אני בחנות ברומניה ומתלבט אם לקנות ראוטר
שלום,
אני נורא לא מרוצה מהראוטר של בזק(6850u). ה WiFi נוראי ויש המון ניתוקים.
יש כאן דגם שנראה מאוד מעניין:
ASUS RT-AC68U וגם קראתי עליו כמה ביקורות והוא אכן נראה מוצלח.
הבעיה היא שאני לא יודע מה אצטרך לעשות כדי להתקין אותו: האם אוכל להספתק רק בו ללא צורך בנתב של בזק?
במידה ואצטרך לעשות bridge עם הנתב של בזק והראוטר הנ"ל, האם זה מומלץ או שכדאי למצוא שגם שכולל גם מודם?
לעשות bridge זה מסובך?
תודה על העזרה!
אני נורא לא מרוצה מהראוטר של בזק(6850u). ה WiFi נוראי ויש המון ניתוקים.
יש כאן דגם שנראה מאוד מעניין:
ASUS RT-AC68U וגם קראתי עליו כמה ביקורות והוא אכן נראה מוצלח.
הבעיה היא שאני לא יודע מה אצטרך לעשות כדי להתקין אותו: האם אוכל להספתק רק בו ללא צורך בנתב של בזק?
במידה ואצטרך לעשות bridge עם הנתב של בזק והראוטר הנ"ל, האם זה מומלץ או שכדאי למצוא שגם שכולל גם מודם?
לעשות bridge זה מסובך?
תודה על העזרה!
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
תקנה
תגדיר את זה של בזק כמודם.
תגדיר את זה של בזק כמודם.
אני לא היתי מתלבט היתי קונה
אישית אין לי את הראוטר הנ''ל אבל שמעתי עליו ביקורות טובות
יש אותו פה לכמה חבר'ה לפי תגובות שלהם מבסוטים
אבל על תרוץ עכשיו לקנות את הראוטר הראשון שאתה רואה
תקרא באינטרנט ביקורות על עוד מוצרים לא חסר אחלה ראוטרים
אישית אין לי את הראוטר הנ''ל אבל שמעתי עליו ביקורות טובות
יש אותו פה לכמה חבר'ה לפי תגובות שלהם מבסוטים
אבל על תרוץ עכשיו לקנות את הראוטר הראשון שאתה רואה
תקרא באינטרנט ביקורות על עוד מוצרים לא חסר אחלה ראוטרים
האם אוכל לעשות ה bridge גם עם rt-ac3200?psibeast כתב:לא היה לי סטאפ כזה להשוואה, אז קשה לי לומר לך לגבי אלטרנטיבות. אני יכול רק לספר שסטאפ כזה עובד אצלי מצויין, האינטרנט מהיר ואין בעיות. יש לי את זה כבר כ 3.5 שנים, והיה לי גם בזק וגם הוט....
·Orshaul כתב:האם יש הבדל באיכות הגלישה/הורדה בין השיטה של ה bridge עם הראוטר שאקנה לבין ראוטר שכולל בתוכו מודם וימנע את ה bridge?...
עצם ההפרדה לא עושה שום ההבדל אבל עוזרת לקחת ציוד יותר איכותי: יש יותר מבחר של ראוטרים ללא מודם כולל כאלה שאפשר להתקין עליהם קושחות צד שלישי (openwrt, ddwrt וכו') - עוד לא נתקלתי בראוטר עם מודם שזה אפשרי.
בנוסף אם אתה עובר לתשתית אחרת (הוט או סיב וכו') בין כה וכה תצטרך מודם אחר ולהתשמש במודם/ראוטר רק כראוטר (המודם של המודם/ראוטרים שאנחנו מדברים עליהם מתאים אך ורק לתשתית הנוכחית של בזק).
·Orshaul כתב:שאלה נוספת, האם אוכל לעשות את אותו החיבור(bridge) גם עם ראוטרים יקרים יותר? כמו ה rt-ac87u או ה rt-ac3200?...
כל ראוטר שיש לו כניסת WAN עם אפשרות להגדיר חייגן PPPoE יעבוד מול תשתית בזק (דרך מודם שמוגדר כ-bridge). למיטב ידעתי לכל הראוטרים יש את האופציה הזו.
הערה אחרונה, כל הראוטרים היום עובדים גם בתדר 5ghz ובכלל מגבלות של משרדי תקשורת התדרים המדיוקים שונים מאזור לאזור ומאד מוגבלים בארץ. זאת גם סיבה להעדיף להביא ציוד מחו"ל (יש יותר תדרים בתחום ה-5ghz) אבל גם סיכון שאם ידרשו ממך אישור של משרד התקשורת כנראה לא תוכל לקבל כזה. אם אתה מביא את זה איתך אני לא חושב שזה סיכון אבל אם אתה שולח בדואר יש סיכוי שזה יתפס.
@nir11
·
כמובן שמה שאתה מציע גם עובד אבל זה אומר שהמודם/ראוטר הוא עדיין הראוטר ה"ראשי" והראוטר השני מתפקד כ-AP. כרגיל המודם/ראוטר הוא ציוד זול יחסית בעל קונפיגורציה מוגבלת ואילו הראוטר ה"שני" ראוטר איכותי יחסית (אחרת למה בכלל צריך את הראוטר ה"שני" תשתמש רק במודם/ראוטר לבד וזהו).
לכן עדיף להפוך את המודם/ראוטר למודם בלבד ולהשתמש בראוטר ה"שני" כראוטר ראשי עם הקונפיגרציה הראשית של הרשת (DHCP ,WAN, פתיחת פורטים וכו'). בנוסף אם עוברים תשתית פשוט מחליפים את המודם ולא צריך להגדיר מחדש הכל (פתיחת פורטים לדוגמא).
תלוי באיכות המודם/ראוטר יתכן גם שתקבל ביצועים יותר טובים בקונפיגורציה של bridge.
כמובן אם אתה באמת משתמש בראוטר ה"שני" כ-AP (שם בחדר אחר וכו') אז צריך לחבר ולקנפג כמו שציינת.
·
כמובן שמה שאתה מציע גם עובד אבל זה אומר שהמודם/ראוטר הוא עדיין הראוטר ה"ראשי" והראוטר השני מתפקד כ-AP. כרגיל המודם/ראוטר הוא ציוד זול יחסית בעל קונפיגורציה מוגבלת ואילו הראוטר ה"שני" ראוטר איכותי יחסית (אחרת למה בכלל צריך את הראוטר ה"שני" תשתמש רק במודם/ראוטר לבד וזהו).
לכן עדיף להפוך את המודם/ראוטר למודם בלבד ולהשתמש בראוטר ה"שני" כראוטר ראשי עם הקונפיגרציה הראשית של הרשת (DHCP ,WAN, פתיחת פורטים וכו'). בנוסף אם עוברים תשתית פשוט מחליפים את המודם ולא צריך להגדיר מחדש הכל (פתיחת פורטים לדוגמא).
תלוי באיכות המודם/ראוטר יתכן גם שתקבל ביצועים יותר טובים בקונפיגורציה של bridge.
כמובן אם אתה באמת משתמש בראוטר ה"שני" כ-AP (שם בחדר אחר וכו') אז צריך לחבר ולקנפג כמו שציינת.