שדרוג של רמקולים רצפתיים במקום בניה של חדשים
שאלה לכל הDIYers של עולם המוזיקה:
כבר כמה חודשים שאני סורק את הרשת כדי להבין אם כדאי לי להתחיל בפרוייקט של בניית רמקולים רצפתיים מאפס - בניה של הרמקול הרכבה של האלמנטים.
לאחרונה עלה לי הרעיון שאולי אפשר להימנע מעניין הבניה על ידי שדרוג של רמקול מפירמה נמוכה שיש לו פוטנציאל שדרוג של האלמנטים , קרוסים ואולי האקוסטיקה.
האם מישהו מכם עשה פרוייקט כזה ששוה להתעסק איתו , או שיש לו מקורות ברשת לכאלה שעשו ואפשר להתרשם ?
תודה!
כבר כמה חודשים שאני סורק את הרשת כדי להבין אם כדאי לי להתחיל בפרוייקט של בניית רמקולים רצפתיים מאפס - בניה של הרמקול הרכבה של האלמנטים.
לאחרונה עלה לי הרעיון שאולי אפשר להימנע מעניין הבניה על ידי שדרוג של רמקול מפירמה נמוכה שיש לו פוטנציאל שדרוג של האלמנטים , קרוסים ואולי האקוסטיקה.
האם מישהו מכם עשה פרוייקט כזה ששוה להתעסק איתו , או שיש לו מקורות ברשת לכאלה שעשו ואפשר להתרשם ?
תודה!
·yehudaa כתב:רמקול מסחרי שנעשה על ידי חברות ידועות הוא נמצא בבמיטבו ומאוזן
שינויים עלולים רק להפריע לאיזון .
אם אתה רוצה DIY עדיף שתבנה מאפס על ידי תוכנית טובה ....
הממ - נראה לי שאפשר להתכווח על זה. ראיתי במספר מקומות כבר אנשים ששדרגו (מודינג) ציוד של חברות ידועות , בעיקר בסדרות הנמוכות והמיד ריינג׳ שם אפשר לחסוך על רכיבים איכותיים יותר כדי להוציא עוד מיץ מהרמקולים. למשל על ידי החלפת סלילים וקבלים טובים יותר , מה שמגולגל בסופו של יום אל הכיס של הקונה. אני בונה על רמקול שהתיבה שלו מתוכננת בצורה שאפשר להחליף את האלמנטים לכאלה יותר איכותיים וכמובן שעל הדרך לחסוך את הבלאגן של עבודת הנגרות.
אגב - אני מאמין שבהמשך ברגע שאאסוף את הציוד המתאים ואת היכולות הנדרשות אוכל גם לבנות הכל בעצמי. כרגע אני די סקפטי שאוכל להגיע לתוצאה טובה עם הציוד והנסיון שיש לי
אם זה רמקול ישן החלפת קבלים תועיל , סלילים לא מתקלקלים .
החלפת קבלים וסלילים ברמקול חדש זה יהיה שיפור לא דרסטי .
החלפת אלמנטים זה כבר בעיה ,
כי צריך על הדרך לעשות איזה שינוי לקרוסאובר , ולא בטוח שהתיבה תיהיה אופטימלית לאלמנטים החדשים .
עדיף כבר לבנות מחדש עם תכנון מוכח .
החלפת קבלים וסלילים ברמקול חדש זה יהיה שיפור לא דרסטי .
החלפת אלמנטים זה כבר בעיה ,
כי צריך על הדרך לעשות איזה שינוי לקרוסאובר , ולא בטוח שהתיבה תיהיה אופטימלית לאלמנטים החדשים .
עדיף כבר לבנות מחדש עם תכנון מוכח .
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
ל"רמקול מפירמה נמוכה" תהיה גם תיבה ברמה נמוכה, שבה אתה בעצם רוצה להשתמש.soundster כתב:... שדרוג של רמקול מפירמה נמוכה שיש לו פוטנציאל שדרוג של האלמנטים , קרוסים ואולי האקוסטיקה....
או במילים אחרות,
יש לך יונדאי ואתה רוצה לשדרג אותה לפרארי אבל בלי להתמצא ב"מכונאות" ,
כדי לחסוך זמן ואכזבה, מציע לך, לך על קיט מוכן,
מישהו כבר שבר את הראש בשבילך,
צריך רק להגדיר תקציב.
R
ל"רמקול מפירמה נמוכה" תהיה גם תיבה ברמה נמוכה, שבה אתה בעצם רוצה להשתמש.
או במילים אחרות,
יש לך יונדאי ואתה רוצה לשדרג אותה לפרארי אבל בלי להתמצא ב"מכונאות" ,
כדי לחסוך זמן ואכזבה, מציע לך, לך על קיט מוכן,
מישהו כבר שבר את הראש בשבילך,
צריך רק להגדיר תקציב....
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
בבקשה, פרויקט ששוה להתעסק איתו.האם מישהו מכם עשה פרוייקט כזה ששוה להתעסק איתו , או שיש לו מקורות ברשת לכאלה שעשו ואפשר להתרשם ?...
פרויקט
והמקור שלו
R
במידה והתיבות של הרמקול המסחרי הזול נחשבות סבירות או משמשות כבסיס טוב ליצירת התנאים האקוסטים בשילוב עם האלמנטים הנכונים לא איכפת לי להתעסק עם תכנון של קרוס אובר או את צמות החשמל. כמובן שגם את הספוגים או כל דבר שישפר את אטימות התיבה וניצול תהודה בוופרים וכו׳.
אני מאמין אגב שהתקציב שלי עומד על סביב 3000 שקלים לאלמנטים , סיכוי גבוהה שאוכל לקנות אותם בחו״ל ללא עלויות שילוח..
אני מאמין אגב שהתקציב שלי עומד על סביב 3000 שקלים לאלמנטים , סיכוי גבוהה שאוכל לקנות אותם בחו״ל ללא עלויות שילוח..
אז על הדרך תרכוש ציוד מדידה ותוכנות לתכנון קרוסאובר, כי זה מה שצריך כדי לתכנן קרוס מאפס, אחרת אתה מבזבז את הזמן שלך.לא איכפת לי להתעסק עם תכנון של קרוס אובר...
לא יודע מה זה "אטימות התיבה" או "ניצול תהודה בוופרים", אבל אין לך מה להתעסק עם זה. תוסיף ספיגה אם היא לא קיימת, אחרת לא נוגעים בזה.כמובן שגם את הספוגים או כל דבר שישפר את אטימות התיבה וניצול תהודה בוופרים וכו׳....
אתה רוצה להחליף את הדרייברים? בהצלחה, כי תצטרך כאלה שמתאימים בול לתיבות הקיימות, גם מבחינת התאמה פיזית וגם מבחינה אקוסטית שכן נהוג לתכנן תיבה סביב הדרייבר ולא ההיפך...
זה עניין של למצוא נגר מתאים בסביבה שלך, או דרך המלצות או בירורים.soundster כתב:@HazooM
·
איזה אפשרויות יש לי מבחינת עבודת נגרות על התיבות כאשר יש את המידות והתרשים ? ראיתי בשרשור שציינו שם בחור בשם יוסי אבל אי אפשר להסתמך רק על בעל מקצוע אחד ?...
מצד שני, אם התיבה לא "מצועצעת" מדי, אתה יכול לנסות לבנות לבד ולתת לנגר רק לחתוך.