צביעת חדרי שירותים

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
Yairx9 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שבת שלום, חברים וחברות.
החלטנו לצבוע את שני חדרי השירותים (שירותים + מקלחת/אמבטיה) שלנו, עקב עובש ושאר דברים לא נחמדים על הקירות, אשר היו צריכים להיות מטופלים כבר מזמן...
חיפשתי מידע בגוגל על איזה סוג צבע צריך לשירותים, שכבות, הסרת עובש, וכל הנושאים הקשורים, אך חוץ מלטבוע במידע (שחלקו הגדול מגיע מאתרים של יצרניות ולך תדע מה באמת צריך..) ולהתבלבל, לא השגתי הרבה.

אני יודע כי:
1. בשלב ראשון, יש להסיר את העובש ושאר הגידולים עם אקונומיקה או פונגיצ'ק. בנוסף, יש להוריד קילופי צבע, לישר את הקיר (עם נייר זכוכית?) ולסתום חורים.

2. את התקרה הבנתי שעדיף לצבוע עם צבע צבע על בסיס סיד, לדוגמא: פוליסיד. האם אני מדייק?

3. את שאר הקירות, רצינו לצבוע בצע שהוא לא לבן (תכלת, לדוגמא). כאן התבלבלתי מאוד: נתקלתי בשלל גישות: רק סיד, רק סופרקריל אקרינול, קודם שכבת סיד, אחר כך בונדירול, באמצע מגרינה ואיפשהו מעל גימור פטרוזיליה. בקיצור, ובאף אחד מהם לא ראיתי אזכור לגוון שהוא לא לבן, על אף שבתמונות (ובבתים אחרים..) ראיתי מלא קירות שירותים צבועים בשלל צבעים. בקיצור, התלבלבתי. אנחנו רוצים לצבוע את הקירות בצבע כלשהו, שהוא לא לבן. מה עלינו לקנות, ובמה עלינו להשתמש קודם? מה השיטה הנכונה?

4. בנוסף, נתקלתי בהמלצות על הוספת חומרים דוחי עובש לתערובת הצבע, או צביעה בצבעים דוחי עובש מלכתחילה. האם יש טעם לזה, והאם יש מוצרים ממולצים במיוחד?

אני יודע שזאת הודעה קצת ארוכה (זה גנטי, אין לי שליטה על זה), אך אשמח מאוד לעזרה בנושא.

תודה רבה,
יאיר.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #2 

אני נתקלתי בבעיות קילוף ועובש כשצבעתי בצבע שהוא לא מיועד למקלחת. בסוף נמאס לי, גירדתי הכל עם שפכטל, ניקיתי טוב, שמתי קלסימו, מעליו בונדירול, מעליו צבע מיוחד מיועד לחדרים רטובים עם חומרים דוחי עובש ועכשיו הכל טוב. את הצבע שמיועד לחומרים רטובים אתה מסוגל לקבל בכל צבע שתרצה, זה לא משנה. הם לוקחים פח של הצבע יסוד הלבן עם החומרים והכל, ומוסיפים לו בדיוק את הפיגמנטים שאתה רוצה.

לגבי התקרה, גם אצלי הכל סיד.

qsub00
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #3 

למה לא לצבוע גם את התקרה בצבע דוחה עובש?
אם כבר אז כבר, לא?!

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #4 

איפה שיש חשש לרטיבות צובעים בפוליסיד ולא בסופרקריל או צבע פלסטי אחר .
לכן תקרות נהוג לצבוע בפוליסיד וכך גם מקלחות .

הפוליסיד מחזיק מעמד הרבה יותר יפה ברטיבות לעומת הסופרקריל שנוטה להתקלף .

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #5 

להסרת העובש הקיים , מציע לכם להשתמש במלרוד
עובד בצורה מדהימה. פשוט ממיס את העובש !

http://www.jacobi.co.il/product/%D7%9E% ... %91%D7%A9/

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”