התלבטות קשה לפני נסיעה לחול לגבי רכישת Hub לבית חכם

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
Amit86 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

התייעצות 1:
אני בסוף השבוע נוסע לארה"ב עם לילה Layover בבריטניה.
הנחתי כבר לבד שרכיבים\HUB לבית חכם לא אקנה בארה"ב בעקבות התדר השונה והרצון שלי לא להתחייב לרכוש מוצרים רק מארה"ב - האם ההחלטה שלי נכונה ? או שניתן להסתדר עם Hub בתדר ארה"ב בארץ ועדיין לא לרוקן את הכיס את חיישנים מתגים וכו'? הרי גם החשמל שם שומה (110 מול 220)

התייעצות 2:
אחרי שעשיתי שיעורי בית הבנתי שהתחרות היום עבור ה-Hub הוא בין Samsung SmartThings ו VeraPlus (הרי הדגם Secure לא תומך בתדר אירופאי עדיין) - כיוון שאני מבקר בבריטניה אני מעוניין לעצור באחת מחנויות סמסונג ולקנות את ההאב שם כולל כמה סנסורים שיהיה לי להתחיל לשחק איתם.
האם ההעדפה היום "בשוק" היא באמת ללכת על Smartthings? באופן אישי הרעיון שיש לחברה גב מסמסונג + הקהילה הגדולה + Smartapps + הרעיון שלא כל עדכון Firmware דופק את כל הבית החכם מאוד קוסם לי, מה אתם חושבים?

התייעצות מספר 3:
שני ה-Hubs תומכים ב-ZigBee ו-Z-Wave. האם אני יכול להרשות לעצמי לקנות כל רכיב בשוק כדי לחבר אליהם ?
דוגמה: רכיבי Xiaomi שמאוד זולים בעלי אקספרס או כל מותג כזה או אחר שלא מוכר אך נכתב שעובד על אותו התדר של ה-Hub?

אני מודה לכם מראש על העזרה,
עמית

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #2 

@Amit86
·
1. לא מומלץ לעבוד עם מוצרים בתדר אמריקאי במיוחד בגלל המתח/תדר שלא תואמים.
2. ממליץ על VeraPlus שתומך במגוון רחב של מוצרים (לעומת המתחרים) יש כאן קהילה גדולה של משתמשים שיכולים לתמוך, ואחרי כמה וכמה עידכוני תוכנה עדיין לא "נדפק" לי הבית.
3. במקרה של VeraPlus הגמישות גדולה יותר, בשביל ההפרש הלא כל כך גבוה במחיר אני תמיד ממליץ לרכוש מודולים תואמים מחברה מוכרת זה חוסך כאבי ראש לפעמים והרבה יותר בטוח במודולים שמחוברים לחשמל.

מציע לך לוודא שיש את המוצרים במלאי בחנות בלונדון ואפילו להזמין מראש ורק להגיע לאסוף.

Amit86 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

@Grappa
·תודה על התגובה, אכן ניסיתי ליצור עימם קשר כדי לבצע הזמנה מראש.. כיוון שסופ"ש עדיין שם לא קיבלתי תשובה. מקסימום נתקשר לסניף ונוודא.

לא התכוונתי לטנף על VERA, אני חושב שהמוצר שלהם מצויין ומועמד מוביל בתחרות הזו
הקטע הוא שמבחינה חומרתית נראה שהסמסונג נותן יותר תמורה לערך, אותם מוצרים נתמכים בדיוק באותם תדרים
מה גם שלא ניתן להשיג את הסמסונג בארץ, רק בבריטניה, ואין הרבה שילכו במיוחד לקנות כך שהשוק שלו קטן כאן, אך גדול בשווקים אחרים
האם אני מפספס כאן משהו ?

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

@Amit86
·
לא חשבתי לרגע שטינפת ואין לי קשר ל VERA או אינטרס שהם ירויחו.
לדעתי ולאחר החלפה ל VeraPlus המוצר בהחלט מתאים להטמעה בארץ במיוחד בשל המגבלות שיש כאן.

שים לב לטבלא בלינק:
http://socialcompare.com/en/comparison/ ... r-37r4y81h
מצויין שם שה SmartThings דורש חיבור קבוע לאינטרנט כדי לעבוד (סעיף - Works Without Internet Connection) ואם זה נכון אז זו באמת בעיה.

yeche
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #5 

רשום שם שהורה פלוס יכול להתחבר לרשת דרך WIFI
לפי מה שהבנתי אין כרגע אפשרות כזאת
זה גם מה שאמרו לי בתמיכה

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@yeche
·
לא ניסיתי עם ה VeraPlus להתחבר ב WIFI אבל זה עבד מעולה בעבר עם VeraEdge.
אני תמיד מעדיף לחבר מוצרים חשובים לרשת בכבל זה יותר בטוח ואמין.

Amit86 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

תודה על התגובה.
האם זה כ"כ נורא שהוא מחייב חיבור אינטרנט פעיל ? אני לא רואה סיבה למה האינטרנט אצלי בבית לא יעבוד 24\7 - הרי זה מה שקורה היום בכל מקרה.

בנוסף, אילו יתרונות יש לי בכך שאני בבריטניה לטובת הזמנת VERA? כמו שנראה לא ניתן לקנות את המוצר בחנות וחייב להזמין דרך האינטרנט, כלומר כדי להינות מהטבת המס צריך להזמין לארץ

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #8 

צריך לקנות את ה Vera Plus גם באירופה? או שזה אותו Vera Plus אם קונים אותו בארה"ב?

yeche
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

הם שונים ברמת התדרים
ארה"ב זה תדר מסויים וארופה תדר אחר
כלומאר הרכיבים חייבים להיות כולם או מארה"ב או מארופה

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

@Amit86
·
לדעתי כן,
תקלה בחיבור של בזק/הוט או בראוטר ואין שליטה על כלום בבית.

אין יתרונות כשאתה בבריטניה למעט הביטחון שלא יהיה לך בלאגן במשלוח עם המכס / משרד התקשורת.
בעיקרון אתה חוסך את עלות המשלוח אבל המחיר שם בתוספת 20% מע"מ מקומי כי אתה רוכש במקום.
נראה לי שיש מצב שאתה יכול לקבל את המע"מ בחזרה בשדה התעופה בלונדון (יש דלפקים שמיועדים לכך) אני הצלחתי בעבר לקבל שם מע"מ בחזרה אבל לא ממש זוכר אם הייתי צריך גם למלא משהוא בחנות, תחפש על זה קצת מידע באינטרנט ותדאג להגיע לחנות עם הדרכון או שתברר בזמן הרכישה.
מציע שתזדרז ותתחיל בתהליך מול החנות כבר עכשיו כדי להימנע מבעיות מלאי.

@psibeast
אפשר להזמין VeraPlus בתדר אירופאי גם באה"ב אם אני לא טועה הם מחייבים עוד 20$ .

שוב פעם אציין שמאד לא ממולץ לרכוש מוצרים בתדר אמריקאי זה מאד מגביל את האופציות

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #11 

"Availability: European frequency is currently unavailable for shipping within the United States "

:(

Amit86 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

1. לא ניתן להזמין את הדגם האירופאי לארהב.
2. כדי להינות מהחזר מס בשדה התעופה צריך לבקש במעמד התשלום טופס tax free. זה סליפ ארוך שמוציאים עם סיום העסקה שכדי לקבל אותו אתה צריך להציג דרכון זר. לא ניתן לעשות את זה עם רכישות אינטרנטיות בכלל (בדקתי)
3. אני גם מאוד לא בעד תדר אמריקאי, אבל העובדה שאתם מנסים לשכנע ללכת על וורה במקום סמסונג לא נותנת לנסיעה לחול שום יתרון.
בסמסונג אני יכול להכנס לכל חנות מוצרי חשמל בלונדון ולקנות את ההאב ורכיבים ולקבל החזר מס במקום.

Chantai
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 36
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #13 

הי חברים אני רכשתי ורה אי'ג אבל יש לי בעית תשתית של בזק נפילות גם בראוטר שלהם החלטתי להתחבר להוט אבל לא מצליח לקשר את ורה לסמרט בוקס של הוט יש ניתוקים לא צפוים משהו יודע על משהו תודה

Huvenster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #14 

@Chantai
·
אתה מתחבר לראוטר עם ה-VERA קווית או אלחוטית (WIFI) ?

לא מכיר את היציבות באלחוט בין ה-VERA לראוטר, אבל אצלי מחובר ישירות עם כבל רשת ובחיים לא היה ניתוק,גם אם יש חוסר יציבות של האינטרנט השליטה בבית אמורה לעבוד.

yeche
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

למיטב הבנתי לא ניתן לחבר את הורה לראוטר בחיבור WIFI
אני רכשתי מתאם WIFI לחוט על מנת לחבר את הורה לרשת
אף פעם לא היו לי ניתוקים מהורה לראוטר

Chantai
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 36
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #16 

אני מחובר קווית לסמרטבוקס אבל כול הזמן קורס לי התקשורת גל לפני בראוטר של בזק לפחות בבזק אני יודע היום מה הסיבה
התשתיות ישנות ולאחר שיחה אם מחלקת תשתיות הבנתי שבעוד כחודשים מבצעים החלפת תשתית חדשה אבל בהוט אני לא מבין למה הכול קורס לי גם התקשורת הפנימית שלי של המוצרים היום בערב מגיע שוב טכנאי בכיר של הוט לבדוק יש למשהו תקלה כזו ?

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886
קיבל תודות: 146 פעמים

שליחה #17 

לגבי החיבור לאינטרנט - חשוב להגיד הורה עובד לוקאלית עצמאי לגמרי ,
הניתוקים "מהעולם" תלויים באיכות החיבור של האינטרנט בבית, ולא קשורים למוצר.

לצורך העניין - אפשר לעבוד עם הורה ולעשות בבית הכל גם בלי כל חיבור אינטרנט בכלל .

פשוט להחתבר לורה ישירות לפי ה IP שהוא קיבל מהראוטר, או להפעיל את הרשת האלחוטית של הורה כשרת DHCP עצמאי ואז בחיבור לרשת ה WIFI של הורה אפשר לנהל את הבקר בבית באופן ישיר, וגם הכי מהיר שניתן בשל החיבור הישיר.
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

Amit86 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

בסופו של דבר בחרתי ב-Vera
קניתי כל מיני רכיבים שעובדים איתה נחמד וכל מיני רכיבים שצריך לעשות איתם התאמות כאלה ואחרות.. הקהילה כאן בפורום מצויינת, הקהילה אצלם בפורום קצת פחות.. השירות לקוחות עונה על קייסים אחת לשבוע..
יכול להיות שבידיעה מראש של הדברים שאני מתכנן לקנות, בעיות ההתאמה, נגישות החומר וכו' אולי הייתי פונה ל Smartthings..

נראה לי פחות סביר שכדי להדליק נורת לילה ל-10 דק בין השעה 22:00 עד השעה 05:00 ברגע שהחיישן תנועה מזהה תנועה צריך לעשות לולאות באוויר, לכתוב קוד, להוסיף פלאגינים, ולבקש עזרה בפורומים... אבל יכול להיות שנכנסתי לזה עם ציפיות גבוהות מידי.

יתרה מכך, כל הליין מוצרים של שיאומי לבית חכם, מנורות, חיישנים וכו' לא נתמך ב.כ.ל.ל. בלי איזו שהיא תוכנית עתידית שזה יקרה, משהו שיכול לחסוך מאות שקלים בקניית רכיבים - נתמך בצורה מלאה בSmartthings.. :(

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1306
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #19 

מצד שני יש הרבה אחרים שנתמכים בוורה ולא בsmartthings.
כמו כן התממשקות החוצה גם יותר טובה בוורה...

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”