עזרה בבחירת מסך, כמו רובינו...

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ggme4 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חברים,

אז כמו רובינו, גם אצלי הגיע הזמן להחליף את הטלויזיה שהחליטה לאחר 11 שנה לשבוק חיים ולעבור לעולם שכולו טוב (Sony Trinitron 29" - היה תענוג).

עשיתי מספר רב של חיפושים גם באתרים ברשת ובעיקר כאן בפורום וממה שהבנתי, הדעות עדיין חלוקות בין Plasma לבין LCD.

נתוני הצפייה שלי הן כדלקמן:
מרחק - 4 מטר. לכן אני מעריך כי הכי מתאים זה 42".
ישנה מערכת קולנוע ביתית אז רמקולים בטלויזיה זה לא עניין קריטי (בלשון המעטה).
אופי הצפייה:
70% YES
20% DVD
10% מחשב וקונסולות (מחשב לצורך סרטים בלבד - לא גלישה).
תקציב - עד 20K (עדיפות לכיוון ה- 15K אבל אפשר לחרוג גג עד ל- 20K).
זמן חיים - איכות התמונה מ א ו ד חשובה לי (לא רוצה להתפשר על משהו זול) ואני לא מתכוון להחליף את הטלויזיה בשנים הקרובות (בתקווה לפחות 5-6 שנים, יכול יותר).

כעקרון, מהרבה קריאות הייתי בעד LCD כי אני חושב שאם אני מכוון לכזו תקופת שימוש ובכזה תקציב עדיף ללכת על טלויזית HD. עד שיצאתי לראות וראיתי PIONNER 4270 שאני חייב להודות שהיא כבשה אותי באיכות התמונה, גם ב- HD וגם ב- YES.

ואז שוב הכל נפתח מחדש. ופה אולי אתם תוכלו לעזור לי: מה אתם ממליצים לפי הנתונים שלי? האם PLASMA או LCD? האם מספיק HD READY או ללכת על FULL HD? ובכלל, אני לא מצליח להבין את ההבדל בין FULL לבין READY. הרי גם READY מסוגלת להציג תכני BLUERAY לדוגמה שהם 1080P. האם באמת יש הבדל באיכות התמונה?

יצא לי לראות PIONEER 4270, SHARP SA1, SHARP XD1. אלו היו הטובות ביותר שראיתי. האם אחת מהן יותר מומלצת מהאחרות? ראיתי גם TOSHIBA WL68 אבל היא נראתה לי הרבה פחות איכותית. האם זה רק כיוון או שהיא באמת נופלת מהדגמים הראשונים שהמלצתי? האם יש עוד מסכים מומלצים באותה רמת איכות? אולי של יצרנים אחרים?

תודה מראש,
מיקי

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #2 

אם תבחר בפלזמה אז ללא ספק הפיוניר הטובה מכולם - לפי דעתי זו גם הבחירה הנכונה לצרכים שלך.
אם תבחר LCD אז שארפ XD1 או פיליפס סדרה 9 מצוינות.
בסופו של דבר העין שלך צריכה להחליט מה היא אוהבת יותר והכי טוב לראות את הדגמים הנ"ל
אחד ליד השני ובכל סוגי השידורים. ( TV, DVD וכו')

josef_he
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3881
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

ראיתי את ה4270 לפני יומיים- גם בשידורי טלויזיה וגם בHD ומאוד (מאוד!) התרשמתי. אתה לא יכול לטעות עם מסך כזה.
אם אתה רואה הרבה כדורגל או תכנים עם תנועה מהירה- קח פלזמה.

אם LCD תשקול גם את הסוני W שנכנסת לתקציבך.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

1. אם החלטת ללכת על 42" תבדוק גם את פנסוניק, התמונה לדעתי יותר נעימה בטח בטלויזיה. תבדוק אולי את ה- 42pv600 או 60 (מכוערת).

2. אם אתה אוהב תמונה גדולה אז 42" לא יספיק לך במקרה הזה יכנס לך לתקציב סמסונג 50"

3. לשימושים והצרכים שלך הייתי שוכח מ- LCD,
HiFiMusic IL

ggme4 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

תודה רבה על התשובות.

על איזה דגם של SONY מדובר? חיפשתי אבל כל מה שמצאתי הוא במחירים של 25-35K.
ועל איזה דגם של פיליפס מדובר?

בקשר לשיקול PLASMA מול LCD - האם לא מדובר נכון להיום? זאת אומרת, אם אני קונה מכשיר למספר שנים, נניח 6 ואולי יותר, האם לא חשוב ללכת על מכשיר שהוא 1080P כדי להנות ממנו בשנים הבאות? או שמספיק HD READY ואז פלסמה אפילו עדיפה?

האם זה נכון ש- SHARP נותנת 10 שנות אחריות מלאה על המסכים שלה? זה יכול להיות שיקול די חשוב.

מיקי

josef_he
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3881
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

sony bravia בגודל 40 סדרה W.
מחירה האמיתי פחות מ-19000.

לגבי FULLHD, זה לא ישנה כלום מבחינת צפייה בשידורי כבלים/לווין. עדיין תראה פחות טוב מבפלזמה.

ggme4 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

אני מבין שזה לא ישנה כלום מבחינת כבלים/לוין. השאלה היא האם בעוד נניח שנתיים, כשמחירי ה- BLUERAY/DVD HD יהיו סבירים והם יהיו הפורמט השולט, אני באמת אראה הבדל בין FULL HD לבין HD READY?

ואז אולי באמת שווה ללכת על LCD ברזולוצית 1080P כי כמו שאמרתי, התכנון הוא לכמה שנים ולא להחיליף את המסך עוד 3 שנים נניח.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #8 

קח בחשבון ש- 40" זה קטן למרחק שלך, ובטח שממרחק כזה לא תוכל לראות את יתרונות ה- 1080. קלאסי בשבילך זה פלאזמה 50" FHD (כיום רק פיוניר ובשביל לראות טלויזיה כמו שצריך חובה גם פרוססור כלומר סדר גודל של פי 3 מהתקציב המקסימלי שלך).

עם פלאזמה HD Ready תוכל להנות גם מהשידורים היום וגם בעתיד.
HiFiMusic IL

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

אני חושב שזה קצת מוגזם לחשוב שתוך שנתיים ה-BLUE-RAY/DVD-HD יהיו הפורמטים השולטים... לדעתי קוברים את ה-DVD מהר מדי, וזה יקח יותר זמן ממה שציינת.

היום ההבדל במחירים בין FULL HD לבין HD READY הוא גדול, וזה שיקול חשוב.
Silence speaks louder than words

ggme4 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

מה זה פרוססור? והאם זה יכול לעזור גם במקרה של LCD?

בקשר ל- PIONNER 50" - גם הבחירה המועדפת שלי, חלומות זה דבר יפה :)

אבל לצערי, בואו נשאר במגבלת התקציב (שהיא לא כל כך נמוכה אני חושב).

האם עם מסך 40" אני לא אראה הבדל בין 1080P לבין 720P?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”