הסרט נראה כמו מצלמה ביתי בטלויזיה LG 55UH651Y אפילו אחרי שהורדתי TRUMOTION
היי,
קניתי את הטלויזיה LG55UH651Y, איכות התמונה מעולה.
הדבר הראשון שעשיתי זה לכבות את ה TRUMOTION בשביל שלא יהיה אפקט של "אופרת סבון" ואכן זה עוזר אבל לצערי לא משנה מה אני עושה עדיין הדמויות נראות כאילו אמיתיות מדי וכל הסרט לא נראה אמיתי אלא יותר סגנון מצלמה ביתית(אני מגזים טיפה זה לא כמו ב TRUMOTION).
זה ממש משגע, חוץ מזה אני ממש מרוצה ממנה.
אשמח לעזרה כי זה ממש מעצבן.
תודה
קניתי את הטלויזיה LG55UH651Y, איכות התמונה מעולה.
הדבר הראשון שעשיתי זה לכבות את ה TRUMOTION בשביל שלא יהיה אפקט של "אופרת סבון" ואכן זה עוזר אבל לצערי לא משנה מה אני עושה עדיין הדמויות נראות כאילו אמיתיות מדי וכל הסרט לא נראה אמיתי אלא יותר סגנון מצלמה ביתית(אני מגזים טיפה זה לא כמו ב TRUMOTION).
זה ממש משגע, חוץ מזה אני ממש מרוצה ממנה.
אשמח לעזרה כי זה ממש מעצבן.
תודה
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
סתם שאלה...
ממה בדיוק אתה "ממש מרוצה" ו"איכות התמונה מעולה" אם התמונה לא לטעמך?
צפית במכשיר לפני שרכשת?
ממליץ ללכת לחנות ולנסות לצפות שוב, אולי זה מעבד התמונה של המכשיר ואין מה לעשות?
נסה גם לבדוק מקורות שונים כמו נגן BR או ניגון סרט מקובץ מלבד השימוש בממיר של חברות הכבלים.
ממה בדיוק אתה "ממש מרוצה" ו"איכות התמונה מעולה" אם התמונה לא לטעמך?
צפית במכשיר לפני שרכשת?
ממליץ ללכת לחנות ולנסות לצפות שוב, אולי זה מעבד התמונה של המכשיר ואין מה לעשות?
נסה גם לבדוק מקורות שונים כמו נגן BR או ניגון סרט מקובץ מלבד השימוש בממיר של חברות הכבלים.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אם הכוונה ב"בולטות" הוא שיש מעין קווים לבנים מסביב לדמויות ואובייקטים, אז אכן מדובר על בעיה בהגדרת Sharpness. תנסה להוריד את ההגדרה למינימום ותראה אם יש שינוי.
אם לא, תנסה אולי לצלם תמורה ולתאר\להמחיש למה הכוונה שלך.
אם לא, תנסה אולי לצלם תמורה ולתאר\להמחיש למה הכוונה שלך.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
·souless כתב:מרוצה מהצבעים ומהאיכות תמונה.
ההרגשה היא שהתמונה כל כך איכותית ש שהדמויות בסרטים כביכול בולטות מהסרט וזה נותן הרגשה טיפה לא אמיתית....
מבולבלים? גם אנחנו...
מרוצה או לא?
יש מכשירים שיש בהם עיבוד תמונה מוגזם כמו בפנסוניק 600/700 של השנה שעברה.
התמונה היתה מהממת, אבל לא אמיתית.
לא לכולם זה מפריע.
להבנתי זה המצב אצלך, האם ראית את המכשיר בחנות לפני שרכשת?
ניסיתי להוריד את הפילטרים שעושים עיבוד תמונה וזה לא עזר.
אני לא יודע איך להסביר את ההרגשה.
אני כן רואה שכמה שהמקור יותר איכותי ככה התופעה מורגשת יותר לדוגמה HD מול SD.
לפעמים את מרגיש שכל הרקע הוא דומם (מולבש) והדמויות הן הדבר היחידי שהאמיתי.
חחח יכול להיות שאני סתם מגזים. בחנות לא שמתי לב לזה אבל בחנות גם יצא לי לבדוק שידור לוויין וסרטוני הדגמה של 4K אז פחות ראיתי את זה.
אגב בSAMSUNG KU7000 כן ראיתי את זה אפילו שהורדתי את ה MOTION(אפקט אופרת סבון).
ממה שקראתי באינטרנט זה משהו אופייני להרבה טלויזיות 4K עכשיו וזה קשור לזה שסרטים מצולמים ב 24FPS ומשהו בהמרה משתבש, מוכר?
אני לא יודע איך להסביר את ההרגשה.
אני כן רואה שכמה שהמקור יותר איכותי ככה התופעה מורגשת יותר לדוגמה HD מול SD.
לפעמים את מרגיש שכל הרקע הוא דומם (מולבש) והדמויות הן הדבר היחידי שהאמיתי.
חחח יכול להיות שאני סתם מגזים. בחנות לא שמתי לב לזה אבל בחנות גם יצא לי לבדוק שידור לוויין וסרטוני הדגמה של 4K אז פחות ראיתי את זה.
אגב בSAMSUNG KU7000 כן ראיתי את זה אפילו שהורדתי את ה MOTION(אפקט אופרת סבון).
ממה שקראתי באינטרנט זה משהו אופייני להרבה טלויזיות 4K עכשיו וזה קשור לזה שסרטים מצולמים ב 24FPS ומשהו בהמרה משתבש, מוכר?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא. הבעיה שאתה מדבר עליה נקראת ג'אדר, וזה לא משפיע על איך דמויות נראות על גבי הרקע.
אני חושב שהבעיה נעלמה, שיחקתי עם עוד הגדרות וזה נראה בסדר (אולי התרגלתי?)
בכל אופן לגבי הג'אדר, מתי זה מופיע? כי לפעמים בקטעים שהם חשוכים יותר אז רואים במקומות מסויימים כמו שכבה כזו מוזרה. למשל על יד של דמות.
איך נפטרים מזה?
בכל אופן לגבי הג'אדר, מתי זה מופיע? כי לפעמים בקטעים שהם חשוכים יותר אז רואים במקומות מסויימים כמו שכבה כזו מוזרה. למשל על יד של דמות.
איך נפטרים מזה?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@gombi
·
לדעתי אתה צודק, באמת שמתי לב שכשיחקתי בהגדרות אל תוך הלילה לא עזר כלום ויום לחמורת כשהטלויזיה הייתה כבויה הרבה זמן פתאום הבעיה כבר לא מופיעה. יכול להיות באמת שזו הגדרה שנתקעה.
עכשיו הכל מעולה חוץ מההפרעה שלדעתי זה הג'אדר שאתם מדברים עליו.
לפעמים על הדמות רואים כמו כתמים כאלו של פיקסלים.
·
לדעתי אתה צודק, באמת שמתי לב שכשיחקתי בהגדרות אל תוך הלילה לא עזר כלום ויום לחמורת כשהטלויזיה הייתה כבויה הרבה זמן פתאום הבעיה כבר לא מופיעה. יכול להיות באמת שזו הגדרה שנתקעה.
עכשיו הכל מעולה חוץ מההפרעה שלדעתי זה הג'אדר שאתם מדברים עליו.
לפעמים על הדמות רואים כמו כתמים כאלו של פיקסלים.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
זה לא ג'אדר.... 
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אולי פשוט תוכן בקצב נתונים נמוך? לא יודע, בלי תמונה קשה להבין על מה מדובר.
- Caspimonkey
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
@souless
·אחי אני כל כך מבין אותך, חשבתי שאני הוזה. לפני כמה שנים הטלוויזיות של lg היה להם כפתור שמנטרל את זה. היום הייתי בחנות טלוויזיה ליד עולם הקולנוע ביגאל אלון וראיתי את כל הטלוויזיות שם שהם led ו oled qled ולכולם יש את הבעיה הזאת. זההורס כל צפיה בסרט או סדרה מכוון שרואים כל כך טוב עד שממש רואים. את הסטודיו שבו צולם הסרט או אם זה צילומי חוץ ממש רואים את זה. אין את האפקט שעושה סרט ״סרט״ קצת כמו סרטים ישראלים של פעם. נסה לראות על זה סרט כמו שר הטבעות או 300. אתה ממש רואה שחקן מחזיק חרב מול דמויות מלאכותיות. נוראי. הקיצר, המוכר אמר לי שבטכנולוגיות של 4k אי אפשר לבטל את זה רק קצת לשחק עם ההגדרות. ממש תקע אותי, תכננתי היום לדבר על זה בפרלמנט שלנו 😁. אולי מתרגלים לזה. הכי הזוי שהשותף שלי שהיה איתי לא כל כך מבין על מה אני מדבר.
מה עושים חברה?? זה נשמע צרות של עניים אבל זה הורס את כל הצפייה בשבילי
·אחי אני כל כך מבין אותך, חשבתי שאני הוזה. לפני כמה שנים הטלוויזיות של lg היה להם כפתור שמנטרל את זה. היום הייתי בחנות טלוויזיה ליד עולם הקולנוע ביגאל אלון וראיתי את כל הטלוויזיות שם שהם led ו oled qled ולכולם יש את הבעיה הזאת. זההורס כל צפיה בסרט או סדרה מכוון שרואים כל כך טוב עד שממש רואים. את הסטודיו שבו צולם הסרט או אם זה צילומי חוץ ממש רואים את זה. אין את האפקט שעושה סרט ״סרט״ קצת כמו סרטים ישראלים של פעם. נסה לראות על זה סרט כמו שר הטבעות או 300. אתה ממש רואה שחקן מחזיק חרב מול דמויות מלאכותיות. נוראי. הקיצר, המוכר אמר לי שבטכנולוגיות של 4k אי אפשר לבטל את זה רק קצת לשחק עם ההגדרות. ממש תקע אותי, תכננתי היום לדבר על זה בפרלמנט שלנו 😁. אולי מתרגלים לזה. הכי הזוי שהשותף שלי שהיה איתי לא כל כך מבין על מה אני מדבר.
מה עושים חברה?? זה נשמע צרות של עניים אבל זה הורס את כל הצפייה בשבילי
- Evil-u
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1376
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
·Caspimonkey כתב:@souless
מה עושים חברה?? זה נשמע צרות של עניים אבל זה הורס את כל הצפייה בשבילי...
מה זה הקשקוש הזה, ברור שבOLED אפשר לבטל את החלקת התנועה.
המוכר הזה צריך לחזור לבית ספר
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אין הגיון בבעיות שתוארו פה.
לדעתי אתם לא יודעים להגדיר נכון את המסך.
לדעתי אתם לא יודעים להגדיר נכון את המסך.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Caspimonkey
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
@Evil-u
·גבר הלוואי שאתה צודק.
אלך לעוד חנות.
בחנות השניה שהיינו אגב היה סרט רגיל של יס בטלוויזיות
אז הראתי לשותף שלי את הראיה בין טלוויזה לד 4k לטלוויזיה HD רגילה שהייתה שם ואז ירד לו האסימון.
אל תפתרו את זה בהגדרות טלוויזיה כי זה לא העניין. אם יש אופציה כמו שהבחור כתב לביטול החלקת תמונה, אין לי מושג מה זה אומר אבל אלך לבדוק
·גבר הלוואי שאתה צודק.
אלך לעוד חנות.
בחנות השניה שהיינו אגב היה סרט רגיל של יס בטלוויזיות
אז הראתי לשותף שלי את הראיה בין טלוויזה לד 4k לטלוויזיה HD רגילה שהייתה שם ואז ירד לו האסימון.
אל תפתרו את זה בהגדרות טלוויזיה כי זה לא העניין. אם יש אופציה כמו שהבחור כתב לביטול החלקת תמונה, אין לי מושג מה זה אומר אבל אלך לבדוק