Vizio E65-E0
אני שוקל להזמין את המסך הנ"ל (Vizio E65-E0) מ-target.
מדובר בדגם החדש של 2017.
מהסקירה של rtings הוא נראה כמו מסך לא רע בכלל:
http://www.rtings.com/tv/reviews/vizio/e-series-2017
המחיר קורץ לי - 4950 ש"ח ל-65".
השאלה שלי היא מה המשמעות שהמסך תומך רק במקורות 60Hz?
אני לא אוכל לחבר אליה ממיר של HOT בכלל? או שזה יעבוד אבל לא 100%?
ובכלל, מה אתם חושבים? נראית כמו עסקה טובה?
מדובר בדגם החדש של 2017.
מהסקירה של rtings הוא נראה כמו מסך לא רע בכלל:
http://www.rtings.com/tv/reviews/vizio/e-series-2017
המחיר קורץ לי - 4950 ש"ח ל-65".
השאלה שלי היא מה המשמעות שהמסך תומך רק במקורות 60Hz?
אני לא אוכל לחבר אליה ממיר של HOT בכלל? או שזה יעבוד אבל לא 100%?
ובכלל, מה אתם חושבים? נראית כמו עסקה טובה?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20185
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
המסך טוב בסה"כ, אבל ממש לא משהו ל-HDR. אין לו טווח צבעים רחב, והוא גם מגיע לבהירות מקסימלית נמוכה מאד. עבור HDR אתה צריך בהירות וגאמוט רחב. ה-FALD שלו גרוע ביחס לסדרה M ו-P ולכן סביר להניח שאפשר להתעלם ממנו.
בגדול זה מסך שיעשה את העבודה במחיר נמוך. אישית הייתי מעדיף את סדרת ה-M, אבל זה כבר תוספת של 2,000 ש"ח - ממש לא מעט.
כרגע המסך תומך רק במקורות 60HZ. בעדכון הבא (ממה שהבנתי) אמורים להחזיר את התמיכה גם ב-50HZ.
תוכל לחבר ממיר של הוט, רק שלא תקבל תמונה או קול. רק הודעה שהפורמט לא נתמך ואז מסך של "No Signal". אם זה חשוב, הייתי מחכה עד שיגיע העדכון הבא ואז תראה אם יש טעם להזמין אותו או לא.
בגדול זה מסך שיעשה את העבודה במחיר נמוך. אישית הייתי מעדיף את סדרת ה-M, אבל זה כבר תוספת של 2,000 ש"ח - ממש לא מעט.
כרגע המסך תומך רק במקורות 60HZ. בעדכון הבא (ממה שהבנתי) אמורים להחזיר את התמיכה גם ב-50HZ.
תוכל לחבר ממיר של הוט, רק שלא תקבל תמונה או קול. רק הודעה שהפורמט לא נתמך ואז מסך של "No Signal". אם זה חשוב, הייתי מחכה עד שיגיע העדכון הבא ואז תראה אם יש טעם להזמין אותו או לא.
פניתי אל Vizio במייל וזה מה שהם ענו לי כששאלתי אם המסך תומך ב-50Hz:
"This TV will have no problem supporting 50Hz."
נשמע לי מוזר שהם לא מציינים את זה ב-specs שלהם באתר. יש דרך לאמת את זה?
בנוסף, האם יש אחריות כלשהי מ-target אפילו כזו שאפשר לרכוש?
לגבי HDR אני מניח שבכל מסך Mid-range אז ה-HDR לא יהיה משהו, ככה שזה לא כל כך משנה נראה לי.
"This TV will have no problem supporting 50Hz."
נשמע לי מוזר שהם לא מציינים את זה ב-specs שלהם באתר. יש דרך לאמת את זה?
בנוסף, האם יש אחריות כלשהי מ-target אפילו כזו שאפשר לרכוש?
לגבי HDR אני מניח שבכל מסך Mid-range אז ה-HDR לא יהיה משהו, ככה שזה לא כל כך משנה נראה לי.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הטלויזיות של VIZIO מיועדות לשוק הצפון אמריקאי, שם משדרים ב-60HZ. מאחר ותמיכה ב-50HZ דורשת מהם בדיקות נוספות, מה שאומר השקעה של זמן וכסף, הם החליטו "לוותר על התענוג" בגרסאות הקושחה החדשות. לאחר שמשתמשים התחילו להתלונן, הם הודיעו שיחזירו את התמיכה בעדכון עתידי. בעדכון שעכשיו יוצא לכולם (בשלבים) עדיין לא נכנסה תמיכה ב-50HZ, והיא תכנס ככל הנראה בעדכון הבא.
אני לא יודע מה לגבי סדרת ה-E, אבל מאחר ומדובר בקושחה שבעיקרון משותפת לכל סדרת ה-SmartCast, לא הייתי בונה יותר מדי על מה שהתמיכה אומרת לך באימייל. יכול להיות שזה יעבוד, אבל יכול בהחלט להיות שזה לא. ידוע (מניסיון) שבסדרת P ו-M זה לא עובד כרגע.
אני לא יודע מה לגבי סדרת ה-E, אבל מאחר ומדובר בקושחה שבעיקרון משותפת לכל סדרת ה-SmartCast, לא הייתי בונה יותר מדי על מה שהתמיכה אומרת לך באימייל. יכול להיות שזה יעבוד, אבל יכול בהחלט להיות שזה לא. ידוע (מניסיון) שבסדרת P ו-M זה לא עובד כרגע.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא יפתור, אבל יש תקווה שעם הקושחה הבאה הבעיה עם תמיכה ב-50HZ תפתר.
בכל אופן, אם הייתי בוחר היום מסך חדש, סדרת E לא היתה בכלל ברשימה. המסך לא בהיר מספיק עבור HDR (הוא אפילו לא מספיק בהיר לחדר מואר), אין לו מספיק איזורים כדי שה-FALD יהיה יעיל.
בכל אופן, אם הייתי בוחר היום מסך חדש, סדרת E לא היתה בכלל ברשימה. המסך לא בהיר מספיק עבור HDR (הוא אפילו לא מספיק בהיר לחדר מואר), אין לו מספיק איזורים כדי שה-FALD יהיה יעיל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אתה יכול לראות את המחירים ההתחלתיים של דגמי 2017 באתר של ויזיו. הם גבוהים יותר לאותו גודל.
באמת שאני לא יודע מה עדיף.
דגמי 2016:
יש 64 אזורי תאורה.
מגיעים עם טאבלט.
בגדלים "60 ומעלה:
פאנל 120HZ.
יש 5 כניסות HDMI עם כניסה HDMI 5 שהיא low input lag, בסביבות ה-16ms, אבל לא תומכת ב-HDR.
דגמי 2017:
יקרים יותר.
יש רק 32 איזורים.
יש WCG, ככל הנראה מגיע לרמת תאורה גבוה יותר בפיקים. אבל לרמה דומה במסך לבן מלא.
מגיעים ללא טאבלט, אלא שלט רגיל.
פאנל 60HZ בכולם.
אין את כניסת HDMI 5 (יש רק 4 כניסות)
באמת שאני לא יודע מה עדיף.
דגמי 2016:
יש 64 אזורי תאורה.
מגיעים עם טאבלט.
בגדלים "60 ומעלה:
פאנל 120HZ.
יש 5 כניסות HDMI עם כניסה HDMI 5 שהיא low input lag, בסביבות ה-16ms, אבל לא תומכת ב-HDR.
דגמי 2017:
יקרים יותר.
יש רק 32 איזורים.
יש WCG, ככל הנראה מגיע לרמת תאורה גבוה יותר בפיקים. אבל לרמה דומה במסך לבן מלא.
מגיעים ללא טאבלט, אלא שלט רגיל.
פאנל 60HZ בכולם.
אין את כניסת HDMI 5 (יש רק 4 כניסות)
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
ההנחה שלי היא שהסדרה החדשה תעשה שימוש בפאנלים באיכות ויכולות דומות לאלה שבסדרת P, למרות עניין קצב הריענון, וכמות איזורי התאורה.
הבדל נוסף ככל הנראה יהיה בבהירות מקסימלית של מסך מלא, אך בהירות מקסימלית דומה לסדרת P ב-Highlights. לפחות כרגע זו ההנחה הגורסת.
כרגע אני עם M55-C2 (סדרת 2015), המסך מצויין, והמחסור באיזורי תאורה בעיקר אפשר לראות בדברים כמו התפריטים של קודי על רקע כהה, בצפיה רגילה לא שמתי לב לבעיה כלשהי, למען האמת. כך שיכול להיות שכמות קטנה יותר של איזורי תאורה ביחס לדגם היוצא לא בהכרח ישפיע לרעה בצורה ניכרת.
הבדל נוסף ככל הנראה יהיה בבהירות מקסימלית של מסך מלא, אך בהירות מקסימלית דומה לסדרת P ב-Highlights. לפחות כרגע זו ההנחה הגורסת.
כרגע אני עם M55-C2 (סדרת 2015), המסך מצויין, והמחסור באיזורי תאורה בעיקר אפשר לראות בדברים כמו התפריטים של קודי על רקע כהה, בצפיה רגילה לא שמתי לב לבעיה כלשהי, למען האמת. כך שיכול להיות שכמות קטנה יותר של איזורי תאורה ביחס לדגם היוצא לא בהכרח ישפיע לרעה בצורה ניכרת.