בעיית סנכרון קול/תמונה בהזרמה דרך HTPC
אחרי שנים של התחרבשות עם סטרימרים שונים, נשברתי והרכבתי מחשב לסלון - וינדוז 10 64 ביט,מארז מיקרו ATX, כרטיס מסך און-בורד וכרטיס קול של Realtek, עם חיבור HDMI לטלויזיה. רואה בעיקר חומר מוזרם (יוטיוב, אמזון, נטפליקס דרך דפדפן כרום) וריפים מקומיים באמצעות נגן VLC. בשבועות האחרונים גם חומר מ-WDMyCloudMirror (ברשת הביתית - ישיר ודרך וי-פי) באמצעות תוכנת Plex.
הכל היה סאבבה עד לפני כחודש וחצי - לפתע התחילה בעיה של סנכרון בכל שרותי הסטרימינג דרך המחשב (כולל מהNAS) - אחרי כמה דקות נגינה הקול מתחיל להשיג את התמונה ובמהירות זה הופך להיות בלתי-ניתן לצפיה. ניסיתי כל מה שיכולתי לחשוב עליו - עדכון דרייברים, שינוי הגדרות הנגינה, התקנת כרטיס מסך, ניסיונות עם רמקולים חיצוניים ומסכים אחרים - כלום לא פותר את הבעיה. עדכון של הדרייבר להתקן קול או וידיאו (אפילו בדיקת הדרייבר!) מפסיק את הבעיה לכמה דקות עד שעות, אולם היא תמיד חוזרת.
ראיתי באינטרנט הרבה התייחסויות לבעיה הזאת, אבל אף פתרון. האם מישהו מכיר ויודע איך ניתן לפתור? אוהב מאד את הסט-אפ הזה, ומאד לא רוצה (וגם זקן ותשוש נפשית מכדי) לחזור לג'ונגל הסטרימרים...
הכל היה סאבבה עד לפני כחודש וחצי - לפתע התחילה בעיה של סנכרון בכל שרותי הסטרימינג דרך המחשב (כולל מהNAS) - אחרי כמה דקות נגינה הקול מתחיל להשיג את התמונה ובמהירות זה הופך להיות בלתי-ניתן לצפיה. ניסיתי כל מה שיכולתי לחשוב עליו - עדכון דרייברים, שינוי הגדרות הנגינה, התקנת כרטיס מסך, ניסיונות עם רמקולים חיצוניים ומסכים אחרים - כלום לא פותר את הבעיה. עדכון של הדרייבר להתקן קול או וידיאו (אפילו בדיקת הדרייבר!) מפסיק את הבעיה לכמה דקות עד שעות, אולם היא תמיד חוזרת.
ראיתי באינטרנט הרבה התייחסויות לבעיה הזאת, אבל אף פתרון. האם מישהו מכיר ויודע איך ניתן לפתור? אוהב מאד את הסט-אפ הזה, ומאד לא רוצה (וגם זקן ותשוש נפשית מכדי) לחזור לג'ונגל הסטרימרים...
תצטרך לתת יותר פרטים על החומרה מעבד/זיכרון? כרטיס קול רשמת בנפרד אבל אני מניח שהוא לא כרטיס נפרד (גם על הלוח)?
גם בתוכן מקומי?
אתה אומר כל שירותי ה-streaming, בעצם ציינת רק דרך שירותים דרך דפדפן (איזה, ניסית להחליף? לפעמים יוצאים עידכונים מוזרים) ו-plex. את השני אני לא מכיר אבל שווה לנסות תוכנה אחרת, אולי kodi.
אם במקומי זה בסדר, תנסה לפתוח את אותם הקבצים ברשת מ-VLC
באמת נשמע מוזר.
גם בתוכן מקומי?
אתה אומר כל שירותי ה-streaming, בעצם ציינת רק דרך שירותים דרך דפדפן (איזה, ניסית להחליף? לפעמים יוצאים עידכונים מוזרים) ו-plex. את השני אני לא מכיר אבל שווה לנסות תוכנה אחרת, אולי kodi.
אם במקומי זה בסדר, תנסה לפתוח את אותם הקבצים ברשת מ-VLC
באמת נשמע מוזר.
@talmarsh
מעבד I5-4570 3.2GHz
8 ג'יגה זכרון
הכרטיס אכן על הלוח
לפני שבוע חוברנו לסיב אופטי והוחלף הראוטר - לא השפיע על הבעיה.
Plex היא תוכנה שאני חושב מקבילה לקודי - מתקינים תוכנת שרת על NAS, עם קליינטים במכשירים השונים שמנגנים דרך הרשת. בטאבלט (דרך הוי-פי) זה מנגן בלי בעיות, במחשב - שמחובר ישירות לראוטר - חגיגה. בכל מקרה, הבעיה היא כאמור רק בסטרימינג - בניגון קבצים מהמחשב אין בעיה. אני יכול כמובן להוריד קבצים למחשב, אבל זה לא ממש פתרון ומחסל את כל הנוחות שבשרותי הזרמה.
מעבד I5-4570 3.2GHz
8 ג'יגה זכרון
הכרטיס אכן על הלוח
לפני שבוע חוברנו לסיב אופטי והוחלף הראוטר - לא השפיע על הבעיה.
Plex היא תוכנה שאני חושב מקבילה לקודי - מתקינים תוכנת שרת על NAS, עם קליינטים במכשירים השונים שמנגנים דרך הרשת. בטאבלט (דרך הוי-פי) זה מנגן בלי בעיות, במחשב - שמחובר ישירות לראוטר - חגיגה. בכל מקרה, הבעיה היא כאמור רק בסטרימינג - בניגון קבצים מהמחשב אין בעיה. אני יכול כמובן להוריד קבצים למחשב, אבל זה לא ממש פתרון ומחסל את כל הנוחות שבשרותי הזרמה.
בשביל להבין אם זה בעיה במחשב או ברשת צריך לבדוק בתוכנה אחרת.. תנסה להריץ את אותו הקובץ עם VLC מקומית ופעם אחת דרך הרשת.
איזה סוגי קבצים אתה מנסה לפתוח? אולי בטעות יש במחשב כרטיס WIFI שנדלק ומשתלט?
מה שמוזר זה שיש בעיה רק בעיה בסינכרון והוידאו רץ בלי בעיה?
איזה סוגי קבצים אתה מנסה לפתוח? אולי בטעות יש במחשב כרטיס WIFI שנדלק ומשתלט?
מה שמוזר זה שיש בעיה רק בעיה בסינכרון והוידאו רץ בלי בעיה?