האם דרוש תחליף להוטבוקס 2?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
LiorProject פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

אני על אינטרנט 200MB של הוט, עם הוטבוקס 2, אשר לפי המתקין (ובניגוד למה שאני זוכר שקראתי כאן) אין שום בעיה איתו.
לאחרונה הוספתי נורות של yeelight לבית הנשלטות ב wifi ונראה שפעם ביום הן מאבדות קשר. מפתה לקנות ראוטר חדש ולהפוך את ההוטבוקס למודם בלבד, השאלה אם באמת יש צורך?

איך אני יכול לדעת אם ההובוקס הגיע לסוף היכולת שלו? (והבעיה היא לא למשל בנורות עצמן)
מחוברים אליו כרגע 2 נייחים ב LAN וב Wifi עוד 3 מחשבים ניידים, 5 סלולריים וכרגע 6 נורות.
לא מצאתי דרך ניטור משמעותית והלוג הקטן לא מספר שום דבר.

הם רצוי להחליף ראוטר (לאיזה דגם למשל?) או לחלופין, לקחת Linksys ישן (תקן g) עם DD_WRT שיתחבר בעצמו להוטבוקס ו"להעמיס" עליו את חיבורי ה wifi של הנורות?

יכול להיות שההוטבוקס פשוט מתנתק לכמה שניות כל יום והנורות לא יודעות להתמודד עם זה, אבל לא מצאתי הוכחות לכך (לא ניתוקים, והנורות אמורות לדעת להתאושש).

תודה.

simplify
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

נסה להשאיר מחשב אחד בLAN ונורה אחת בלבד רק לצורך הבדיקה, עדיין מאבדות קשר?
האתר שלי: www.Simplify.co.il

LiorProject פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אתמול נראה שהכל בסדר אז לא נגעתי (ולפני שלא נגעתי מצאתי ערוץ פנוי ל wifi לעבור אליו) ולמרות שלוקח קצת זמן לריענון האפליקציה עד עכשיו יש גישה לנורות והן מזהות את הסטטוס במלואו.

ההוטבוקס עצמו איבד חיבור ולקח לו כמה דקות לחזור לעצמו בלילה, אבל הנורות לא עשו בעיות גם לאחר מכן.
(מה שכן, שני הארדיסקים חיצוניים איבדו קשר - יכול להיות לא רלוונטי בעליל, אבל אולי אני מעמיס יותר מדי על נקודת חשמל אחת).

אם יהיה שוב ניתוק קשר, אנסה לצמצם את החיבור למחשב ונורה אחת. משער שאצטרך לחכות עד הערב לראות אם הכל שורד.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

לפי התיאור שלך נראה שהיכולת האלחוטית של ה-HOTBOX אינה מספיקה עבורך. אתה צריך לשקול הפיכת ה-HOTBOX למודם וחיבור נתב אליו ויתכן גם הוספת נקודות גישה אלחוטיות נוספות.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

LiorProject פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

מתחשק לי להצדיק קנייה של ראוטר, אבל מסתבר שכתיבת הודעה בפורום פתרה את הבעיה.
אני משער שכרגע אחכה למחיר משתלם באמאזון על ה WRT1900AC ואלא אם המצב יחמיר אקנה משהו פשוט יותר כאן ואהפוך את ההוטבוקס למודם.

הטווח של ההוטבוקס מגיע אל כל הבית ועד לתחתית הבניין, העוצמה של האות פחותה מראוטר ישן שהתקנתי עליו dd_wrt.
אני לא בטוח אם הוא עומד בכמות החיבורים ואם העומס שהמחשב ה LANי עושה עליו (upload תמידי לעננים שונים, בקצב שמשתנה בהתאם למשאבים) הוא זה שמביא לריסטרט.

נקודת גישה נוספת רק תגדיל את הטווח, נכון? היא לא יכולה לעזור בהפחתת העומס. או בשרשור של ראוטר ישן, שיכול לשמש AP יהיה להוטבוקס רק חיבור אחד לנהל וחיים קלים יותר?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”