קניית נתב

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
lsdproject פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים

אני רוצה לרכוש נתב שיתוך ב 40 מגה,
כרגע יש לי נתב של D LINK 2650U
בבזק אמרו לי להחליף אותו כדי שיתמוך

מה אפשר לקנות עד 300 שקל שיהייה טוב ויציב... חיבור VDSL אצלי

תודה רבה!!

lsdproject פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

מישהו?

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 179
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #3 

נטב זה ראוטר. אתה אלי צריך ראוטר הוא גם מודם. האופציות בארץ מאד מוגבלות. יש שני דגמים של TP LINK. תיגש לחנות קרובה כמו KSP ותסביר להם מה אתה צריך...

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #4 

@lsdproject
·

ראשית כמו ש-JizzMo ענה לך אתה כנראה צריך מודם/ראוטר של VDSL (ה-2650 הוא רק ADSL), עדיף אחד שתומך בווקטורינג (טכנלוגיה שבזק מפעילה לפעמים ואם המודם לא תומך זה עושה בעיות).

ראה את הרשימה של netcheif לציוד שמתאים לרשת בזק כאן: http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_R ... Router.htm

שם לב שיש מבחר די מצומצם של דגמים שנמכרים בארץ (בגדול מה ש-JizzMo אמר אבל אם תחפש בחניות כמו פלונטר תמצא עוד כמה דגמים בנוסף לאלה שיש ב-KSP).

בתכלס, ה-9970 או ה-vr600 של tplink הם שני דגמים שעובדים טוב שקל להשיג אותם בארץ. ההבדל ביניהם הוא בביצועים של הרשת הביתית: מהירות באלחוטי ובחיבור קווי. ב-9970 האלחוטי בתקן N הישן יותר לעומת תקן AC שיש ב-vr600. בנוסף בחיבור קווי ל-vr600 יש פורטים של גיגה ואילו ל-9970 רק פורטים של 100 מגה.

אם אתה לא יודע מה כל זה אומר ואתה לא משתמש "כבד" ברשת הביתית (נגיד העברת קבצים או streamים בתוך הרשת הביתית) כנראה ה-9970 מספיק לך. שם לב שגם ה-9970 יותר טוב מה-2650 והוא עומד בתקציב שציינת.

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #5 

@eran405
·מסכים ב-100 אחוז עם ערן. ה-9970 הוא נתב פשוט ויציב מאוד מתוך נסיוני. הרשת האלחוטית שלו סבירה ומתאימה לדירה/משרד קטנים.
אוסיף רק שיש אפשרות להביא מחול ב-100 שח נתב משומש ACTION C1000A שתומך ברשת קווית 1G אבל זה אומר שתצטרך להמתין כחודש עד שיגיע לארץ, ואפשר לקנות את ה 9970 ב-250 שח בארץ :

http://www.ebay.com/itm/CenturyLink-Act ... Sw6EhUQXYu

קניתי ממוכר זה כבר מספר נתבים והם מצויינים. הם גם תומכים בווקטורינג - מה שחלק מהאנשים לא יודעים.

lsdproject פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

האם לזה התכוונת?
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=912721

ומה אתם אומרים על המכשיר הזה?
http://ksp.co.il/?store=eilat&enter_zap ... mpaign=zap

וחוץ מזה איך אני אדע עם זה מתאים לי , החיבור VDSL

אני לא משתב כבד :)

תודה רבה

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

@lsdproject
·משני הלינקים ששלחת המכשיר המתאים ל VDSL הוא הראשון (דגם 9970). הדגם השני מתאים לתשתית ADSL בלבד שהיא ישנה יותר ולא יעבוד בתשתית VDSL

lsdproject פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

tz TP-Link TD-W9970

יתאים לי? וחוץ מזה איך ההתקנה שלו? יש מצב באסתבך איתו?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #9 

@lsdproject
·

ה-TP-LINK TD-W9970 יתאים לך. ההתקנה פשוטה יחסית, אתה נכנס לממשק שלו ומגדיר הכל באשף פשוט ונח. שני הדברים העיקריים שאתה צריך להגדיר זה את החייגן (PPPoE, שם משתמש וסיסמא אצל הספק) ואת הגדרות האלחוטי (WPA2-PSK, AES ואת שם הרשת והסיסמא לאלחוטי). אני חושב שחוץ מהשמות והסיסמאות כל שאר ההגדרות יהיו הברירת מחדל שלו אז לא צריך לשנות כלום.

בהצלחה ותשאל אם יש לך בעיות ספציפיות.

lsdproject פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

אוקי, מחר אקנה ואעדכן

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #11 

תיקח נתב\ מודם מבזק.
אוהבים מאוד להשמיץ אותם, אני לא מוצא בהם שום בעיה.
לי יש VEGN2610 שקיבלתי מבזק. מקבל 100M על החוט בלי שום בעיה. קל לנהל, יש תמיכה של בזק, אצלי משורשר לו ציוד רב, לא נתקלתי בשום בעיה. תכף יתחילו לחפור לך פה על קושחות צד שלישי שיש לנתבים אחרים, אבל לא לו - אם אתה משתמש רגיל ( ואני משתמש מתקדם), לא תזדקק לזה וחבל לשלם כסף על משהו שמקבלים בחינם.
כמו כן, יספרו לך שהוא נתקע כל חצי שעה - שלי לא נתקע אפילו כל חצי שנה.
במקרה הכי גרוע, אם ישעה לך בעיות, תהפוך אותו למודם בלבד, ותשרשר לו נתב. מבחר הנתבים ה-ר-ב-ה יותר רחב ממבחר הנתבים-מודמים שיש.

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

@nir11
·יש משהו בדבריו של ניר, אבל למיטב הבנתי לאחרונה בזק מחלקת נתבים מתוצרת VTECH שהם ברמה נחותה יותר מנתבים שחולקו בעבר ואת חלקם לא ניתן להפוך למודם בלבד. אפשר לקחת מבזק נתב בהשאלה ולנסות לראות האם הוא משרת אותך. אם כן - חסכת, אם לא - אתה הולך ורוכש נתב אחר.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

מחברים חיבור LAN ל LAN מהנתב של בזק לנתב שלך. את זה אפשר לעשות עם כל נתב של בזק, ומאותו רגע הוא כבר לא נתב. לא מנתב. המהדרין יכולים לכבות בו את שרות ה DHCP ולהשתמש בזה של הנתב הפרטי.

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

@nir11
·תקנו אותי אם אני טועה, אבל אני חושב שיש להפוך ראשית את הנתב של בזק למודם (מצב BRIDGE), כי אחרת עלולה להיות בעיה בפתיחת פורטים בנתב המשורשר. זה שמכבים את ה DHCP בנתב של בזק עדיין לא מאפשר גישה "נקיה" לקו, מאחר ועדיין ההגדרות בנתב של בזק עלולות לא לאפשר גישה לחלק מהדברים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

אני לא יודע אם צריך את זה. אצלי הנתב הוא גם המודם כך שלא נידרשתי לסוגיה. מבחינה הגיונית יש מצב שאתה צודק.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #16 

nir11 כתב:מחברים חיבור LAN ל LAN מהנתב של בזק לנתב שלך. את זה אפשר לעשות עם כל נתב של בזק, ומאותו רגע הוא כבר לא נתב. לא מנתב. המהדרין יכולים לכבות בו את שרות ה DHCP ולהשתמש בזה של הנתב הפרטי.
...
·

ומאותו הרגע יש לך שני נתבים, עם כל החסרונות - NAT כפול, צורך בהפניית פורטים כפולה וכו׳.

Batnun

.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

טעות. אני לא סתם כתבתי שמחברים LAN ל LAN.
אתה עושה את הטעות הנפוצה, שמתעלמת מזה שנתב בייתי הוא לא רק נתב, הוא נתב משולב סוויץ. אם אני מחבר בין יציאת LAN ל LAN אז החיבור בין שני ה"נתבים" לא מייצר שום ניתוב, כל החיבור הוא ברמה 2. אין בשום פנים ואופן NAT כפול. זה יקרה אם תחבר יציאת LAN ל WAN, זה באמת סיוט, אבל אין שום סיבה בעולם לעשות את זה. רק device אחד משמש לניתוב, כל מה שמשורשר אליו משמש כסוויץ, או כמו שאוהבים לקרוא לזה -access point/

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #18 

@nir11
·

אתה צודק, אבל ממליצים לחבר נתב פרטי למודם/נתב של בזק כדי שהעבודה הקשה של ניתוב ו-NAT תעשה על ידי הנתב הפרטי שקרוב לוודאי יותר חזק ואמין. לפי השיטה שלך משתמשים בנתב הפרטי בתור סוויץ׳ טיפש - מה שאומר שכל העבודה עדיין תתבצע על ידי הנתב של בזק, ואז לא עשינו כלום. ובנוסף, למה לא לקנות במקרה הזה סוויץ׳ שעולה פחות מנתב?

ודרך אגב, Access Point זה נקודת גישה אלחוטית, לא סוויץ׳.

Batnun

.
נערך לאחרונה על ידי Batnun ב 15/05/2017 4:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

AP הוא סוויץ שחלק מהפורטים שלו חוטיים, וחלק אל חוטיים. תחשוב על זה לרגע ותיראה שאני צודק. זה device שעובד בשכבה 2, כשהשכבה הפיזית היא נחושת או רדיו.
אני לא חושב שניתוב ו NAT זה עבודה קשה. אני חושב שהעבודה הקשה היא עומס התקשורת, ואם המודם של בזק שם - תמיד יהיה עליו עומס.
כמו שאמרתי, אני לא רואה שום צורך להפריד.

lsdproject פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

יש איזה הבדל משמעותי בין
http://ksp.co.il/?store=eilat&enter_zap ... mpaign=zap

ל 9970?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”