OLED SONY A1 מתחילה להמכר היום. מישהו יודע פרטים?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #1 

אז אחרי שסוני פרסמו שהיום זה היום שבו הA1 OLED מגיעה לחנויות.
מישהו יודע בוודאות (לא ניחוש) בכמה היא נמכרת?
לינק להכרזה בפייס: קישור

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

תמיד אפשר פשוט להתקשר לחנות מתמחה הקרובה לביתך/ליבך ולברר דרכם..

ה- 65 אינץ' עולה כרגע כ- 20K ש"ח בצפון אמריקה, אז קשה לי להאמין שזה יימכר פה בארץ מתחת ל- 30K ש"ח (או משהו באזור) בזמן הקרוב.
ואחרי שראיתי היום את הביקורות ל- LG B7 קשה לי למצוא סיבה (למעט עיצובית) להעדיף את הסוני. ה- LG עדיפה ממנה לטעמי וגם עולה משמעותית פחות.
רק לצורך השוואה,
הסוני בגודל 55 אינץ' עולה כמו ה- C7 בגודל 65 אינץ'. (וה- B7 אמורה להיות אפילו זולה יותר)
https://www.amazon.com/Sony-XBR55A1E-55 ... ny+oled+a1

https://www.amazon.com/LG-Electronics-O ... lg+oled+c7
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

jacko-il כתב:תמיד אפשר פשוט להתקשר לחנות מתמחה הקרובה לביתך/ליבך ולברר דרכם..

ואחרי שראיתי היום את הביקורות ל- LG B7 קשה לי למצוא סיבה (למעט עיצובית) להעדיף את הסוני. ה- LG עדיפה ממנה לטעמי וגם עולה משמעותית פחות.

ie=UTF8&qid=1494232071&sr=8-1&keywords=lg+oled+c7
...
לאיזו ביקורת B7 אתה מתיחס? אפשר לקבל לינק?
תודה

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

@gkatz
·
בבקשה,
ביקורת ל- B7
http://www.hdtvtest.co.uk/news/oled55b7 ... 074461.htm
ביקורת ל- C7
http://ca.rtings.com/tv/reviews/lg/c7

*בשני האתרים גם סקרו את הסוני A1 ויש לדעתי גם סוג של התייחסות לכך בביקורות.

וסיכום סקירה של ה- B7 בוידאו של וינסנט מ- HDTVtest

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #5 

jacko-il כתב:תמיד אפשר פשוט להתקשר לחנות מתמחה הקרובה לביתך/ליבך ולברר דרכם..

ה- 65 אינץ' עולה כרגע כ- 20K ש"ח בצפון אמריקה, אז קשה לי להאמין שזה יימכר פה בארץ מתחת ל- 30K ש"ח (או משהו באזור) בזמן הקרוב.
רק לצורך השוואה,
הסוני בגודל 55 אינץ' עולה כמו ה- C7 בגודל 65 אינץ'. (וה- B7 אמורה להיות אפילו זולה יותר)
https://www.amazon.com/Sony-XBR55A1E-55 ... ny+oled+a1

https://www.amazon.com/LG-Electronics-O ... lg+oled+c7
...
·

הביקורות מציינות לטובה את הבהוב שמסדרת את התנועה, אבל בגלל הבחירה באנדרואיד טי וי, המערכת מתנהגת בקלאנקיות ומנגנוני התנועה לא עובדים טוב כשהם עובדים מתוך המערכת, אלא רק בחיבור חיצוני,
ביקורות אחרות טוענות שבחיבור חיצוני עדיין יש קצת ג'אדר, בקיצור המערכת צריכה קצת להתעדכן ולהתבשל.
נראה אם היא באמת שווה עוד כחצי שנה אחרי עדכוני דולבי ויז'ן, עדכוני מערכת וגם כמובן ירידת מחיר.

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #6 

יש ועוד איך סיבה להעדיף את הסוני על ה LG. ראשית ה LG B7 מעולה מבחינת איכות המסך. אז הנה סיבה ראשונה להעדיף את הסוני A1 - יש לה בדיוק את אותו המסך של LG B7. זה אותו היצרן. אבל, לסוני יש מעבד תמונה מתקדם משמעותית בהשוואה למעבד שיש ב LG B7. הסוני גם מגיעה עם מערכת הפעלה אנדרויד TV. גם העיצוב של הסוני הרבה יותר מרשים מה LG. ואחרי הכל זה סוני. כמובן שהמחיר בהתאם...

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #7 

Evil-u כתב:
...
...
·

הביקורות מציינות לטובה את הבהוב שמסדרת את התנועה, אבל בגלל הבחירה באנדרואיד טי וי, המערכת מתנהגת בקלאנקיות ומנגנוני התנועה לא עובדים טוב כשהם עובדים מתוך המערכת, אלא רק בחיבור חיצוני,
...
·

הם לא לא עובדים טוב, הם לא עובדים כלל מתוך תכני אנדרויד. יש לי שתי סוני אנדרויד ובשתיהן האנדרויד עור תכני וידאו לא שמיש כלל. זו מגבלה של מערכת ההפעלה שאינה מסוגלת להריץ את תהליכי עיבוד התמונה על תכנים פנימיים שדורשים הרצה של עוד אפלקציות. האנדרויד המובנה נועד לאפלקציות נוחות ומשחקי אנדרויד ולא לתכני וידאו או אודיו. בשביל זה צריך סטרימר חיצוני שמחובר לכניסת HDMI. סוני מודעים למגבלה ואמרו שהם פועלים למצוא פתרון בעתיד.

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

לך תמצא סטרימר תומך בדולבי ויז'ן.
):

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

תשמע, הסוני מסך מעולה. כן, יש נקודות פחות חזקות ונקודות יותר חזקות.
הבעיה מתחילה כשמשקללים גם את המחיר. לדעתי לפחות, המסך לא אטרקטיבי ביחס למה שהוא נותן בפועל. מי שהמסך מדבר אליו עיצובית ו/או יותר מתחבר למותג וכו' ומרגיש שתוספת המחיר שווה את מה שהוא כן נותן, אז שיילך על זה. בכל מקרה, ככה או ככה, המסך כאמור טוב.

gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

בrtings נתנו לC7 ציון יותר טוב מהA1...

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

gkatz כתב:בrtings נתנו לC7 ציון יותר טוב מהA1...
...

אני לא אתפלא אם RTINGS מקבלים איזה בקשיש קטן מ-LG, כן הביקורות שלהם מקצועיות,
אבל הרוב פשוט פותחים את הTOP ומסתכלים על ציון סופי משוקלל שתמיד נוטה לכיוון של LG.
יש להם גם מספר החלטות תמוהות בקשר להגדרות מסכי סוני, מציינים לטובה את ה-Local Dimming של ה-X930E ואז בהגדרות המומלצות הוא נמצא במצב כבוי אצלם:

http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x930e/settings

מה?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

@Evil-u
·
מה תמוה בזה בדיוק?
הם רושמים שם שחור על גבי לבן מדוע זה היה כבוי עבור הכיול:

[left]Note that for the calibration, we turned off the 'Auto local dimming' and 'X-tended Dynamic Range', but you should turn on these features for regular use, since it will help to have deeper black and better contrast ratio during normal TV use.[/left]

ולדעתי האישית,
הם בערך האתר היחיד שאני שקט לחלוטין שלא מוטה מכלום מפני שהם קונים את כל הציוד בעצמם ולא בונים על יצרנים ועל מסכים שנשלחים אליהם לביקורות. גם די פשוט להבין מתוך המאמרים והסרטונים הדרכה/סקירה שלהם את רמת המקצועיות שלהם במדידות.
מה שכן, לפעמים הציונים היבשים, במספרים, קצת לא משקפים את התמונה המלאה. תרתי משמע.
צריך לקרוא את הביקורות לעומק ולא להסתכל על המספרים. אני מאמין שהם מיישמים את המספור רק בשביל שיהיה נוח לגולשים חפיפניקים שמחפשים האכלה בכפית למצוא תשובות מהירות.

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

jacko-il כתב:@Evil-u
·
מה תמוה בזה בדיוק?
הם רושמים שם שחור על גבי לבן מדוע זה היה כבוי עבור הכיול:

[left]Note that for the calibration, we turned off the 'Auto local dimming' and 'X-tended Dynamic Range', but you should turn on these features for regular use, since it will help to have deeper black and better contrast ratio during normal TV use.[/left]

...
לא ראיתי את זה,
זה נשמע הגיוני.
·

gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

שורה תחתונה, אם rtings נלקח בתור מקור מהימן, אזי אין שום סיבה לקחת את הA1 אפילו לפני שהתחלנו לדבר על המחיר, הA1 לא קיבלה ציון גבוה יותר בשום קטגוריה חוץ מבsound כך שלוידאופילים שהתמונה חשובה להם בעיקר ההפרש אפילו יותר גדול לטובת הC7...
זה כן מפתיע היות ולא נראה שסוני מציגה יתרון כלשהו בעיבוד התמונה כשעל הנייר זה אמור להיות החוזק העיקרי שלה

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

gkatz כתב:שורה תחתונה, אם rtings נלקח בתור מקור מהימן, אזי אין שום סיבה לקחת את הA1 אפילו לפני שהתחלנו לדבר על המחיר, הA1 לא קיבלה ציון גבוה יותר בשום קטגוריה חוץ מבsound כך שלוידאופילים שהתמונה חשובה להם בעיקר ההפרש אפילו יותר גדול לטובת הC7...
זה כן מפתיע היות ולא נראה שסוני מציגה יתרון כלשהו בעיבוד התמונה כשעל הנייר זה אמור להיות החוזק העיקרי שלה
...
·זה גם הפתיע ב-ZD9 שנחשב (לפחות שיווקית) לדבר הכי חם בשוק הטלווזיות בשנים האחרונות, קיבל ביקורת מאוד פושרת בכל הקשור למנגנון התנועה ועיבוד הוידאו.

עוד דבר הזוי ב-OLED של סוני זה שהיא תמיד נשענת לאחור, בחירה מוזרה.

gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

32K ביבוא מקביל ל65 אינצ'...

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

@gkatz
·
מחיר אסטרונומי ולדעתי לא אטרקטיבי בעליל..
גם אם הייתי מחפש כרגע מסך כזה, הייתי ממתין להשקה של LG בארץ ובודק מה התמחור שלהם השנה.

אני מת לקפוץ מה- 55 שלי ל- 65.
זה יקרה כאשר המחירים יגיעו לאזור ה- 12K ש"ח, שזה אומר משהו באזור השנה וחצי - שנתיים קדימה..

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”