שלום לכולם
לפני שבוע , קיבלתי את טלוויזית הפלסמה החדשה שלי ( סמסונג PS42c7s
ועד עכשיו אני מאוד מרוצה מהאיכות.
ברצוני לשאול לגבי הצריבה של מסך הפלסמה , אם משאירים מסך בסטיל למשך זמן רב
1. הכוונה לחיבור קונסולת משחקים או מחשב נייד דרך VGA , או שלוחצים על PAUSE באמצע צפייה של סרט . כמה זמן נחשב "זמן ארוך" , כדי שצריבה כזאת תיווצר ?
האם מדובר בדקות ?
האם שומר המסך של מחשב נייד יכול למנוע את הצריבה ?!
2. אם אני מפעיל את הקונסולה במצב סטטי , ועובר בנתיים לראות כבלים , האם הצריבה תתרחש
גם במצב כזה , או רק כשהתמונה מועברת בפועל למסך ?
3. הבנתי שיש לעבור 100 שעות צפייה לפני שמכוונים את הBRIGHT והקונטרסט ?
יש לזה קשר לצריבה ?
4. כבר עכשיו , אני רואה סדרות וסרטים באיכות גבוהה . האם איכות הHD , באמת מורגשת
ומתי שיטה זו תיכנס לארץ . אם כן , איך הופכים HD READY ל HD.
תודה
צריבת מסך בפלסמה
-
rastaaugustus
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 16
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
1- לא מדובר בדקות אלא בשעות ארוכות, שומר מסך של מחשב נייד יכול בהחלט לעזור בגלל שתפקידו הוא לדאוג שאף פיקסל במסך לא יהיה מקובע במצב מסויים לאורך זמן.
2- רק כשהתמונה עוברת בפועל למסך עלולה להתרחש צריבה, רק אז הפיקסל עלול להיות מקובע במצב כלשהו לאורך זמן ממושך.
3- לא יודע.
4- ההבדל בין HD ובין השידורים ה"רגילים" מורגש בהחלט, יש כבר שידורים ניסיוניים ב-HD לקהל מצומצם בארץ, אני לא חושב שבשנה הקרובה YES או HOT ישדרו ב-HD ואם להיות יותר סקפטי אז אני אוסיף ואומר שגם לא בשנתיים הקרובות, אבל אולי לעופר לאור (ממנהלי האתר) יש מידע יותר מעודכן.
לא כל כך הבנתי את החלק האחרון.
בכל מקרה תבדוק אם במסך שרכשת יש איזשהו שומר מסך ותפעיל אותו.
תתחדש , וברוך הבא.
מקווה שעזרתי קצת.
2- רק כשהתמונה עוברת בפועל למסך עלולה להתרחש צריבה, רק אז הפיקסל עלול להיות מקובע במצב כלשהו לאורך זמן ממושך.
3- לא יודע.
4- ההבדל בין HD ובין השידורים ה"רגילים" מורגש בהחלט, יש כבר שידורים ניסיוניים ב-HD לקהל מצומצם בארץ, אני לא חושב שבשנה הקרובה YES או HOT ישדרו ב-HD ואם להיות יותר סקפטי אז אני אוסיף ואומר שגם לא בשנתיים הקרובות, אבל אולי לעופר לאור (ממנהלי האתר) יש מידע יותר מעודכן.
לא כל כך הבנתי את החלק האחרון.
בכל מקרה תבדוק אם במסך שרכשת יש איזשהו שומר מסך ותפעיל אותו.
תתחדש , וברוך הבא.
מקווה שעזרתי קצת.
פלזמה רגישה לצריבה.
מסכים מהדור החדש הם פחות רגישים לצריבה מאשר מסכים מהדור שלפני, לפחות זה מה שפנסוניק למשל מצהירים אך בכל מקרה עדיין המסכים של היום רגישים לצריבה.
ההמלצה הכללית של רוב היצרנים הוא לבצע Break In של 100 עד 200 שעות ראשונות בהגדרות קונטרסט ובהירות נמוכים מהסיבה שבהתחלה המסך מאוד מאוד רגיש לצריבה, לאחר 100-200 שעות הפיקסלים "מתרככים" וניתן להגדיר את הגדרות הקונטרסט והבהירות הרצויים.
על מנת לעזור לפיקסלים "להתרכך" כמה שיותר במצב אחיד אפשר להשתמש בקובץ ה-Break In שהכין אחד מגולשי הפורום, מדובר במצגת שנמשכת כ-8 שעות והיא מציגה כל שעה תמונה סטטית אחידה וקבועה בבהירות שונה, מומלץ לבצע קודם Break In עם הקובץ ולאחר מכן להתחיל 200 שעות של צפייה בהגדרות קונטרסט ובהירות נמוכים.
לאחר מכן ניתן להשתמש בפלזמה כרגיל, אם אתה צופה בעיקר בשידורי כבלים במסך מלא (כמו רוב האנשים) אז אפשר גם לצפות מידי פעם בסרטים בעלי פסים שחורים ללא חשש, רוב הערוצים הנצפים משודרים עם לוגואים שקופים (לא רגישים לצריבה) אבל בכל זאת אין להשתמש בתמונה סטטית קבועה לפחות לא לאורך זמן .
מומלץ להגדיר למסך כיבוי אוטומטי בשעה מסויימת בלילה למקרה שתירםד ותשכח לכבות.
בסופו של דבר קנית את המסך בשביל להינות ממנו ולא לחשוש מצריבה, לאחר שתבצע את ההוראות שלעיל אני ממליץ שתתחיל להשתמש במסך כרגיל, אני עושה זאת כבר שנה כמעט ואני מכיר אחרים שעושים זאת כבר 3 שנים ועדיין לא ראו סימן לצריבה.
מסכים מהדור החדש הם פחות רגישים לצריבה מאשר מסכים מהדור שלפני, לפחות זה מה שפנסוניק למשל מצהירים אך בכל מקרה עדיין המסכים של היום רגישים לצריבה.
ההמלצה הכללית של רוב היצרנים הוא לבצע Break In של 100 עד 200 שעות ראשונות בהגדרות קונטרסט ובהירות נמוכים מהסיבה שבהתחלה המסך מאוד מאוד רגיש לצריבה, לאחר 100-200 שעות הפיקסלים "מתרככים" וניתן להגדיר את הגדרות הקונטרסט והבהירות הרצויים.
על מנת לעזור לפיקסלים "להתרכך" כמה שיותר במצב אחיד אפשר להשתמש בקובץ ה-Break In שהכין אחד מגולשי הפורום, מדובר במצגת שנמשכת כ-8 שעות והיא מציגה כל שעה תמונה סטטית אחידה וקבועה בבהירות שונה, מומלץ לבצע קודם Break In עם הקובץ ולאחר מכן להתחיל 200 שעות של צפייה בהגדרות קונטרסט ובהירות נמוכים.
לאחר מכן ניתן להשתמש בפלזמה כרגיל, אם אתה צופה בעיקר בשידורי כבלים במסך מלא (כמו רוב האנשים) אז אפשר גם לצפות מידי פעם בסרטים בעלי פסים שחורים ללא חשש, רוב הערוצים הנצפים משודרים עם לוגואים שקופים (לא רגישים לצריבה) אבל בכל זאת אין להשתמש בתמונה סטטית קבועה לפחות לא לאורך זמן .
מומלץ להגדיר למסך כיבוי אוטומטי בשעה מסויימת בלילה למקרה שתירםד ותשכח לכבות.
בסופו של דבר קנית את המסך בשביל להינות ממנו ולא לחשוש מצריבה, לאחר שתבצע את ההוראות שלעיל אני ממליץ שתתחיל להשתמש במסך כרגיל, אני עושה זאת כבר שנה כמעט ואני מכיר אחרים שעושים זאת כבר 3 שנים ועדיין לא ראו סימן לצריבה.