עזרה בחיבור רסיבר לממיר ולטלווזיה
שלום
יש ברשותי טלוויזיה מדגם 60LB589Y מצ"ב חיבורי הטלוויזיה.
קיבלתי רסיבר פשוט מדגם PU66 מצ"ב חיבורי הרסיבר
אני מעוניין לחבר את הממיר לטלווזיה על מנת לשמוע 5.1 - יש לי כרגע ממיר שיש לו יציאת hdmi .- אין לי בעיה להחליף את הממיר רק צריך לדעת איזה יציאות דרושות בממיר.
איך אני צריך לחבר את הממיר לרסיבר על מנת לשמוע 5.1
תודה מראש
יש ברשותי טלוויזיה מדגם 60LB589Y מצ"ב חיבורי הטלוויזיה.
קיבלתי רסיבר פשוט מדגם PU66 מצ"ב חיבורי הרסיבר
אני מעוניין לחבר את הממיר לטלווזיה על מנת לשמוע 5.1 - יש לי כרגע ממיר שיש לו יציאת hdmi .- אין לי בעיה להחליף את הממיר רק צריך לדעת איזה יציאות דרושות בממיר.
איך אני צריך לחבר את הממיר לרסיבר על מנת לשמוע 5.1
תודה מראש
מה שקיבלת הוא סוג של מערכת קולנוע ביתי משולבת פשוטה ומיושנת, יותר מאשר רסיבר. אין לה כניסות HDMI כלל, אלא רק יציאת HDMI למסך, כך שלא ניתן לחבר אליה שום התקן ב-HDMI.
לגבי הממיר, על איזה מדובר? כי למשל בהוט חוץ ממשהו כמו שני ערוצים שמשדרים עם אודיו 5.1 (ערוץ 13 ועוד ערוץ MTV כלשהו), כל שאר הערוצים משדרים בסטריאו. לגבי יס ואחרים אין לי מושג, אבל נראה לי שגם שם המצב דומה. כך שאם מדובר בממיר כזה, 5.1 לא ממש רלוונטי.
גם כניסות דיגיטליות אחרות אין כאן, רק 2 יציאות, אופטית וקואקסיאלית.
האפשרות היחידה שיש לך, במגבלות חיבורי הרסיבר הזה, היא להוציא RCA (אדום/לבן) ישירות מהממיר אל כניסת Audio In ברסיבר, או לחילופין מיציאת אודיו במסך אם קיימת (ולא מכניסה, בטעות), אל TV Audio In ברסיבר. בשני המקרים הסאונד שיועבר יהיה דו ערוצי בלבד (סטריאו) אבל תוכל להפעיל אחד ממצבי ה-DSP ברסיבר, ולדמות צליל היקפי (שיהיה רחוק, מן הסתם, מ-5.1 אמיתי).
לגבי הממיר, על איזה מדובר? כי למשל בהוט חוץ ממשהו כמו שני ערוצים שמשדרים עם אודיו 5.1 (ערוץ 13 ועוד ערוץ MTV כלשהו), כל שאר הערוצים משדרים בסטריאו. לגבי יס ואחרים אין לי מושג, אבל נראה לי שגם שם המצב דומה. כך שאם מדובר בממיר כזה, 5.1 לא ממש רלוונטי.
האפשרות היחידה שיש לך, במגבלות חיבורי הרסיבר הזה, היא להוציא RCA (אדום/לבן) ישירות מהממיר אל כניסת Audio In ברסיבר, או לחילופין מיציאת אודיו במסך אם קיימת (ולא מכניסה, בטעות), אל TV Audio In ברסיבר. בשני המקרים הסאונד שיועבר יהיה דו ערוצי בלבד (סטריאו) אבל תוכל להפעיל אחד ממצבי ה-DSP ברסיבר, ולדמות צליל היקפי (שיהיה רחוק, מן הסתם, מ-5.1 אמיתי).
תודה על התגובה. כלומר בנוסף ליציאות RCA מהממיר אני צריך לחבר HDMI מהממיר לטלווזיה ?Lee כתב:מה שקיבלת הוא סוג של מערכת קולנוע ביתי משולבת פשוטה ומיושנת, יותר מאשר רסיבר. אין לה כניסות HDMI כלל, אלא רק יציאת HDMI למסך, כך שלא ניתן לחבר אליה שום התקן ב-HDMI.
האפשרות היחידה שיש לך, במגבלות חיבורי הרסיבר הזה, היא להוציא RCA (אדום/לבן) ישירות מהממיר אל כניסת Audio In ברסיבר, או לחילופין מיציאת אודיו במסך אם קיימת (ולא מכניסה, בטעות), אל TV Audio In ברסיבר. בשני המקרים הסאונד שיועבר יהיה דו ערוצי בלבד (סטריאו) אבל תוכל להפעיל אחד ממצבי ה-DSP ברסיבר, ולדמות צליל היקפי (שיהיה רחוק, מן הסתם, מ-5.1 אמיתי)....
HDMI מהממיר למסך, ובשביל שתוכל לשמוע ברמקולים המחוברים למגבר, RCA באחת מהדרכים הנ"ל (לא בטוח שבמסך יש יציאת אודיו RCA).
כמובן שתצטרך להנמיך את הווליום במסך למינימום, כדי לא לשמוע גם דרך רמקולי המסך.
באיזה ממיר מדובר?
כמובן שתצטרך להנמיך את הווליום במסך למינימום, כדי לא לשמוע גם דרך רמקולי המסך.
באיזה ממיר מדובר?
HDMI ו-S/PDIF לא קיימים ככניסות ברסיבר, לכן לא יהיו שמישים עבורך.
אם במסך אין יציאת RCA אודיו, האפשרות שנותרה היא לחבר ממיר שיש לו כזו, ישירות לרסיבר.
אם תשאל אותי, עדיף כבר לעשות מאמץ ולרכוש רסיבר מודרני אפילו ברמת כניסה (ברכישה מאמזון וכו' יעלה לא יקר בכלל) שלא רק שיספק ככל הנראה חוויית סאונד טובה יותר, אלא גם חיבורי HDMI אליהם תוכל לנתב את כל ההתקנים, כמו ממירים, מחשב, נגן בלוריי, סטרימר וכו'- ולקבל 5.1 אמיתי.
אם במסך אין יציאת RCA אודיו, האפשרות שנותרה היא לחבר ממיר שיש לו כזו, ישירות לרסיבר.
אם תשאל אותי, עדיף כבר לעשות מאמץ ולרכוש רסיבר מודרני אפילו ברמת כניסה (ברכישה מאמזון וכו' יעלה לא יקר בכלל) שלא רק שיספק ככל הנראה חוויית סאונד טובה יותר, אלא גם חיבורי HDMI אליהם תוכל לנתב את כל ההתקנים, כמו ממירים, מחשב, נגן בלוריי, סטרימר וכו'- ולקבל 5.1 אמיתי.