אני בחנות ברומניה ומתלבט אם לקנות ראוטר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
arcos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אני נורא לא מרוצה מהראוטר של בזק(6850u). ה WiFi נוראי ויש המון ניתוקים.
יש כאן דגם שנראה מאוד מעניין:
ASUS RT-AC68U וגם קראתי עליו כמה ביקורות והוא אכן נראה מוצלח.
הבעיה היא שאני לא יודע מה אצטרך לעשות כדי להתקין אותו: האם אוכל להספתק רק בו ללא צורך בנתב של בזק?
במידה ואצטרך לעשות bridge עם הנתב של בזק והראוטר הנ"ל, האם זה מומלץ או שכדאי למצוא שגם שכולל גם מודם?
לעשות bridge זה מסובך?
תודה על העזרה!

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

תקנה
תגדיר את זה של בזק כמודם.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #3 

אני לא היתי מתלבט היתי קונה
אישית אין לי את הראוטר הנ''ל אבל שמעתי עליו ביקורות טובות
יש אותו פה לכמה חבר'ה לפי תגובות שלהם מבסוטים

אבל על תרוץ עכשיו לקנות את הראוטר הראשון שאתה רואה
תקרא באינטרנט ביקורות על עוד מוצרים לא חסר אחלה ראוטרים

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #4 

יש לי את הראוטר הזה בדיוק, והגדרתי את הנתב של בזק כמודם והכל עובד סבבה.

arcos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

האם יש הבדל באיכות הגלישה/הורדה בין השיטה של ה bridge עם הראוטר שאקנה לבין ראוטר שכולל בתוכו מודם וימנע את ה bridge?

arcos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

שאלה נוספת, האם אוכל לעשות את אותו החיבור(bridge) גם עם ראוטרים יקרים יותר? כמו ה rt-ac87u או ה rt-ac3200?

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

לא היה לי סטאפ כזה להשוואה, אז קשה לי לומר לך לגבי אלטרנטיבות. אני יכול רק לספר שסטאפ כזה עובד אצלי מצויין, האינטרנט מהיר ואין בעיות. יש לי את זה כבר כ 3.5 שנים, והיה לי גם בזק וגם הוט.

arcos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

psibeast כתב:לא היה לי סטאפ כזה להשוואה, אז קשה לי לומר לך לגבי אלטרנטיבות. אני יכול רק לספר שסטאפ כזה עובד אצלי מצויין, האינטרנט מהיר ואין בעיות. יש לי את זה כבר כ 3.5 שנים, והיה לי גם בזק וגם הוט.
...
האם אוכל לעשות ה bridge גם עם rt-ac3200?

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

אני לא רואה מדוע לא. את הגדרת הברידג' אתה עושה בראוטר של בזק, לא בראוטר שאתה קונה.

arcos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

psibeast כתב:אני לא רואה מדוע לא. את הגדרת הברידג' אתה עושה בראוטר של בזק, לא בראוטר שאתה קונה.
...
אני חדש בעסק הזה אז חשבתי שיש ראוטרים מסוימים שלא יכולים לעבוד בארץ אפילו עם מחברים אותם עם מודם של בזק.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

לא שמעתי מעולם על בעיות מסוג זה.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #12 

Orshaul כתב:האם יש הבדל באיכות הגלישה/הורדה בין השיטה של ה bridge עם הראוטר שאקנה לבין ראוטר שכולל בתוכו מודם וימנע את ה bridge?
...
·

עצם ההפרדה לא עושה שום ההבדל אבל עוזרת לקחת ציוד יותר איכותי: יש יותר מבחר של ראוטרים ללא מודם כולל כאלה שאפשר להתקין עליהם קושחות צד שלישי (openwrt, ddwrt וכו') - עוד לא נתקלתי בראוטר עם מודם שזה אפשרי.

בנוסף אם אתה עובר לתשתית אחרת (הוט או סיב וכו') בין כה וכה תצטרך מודם אחר ולהתשמש במודם/ראוטר רק כראוטר (המודם של המודם/ראוטרים שאנחנו מדברים עליהם מתאים אך ורק לתשתית הנוכחית של בזק).
Orshaul כתב:שאלה נוספת, האם אוכל לעשות את אותו החיבור(bridge) גם עם ראוטרים יקרים יותר? כמו ה rt-ac87u או ה rt-ac3200?
...
·

כל ראוטר שיש לו כניסת WAN עם אפשרות להגדיר חייגן PPPoE יעבוד מול תשתית בזק (דרך מודם שמוגדר כ-bridge). למיטב ידעתי לכל הראוטרים יש את האופציה הזו.

הערה אחרונה, כל הראוטרים היום עובדים גם בתדר 5ghz ובכלל מגבלות של משרדי תקשורת התדרים המדיוקים שונים מאזור לאזור ומאד מוגבלים בארץ. זאת גם סיבה להעדיף להביא ציוד מחו"ל (יש יותר תדרים בתחום ה-5ghz) אבל גם סיכון שאם ידרשו ממך אישור של משרד התקשורת כנראה לא תוכל לקבל כזה. אם אתה מביא את זה איתך אני לא חושב שזה סיכון אבל אם אתה שולח בדואר יש סיכוי שזה יתפס.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #13 

אני אף פעם לא מבין את ההמלצה הזו להפעיל את המודם כברידג'.
בשביל מה?
כל מה שצריך זה לחבר יציאת LAN של המודם, ליציאת LAN של הראוטר, לכבות DHCP בראוטר, וזהו.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #14 

@nir11
·

כמובן שמה שאתה מציע גם עובד אבל זה אומר שהמודם/ראוטר הוא עדיין הראוטר ה"ראשי" והראוטר השני מתפקד כ-AP. כרגיל המודם/ראוטר הוא ציוד זול יחסית בעל קונפיגורציה מוגבלת ואילו הראוטר ה"שני" ראוטר איכותי יחסית (אחרת למה בכלל צריך את הראוטר ה"שני" תשתמש רק במודם/ראוטר לבד וזהו).

לכן עדיף להפוך את המודם/ראוטר למודם בלבד ולהשתמש בראוטר ה"שני" כראוטר ראשי עם הקונפיגרציה הראשית של הרשת (DHCP ,WAN, פתיחת פורטים וכו'). בנוסף אם עוברים תשתית פשוט מחליפים את המודם ולא צריך להגדיר מחדש הכל (פתיחת פורטים לדוגמא).

תלוי באיכות המודם/ראוטר יתכן גם שתקבל ביצועים יותר טובים בקונפיגורציה של bridge.

כמובן אם אתה באמת משתמש בראוטר ה"שני" כ-AP (שם בחדר אחר וכו') אז צריך לחבר ולקנפג כמו שציינת.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”