גודל נישה לרסיבר
בתהליך בניה. מתוכנן קיר טלויזיה חלק בלי מזנון + רמקולים שקועים בקיר.
אני מנסה לייצר נישה שתבלוט אל תוך החדר מאחורי הקיר טלויזיה עבור הרסיבר.
מיקום הנישה יהיה ממש מתחת לרמקול ימני קדמי מהרצפה ועד גובה ~ 80 ס"מ.
שאלה:
מה הגודל הפינמי שאני צריך (רוחב ועומק) כדי לאפשר לי גמישות לכל רסיבר שארצה.
האם 50 על 50 מרווח פנימי מספיק?
ומה לגבי איוורור - האם איוורור רק מקדימה מספיק?
אני שוקל גם להכניס את הסאב לנישה הזאת (שהנישה תהיה עד הרצפה) האם יש אם זה בעיות? האם 50 על 50 מספיק גם לסאב ?
תודה לעונים ולעוזרים.
אני מנסה לייצר נישה שתבלוט אל תוך החדר מאחורי הקיר טלויזיה עבור הרסיבר.
מיקום הנישה יהיה ממש מתחת לרמקול ימני קדמי מהרצפה ועד גובה ~ 80 ס"מ.
שאלה:
מה הגודל הפינמי שאני צריך (רוחב ועומק) כדי לאפשר לי גמישות לכל רסיבר שארצה.
האם 50 על 50 מרווח פנימי מספיק?
ומה לגבי איוורור - האם איוורור רק מקדימה מספיק?
אני שוקל גם להכניס את הסאב לנישה הזאת (שהנישה תהיה עד הרצפה) האם יש אם זה בעיות? האם 50 על 50 מספיק גם לסאב ?
תודה לעונים ולעוזרים.
נערך לאחרונה על ידי raoul ב 08/05/2017 15:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
Re: גודל נישה לריסר
@raoul
45 ס"מ רוחב - גודל רסיבר (מינוס 1/2/3 ס"מ פה ושם) כך שאתה תרצה אולי עוד כמה ס"מ לאפשר נשימה.
45 ס"מ עומק - עומק הרסיבר כולל כבלים מחוברים מאחור, כך ש 50 יכול להספיק, אולי גם כאן תאפשר עוד קצת למשחק.
לא לשכוח לתת גובה נאות, אחרת לא יהיה מאוור כלל ויהיה חנוק מדי, לפחות +30 ס"מ (הגובה של רסיבר עם אנטנות WIFI סביב 25 ס"מ)
45 ס"מ רוחב - גודל רסיבר (מינוס 1/2/3 ס"מ פה ושם) כך שאתה תרצה אולי עוד כמה ס"מ לאפשר נשימה.
45 ס"מ עומק - עומק הרסיבר כולל כבלים מחוברים מאחור, כך ש 50 יכול להספיק, אולי גם כאן תאפשר עוד קצת למשחק.
לא לשכוח לתת גובה נאות, אחרת לא יהיה מאוור כלל ויהיה חנוק מדי, לפחות +30 ס"מ (הגובה של רסיבר עם אנטנות WIFI סביב 25 ס"מ)
@gal-cohen
·
אז גובה של נניח 80 ס"מ מהרצפה יספיק ל:
- סאב ~ 40 ס"מ
- רסיבר ~ 25 ס"מ
- איוורור מעל רסיבר ~15 ס"מ
או שזה לא מספיק?
·
- סאב ~ 40 ס"מ
- רסיבר ~ 25 ס"מ
או שזה לא מספיק?
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
·raoul כתב:@gal-cohen
·
- סאב ~ 40 ס"מ
- רסיבר ~ 25 ס"מ
או שזה לא מספיק?...
כן, יספיק בהחלט.
לגבי מדף רשת או דומה, בהחלט רעיון טוב ולא מזיק.
וואי.... הרבה מלחמות עם האדריכל והאישה לגבי נושא הסאב. מסתבר שהנישה לחדש מאחור ממש לא משתלב עם ה-VISION שלהם. בנתיים התחלתי לחקור אופציה של סאב שקוע (לינק לשירשור) וכמעט נסגרתי על זה - אבל תוך כדי השירשור די שיכנעו אותי שחבל על הכסף ועל הירידה באיכות וששווה להמשיך להלחם ולמצוא פיתרון לשימוש בסאב רגיל,
ולכן.....
הרגע על לי עוד רעיון, עדיין לעשות נישה אבל... בגובה 2.30 עד 2.80 שייבלוט לתוך החדר מאחור.
הסיבה לגובה הזה ולמה זה יכול להיות פתרון שכולם יהייו מרוצים זה שזה מעל הדלת כניסה לחדר הורים - כלומר לעשות שם הנמכה מקומית במיוחד לצורך נישה לסאה אקטיבי גדול רגיל. גובה התקרה גם בסלון וגם בחדר הורים הוא 2.95 לאחר הנמכת גבס (גובה תקרת בטון 3.30).
השאלה .... האם האודיופילים כאן יהיו בסדר עם דבר כזה (סאב בגובה)? האם זה עדיף על סאה שקוע קיר?
אם כן.... נראה לי שאפשר לעשות שלום בית מחר בבקר (יחד עם חגיגות ה-40 שלי מחר).
(העניין הוא שאני זוכר שקראתי היום לגבי סאב שקוע שממליצים למקם אותו נמוך ככל הניתן קרוב לרצפה.... שיט!)
ולכן.....
הרגע על לי עוד רעיון, עדיין לעשות נישה אבל... בגובה 2.30 עד 2.80 שייבלוט לתוך החדר מאחור.
הסיבה לגובה הזה ולמה זה יכול להיות פתרון שכולם יהייו מרוצים זה שזה מעל הדלת כניסה לחדר הורים - כלומר לעשות שם הנמכה מקומית במיוחד לצורך נישה לסאה אקטיבי גדול רגיל. גובה התקרה גם בסלון וגם בחדר הורים הוא 2.95 לאחר הנמכת גבס (גובה תקרת בטון 3.30).
השאלה .... האם האודיופילים כאן יהיו בסדר עם דבר כזה (סאב בגובה)? האם זה עדיף על סאה שקוע קיר?
אם כן.... נראה לי שאפשר לעשות שלום בית מחר בבקר (יחד עם חגיגות ה-40 שלי מחר).
(העניין הוא שאני זוכר שקראתי היום לגבי סאב שקוע שממליצים למקם אותו נמוך ככל הניתן קרוב לרצפה.... שיט!)
מוסיף תוכנית כדי להסביר את עצמי
נראה לי שתמונה שווה אלף מילים.
בסגול - מיקום הטלויזיה בסלון
בירוק - ההצעה המקורית לבניית נישה לסאב (מקום מצויין בפינת הסלון אבל מהווה בעייה בחדר הורים מאחור)
באדום - המיקום המוצא החדש - אבל בגובה קרוב לתקרה (בין 2.30 ל-2.90)
מה אתם אומרים: האדום בגובה יכול לעבוד?
בסגול - מיקום הטלויזיה בסלון
בירוק - ההצעה המקורית לבניית נישה לסאב (מקום מצויין בפינת הסלון אבל מהווה בעייה בחדר הורים מאחור)
באדום - המיקום המוצא החדש - אבל בגובה קרוב לתקרה (בין 2.30 ל-2.90)
מה אתם אומרים: האדום בגובה יכול לעבוד?