשמוע לא את ימהה ולא את אונקיו מאותו קו.
בלי לבדוק בשטח (בבית ולא בחנות) - לא יכולה להתקבל החלטה.
מחשבה שלי להחליף - אך מתי לא הוחלט, כעת אני רואה נתייה של החברות לחדש את הקוים שלהם - נמתין ונראה, המהה אצלי בקו הראשון.
אולי יהיה לי הזדמנות לנסות 3070 כשיגיע הנה
Heavy Metal Is The Law
- mbd
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3601
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 2020 פעמים
·genvirt כתב:שלום,
תודה...
ה SC-LX901 וה , TX-RZ3100 הם עם הגברה עבור 11 ערוצים לעומת ה 3060/70 רק 9 ערוצים מוגברים.
זה ההבדל העיקרי בהפרש המחירים בין הדגמים. [עבור 7.1.4. חייבים הגברה נוספת של 2 ערוצים ל YAMAHA .
וזה כבר יקזז מההפרש הכספי.]
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
·הלכתי על ה-X3300W, ואני די מרוצה. המון פיצ'רים בחבילה מאוד קומפקטית.mulder כתב:@oferlaor
אם אפשר, באיזה דגם של דנון מדובר?...
אכן נכון לימהה יש 9.2 ערוצי הגברה - שאלה היא האם נדרש להשקיע בהגברה נפרדת ל אטמוס...
וכן, מוזר שימהה יצאה עם רסיבר חדש ל 9 ערוי הגברה, ייתכן והם מתכננים דבר...
ואם כבר דנון (לטעמי) אזי X6300 או 7200 או יותר טוב להמתין לשדרוג שלו עד 11 ערוצים שבטח יצא ברוב
7 ערוצים מעולה למחיר למי שלא "שרוף" לאטמוסים למיניהם
וכן, מוזר שימהה יצאה עם רסיבר חדש ל 9 ערוי הגברה, ייתכן והם מתכננים דבר...
ואם כבר דנון (לטעמי) אזי X6300 או 7200 או יותר טוב להמתין לשדרוג שלו עד 11 ערוצים שבטח יצא ברוב
7 ערוצים מעולה למחיר למי שלא "שרוף" לאטמוסים למיניהם
Heavy Metal Is The Law
מספיק לצורך העניין...מגבר דו ערוצי סביר (ביד 2 ניתן למצא ב-1000-1500 ש"ח).
כגון CARVER, ROTEL, NAD, B&K ועוד לא מעט....
בטח לא מצדיק תוספת של 1000$ שכאמור מחירה בתרגום לשקלים תהיה פי כמה וכמה, תלוי בגחמה של היבואן והחנות...
כגון CARVER, ROTEL, NAD, B&K ועוד לא מעט....
בטח לא מצדיק תוספת של 1000$ שכאמור מחירה בתרגום לשקלים תהיה פי כמה וכמה, תלוי בגחמה של היבואן והחנות...
עבור אטמוס, האצן לי שלא תפגע בשום צורה ואופן בשום גוון...וכל הנילווה...
כבילה עבור pre-out דו ערוצי, אם אתה אודיופיל וחולה, אז כן כבילה תעלה הרבה כמו כן גם ההגברה...
אך אם מספיק לך הגברה סבירה וכבילה סבירה, סהכ נזק בין 1200-1700 ש"ח פלוס מינוס...
שמעתי מערכות קצה של אטמוס, עם הגברה יחסית פשוטה עבור רמקולי האפקט העילאיים, הכל בסדר.
כבילה עבור pre-out דו ערוצי, אם אתה אודיופיל וחולה, אז כן כבילה תעלה הרבה כמו כן גם ההגברה...
אך אם מספיק לך הגברה סבירה וכבילה סבירה, סהכ נזק בין 1200-1700 ש"ח פלוס מינוס...
שמעתי מערכות קצה של אטמוס, עם הגברה יחסית פשוטה עבור רמקולי האפקט העילאיים, הכל בסדר.
·oferlaor כתב:·הלכתי על ה-X3300W, ואני די מרוצה. המון פיצ'רים בחבילה מאוד קומפקטית..........
אשמח אם תפרט קצת יותר.
האם אתה מרגיש מבחינת עוצמה וצליל שיפור מהימהה?
האם הכיול אודיסי 32 הצליח להביא את הרמקולים (והסאב אם יש ) לתוצאה טובה?
תודה