כמה שאלות בנוגע למילים ומשמעות בעולם ההגברה (רסיברים ומגברים)

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
VikaJanashvili פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מעוניין קצת יותר ללמוד פירושים של מילים וכמה שאלות בנוגע לחיבורים של רמקולים והגברתם...

אז ככה יש לי ברכב מערכת של זוג 6/9 וזוג קומפוננט 6.5 של הרץ וסאב של פיונייר (הספק מקס' 1400W והספק נומי' 400W) שזה משו שלא הבנתי מה זה אומר...
כל המערכת הזאת מחוברת למגבר של LANZER דגם lanzar vibe 532 n 3200W 5ch הכל מחובר כמו שצריך על ידיי מתקין כמו שצריך עובד פיקס..
אולי אם אני ילמד וישכיל בנושא אני רוצה לשחק קצת עם הסאב ולהוריד את הקומפוננט ולהשאיר רק את ה6/9 והסאב בשביל לקבל יותר עוצמה בזה שיתפנה לי 2 ערוצים במגבר

ואצלי בבית יש רסיבר של yamaha דגם htr-5740 6.1ch יש לו 100w לערוץ הוא ישן אפשר לומר מבחינת הדגם והשנה שלו אבל עובד פצצה אין מה להגיד..
1.ברצוני להבין מה זה אומר אום? חוץ מהתנגדות מזה אומר התנגדות? הצלחתי טיפה להבין שנגיד 2 אום מבחינת כח לרמקול נותן יותר עוצמה מ4 אום 6 או 8
(אם מעניין אותכם לאן אני חותר זה לעוצמה פחות איכות יותר באס יותר רעש)
2.מה קורה אם אני מחבר רמקול עם 2 חוטים בהצלבה לשני ערוצים הוא מקבל 100W כפול 2? 200W?
3.רסיבר כמו שלי נגיד יכול להפעיל לדחוף להגביר לא יודע בשפה שלכם סאב של רכב??
4.איך אני משנה רמות של אום? איך אני שולט בזה? זה אפשרי בכלל או שזה קבוע מראש ברמקול וקבוע ברסיבר ואין אופציה לשנות?
5.כמה אום המגבר שלי בכלל נותן? אני צריך להתאים אליו רמקולים לפי הנתונים שלו בשביל להוציא ממנו את המקסימום?

תודה רבה לעונים ולעוזרים סליחה על החפירה פשוט שמלא זמן אני כבר רוצה יותר להבין בתחום הזה..

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

זה אמור לענות על רוב השאלות שלך:

https://www.hometheater.co.il/vt254954.html

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #3 

VikaJanashvili כתב:
ואצלי בבית יש רסיבר של yamaha דגם htr-5740 6.1ch יש לו 100w לערוץ הוא ישן אפשר לומר מבחינת הדגם והשנה שלו אבל עובד פצצה אין מה להגיד..
1.ברצוני להבין מה זה אומר אום? חוץ מהתנגדות מזה אומר התנגדות? הצלחתי טיפה להבין שנגיד 2 אום מבחינת כח לרמקול נותן יותר עוצמה מ4 אום 6 או 8
(אם מעניין אותכם לאן אני חותר זה לעוצמה פחות איכות יותר באס יותר רעש)
2.מה קורה אם אני מחבר רמקול עם 2 חוטים בהצלבה לשני ערוצים הוא מקבל 100W כפול 2? 200W?
3.רסיבר כמו שלי נגיד יכול להפעיל לדחוף להגביר לא יודע בשפה שלכם סאב של רכב??
4.איך אני משנה רמות של אום? איך אני שולט בזה? זה אפשרי בכלל או שזה קבוע מראש ברמקול וקבוע ברסיבר ואין אופציה לשנות?
5.כמה אום המגבר שלי בכלל נותן? אני צריך להתאים אליו רמקולים לפי הנתונים שלו בשביל להוציא ממנו את המקסימום?

...
·1. אום זו יחידת מדידה של התנגדות חשמלית, לשאלתך ההתנגדות שאתה מתכוון אליה מתייחסת להתנגדות הרמקול, הספק מוצא של המגבר מושפע באופן ישיר מההתנגדות שהוא "רואה" מהרמקול, לדוגמא, מגבר אידיאלי יספק 10וואט להתנגדות 8 אום, 20וואט להתנגדות 4 אום ו-40וואט ל-2 אום, אך ההספק הנוסף בא על חשבון משהו וזה מאמץ המגבר שמוסיף חום עבודה גבוה יותר של המגבר וצריכת זרם גבוהה יותר מספק הכח של המגבר.

2. שאלתך קצת לא ברורה לי אך אני מניח שאתה מתכוון לגישור ערוצים (ברידג'), במגבריי רכב רוב המגברים (לא כולם) יודעים לעבוד בצורה הזו ואכן מספקים תוספת כח (אך לא כולם יכולים לעמוד בחיבור ברידג' על 2 אום), כך שתיאורטית ממגבר לרכב 4X50 אתה יכול לקבל בחיבור ברידג' 2X200, גם לחיבור ערוצים בברידג' יש מחיר ומעבר לצריכת זרם מוגברת וחום ישנה השפעה על נתון שניקרא damping factor, בקצרה damping factor מייצג את יכולת המגבר לשלוט על הרמקול.
באודיו ביתי חיבור ברידג' אינו מתאפשר ברסיברים ק"ב אך כן קיים במגבריי כח (לא בכולם).

3. רסיבר זהו מגבר לכל דבר ועניין ובמידה ויכול "לעמוד" בהתנגדות של הסאב לרכב (שים לב שיש סאבים לרכב בעליי סליל אחד ויש כאלו עם שני סלילים, ישנם סאבים לרכב עם סליל אחד בהתנגדות 4 אום ויש כאלו עם סליל כפול שהתנגדות כל סליל 4 אום, או 2 אום או 1 אום).
מהי המטרה של לחבר סאב של רכב לרסיבר שלך?

4. התנגדות של רמקול לא ניתנת לשינוי ע"י המשתמש, אם באלמנט רמקול סאבוופר אנחנו עוסקים אז הדרך היחידה לשנות את ההתנגדות שהמגבר "רואה" היא ע"י חיבור מקבילי של עוד אלמנט לפי חוק אום.

5. אתה צריך לוודא כי המגבר שלך יכול לעמוד בעומס הנוסף במידה ואתה מחבר רמקול בהתנגדות נמוכה מ-8 אום, שוב העומס הנוסף והמאמץ מייצרים צריכת זרם גבוהה יותר וחום עבודה גבוה יותר, ישנם מגברים שיכנסו למצב הגנה כאשר המעגליי ההגנה "מרגישים" עומס יתר.

לגבי המערכת ברכב שלך, אני הייתי דווקא מנטרל את זוג ה-6X9 ומשאיר את הקומפוננט מקדימה ואת הסאב אך אם המטרה שלך היא "לסחוט" יותר הספק מהמגבר ואיכות השמע פחות חשובה לך אתה תמיד יכול לוותר על הקומפוננט ולגשר את הערוצים שהיו של הקומפוננט ולחבר אותם ל-6X9 למרות שלדעתי כיום כשאתה מגביר 4 רמקולים זה עדיף גם מבחינת עוצמת שמע.

ישנם כמה דברים שאתה צריך לבדוק על מנת ל"מקסם" את הסטאפ הנוכחי שלך ברכב:
1. האם הקרוסאובר במגבר שלך ברכב מופעל וחותך תדרים נמוכים מהקומפוננט ומה-6X9? אם כן מהם תדריי החיתוך?
2. האם הרמקולים 6X9 שותפים לאותו חלל שנימצא הסאב? (האם הם מותקנים במגש האחורי שבאוטו ללא חציצה מהסאב שבבגאז'?)
3. באיזה סוג תיבה הסאב שלך מותקן?
You pay peanuts, you get monkeys

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”