הדבקה של רב-שקע מתחת לשולחן.
אני רוצה להדביק רב שקע (6 שקעים) מתחת לשולחן.
קניתי סרט דבק דו צדדי של סקוטש (עד 5 קילו) והדבקתי, אחרי חודש זה נפל.
הדבקתי מחדש ולאחר חודש שוב נפל.
האם הדבקה עם דבק מגע תעזור?
אם כן, האם יש דבק ספציפי שכדאי לקנות? האם יש שיטת מריחת דבק מומלצת?
אם זה חשוב, מדובר בשולחן משרדי (מחשב) של איקאה.
קניתי סרט דבק דו צדדי של סקוטש (עד 5 קילו) והדבקתי, אחרי חודש זה נפל.
הדבקתי מחדש ולאחר חודש שוב נפל.
האם הדבקה עם דבק מגע תעזור?
אם כן, האם יש דבק ספציפי שכדאי לקנות? האם יש שיטת מריחת דבק מומלצת?
אם זה חשוב, מדובר בשולחן משרדי (מחשב) של איקאה.
עץ הוא אחד החומרים הבעייתיים להדבקה אליו, הדבר היחידי שמחזיק על שטח הפנים של העץ זה עץ אחר עם חיבור של דבק נגרים.
עוד לא יצא לי להתנסות עם אפוקסי.
מה שבטוח על משתח של עץ כמאט ושום דבק לא מחזיק ומחבר עץ עם חומר אחר.
דבק דו-צדדי זה לא הדבקה לשום דבר, זה כמו לחבר עם רוק
אם תצליח להבין את ההסבר על הדבקות עץ
*עוד משהו שהוא בלתי נפרד בהדבקות (שהוא ציין באחד מהווידאו שלו) זה מלחציים / קיבוע. עד שהדבק מתקבע או מתייבש, צריך לקבע את החלקים המודבקים. (או לדעוג ששום דבר לא יזיז את ההדבקה, אם אי אפשר לקבע) (וזה גם נושא בפני עצמו)
כנראה שהפתרון ממקודם זה כל מה שתקף לעכשיו, רק תמדוד שהמסמרים לא יצאו בצד השני ואם העץ קשה מדי או המסמרים ארוכים מדי אז צריך לעשות חורים מוקדמים בהיקף קטן מהמסמר.
ו... צרף תמונות אם לא קשה, אנחנו לא כל כך יודעים על מה מדובר ומה בדיוק לייעץ לך.
קצת מפחיד להציע לך לשים ברגים על שקע שמיועד לחשמל (אולי תבין את הדברים לא נכון), אולי יש שקע אחר שתוכל לקנות שכן אפשר לקבע אותו לעץ. כנראה שהשקע לא מתאים לעבודה שאתה עושה. או שלאו דווקה לקבע שקע לשולחן, אני אישית מקבע לקיר שלייד השולחן.
קשה לי פשוט לקלוע בתשובה כי אני לא פירטת ולא צרפת תמונות.
עוד לא יצא לי להתנסות עם אפוקסי.
מה שבטוח על משתח של עץ כמאט ושום דבק לא מחזיק ומחבר עץ עם חומר אחר.
דבק דו-צדדי זה לא הדבקה לשום דבר, זה כמו לחבר עם רוק
אם תצליח להבין את ההסבר על הדבקות עץ
*עוד משהו שהוא בלתי נפרד בהדבקות (שהוא ציין באחד מהווידאו שלו) זה מלחציים / קיבוע. עד שהדבק מתקבע או מתייבש, צריך לקבע את החלקים המודבקים. (או לדעוג ששום דבר לא יזיז את ההדבקה, אם אי אפשר לקבע) (וזה גם נושא בפני עצמו)
כנראה שהפתרון ממקודם זה כל מה שתקף לעכשיו, רק תמדוד שהמסמרים לא יצאו בצד השני ואם העץ קשה מדי או המסמרים ארוכים מדי אז צריך לעשות חורים מוקדמים בהיקף קטן מהמסמר.
ו... צרף תמונות אם לא קשה, אנחנו לא כל כך יודעים על מה מדובר ומה בדיוק לייעץ לך.
קצת מפחיד להציע לך לשים ברגים על שקע שמיועד לחשמל (אולי תבין את הדברים לא נכון), אולי יש שקע אחר שתוכל לקנות שכן אפשר לקבע אותו לעץ. כנראה שהשקע לא מתאים לעבודה שאתה עושה. או שלאו דווקה לקבע שקע לשולחן, אני אישית מקבע לקיר שלייד השולחן.
קשה לי פשוט לקלוע בתשובה כי אני לא פירטת ולא צרפת תמונות.
יש מאחור 2 חורים לתלייה על הקיר/ על ברגים.
אבל במהופך, זה לא יצליח.
לגבי דבק:
- השקע גם שוקל
- וגם הכוח שתפעיל בזמן שליפת התקעים ישלוף בסופו של דבר גם את השקע מההדבקה.
- הדבקה יעילה של פלסטיק לעץ, זה מאוד בעייתי ולא נפוץ במיוחד לא במהופך (צריך גם חיזוק עם מלחציים ודבק מתאים)
- יכול מאוד ללכלך ולהיות לא אסטטי אם זה לא יחזיק מעמד
עבודה עם דבק מגע:
(- 2 המשתחים נקיים)
- 15-20 דקות הדבק צריך להיות מרוח על 2 המשטחים עד שתחוש שהוא יבש ולא דביק יותר
- במשך שעה 2 המשטחים צריכים להיות תחת מלחציים (לכל הפחות) עדיף להשאיר ליום שלם (24 שעות), שזה מה שדרוש מהדבק
יש דבקים יותר יעילי וטובים מדבק מגע שיעשו את ההדבקה תוך 20 דקות עם מלחציים (תשאל בחנות, אולי אפוקסי יתאים).
אם אין לך מלחציים אז זה בעייתי, הייתי אומר להפוך את השולחן אבל זה לא אותו דבר.
ושוב פעם, מרקם העץ לא מתאים להדבקה (במיוחד על הציפויים שנמצאים עליהם).
אבל במהופך, זה לא יצליח.
לגבי דבק:
- השקע גם שוקל
- וגם הכוח שתפעיל בזמן שליפת התקעים ישלוף בסופו של דבר גם את השקע מההדבקה.
- הדבקה יעילה של פלסטיק לעץ, זה מאוד בעייתי ולא נפוץ במיוחד לא במהופך (צריך גם חיזוק עם מלחציים ודבק מתאים)
- יכול מאוד ללכלך ולהיות לא אסטטי אם זה לא יחזיק מעמד
עבודה עם דבק מגע:
(- 2 המשתחים נקיים)
- 15-20 דקות הדבק צריך להיות מרוח על 2 המשטחים עד שתחוש שהוא יבש ולא דביק יותר
- במשך שעה 2 המשטחים צריכים להיות תחת מלחציים (לכל הפחות) עדיף להשאיר ליום שלם (24 שעות), שזה מה שדרוש מהדבק
יש דבקים יותר יעילי וטובים מדבק מגע שיעשו את ההדבקה תוך 20 דקות עם מלחציים (תשאל בחנות, אולי אפוקסי יתאים).
אם אין לך מלחציים אז זה בעייתי, הייתי אומר להפוך את השולחן אבל זה לא אותו דבר.
ושוב פעם, מרקם העץ לא מתאים להדבקה (במיוחד על הציפויים שנמצאים עליהם).
אני חושב שעדיף שתמצא אלטרנטיבה ל: חיבור במהופך מתחת לשולחן
ותשקול לקבע אותו לקיר או לצידי השולחן (אני בטוח שיש חורי תלייה), אולי לאחת הרגליות של השולחן (אני ממליץ כמה שיותר גבוה ובצד החיצוני של רגלית השולחן)
ותשקול לקבע אותו לקיר או לצידי השולחן (אני בטוח שיש חורי תלייה), אולי לאחת הרגליות של השולחן (אני ממליץ כמה שיותר גבוה ובצד החיצוני של רגלית השולחן)
נערך לאחרונה על ידי legopart ב 12/05/2017 15:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7046
- נתן תודות: 1275 פעמים
- קיבל תודות: 1466 פעמים
לדעתי שני חבקים מאולתרים מפלסטיק שנצמדים עם ברגים לשולחן יעזרו
הרגלים של השולחן עגולות ממתכת.legopart כתב:אני חושב שעדיף שתמצא אלטרנטיבה ל: חיבור במהופך מתחת לשולחן
ותשקול לקבע אותו לקיר או לצידי השולחן (אני בטוח שיש חורי תלייה), אולי לאחת הרגליות של השולחן (אני ממליץ כמה שיותר גבוה ובצד החיצוני של רגלית השולחן)...
עובי השולחן לא גדול, והברגה של השקע אופקית לדופן השולחן לא יהיה יפה.
·מה זה חבקים?molvy כתב:לדעתי שני חבקים מאולתרים מפלסטיק שנצמדים עם ברגים לשולחן יעזרו...
לגבי הברגה, השולחן עצמו חלול בפנים, קניתי סלסילה לכבלים מאיקאה, ונסיתי להבריג , בזמן הקידוח הבנתי שבפנים השולחן חלול (התוצאה של נסיון זה ש בורג אחד מ 4 הברגים שמחזיקים את סלסלה רופף, לכן לא הייתי סומך על הברגות).