התאמת זכרון RAM ללוח אם

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
dvirblashar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,

יש לי מחשב יחסית זקן עם 4GB RAM והוא מתחיל לעבוד לאט עם כל הדברים שמותקנים עליו. לכן אני רוצה לקנות עוד 4GB של זכרון כדי שירוץ יותר חלק

הבעיה שלי היא התאמת הזכרון ללוח אם. הלוח אם שיש לי הוא GIGABYTE P55A-UD3 ואני רוצה לקנות זכרון KINGSTON FURY 4GB 1866MHZ ( הוא פשוט ממש זול באינטרנט)

ניסתי להסתכל קצת בנתונים של שניהם:

הנתונים של הלוח אם הם:

Intel® P55 Express Chipset
Memory
4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory
Dual channel memory architecture
Support for DDR3 2200/1600/1333/1066/800 MHz memory modules
Support for non-ECC memory modules
Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules

הנתונים של הכרטיס הם:

JEDEC standard 1.5V (1.425V ~1.575V) Power Supply • VDDQ = 1.5V (1.425V ~ 1.575V) • 933MHz fCK for 1866Mb/sec/pin • 8 independent internal bank • Programmable CAS Latency: 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6 • Programmable Additive Latency: 0, CL - 2, or CL - 1 clock • 8-bit pre-fetch • Burst Length: 8 (Interleave without any limit, sequential with starting address “000” only), 4 with tCCD = 4 which does not allow seamless read or write [either on the fly using A12 or MRS] • Bi-directional Differential Data Strobe • Internal(self) calibration : Internal self calibration through ZQ pin (RZQ : 240 ohm ± 1%) • On Die Termination using ODT pin • Average Refresh Period 7.8us at lower than TCASE 85°C, 3.9us at 85°C < TCASE < 95°C • Asynchronous Reset • Height 1.291” (32.80mm) w/heatsink, single sided component HX318C10F/4 4GB 512M x 64-Bit DDR3-1866 CL10 240-Pin DIMM Co

• DDR3-1866 CL10-11-10 @1.5V • DDR3-1600 CL9-10-9 @1.5V • DDR3-1333 CL8-9-8 @1.5V

לפי מה שאני מצליח להבין, למרות שאני לא באמת יודע וזה על בסיס קריאת הנתונים והבנה כללית, הזכרון צריך להתאים ללוח אם והוא פשוט ירוץ על ה1600Mhz במקום ה 1866 שהוא יכול.

אבל אשמח לדעת אם זה באמת המצב

בנוסף, הזכרון שיש לי כרגע הוא 2 סטיקים של 2GB כל אחד גם הם KINGSTON FURY אבל מהסדרות הראשונות,במהירות של MHZ1333. הזכרון שאני ארצה לקנות הוא כאמור 4GB אבל בסטיק אחד. אשמח לדעת אם הם יעבדו ביחד כמו שצריך וגם פה לא תיהיה בעיית תאימות

תודה רבה על העזרה

shapin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #2 

הזכרון מתאים, אבל עדיף לך לקנות סט של זוג כדי שיעבדו בתצורה יותר יעילה ומהירה של DUAL CHANNEL.

qsub00
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #3 

במחשב הישן שלי התקנתי דיסק SSD 120GB עבור מערכת ההפעלה, העסק פשוט טס!
הייתי סקפטי בהתחלה וכמוך גם אני חשבתי על הגדלת זיכרון מ-4GB ל-8GB, למזלי ניסיתי את ה-SSD וזה עובד מאז כמו חלום.
תנסה, שווה 200 ש"ח ניסוי בלי יותר מידי התנגשויות בין זיכרונות ישנים/חדשים איטיים/מהירים ועוד...

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #4 

@dvirblashar
·יש לבן שלי לוח כמו שלך ולא הייתה לי בעיה בערבוב זכרונות מסוגים שונים עמו.
יש לו 4 חריצי זכרון, ואם זה מענין ומתאים לך, אתה יכול לפנות אלי בפרטי ואוכל להציע לך זוג זכרונות 2X2GB KINGSTON HYPERX BLACK ב-100ש"ח אם תרצה לבוא ולאסוף מתל אביב.

simplify
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

הכרטיס יתאים ללוח אבל אני ממליץ לך לקנות כבר זוג זהה של 4GB כל אחד
האתר שלי: www.Simplify.co.il

dvirblashar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

qsub00 כתב:במחשב הישן שלי התקנתי דיסק SSD 120GB עבור מערכת ההפעלה, העסק פשוט טס!
הייתי סקפטי בהתחלה וכמוך גם אני חשבתי על הגדלת זיכרון מ-4GB ל-8GB, למזלי ניסיתי את ה-SSD וזה עובד מאז כמו חלום.
תנסה, שווה 200 ש"ח ניסוי בלי יותר מידי התנגשויות בין זיכרונות ישנים/חדשים איטיים/מהירים ועוד...
...
תודה רבה לכולם על העזרה

qsub00, לא ידעתי שיש השפעה של הכונן על המהירות? אתה יודע להסביר מה הקשר? אני תמיד חשבתי שהמהירות של הכונן משפיעה על העברת קבצים בתוך המחשב וכו' אבל ברקע שהוא צריך להתמודד עם תוכנות שצורכות הרבה זכרון זה קשור לזכרון הזמין...

הכנסת אותי להתלבטות קשה עכשיו:D

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73281
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3159 פעמים

שליחה #7 

qsub00 כתב:במחשב הישן שלי התקנתי דיסק SSD 120GB עבור מערכת ההפעלה, העסק פשוט טס!
...
·

מצטרף להמלצה. SSD ישפר את הביצועים בצורה הרבה יותר מורגשת מעוד 4 גיגה זיכרון. מניסיון נרחב.

qsub00
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #8 

dvirblashar כתב:
...
...
תודה רבה לכולם על העזרה

qsub00, לא ידעתי שיש השפעה של הכונן על המהירות? אתה יודע להסביר מה הקשר? אני תמיד חשבתי שהמהירות של הכונן משפיעה על העברת קבצים בתוך המחשב וכו' אבל ברקע שהוא צריך להתמודד עם תוכנות שצורכות הרבה זכרון זה קשור לזכרון הזמין...

הכנסת אותי להתלבטות קשה עכשיו:D
...

כל תוכנה נקראת מהדיסק לזיכרון ורק אח"כ היא עובדת, זהו שלב שבו ה-SSD בא לידי ביטוי.
אל תשכח שכל זמן שהמחשב דלוק יש עבודה מול דיסק המערכת, וגם כאן תגובת ה-SSD מורגשת.
כמובן שאם ביצעת טסטים שהראו שצוואר הבקבוק הוא הזיכרון בלבד, אזי יש לטפל (גם) בו.

·

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

יהיה לו צוואר בקבוק בזיכרון רק אם הוא עובד עם המון תוכנות פתוחות במקביל, או שהוא עובד עם תוכנות עיבוד ווידאו/אודיו/תמונה וכו. לרב השימושים הוספת SSD נותן שיפור גדול יותר מהוספת זיכרון.

dvirblashar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

הבנתי. אשמח לדעת איזה בדיקות אפשר לעשות כדי להבין אם עדיף לשדרג את הכונן או את הזכרון (למרות שיכול להיות שפשוט אשדרג את שניהם)

יש לך המלצות על כוננים זולים וטובים מהרשת? בנתיים הסתכלתי על samsung evo, kingstone ssdnow - שניהם מייצרנים מוכרים ועולם פחות או יותר אותו דבר (- + 10$) ויש גם סיני בשם kingdian עם פידבדקים טובים מאוד באליאקספרס...
האם ההבדל בינהם מהותי? אני לא משחק יותר מידי במחשב, יותר בשביל סרטים, עריכת תמונות, אינטרנט וכו'. פשוט חשוב לי שהוא ירוץ חלק ומהר

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

כבר עניתי לך, אם אתה לא עושה עם המחשב דברים חריגים שצורכים יותר מידי זיכרון - SSD. בשבל סרטים ועריכת תמונות "חובבנית" (אם אתה לא מתעסק עם עריכה מקצועית וקבצי TIFF מאוד מורכבים וכבדים), עדיף SSD.

לגבי מי - ברור שלא סיני, אבל ההבדלים בין ה SSD של המותגים המוכרים בהחלט לא קריטי, אז כך מה שהכי זול ואם ההפרש לא גדול, לך על הסמסונג. רצוי לא פחות מ 256 גיגה, תתקין שם את המערכת ההפעלה ואת התוכנות, ואת כל השאר (סרטים, שירים, תמונות וכו) תשאיר על הדיסק המכני.

dvirblashar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

כן שלחת את ההודע בזמן שכתבתי אז לא ראיתי אותה.
הבנתי, תודה רבה על העזרה!

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #13 

Huber כתב:
...
...
·

מצטרף להמלצה. SSD ישפר את הביצועים בצורה הרבה יותר מורגשת מעוד 4 גיגה זיכרון. מניסיון נרחב.
...
·
זה תלוי מה הבעיה.
שים לב שערכת ההפעלה תקצה לעצמה יותר זכרון ככל שיש יותר זכרון (פיזי), ולכן הוספת זיכרון פותרת בעיות איטיות רבות.
זה נכון ש SSD משפר ביצועים, אבל זה של דברים, אחרים - בעיקר של זמני טעינה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

יש לי בחברה מעל 250 מחשבים. מניסויים שערכתי פה, במרבית המקרים הוספת SSD שיפרו את הביצועים בהרבה יותר מיקרים ובצורה הרבה יותר מורגשת מהוספת זיכרון. זה הניסיון שלי, והוא די נרחב.

dvirblashar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

תודה רבה על העזרה חברים, בנתיים הלכתי על SSD. אם לא יעזור אשדרג גם את הRAM

שאלה נוספת שקצת לא קשורה - אם אני קונה 2 סטיקים של 4GB RAM שאינם מגיעים כקיט אבל הם בדיוק אותו סוג. האם יכולות להיות בעיות בחיבור של שני הסטיקים כDUAL CHANNEL?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

תיאורטית כן, מעשית לא נתקלתי בבעיה הזו מעולם. אפילו בחיבור 2 סטיקים מ 2 חברות שונות ברב המיקרים זה עובד.

dvirblashar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

תודה רבה!

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

Huber כתב:יש לי בחברה מעל 250 מחשבים. מניסויים שערכתי פה, במרבית המקרים הוספת SSD שיפרו את הביצועים בהרבה יותר מיקרים ובצורה הרבה יותר מורגשת מהוספת זיכרון. זה הניסיון שלי, והוא די נרחב.
...
·
יש לי בבית מחשב אחד (יש לי יותר, אבל לא משנה). בשלב מסויים לא הצלחתי להריץ עליו מס תוכנות בבת אחת. שידרגתי את הזכרון מ 16 ל48 מגה (אני כתבתי מגה), והמחשב טס.
פאסט פורוורד מספר שנים, ואפליקציה מסויימת פשוט מודיעה לי שבלי 12 גיגה ראם היא לא תרוץ. שידרגתי ל 16 והכל נפתר.

נ.ב
יש לי בחברה יותר מ 2000 מחשבים, וזה רק השרתים. זה הנסיון שלי, ואני חושב שהוא (יותר) נירחב.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

nir11 כתב:
...
...
·
יש לי בבית מחשב אחד (יש לי יותר, אבל לא משנה). בשלב מסויים לא הצלחתי להריץ עליו מס תוכנות בבת אחת. שידרגתי את הזכרון מ 16 ל48 מגה (אני כתבתי מגה), והמחשב טס.
פאסט פורוורד מספר שנים, ואפליקציה מסויימת פשוט מודיעה לי שבלי 12 גיגה ראם היא לא תרוץ. שידרגתי ל 16 והכל נפתר.
...
·

סבבה, אבל זה לא המצב פה. אין לו שום אפליקציה שצריכה כמות זיכרון חריגה. לכן בסיטואציה שלו אני עדיין מאמין שתוספת SSD תשפר יותר מהרחבת זיכרון (לפחות לפי הנתונים שנמסרו על ידו בת'רד). ברור שעדיף גם וגם, אבל אם התקציב שלו לא מאפשר, שוב - ברב הסיטואציות תוספת SSD משפרת יותר מתוספת זיכרון.

לבת שלי יש מחשב נייד בן כ 6 שנים עם 4 גיגה זיכרון. לפני כשנה וחצי הרגשתי שהוא מתחיל להיות ממש איטי. אפילו התקנה מחדש של מערכת הפעלה לא עזרה. החלפתי לה את הדיסק המכני ב SSD והמחשב קיבל רוח חיים חדשה, פשוט קשה להאמין שזה אותו מחשב. את הניסיון הזה יישמתי גם בארגון שלנו וכל מי שהחלפתי לו מדיסק מכני ל SSD הרגיש בשיפור משמעותי ברב האספקטים של עבודת המחשב (עליית המחשב, הפעלת תוכנות וכו).

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

אין ספק. החלפת HDD ל SDD מעבירה אותך לעולם אחר.
הדבר נכון במיוחד עבור מחשבים ניידים, שחלקם מגיעים עם HDD 5400, אם הדבר הזה עוד קיים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”