חיבור תריס חשמלי עם מפסק 3 מצבים ל Fibaro RS2
היי,
יש לי מפסק גוויס 3 מצבים לתריס חשמלי.
רציתי לשאול אם ניתן לחבר לו מודל FGR-222.
אני מבין איך זה יכול להיות מחובר למפסק קפיצי, כיוון שתמיד הוא במצב המתנה.
אבל מה האינקציה של המודל כאשר המפסק במצב הורדה מלאה? וכאשר הוא במצב כזה איך ניתן להנחות את המודל להעלות את התריס?
יכול להיות מצב שהמפסק למטה והתריס למעלה כי המודל העלה אותו? ואם כן זה מצב מוזר כי אז איך אפשר להוריד אותו ידנית?
תודה.
אלעד
יש לי מפסק גוויס 3 מצבים לתריס חשמלי.
רציתי לשאול אם ניתן לחבר לו מודל FGR-222.
אני מבין איך זה יכול להיות מחובר למפסק קפיצי, כיוון שתמיד הוא במצב המתנה.
אבל מה האינקציה של המודל כאשר המפסק במצב הורדה מלאה? וכאשר הוא במצב כזה איך ניתן להנחות את המודל להעלות את התריס?
יכול להיות מצב שהמפסק למטה והתריס למעלה כי המודל העלה אותו? ואם כן זה מצב מוזר כי אז איך אפשר להוריד אותו ידנית?
תודה.
אלעד
- דומיקון
- עוסק בתחום

- תגובות: 886
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 146 פעמים
תעשה לעצמך טובה, תשקיע עוד 40 ש"ח ותקנה מפסק קפיצי (רגעי\לחצנים).
המודול "חכם" מספיק כדי לנהל את התריס... לחיצה ארוכה \ קצרה \ רגעית לעצירה וכו'.
מנסיון - עובד נפלא.
המודול "חכם" מספיק כדי לנהל את התריס... לחיצה ארוכה \ קצרה \ רגעית לעצירה וכו'.
מנסיון - עובד נפלא.
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
@דומיקון
·
מה שחסר לי זאת לחיצה ארוכה (מפסק קפיי כמובן). הייתי מצפה שהמודול יזהה לחיצה ארוכה ויפסיק את תזוזת התריס ברגע שעוזבים. כרגע כדי להגיע למצב ביניים אני צריך לתת לחיצה אחת ולעזוב ולחיצה שניה כדי להפסיק.
מה שכן....
הצלחתי לקנפג :
לחיצה כפול למטה = פתיחה למצב של תריס אור.
לחיצה כפולה למעלה = פתיחה לגובה חצי.
הייתי רוצה רק להוסיף את השליטה של לחיצה ארוכה .... מישהו מכיר?
·
מה שחסר לי זאת לחיצה ארוכה (מפסק קפיי כמובן). הייתי מצפה שהמודול יזהה לחיצה ארוכה ויפסיק את תזוזת התריס ברגע שעוזבים. כרגע כדי להגיע למצב ביניים אני צריך לתת לחיצה אחת ולעזוב ולחיצה שניה כדי להפסיק.
מה שכן....
הצלחתי לקנפג :
לחיצה כפול למטה = פתיחה למצב של תריס אור.
לחיצה כפולה למעלה = פתיחה לגובה חצי.
הייתי רוצה רק להוסיף את השליטה של לחיצה ארוכה .... מישהו מכיר?
- דומיקון
- עוסק בתחום

- תגובות: 886
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 146 פעמים
יש קצת בעייתיות עם לחיצה ארוכה, בשל העובדה שהקליברציה של המודול מבוססת על לחיצה ארוכה על כפתור (מעל 3 שניות) שלוש פעמים ברצף... הייתי ממליץ לך לשקול להשאר עם המצב הקיים 
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
- jagheadg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
אין לי את המודול אבל לדעתי הוא מתוכנן ככה לעבודה עם הלחצן כמו שהוא.
המודול "יבין" לבד גם כשהתריס למעלה והלחצן למטה ששינוי נוסף ברצף מכיוון כלשהוא לכיוון מטה פעם נוספת, הכוונה היא להוריד את התריס.
הם חשבו על זה ולכן כתבו שמפסק רגיל ולא לחצן גם נתמך.
זה עובד בצורה דומה ודי מפתיעה כשחיברתי מפסק רגיל מחליף (הדלקה וכיבוי משני מפסקים רגילים) למודול FGS-213. הדלקה וכיבוי עובדים כרגיל גם אחרי שבוצעה הדלקה ו/או כיבוי של המודול. עובד נפלא בקיצור. אפשר לסמוך עליהם שחשבו על זה ועשו את העבודה.
המודול "יבין" לבד גם כשהתריס למעלה והלחצן למטה ששינוי נוסף ברצף מכיוון כלשהוא לכיוון מטה פעם נוספת, הכוונה היא להוריד את התריס.
הם חשבו על זה ולכן כתבו שמפסק רגיל ולא לחצן גם נתמך.
זה עובד בצורה דומה ודי מפתיעה כשחיברתי מפסק רגיל מחליף (הדלקה וכיבוי משני מפסקים רגילים) למודול FGS-213. הדלקה וכיבוי עובדים כרגיל גם אחרי שבוצעה הדלקה ו/או כיבוי של המודול. עובד נפלא בקיצור. אפשר לסמוך עליהם שחשבו על זה ועשו את העבודה.
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
@jagheadg
·
אתה צודק לגבי FGS-213 וקודמו, הם עשו שם עבודה טובה ומגוון האופציות עונה כמעט לכל הדרישות לעומת מודולים מיצרנים אחרים שלא כוללים את כל האופציות להגדרת מפסק/לחצן ודרכי עבודה.
לעומת זאת ולמרות העבודה הטובה שעשו עדיין מאד לא מומלץ לעבוד עם מפסק במודול תריס.
חייב לציין שמנסיון אישי עם 2 האופציות אני תומך נלהב בשימוש בלחצנים ולא מפסקים.
·
אתה צודק לגבי FGS-213 וקודמו, הם עשו שם עבודה טובה ומגוון האופציות עונה כמעט לכל הדרישות לעומת מודולים מיצרנים אחרים שלא כוללים את כל האופציות להגדרת מפסק/לחצן ודרכי עבודה.
לעומת זאת ולמרות העבודה הטובה שעשו עדיין מאד לא מומלץ לעבוד עם מפסק במודול תריס.
חייב לציין שמנסיון אישי עם 2 האופציות אני תומך נלהב בשימוש בלחצנים ולא מפסקים.