רסיבר אני קונה אחת לעשור בערך אז חיכיתי עם הרכישה לראות מתי הם יכניסו תמיכה בפורמטים העדכניים DOLVY VISION ו-HYBRID LOG GAMMA. לקח חודשיים עד שהצלחתי להוציא מהם תשובה סופית אבל זה בסוף קרה אז חשבתי לחלוק עמכם:
http://denon-uk.custhelp.com/app/answer ... hpWkY2aW4=
or the following models, Denon will issue a firmware update to additionally support Dolby Vision and HLG (Hybrid Log Gamma)HDR pass-through:
AVR-X1300W, AVR-X2300W, AVR-X3300W, AVR-X4300H, AVR-X6300H.
עכשיו אפשר להזמין בשקט.
רסיברים של דנון אירופה שהולכים לקבל שדרוג ל-DV ו-HLG
-
9xcalibur9
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1639
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 110 פעמים
@9xcalibur9
זה טוב שהם מבהירים את העניין הזה. לדעתי (או לפחות לפי איך שאני מבין את הדברים אם אני מסתמך על
כל מה שיוצרי השיטות הללו פירסמו לגביהן) לא אמורה להיות בעיה לעשות pass-through לאותות בשיטות הללו.
האות ב- HLG אמור להיות אות וידאו רגיל כמו כל אות 4K שמעבירים כרגע, דבר שאמור היה להיות אחד היתרונות
שלו גם לשידור, רק שערכי מידע הוידאו בו אמורים להיות מקודדים בפונקציה של HLG במקום בגאמה רגילה.
לגבי דולבי ויז'ן, דולבי בעצמם פרסמו בעבר שאפשר יהיה להעביר אות בשיטה זו גם דרך HDMI 1.4, כי לדבריהם, כל
המידע הנוסף (ה- METADATA) מועבר כחלק ממידע הוידאו.
הדבר שלדעתי צריך להיות חשוב לך לא פחות, אם חשובה לך התמיכה של הרסיבר ב- HDR לטווח יותר ארוך, זה
לברר אם לרסיברים הללו תהיה תמיכה בתקן החדש ל- METADATA דינמי ב- HDR 10, כי לתמיכה כזו כן
יהיה צורך מיוחד ביכולת העברה של הנתונים הללו דרך HDMI. לפי מה שפורסם עד עכשיו יכולת כזו תתאפשר
ב- HDMI 2.1, אך יכול להיות (אבל עוד לא פורסם דבר בעניין זה כמה שאני יודע) שניתן יהיה גם לאפשר העברה של
הנתונים הללו גם בחומרה הקיימת רק בעזרת עדכון תוכנה.
זה טוב שהם מבהירים את העניין הזה. לדעתי (או לפחות לפי איך שאני מבין את הדברים אם אני מסתמך על
כל מה שיוצרי השיטות הללו פירסמו לגביהן) לא אמורה להיות בעיה לעשות pass-through לאותות בשיטות הללו.
האות ב- HLG אמור להיות אות וידאו רגיל כמו כל אות 4K שמעבירים כרגע, דבר שאמור היה להיות אחד היתרונות
שלו גם לשידור, רק שערכי מידע הוידאו בו אמורים להיות מקודדים בפונקציה של HLG במקום בגאמה רגילה.
לגבי דולבי ויז'ן, דולבי בעצמם פרסמו בעבר שאפשר יהיה להעביר אות בשיטה זו גם דרך HDMI 1.4, כי לדבריהם, כל
המידע הנוסף (ה- METADATA) מועבר כחלק ממידע הוידאו.
הדבר שלדעתי צריך להיות חשוב לך לא פחות, אם חשובה לך התמיכה של הרסיבר ב- HDR לטווח יותר ארוך, זה
לברר אם לרסיברים הללו תהיה תמיכה בתקן החדש ל- METADATA דינמי ב- HDR 10, כי לתמיכה כזו כן
יהיה צורך מיוחד ביכולת העברה של הנתונים הללו דרך HDMI. לפי מה שפורסם עד עכשיו יכולת כזו תתאפשר
ב- HDMI 2.1, אך יכול להיות (אבל עוד לא פורסם דבר בעניין זה כמה שאני יודע) שניתן יהיה גם לאפשר העברה של
הנתונים הללו גם בחומרה הקיימת רק בעזרת עדכון תוכנה.
- yaniv_barlev
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 126
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
@9xcalibur9
·
מעולה...
·
מעולה...