בחדשות מדברים על וירוס כופר. יש דיל ודגם טוב על דיסק קשיח חיצוני לגיבוי?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
NarynK פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 166
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

הבנתי שבדברים האלה אין הפרשים גדולים בין חול לארץ.
ככה שאם אפשר, דיל טוב (KSP? IVORY? חנות אחרת ב ZAP?)
והמלצה לאיזה דגם כדאי. נראה לי 1TB יספיק, בסה"כ לגיבוי, שיהיה אמין. עם USB3 שלא נסבול בהעברת קבצים.

אם ההפרש אכן משתלם, אז אין בעיה להזמין מ AMAZON (אבל רק מהם, כי מהם זה הכי מהר. לא אתר אחר או EBAY).

מי שאין לו, ממליץ לכם גם להתארגן על אחד כזה. פשוט חייב.
מי שיש לו רק אחד, לא יזיק אף פעם עוד אחד אם האחד ידפק, לא יעבוד, וחכם יותר שתמיד יש עוד אחד בהישג יד.

miki775
טרול
טרול
תגובות: 1844
נתן תודות: 107 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #2 

בוטל

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 179
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #3 

דיסק חיצוני זה לא פתרון אמין לגיבוי בעיקר לתוכנות כופר שיודעות לשכפל את עצמן גם להתקנים חיצוניים. הכי בטוח זה חשבון בענן כמו DROPBOX בתשלום. גם אם הופעלה תוכנית כופר על תקיית הדרופבוקס המקומית, הגיבוי בענן לא יושפע מכך בגלל ההגנות החזקות שלהם והגיבויים השותפים. בלחיצת כפתור תוכל לשחזר את כל המידע למחשב אחר לכל נקודת זמן שתבחר (הגיבוי מתעדכן בזמן אמת כל הזמן).

NarynK פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

המחירים לא זולים.
99 דולר לשנה / 10 דולר לחודש.

דיסק קשיח חיצוני (בדגש על דגם שיומלץ כאיכותי ואמין, כזה שידוע שאין הרבה תלונות ברשת, בעיות) יוצא יותר זול.

מגבים, מנתקים אותו מהמחשב.

ככה יש גיבוי גם במחשב, גם בדיסק קשיח.
המהדרין יוכלו לרכוש גם DOK, ואז גם לשם לגבות.

ככה יש גיבוי במחשב, בדיסק קשיח חיצוני גדול, ובDOK שתמיד נמצא איתך.

אני רק צריך המלצה לדיסק קשיח חיצוני כזה טוב ואיכותי. בדגש על אמין. 1TB יספיק לי. זה לגיבוי דברים חשובים, ממש לא סרטים ודברים כבדים.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #5 

NarynK כתב:המחירים לא זולים.
99 דולר לשנה / 10 דולר לחודש.

דיסק קשיח חיצוני (בדגש על דגם שיומלץ כאיכותי ואמין, כזה שידוע שאין הרבה תלונות ברשת, בעיות) יוצא יותר זול.

מגבים, מנתקים אותו מהמחשב.

ככה יש גיבוי גם במחשב, גם בדיסק קשיח.
המהדרין יוכלו לרכוש גם DOK, ואז גם לשם לגבות.

ככה יש גיבוי במחשב, בדיסק קשיח חיצוני גדול, ובDOK שתמיד נמצא איתך.

אני רק צריך המלצה לדיסק קשיח חיצוני כזה טוב ואיכותי. בדגש על אמין. 1TB יספיק לי. זה לגיבוי דברים חשובים, ממש לא סרטים ודברים כבדים.
...
·

crashplan.com

עולה 60$ לשנה לגיבוי ללא הגבלה לענן (כולל גרסאות של הקבצים, והם לא נמחקים שהקובץ נמחק אצלך)
ואפשר להשתמש בתוכנה בחינם לגיבוי בין מחשבים של חברים ולא לענן.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #6 

חבר'ה, הבנאדם כבר פעמיים כותב שהוא מעוניין רק בפתרון של דיסק חיצוני לגיבוי.
ייתכן שהחומר המיועד לגיבוי הוא אישי מדי, והוא אינו רוצה לגבות לענן.

ולפותח השרשור, אני עושה כבר שנים שימוש בחיצוניים של ווסטרן דיגיטל, מסדרות שונות, רובם 2 טרה אבל גם כאלה של 1 טרה מסדרות אלמנטס ופספורט. עד היום לא אכזבו. יש גם דיסקים עם חיבור רשת ששווה אולי לשקול.

רוכש בעיקר מאייבורי, בגלל המחירים הזולים יחסית, וגם בגלל השירות (שהשתפר פלאים בשנים האחרונות).
אם יוצא לרכוש באייבורי סניף אילת, אז המחיר בכלל משתלם ואף מתחרה במחירי חו"ל.

NarynK פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה רבה.

נכנסתי לאיבורי, סיננתי לפי USB3 כי זה משהו שהוא בהחלט חשוב לי.

בלינק הבא ניתן לראות את כל הדגמים: https://www.ivory.co.il/catalog.php?act ... 5B%5D=2435

האם יש משהו מומלץ ספציפית, או לא משנה במה אני אבחר אני אעשה בחירה טובה?

זכור לי אז על איזה דיסק קשיח חיצוני, שהיה מאוד מומלץ ברחבי הרשת. אני לא זוכר את השם של המותג
אבל אני זוכר שהוא היה בצבעי אפור/ירוק , אפור - סגול
כתבו עליו שהוא מאוד עמיד, ובכללי הוא היה מאוד מומלץ. הייתי רוצה לרכוש אותו, אם רק הייתי יודע מה הדגם שלו.

מישהו יודע אולי על מה אני מדבר?
אם לא, אז אשמח פשוט להכוונה מהקישור שנתתי, איזה דגם לקנות.

גם אני מעדיף מאייבורי, במיוחד בגלל השירות. את KSP אני פוסל.
את AMAZON אני יכול לשקול, רק אם הפער יצדיק. כי LEE כתב על שירות, וזה אכן משהו חשוב בדברים האלה. למרות שגם באמזון יש שירות מעולה.

talmarsh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #8 

אגב להשליך את כל יהבך על גיבוי מקומי, בטח כונן מכני, טעות חמורה. אם כבר, אז לפחות 2 דיסקים נוספים כשאחד לא נמצא באותו הבית..
האמינות ותוחלת החיים של הכוננים המכניים נמוכה מדי בשביל לבנות עליהם ופריצה לרוב הבתים קלה מדי.

בנימה אחרת, אני אוהב את הכוננים של seagate slim, משתמש בכמה כאלה בכל מני סיטואציות (גיבוי שותף וגיבוי קבוע לכמה מחשבים) ואני מאד מרוצה (לעומת 2 WD שחזיתי במותם בטרם עת, אבל אני לא משלה את עצמי ויוצא מנוקדת הנחה שכל כונן מכני צפוי למות ללא אזהרה).
לא יודע מה המחיר בארץ, אבל באמזונים השונים ניתן למצוא בפחות מ-75$ אז מקבלים החזר מס.

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 179
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #9 

ואם הוירוס מופעל בדיוק שדיסק הגיבוי מחובר...? ומה קורה שאתה מוסיף או משנה מידע, אתה שוב צריך לחבר את דיסק הגיבוי ולעדכן? זה פשוט לא פרקטי. אם יש לך מידע באמת חשוב אז דרופבוקס הכי בטוח. המידע לא נגיש לאף אחד בענן חוץ ממך ודרופבוקס לא עושים איתו שום דבר. אפילו אם תשמור שם חומר פדופילי או יומן פעילות טרור של דעאש אף אחד לא יתלונן עליך לרשויות, אלא אם כן ה FBI יוציא צו לחברת דרופבוקס לתת להם גישה למידע. לפי הצהרת הפרטיות שלהם יש הצפנה אוטומטית לכל המידע כך שאין להם אפשרות לבדוק את התכנים. ההצפנה מוסרת רק עבור קבצים ספציפים שאתה בוחר לשתף ברשת. אז אם נניח תשתף קצים לא חוקיים או סרטים הם יוכלו למחוק אותם או לבטל את השיתוף... שאר המידע מוסתר לחלוטין...

NarynK פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

אתה צודק, הבעיה שזה יקר עבור חלק מהאנשים. אם רק על עצמי לדבר ידעתי, אז זה יקר עבורי.
במחיר של גיבוי שנתי (אני חושב שגם צריך להוסיף 40 דולר על האפשרות לקבל גירסאות אחורה, תסתכל באתר שלהם) אני רוכש כל שנה דיסק חדש.
זה לא זול. אולי אז המחירים היו זולים בהתחלה, אבל המחיר די יקר לטעמי.
אני מאמין למי שמאחסן שם חומר ששווה כסף אז המחיר זניח.

טל, יש מצב להוציא ממך המלצה לדגם ספציפי?
אגב, קיבלתי רושם שאתה מגבה לא על קשיח חיצוני, אלא פנימי - הבנתי נכון?
זה קצת "גדול" עלי. כי אני מעדיף בתור "הדיוט" להכניס לUSB, לגבות, להוציא מהUSB (לכן חשוב לי USB3).

talmarsh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #11 

לא כוננים פנימיים. הכוונה שלי בכונן מכני זה גם לפנימי וגם להרדיסק usb. סדרת slim של סיגייט זה ה go to מבחינתי.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #12 

חוזר ומדגיש על CRASHPLAN.com

שאפשר להשתמש בתוכנה שלהם *בחינם* ולגבות מהמחשב שלך למחשב של חבר ע"ג האינטרנט ולהפך.
וזה בחינם

הגיבוי שלהם לענן יותר זול מדרופבוקס וללא מגבלת מקום.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #13 

חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #14 

...
·
קרא את ההודעה הראשונה שלו, הוא כותב ש-1 טרה כנראה יספיק לו. ובשאר ההודעות הוא חוזר ואומר, שהוא לא מעונין להוציא יותר מדי כסף.
נראה לי ש-8 טרה, בעלות של 875 ש"ח (אפילו שזה זול לעומת המחיר בארץ), יהיו הרבה מעבר למה שהוא צריך.

NarynK פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אתה זן נכחד, לי.
זה לא קורה רק פה. אלא בכל האינטרנט.
יש עוד אתר ששאלתי בו שאלה, לא קשורה לנושא הזה, אלא משהו שקשור למכשיר אלקטרוני.
קיבלתי 7 תגובות. אפילו לא אחת ניסתה לענות על השאלה. אלא כולן שאלו "אבל למה שתרצה לעשות את זה?".

אבל הכי חשוב שבסופו של דבר הכל מכוונה טובה כמובן.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”