צרובים....
-
ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
לכל שלום...כמה שאלות למבינים בנושא....מה ההבדל בעצם בין צריבת דיסק ביתית...דיסק אודיו כמובן...והאם אני זוכר נכון שהיו פעם צורבים מיקצועיים חיצוניים שלא קשורים למחשב? ואם כן ואני לא מדמיין אז האם הצריבה במכשיר כזה יותר עמוקה מצריבה בכונן במחשב עם נגן ג'ט אודיו למשל? האירו את עיני בנושא גם בשאלות שלא ידעתי לשאול בענין? תודה!
אמן מייסר
ציטוט מתוך וויקיפדיה:
"כתיבת נתונים על התקליטור יכולה להתבצע באמצעות צריבה או הטבעה. צריבה מתבצעת באמצעות קרן לייזר במתקן ביתי פשוט יחסית (צורב תקליטורים), המצריך התקנת תוכנת צריבה מתאימה. הטבעה דורשת מכשור מורכב יותר, והיא כוללת צריבת תבנית זכוכית ולאחר מכן הטבעתה על התקליטורים הרגילים. ליצירת כמות קטנה של תקליטורים (עד כמה מאות בודדות) עדיפה צריבה, בכמויות גדולות יותר הטבעה זולה יותר."
ואוסיף, שמעבר לשיטת ההטבעה הנ"ל שמתייחסת לייצור דיסקים מסחרי, קיימים גם "מגדלי צריבה" ללא חיבור למחשב, להעתקת תקליטורים בכמויות קטנות יותר (הם פשוט מכילים מספר צורבים). נראה לי שלכך התכוונת.
תרשום "תקליטור" בוויקיפדיה, ותוכל לקרוא בהרחבה על כל הנושא.
אגב, מי עוד צורב היום? זורקים הכל לדיסק קשיח או דיסק און קי.
"כתיבת נתונים על התקליטור יכולה להתבצע באמצעות צריבה או הטבעה. צריבה מתבצעת באמצעות קרן לייזר במתקן ביתי פשוט יחסית (צורב תקליטורים), המצריך התקנת תוכנת צריבה מתאימה. הטבעה דורשת מכשור מורכב יותר, והיא כוללת צריבת תבנית זכוכית ולאחר מכן הטבעתה על התקליטורים הרגילים. ליצירת כמות קטנה של תקליטורים (עד כמה מאות בודדות) עדיפה צריבה, בכמויות גדולות יותר הטבעה זולה יותר."
ואוסיף, שמעבר לשיטת ההטבעה הנ"ל שמתייחסת לייצור דיסקים מסחרי, קיימים גם "מגדלי צריבה" ללא חיבור למחשב, להעתקת תקליטורים בכמויות קטנות יותר (הם פשוט מכילים מספר צורבים). נראה לי שלכך התכוונת.
תרשום "תקליטור" בוויקיפדיה, ותוכל לקרוא בהרחבה על כל הנושא.
אגב, מי עוד צורב היום? זורקים הכל לדיסק קשיח או דיסק און קי.
-
ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה.....אבל כדי לחדד את הענין אתאר את ענין הdac של bel canto שחדר אלי הביתה...הוא מחובר לקומפקט דיסק בכבל דיגיטלי ואז החלו לפעמים להישמע ניתוקים בשמיעה באופן אקראי או לכמה שניות או לכמה דקות ובהתייעצות עם יגאל סבו הוא טען שהבעיה בדיסקים הצרובים ושאברר עוד בקשר לנושא הצריבה
אמן מייסר
-
ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

צודק...שכחתי לציין...אני משתמש בקוואקס ואכן ניסיתי עוד כבל והבעיה לא נפתרה ואכן מסתמנת בעיה של סינכרון בין דאק לקומפקט דיסק כשמדובר בדיסק צרוב....יגאל מתאר את הבעיה כצריבה 'חלשה' בצריבה ביתי במחשב
אמן מייסר
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אז יכול להיות שהצורב תקול. מבחינת הפורמט לא אמורה להיות בעיית תאימות.ילדיעפים כתב:צודק...שכחתי לציין...אני משתמש בקוואקס ואכן ניסיתי עוד כבל והבעיה לא נפתרה ואכן מסתמנת בעיה של סינכרון בין דאק לקומפקט דיסק כשמדובר בדיסק צרוב....יגאל מתאר את הבעיה כצריבה 'חלשה' בצריבה ביתי במחשב...
ממליץ :
1. להחליף צורב, 50-70 שקלים בחנות המחשבים הקרובה
2. להחליף תוכנת צריבה
3. להחליף את סוג המדיות
אם לא בא לך על שלושת הסעיפים האלו, לבצע עוד בדיקה כאשר הצריבה מתבצעת לא במהירות המקסימלית אלא במיהרות איטית יותר נגיד X2 או X4 רק בשביל לבדוק.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
מכיר את התופעה....
לרוב היא נגרמת בגלל שיטת צריבה מהירה.
פשוט תצרוב על מהירות הכי איטית וזה לבטח יפתור את הבעיה...נכון,הצריבה נמשכת זמן רב יותר אבל לבסוף היא מונעת קפיצות ודיליי במיוחד בנגנים בעלי עינית לא איכותית.
לרוב היא נגרמת בגלל שיטת צריבה מהירה.
פשוט תצרוב על מהירות הכי איטית וזה לבטח יפתור את הבעיה...נכון,הצריבה נמשכת זמן רב יותר אבל לבסוף היא מונעת קפיצות ודיליי במיוחד בנגנים בעלי עינית לא איכותית.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
·אני צורב עם התוכנה ''נרו'' 10 שם יש אופציה למהירות X4ילדיעפים כתב:@RAMIRAMI68
·אני צורב בעזרת jet audio שמציע מהירות צריבה הכי איטית 16...