התאמת זכרון RAM ללוח אם
-
dvirblashar
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 27
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
שלום חברים,
יש לי מחשב יחסית זקן עם 4GB RAM והוא מתחיל לעבוד לאט עם כל הדברים שמותקנים עליו. לכן אני רוצה לקנות עוד 4GB של זכרון כדי שירוץ יותר חלק
הבעיה שלי היא התאמת הזכרון ללוח אם. הלוח אם שיש לי הוא GIGABYTE P55A-UD3 ואני רוצה לקנות זכרון KINGSTON FURY 4GB 1866MHZ ( הוא פשוט ממש זול באינטרנט)
ניסתי להסתכל קצת בנתונים של שניהם:
הנתונים של הלוח אם הם:
Intel® P55 Express Chipset
Memory
4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory
Dual channel memory architecture
Support for DDR3 2200/1600/1333/1066/800 MHz memory modules
Support for non-ECC memory modules
Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules
הנתונים של הכרטיס הם:
JEDEC standard 1.5V (1.425V ~1.575V) Power Supply • VDDQ = 1.5V (1.425V ~ 1.575V) • 933MHz fCK for 1866Mb/sec/pin • 8 independent internal bank • Programmable CAS Latency: 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6 • Programmable Additive Latency: 0, CL - 2, or CL - 1 clock • 8-bit pre-fetch • Burst Length: 8 (Interleave without any limit, sequential with starting address “000” only), 4 with tCCD = 4 which does not allow seamless read or write [either on the fly using A12 or MRS] • Bi-directional Differential Data Strobe • Internal(self) calibration : Internal self calibration through ZQ pin (RZQ : 240 ohm ± 1%) • On Die Termination using ODT pin • Average Refresh Period 7.8us at lower than TCASE 85°C, 3.9us at 85°C < TCASE < 95°C • Asynchronous Reset • Height 1.291” (32.80mm) w/heatsink, single sided component HX318C10F/4 4GB 512M x 64-Bit DDR3-1866 CL10 240-Pin DIMM Co
• DDR3-1866 CL10-11-10 @1.5V • DDR3-1600 CL9-10-9 @1.5V • DDR3-1333 CL8-9-8 @1.5V
לפי מה שאני מצליח להבין, למרות שאני לא באמת יודע וזה על בסיס קריאת הנתונים והבנה כללית, הזכרון צריך להתאים ללוח אם והוא פשוט ירוץ על ה1600Mhz במקום ה 1866 שהוא יכול.
אבל אשמח לדעת אם זה באמת המצב
בנוסף, הזכרון שיש לי כרגע הוא 2 סטיקים של 2GB כל אחד גם הם KINGSTON FURY אבל מהסדרות הראשונות,במהירות של MHZ1333. הזכרון שאני ארצה לקנות הוא כאמור 4GB אבל בסטיק אחד. אשמח לדעת אם הם יעבדו ביחד כמו שצריך וגם פה לא תיהיה בעיית תאימות
תודה רבה על העזרה
יש לי מחשב יחסית זקן עם 4GB RAM והוא מתחיל לעבוד לאט עם כל הדברים שמותקנים עליו. לכן אני רוצה לקנות עוד 4GB של זכרון כדי שירוץ יותר חלק
הבעיה שלי היא התאמת הזכרון ללוח אם. הלוח אם שיש לי הוא GIGABYTE P55A-UD3 ואני רוצה לקנות זכרון KINGSTON FURY 4GB 1866MHZ ( הוא פשוט ממש זול באינטרנט)
ניסתי להסתכל קצת בנתונים של שניהם:
הנתונים של הלוח אם הם:
Intel® P55 Express Chipset
Memory
4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory
Dual channel memory architecture
Support for DDR3 2200/1600/1333/1066/800 MHz memory modules
Support for non-ECC memory modules
Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules
הנתונים של הכרטיס הם:
JEDEC standard 1.5V (1.425V ~1.575V) Power Supply • VDDQ = 1.5V (1.425V ~ 1.575V) • 933MHz fCK for 1866Mb/sec/pin • 8 independent internal bank • Programmable CAS Latency: 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6 • Programmable Additive Latency: 0, CL - 2, or CL - 1 clock • 8-bit pre-fetch • Burst Length: 8 (Interleave without any limit, sequential with starting address “000” only), 4 with tCCD = 4 which does not allow seamless read or write [either on the fly using A12 or MRS] • Bi-directional Differential Data Strobe • Internal(self) calibration : Internal self calibration through ZQ pin (RZQ : 240 ohm ± 1%) • On Die Termination using ODT pin • Average Refresh Period 7.8us at lower than TCASE 85°C, 3.9us at 85°C < TCASE < 95°C • Asynchronous Reset • Height 1.291” (32.80mm) w/heatsink, single sided component HX318C10F/4 4GB 512M x 64-Bit DDR3-1866 CL10 240-Pin DIMM Co
• DDR3-1866 CL10-11-10 @1.5V • DDR3-1600 CL9-10-9 @1.5V • DDR3-1333 CL8-9-8 @1.5V
לפי מה שאני מצליח להבין, למרות שאני לא באמת יודע וזה על בסיס קריאת הנתונים והבנה כללית, הזכרון צריך להתאים ללוח אם והוא פשוט ירוץ על ה1600Mhz במקום ה 1866 שהוא יכול.
אבל אשמח לדעת אם זה באמת המצב
בנוסף, הזכרון שיש לי כרגע הוא 2 סטיקים של 2GB כל אחד גם הם KINGSTON FURY אבל מהסדרות הראשונות,במהירות של MHZ1333. הזכרון שאני ארצה לקנות הוא כאמור 4GB אבל בסטיק אחד. אשמח לדעת אם הם יעבדו ביחד כמו שצריך וגם פה לא תיהיה בעיית תאימות
תודה רבה על העזרה
במחשב הישן שלי התקנתי דיסק SSD 120GB עבור מערכת ההפעלה, העסק פשוט טס!
הייתי סקפטי בהתחלה וכמוך גם אני חשבתי על הגדלת זיכרון מ-4GB ל-8GB, למזלי ניסיתי את ה-SSD וזה עובד מאז כמו חלום.
תנסה, שווה 200 ש"ח ניסוי בלי יותר מידי התנגשויות בין זיכרונות ישנים/חדשים איטיים/מהירים ועוד...
הייתי סקפטי בהתחלה וכמוך גם אני חשבתי על הגדלת זיכרון מ-4GB ל-8GB, למזלי ניסיתי את ה-SSD וזה עובד מאז כמו חלום.
תנסה, שווה 200 ש"ח ניסוי בלי יותר מידי התנגשויות בין זיכרונות ישנים/חדשים איטיים/מהירים ועוד...
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@dvirblashar
·יש לבן שלי לוח כמו שלך ולא הייתה לי בעיה בערבוב זכרונות מסוגים שונים עמו.
יש לו 4 חריצי זכרון, ואם זה מענין ומתאים לך, אתה יכול לפנות אלי בפרטי ואוכל להציע לך זוג זכרונות 2X2GB KINGSTON HYPERX BLACK ב-100ש"ח אם תרצה לבוא ולאסוף מתל אביב.
·יש לבן שלי לוח כמו שלך ולא הייתה לי בעיה בערבוב זכרונות מסוגים שונים עמו.
יש לו 4 חריצי זכרון, ואם זה מענין ומתאים לך, אתה יכול לפנות אלי בפרטי ואוכל להציע לך זוג זכרונות 2X2GB KINGSTON HYPERX BLACK ב-100ש"ח אם תרצה לבוא ולאסוף מתל אביב.
-
dvirblashar
-
- חבר שרק התחיל

תודה רבה לכולם על העזרהqsub00 כתב:במחשב הישן שלי התקנתי דיסק SSD 120GB עבור מערכת ההפעלה, העסק פשוט טס!
תנסה, שווה 200 ש"ח ניסוי בלי יותר מידי התנגשויות בין זיכרונות ישנים/חדשים איטיים/מהירים ועוד......
qsub00, לא ידעתי שיש השפעה של הכונן על המהירות? אתה יודע להסביר מה הקשר? אני תמיד חשבתי שהמהירות של הכונן משפיעה על העברת קבצים בתוך המחשב וכו' אבל ברקע שהוא צריך להתמודד עם תוכנות שצורכות הרבה זכרון זה קשור לזכרון הזמין...
הכנסת אותי להתלבטות קשה עכשיו:D
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73281
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3159 פעמים
·qsub00 כתב:במחשב הישן שלי התקנתי דיסק SSD 120GB עבור מערכת ההפעלה, העסק פשוט טס!
תנסה, שווה 200 ש"ח ניסוי בלי יותר מידי התנגשויות בין זיכרונות ישנים/חדשים איטיים/מהירים ועוד......
מצטרף להמלצה. SSD ישפר את הביצועים בצורה הרבה יותר מורגשת מעוד 4 גיגה זיכרון. מניסיון נרחב.
dvirblashar כתב:תודה רבה לכולם על העזרה......
qsub00, לא ידעתי שיש השפעה של הכונן על המהירות? אתה יודע להסביר מה הקשר? אני תמיד חשבתי שהמהירות של הכונן משפיעה על העברת קבצים בתוך המחשב וכו' אבל ברקע שהוא צריך להתמודד עם תוכנות שצורכות הרבה זכרון זה קשור לזכרון הזמין...
הכנסת אותי להתלבטות קשה עכשיו:D...
כל תוכנה נקראת מהדיסק לזיכרון ורק אח"כ היא עובדת, זהו שלב שבו ה-SSD בא לידי ביטוי.
אל תשכח שכל זמן שהמחשב דלוק יש עבודה מול דיסק המערכת, וגם כאן תגובת ה-SSD מורגשת.
כמובן שאם ביצעת טסטים שהראו שצוואר הבקבוק הוא הזיכרון בלבד, אזי יש לטפל (גם) בו.
·
- Huber
- חבר במועדון HT

יהיה לו צוואר בקבוק בזיכרון רק אם הוא עובד עם המון תוכנות פתוחות במקביל, או שהוא עובד עם תוכנות עיבוד ווידאו/אודיו/תמונה וכו. לרב השימושים הוספת SSD נותן שיפור גדול יותר מהוספת זיכרון.
-
dvirblashar
-
- חבר שרק התחיל

הבנתי. אשמח לדעת איזה בדיקות אפשר לעשות כדי להבין אם עדיף לשדרג את הכונן או את הזכרון (למרות שיכול להיות שפשוט אשדרג את שניהם)
יש לך המלצות על כוננים זולים וטובים מהרשת? בנתיים הסתכלתי על samsung evo, kingstone ssdnow - שניהם מייצרנים מוכרים ועולם פחות או יותר אותו דבר (- + 10$) ויש גם סיני בשם kingdian עם פידבדקים טובים מאוד באליאקספרס...
האם ההבדל בינהם מהותי? אני לא משחק יותר מידי במחשב, יותר בשביל סרטים, עריכת תמונות, אינטרנט וכו'. פשוט חשוב לי שהוא ירוץ חלק ומהר
יש לך המלצות על כוננים זולים וטובים מהרשת? בנתיים הסתכלתי על samsung evo, kingstone ssdnow - שניהם מייצרנים מוכרים ועולם פחות או יותר אותו דבר (- + 10$) ויש גם סיני בשם kingdian עם פידבדקים טובים מאוד באליאקספרס...
האם ההבדל בינהם מהותי? אני לא משחק יותר מידי במחשב, יותר בשביל סרטים, עריכת תמונות, אינטרנט וכו'. פשוט חשוב לי שהוא ירוץ חלק ומהר
- Huber
- חבר במועדון HT

כבר עניתי לך, אם אתה לא עושה עם המחשב דברים חריגים שצורכים יותר מידי זיכרון - SSD. בשבל סרטים ועריכת תמונות "חובבנית" (אם אתה לא מתעסק עם עריכה מקצועית וקבצי TIFF מאוד מורכבים וכבדים), עדיף SSD.
לגבי מי - ברור שלא סיני, אבל ההבדלים בין ה SSD של המותגים המוכרים בהחלט לא קריטי, אז כך מה שהכי זול ואם ההפרש לא גדול, לך על הסמסונג. רצוי לא פחות מ 256 גיגה, תתקין שם את המערכת ההפעלה ואת התוכנות, ואת כל השאר (סרטים, שירים, תמונות וכו) תשאיר על הדיסק המכני.
לגבי מי - ברור שלא סיני, אבל ההבדלים בין ה SSD של המותגים המוכרים בהחלט לא קריטי, אז כך מה שהכי זול ואם ההפרש לא גדול, לך על הסמסונג. רצוי לא פחות מ 256 גיגה, תתקין שם את המערכת ההפעלה ואת התוכנות, ואת כל השאר (סרטים, שירים, תמונות וכו) תשאיר על הדיסק המכני.
-
dvirblashar
-
- חבר שרק התחיל

כן שלחת את ההודע בזמן שכתבתי אז לא ראיתי אותה.
הבנתי, תודה רבה על העזרה!
הבנתי, תודה רבה על העזרה!
·Huber כתב:·......
מצטרף להמלצה. SSD ישפר את הביצועים בצורה הרבה יותר מורגשת מעוד 4 גיגה זיכרון. מניסיון נרחב....
זה תלוי מה הבעיה.
שים לב שערכת ההפעלה תקצה לעצמה יותר זכרון ככל שיש יותר זכרון (פיזי), ולכן הוספת זיכרון פותרת בעיות איטיות רבות.
זה נכון ש SSD משפר ביצועים, אבל זה של דברים, אחרים - בעיקר של זמני טעינה.
- Huber
- חבר במועדון HT

יש לי בחברה מעל 250 מחשבים. מניסויים שערכתי פה, במרבית המקרים הוספת SSD שיפרו את הביצועים בהרבה יותר מיקרים ובצורה הרבה יותר מורגשת מהוספת זיכרון. זה הניסיון שלי, והוא די נרחב.
-
dvirblashar
-
- חבר שרק התחיל

תודה רבה על העזרה חברים, בנתיים הלכתי על SSD. אם לא יעזור אשדרג גם את הRAM
שאלה נוספת שקצת לא קשורה - אם אני קונה 2 סטיקים של 4GB RAM שאינם מגיעים כקיט אבל הם בדיוק אותו סוג. האם יכולות להיות בעיות בחיבור של שני הסטיקים כDUAL CHANNEL?
שאלה נוספת שקצת לא קשורה - אם אני קונה 2 סטיקים של 4GB RAM שאינם מגיעים כקיט אבל הם בדיוק אותו סוג. האם יכולות להיות בעיות בחיבור של שני הסטיקים כDUAL CHANNEL?
- Huber
- חבר במועדון HT

תיאורטית כן, מעשית לא נתקלתי בבעיה הזו מעולם. אפילו בחיבור 2 סטיקים מ 2 חברות שונות ברב המיקרים זה עובד.
-
dvirblashar
-
- חבר שרק התחיל

תודה רבה!
·Huber כתב:יש לי בחברה מעל 250 מחשבים. מניסויים שערכתי פה, במרבית המקרים הוספת SSD שיפרו את הביצועים בהרבה יותר מיקרים ובצורה הרבה יותר מורגשת מהוספת זיכרון. זה הניסיון שלי, והוא די נרחב....
יש לי בבית מחשב אחד (יש לי יותר, אבל לא משנה). בשלב מסויים לא הצלחתי להריץ עליו מס תוכנות בבת אחת. שידרגתי את הזכרון מ 16 ל48 מגה (אני כתבתי מגה), והמחשב טס.
פאסט פורוורד מספר שנים, ואפליקציה מסויימת פשוט מודיעה לי שבלי 12 גיגה ראם היא לא תרוץ. שידרגתי ל 16 והכל נפתר.
נ.ב
יש לי בחברה יותר מ 2000 מחשבים, וזה רק השרתים. זה הנסיון שלי, ואני חושב שהוא (יותר) נירחב.
- Huber
- חבר במועדון HT

·nir11 כתב:·......
יש לי בבית מחשב אחד (יש לי יותר, אבל לא משנה). בשלב מסויים לא הצלחתי להריץ עליו מס תוכנות בבת אחת. שידרגתי את הזכרון מ 16 ל48 מגה (אני כתבתי מגה), והמחשב טס.
פאסט פורוורד מספר שנים, ואפליקציה מסויימת פשוט מודיעה לי שבלי 12 גיגה ראם היא לא תרוץ. שידרגתי ל 16 והכל נפתר.
...
סבבה, אבל זה לא המצב פה. אין לו שום אפליקציה שצריכה כמות זיכרון חריגה. לכן בסיטואציה שלו אני עדיין מאמין שתוספת SSD תשפר יותר מהרחבת זיכרון (לפחות לפי הנתונים שנמסרו על ידו בת'רד). ברור שעדיף גם וגם, אבל אם התקציב שלו לא מאפשר, שוב - ברב הסיטואציות תוספת SSD משפרת יותר מתוספת זיכרון.
לבת שלי יש מחשב נייד בן כ 6 שנים עם 4 גיגה זיכרון. לפני כשנה וחצי הרגשתי שהוא מתחיל להיות ממש איטי. אפילו התקנה מחדש של מערכת הפעלה לא עזרה. החלפתי לה את הדיסק המכני ב SSD והמחשב קיבל רוח חיים חדשה, פשוט קשה להאמין שזה אותו מחשב. את הניסיון הזה יישמתי גם בארגון שלנו וכל מי שהחלפתי לו מדיסק מכני ל SSD הרגיש בשיפור משמעותי ברב האספקטים של עבודת המחשב (עליית המחשב, הפעלת תוכנות וכו).