סאב וופר שקוע קיר ותבית תהודה...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

אז בהמשך לשרשור הקודם שלי... יש מלחמות עזות ביני לבין אישתי והאדריכל וכנראה לא נוכל לעשות את הנישה לסאב כמו שקיוויתי.
לכן אני עכשיו בודק את האופציה של סאב שקוע קיר.
להבנתי בסאבים מהסוג הזה יש צורך במגבר נפרד, האם יש עם זה בעיה כלשהי (חוץ מעניין העלות הנוספת)?
הסתכלתי בוידאו הזה שמדריך על סאב שקוע של חברת Speakercraft:
[url=]וילינק לוידאו

הם אומרים שאפשר להתקין את הרמקול של הסאב הנפרד או שאם מדובר על בניה ולא שיפוץ ניתן להכניס את כל התיבה הייעודית.

השאלה שלי היא האם התיבה ממש תשפר את הסאונד?
האם אני יכול לבנות תיבה כזאת לבד ובכך לחסוך במחיר הכולל?

ושאלה שלישית וקצת לא בדיוק קשורה, האם יהיה סביר להתקין סאב כזה ובנוסף סאב 8" נוסף שיש לי במקום אחר בחדר (מקום ממש לא אידאלי אבל יכול לעזור כיוון שמדובר על חלל גדול)?

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #2 

@raoul

לא צפיתי בשרשור קודם, אבל:
אם תיקח סאב כזה שקוע קיר, ועוד סאב "קומבינה" 8" במיקום אחר בחדר, אתה תעשה סלט באס, הסלט לא יצא טעים.
בנוסף, אם המטרה היא לחסוך בעלויות, אני לא רואה איך אתה ממקם סאב בקיר בעלות מינימלית.
אני רק צריך להבהיר שלטעמי ודעתי, תיבה משחקת תפקיד חשוב ביותר בכל מה שקשור לסאב, המבנה וההגברה.
ללא תיבה ראויה ומתוכננת היטב - הסאב, טוב ככל שיהיה, יישמע גרוע.
קח את זה בחשבון, תבין שכל תכנון שאתה רוצה לעשות סביב אלמנט מסוים, התכנון והבנייה צריכים להיעשות בהתאם לספציפיקציות של האלמנט.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@gal-cohen
·
ראיתי בהרבה מקומות שהמליצו למקם אפילו 2 סאבים בחדר - הכוונה שיהיו סאבים זהים?
ולגבי התיבה: בוידאו הם מסבירים שבשיפוץ אפשר להתקין בכלל ללא תיבה.
מה שאתה אומר שאם כבר שמים תידב - זה חייב להיות תיבה ייעודית מהחברה ולא סתם תיבה שאני בונה?

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #4 

raoul כתב:@gal-cohen
·
ראיתי בהרבה מקומות שהמליצו למקם אפילו 2 סאבים בחדר - הכוונה שיהיו סאבים זהים?
ולגבי התיבה: בוידאו הם מסבירים שבשיפוץ אפשר להתקין בכלל ללא תיבה.
מה שאתה אומר שאם כבר שמים תידב - זה חייב להיות תיבה ייעודית מהחברה ולא סתם תיבה שאני בונה?
...
נכון, סאבים זהים.
ובהחלט, התאמה של החלל לאלמנט.
חלל אטום, חלל עם פורט מכוון לתדר מסויים.. נפח מותאם וכו'..

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

מצאתי שקוע של MONITOR AUDIO במחיר הזוי של 2,000 ש"ח כולל תיבת תהודה ייעודית.
לינק לסאב שקוע

א
ני מניח שמשהו כזה יהיה ברמה ירודה מאוד נכון?

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5002
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #6 

אם אתה כן הולך על סאב שקוע בקיר - קח בחשבון שהם לא מי יודע מה וכדי כן לקבל איכות ועוצמה סבירה של באס תצטרך לשים כמה כאלה בסלון
וכמובן זהים ומאותו הדגם.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #7 

מי שהולך על פתרונות מסוג זה עבור "סאבים", אינו מחפש איכות - אלא ניקיון ואסטתיקה בעין - לגיטימי ואפשר להבין זאת, אך הדבר האחרון שאפשר להוציא מרמקולים מסוג זה, איכות.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

זה באמת ירידה דרסטית באיכות מסאב קונבנציונלי (לצורך השוואה נניח במחיר של 3,000 ש"ח) ?

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #9 

raoul כתב:זה באמת ירידה דרסטית באיכות מסאב קונבנציונלי (לצורך השוואה נניח במחיר של 3,000 ש"ח) ?
...
זו ירידה דרסטית גם מסאב קונבנציונאלי של 1500 ש"ח....(W)

קח בחשבון שתצטרך יחידת הגברה חיצונית משמע עוד "קופסא" אי שם....

GMTK
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1973
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #10 

סאב שקוע ?
סבבה כל המערכת לצלילים קטנים מקובל אבל סאב שצריך תיבה מקצועית ולא סתם תיבה בשקל מ MDF.
התיבה שהם מראים לך פה זה תיבה שעבדו עליה מהנדסים עם יש לך את התוכניות שלה ואתה יכול לבנות בול כזאת בהצלחה.
אני אישית לא הייתי ממליץ על סאב שקוע כי חבל על הכסף ואתה לא תרגיש כלום עם יהיה לי למשל חדר 4על4 מרובע בכל קיר הייתי דוחף 2 כאלה בכל קיר!
חבל על הכסף רמת נקיון גם עולה הרבה תגיד לאישה תקשיבי זה או שעכשיו משקיע על סאב שקוע 25K או סאב שיתן עבודה ויעלה פחות בהרבה .
סאב זה אחד הדברים החשובים בהצלחה.

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #11 

מה לגבי סאב סגור קטן, כמו svs, sunfire וכו', ולכסות אותו עם אלמנט עיצובי כלשהו כמו זה למשל:

http://www.ikeahackers.net/2006/09/this ... oofer.html

RafalovitchTom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
שם מלא: Rafalovitch Tom
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #12 

לא חייבים סאב ! קידמיים טובים יתנו לך נמוכים כמו שצריך, זה עניין של עיצוב.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

קודם כל אני ממש מודה לכם על העזרה - עד שקראתי את התגובות שלכם כמעט נסגרתי על סאב שקוע אבל נראה לי שבכל זאת אני אלחם על דרך לאפשר סאב רגיל - וזאת תודות לכם .
במילים אחרות: לא רק שאני צריך להוציא הרבה כסף, התוצאות יהיו משמעותית ירודות. מה עוד שאם אני נשאר עם סאב רגיל יש לי אחד שאני יכול להשתמש בו כרגע (10") ולשדרג בהמשך הדרך לכשיתפנה כסף .

למקרה שאני אפסיד בקרב מול האישה והאדריכל ובסוף נצטרך ללכת על האפשות המבאסת של סאב שקוע, רק רוצה לשאול (בעיקר את GMTK):
יש כאן תוכניות או יותר נכון מידות של הקופסא הייעודית של ה-MONITOR AUDIO: לינק לתוכניות

אבל עדיין זה לא משהו שכדאי לבנות לבד, נכון? ועדיף לקנות קופסה ייעודית מקורית מהחברה.

GMTK
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1973
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #14 

raoul כתב:קודם כל אני ממש מודה לכם על העזרה - עד שקראתי את התגובות שלכם כמעט נסגרתי על סאב שקוע אבל נראה לי שבכל זאת אני אלחם על דרך לאפשר סאב רגיל - וזאת תודות לכם .
במילים אחרות: לא רק שאני צריך להוציא הרבה כסף, התוצאות יהיו משמעותית ירודות. מה עוד שאם אני נשאר עם סאב רגיל יש לי אחד שאני יכול להשתמש בו כרגע (10") ולשדרג בהמשך הדרך לכשיתפנה כסף .

למקרה שאני אפסיד בקרב מול האישה והאדריכל ובסוף נצטרך ללכת על האפשות המבאסת של סאב שקוע, רק רוצה לשאול (בעיקר את GMTK):
יש כאן תוכניות או יותר נכון מידות של הקופסא הייעודית של ה-MONITOR AUDIO: לינק לתוכניות

אבל עדיין זה לא משהו שכדאי לבנות לבד, נכון? ועדיף לקנות קופסה ייעודית מקורית מהחברה.
...
·
יש לך תוכניות זה או לבד או נגר אני אישית לא אוהב סאבים קטנים ולא מורגשים כי חבל על הכסף.
כמה עולה התיבה מוכנה מהחברה ותחשב תזמן שלך כולל דלק ומצרכים או ללכת לנגר שיעשה תעבודה .
הבדל של 200 300 שקל עדיף כבר לקנות את התיבה אני זוכר שלוח MDF מלא עולה סביב ה600 שקל אולי אנשים מכירים בפחות.
הכל זה עלות כמה תמוכן לשלם. אבל אני מאמין שתיבה כזאת תעלה מהחברה עולה איזה 600 800 שקל או שרשמת ולא ראיתי.
תעשה חישוב כללי כמה יוצא כל דבר וככה תידע מה ניראה לך.
אישית ושוב אני אומר סאב שקוע לא מתקרב לסאב שהוא לא שקוע קח דוגמה קניתי רמקולים שקועים צמודי תיקרה עלו לי זוג 1110 שקל בארץ כל אחד עולה 3000.
ותכלס היתי מביא רמקול יותר עצבני באותו הכסף בתיבה סגורה יש פה מישו ביד שנייה שמוכר SB13 הסאב לא כזה גדול לדעתי לעומת הPB13 ואתה תהנה מימנו ואוה כמה שאתה תהנה תגיד לאישה שזה הטופ והקולנוע כבר לא ידבר אליך

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”