תהיות בהמשך לרכישת "ציוד משלים".

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
AK1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 503
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #21 

GuyHoresh כתב:חלקנו (לאחרונה גם אני ביניהם) משקיע סכום לא קטן ברכישת ציוד משלים למערכת, סטנד יעודי, ספייקים, כבלים, חשמל ועוד.

עולה בי התהייה האם אנו "נדרשים" לכל ההשלמות מה זה אומר על יצרני רכיבי האודיו ויותר מכך מה זה אומר עלינו.
...
המשכתי לחשוב על דבריך המעוררים מחשבה.

אני לא בטוח שזה מעניין לדון במה זה אומר על יצרני האודיו -- אפשר לפטור את זה באמירה סתמית כמו "הם רוצים להרוויח", ואולי חלקם/מיעוטם מעוניין גם לתת תמורה לכסף -- ולהסתפק בזה.

גם "מה זה אומר עלינו" -- איזה label להדביק לעצמנו, אם פתאים, טפשים, פראיירים, מאבדי כיוון או כל דבר אחר בסגנון זה -- לא נראה לי מאוד חשוב/משמעותי.

כן נראה לי חשוב האם לקנות ציוד מסוג זה באופן מודע, או לא.

GuyHoresh כתב: באמת שאני מתקשה להבין מדוע יש צורך בתוספות כאשר מספיק לפתוח את המגבר/קדם/מקור היקרים שלנו ולראות לרוב שהכבילה בפנים לא מגרדת את הכבילה המחוברת למכשירים.

מדוע דיסקים "נזקקים" למכשירים שיסדרו את המגנטיות בדיסק, מדוע שידה/מזנון במשקל של 200, 300 או 400 קילו לא מסוגלת לספוג רזוננסים ובכלל מדוע שמכשירים דיגיטליים יושפעו בכלל מתזוזות שהן בקושי מדידות ברמת האטום.
...
אני לא בטוח בצורת המחשבה הזו, בכל הכיוון הזה. האם עצם זה שהכבילה (הקצרה בד"כ) בתוך המכשירים (שהם עצמם מהווים סיכוך חלקי מהפרעות חיצוניות) היא זולה ופשטנית אומר שכבילה חיצונית טובה כן/לא יכולה לשפר באופן מורגש?

האם זה ששידה שוקלת מאות קילוגרמים אומר שהמשטחים שלה, שעליה מעמידים ציוד, הם מיוצבים ואינם מורעדים על ידי הסאונד? שהחללים מתחתיהם אינם משמשים כתיבות תהודה שמגבירות את הרעידות?

או שבכלל אתה צריך להבין איך זה עובד כדי שזה יעבוד?

מה גם שלא מדובר ברעידות ברמת האטום אלא מורגשות פיסית ביידים ובטח באזניים, ובהחלט יותר מאורך הגל של קרן הלייזר שקוראת CD ובטח SACD/Blu-ray.

GuyHoresh כתב: דעתי שפעמים רבות אנו לוקים במחלת השדרוג והציודיופיליה במקום לשבת ולהנות מהדברים (טבע האדם) שיש ברשותנו ובעיקר מהמוזיקה, דעתי בנושא כבלים היא שסט כבלים טוב יכול במידה זו או אחרת לשנות במעט גוון צליל אבל בעיקר יוסיף למראה ולאפקט הפסיכולוגי
...
לדעתי, קריטי שלא להמעיט בעוצמת האפקט הפסיכולוגי, שיכול להוסיף (ולהפריע!) בעוצמות ניכרות גם ללא הבדל במציאות. ראה הפוסט הקודם שלי.

GuyHoresh כתב: אין לי ספק שרכיב אנלוגי ייהנה מיציבות (שאותה אגב אני מצפה מהיצרן להשיג ללא צורך בכלים משלימים)
...
לא ברור לי על סמך מה אפשר לצפות שיצרן ישיג יציבות על פני משטח שרועד מתחת לרגליים, פיסית.

GuyHoresh כתב: אני בעד שכל אחד יעשה מה שגורם לו לאושר אבל תוהה אם לא הגזמנו קצת ובדרך לנירוונה איבדנו קצת כיוון?
...
זה יכול להיות אובדן כיוון אם עושים דברים באוטומאט, בלי לחשוב ובלי להיות מודעים למה שעושים.

אם עושים דברים בצורה מודעת, אם על ידי בדיקת ההשפעה של הציוד, או ניחוש מושכל לגבי פעולתו, או אפילו רק כדי לעשות ✓ על נושא מסויים, מתוך ההבנה והקבלה שייתכן שמדובר בפלאצבו, אז זה בוודאי לא אבדן כיוון.

עמיר

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #22 

GuyHoresh כתב:
...
...
·

אותי לימדו להיות ספקן ולא לצאת באמירה נחרצת, לא פעם יש מחקרים ותאוריות הסוטרות אחת את השניה.

אגב, גדול וכבד יותר = טוב יותר תופס עדיין בלא מעט תחומים, בדיוק כפי שבתחומים אחרים זה כבר אינו נכון.
...
·גם אותי. אני לא מאמין לרוב המחקרים בלי לקראו אותם בעצמי, וגם אז אני עדיין נשאר סקפטי. אבל יש גבול גם לזה, כשזה מובן, ותסלח לי, רוב הדברים באודיו ובמיוחד כל מה שקשור לאות חשמלי מובנים לגמרי. זאת פיזיקה בסיסית ברובה, עם קצת כימיה ואלה לא מחקרים פורצי דרך או תאוריות על דברים שלא ניתן למדוד ולבדוק.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #23 

העולם נחלק לשני אסקולות בנושא הזה

יש את אלה שיודעים שני התקנים נשמעים בדיוק אותו דבר, ואין אפשרותת לשמוע הבדלים בינהם, אם אין אפשרות למדוד הבדל בין היציאות של אותם התקנים.

ויש את אלו........ שלא מוכנים לעשות מבחן עוור!

AK1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #24 

molvy כתב:העולם נחלק לשני אסקולות בנושא הזה

יש את אלה שיודעים שני התקנים נשמעים בדיוק אותו דבר, ואין אפשרותת לשמוע הבדלים בינהם, אם אין אפשרות למדוד הבדל בין היציאות של אותם התקנים.

ויש את אלו........ שלא מוכנים לעשות מבחן עוור!
...
דומני שייש עוד מצבים, כמו למשל שמישהו שאין לו ציוד לא יתנגד להשוואה עיוורת. אבל אני לא רואה במה הדיכוטומייה הזו מקדמת את הנושא, מה גם ששניהם צודקים מנקודות ראותם.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #25 

@AK1
·
זה אומר שאין טעם לוויכוח

איש באמונתו יחייה

ובא לציון גואל..... ולציונה גאולה

AK1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #26 

molvy כתב:@AK1
·
זה אומר שאין טעם לוויכוח

איש באמונתו יחייה

ובא לציון גואל..... ולציונה גאולה
...
@molvy

בהכללה, אכן כנראה שאין טעם לוויכוח "אידיאולוגי" בנושא הזה בין אנשים שונים שנעולים בעמדות מנוגדות.

אבל כאן יש לנו בנאדם אחד שמתלבט בעניין, עם עצמו ובכלל, ומשתף אותנו בהתלבטות, וזאת לא מתוך אף אחת משתי העמדות הדיכוטומיות הנ"ל, מה שאומר שכנראה הן אינן רלוואנטיות כאן.

עמיר

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #27 

@AK1
·
אתה ו רונן-ש אמרתם את זה בצורה מאוד נכונה לגבי.

פלצבו מצד אחד, שכנוע עצמי והנאה וויזואלית (זה נראה מליון דולר) מצד שני גורמים לנו לשמוע את ההבדלים ונותנים בסופו של דבר את ההנאה המובטחת מהציוד החדש.

העברת הנושא לפסים הכוללים גם אמוציות ולא רק נתונים טכניים יבשים מוציאים את העוקץ מהוויכוח וממש מייתרים אותו.

לגבי פותח השרשור, ההתלבטות ככול הנראה תצטרך להכליל גם את הפאן הפסיכולוגי :)

AK1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

molvy כתב:העברת הנושא לפסים הכוללים גם אמוציות ולא רק נתונים טכניים יבשים מוציאים את העוקץ מהוויכוח וממש מייתרים אותו.
...
@molvy

נראה לי שאתה מסתכל על העניין מנקודת מבט שרואה גם כאן את הוויכוח המתמשך שמתנהל בין האסכולות השונות באודיו,
ואני מנקודת מבט שלא רואה כאן ויכוח בין אסכולות/אנשים אלא התלבטות של אדם אחד :)

ובינתיים @GuyHoresh עצמו הפסיק להגיב, וחבל :(

בברכה!
עמיר

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #29 

GuyHoresh כתב:
...
...
נכון להיום למדע אין תשובות והסבר לכל דבר, לא הייתי שולל משהו רק בגלל שהמדע כיום לא מסוגל להסביר את התופעה
...
זה לא רלבנטי. המדע לא שולל את התופעה כי אינו יודע להסביר אותה, אלא כי אין שום ראיות לתופעה כזאת. יש רק 'עדויות' של אנשים שבמבחן האזנה הם נופלים. קיים הסבר מניח את הדעת לחוויה שלהם - והוא ההסבר הפסיכולוגי.

שוב - המדע תמיד נכון להודות בקיומה של תופעה, גם מבלי להכיר את מנגנון הפעולה שלה. מה שצריך זה ראיות.
(b)

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
שם מלא: Janti
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #30 

DigiSUN כתב:המדע לא שולל את התופעה כי אינו יודע להסביר אותה, אלא כי אין שום ראיות לתופעה כזאת.
...
·תודה! (Y)
זה מסכם יפה את כל המחלוקת המדומה הזו. התשובה לכך ש'המדע לא יודע להסביר' היא שהמדע אפילו לא מתכוון לנסות משום שאין מה.

GuyHoresh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 342
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #31 

AK1 כתב:
...
...
@molvy

נראה לי שאתה מסתכל על העניין מנקודת מבט שרואה גם כאן את הוויכוח המתמשך שמתנהל בין האסכולות השונות באודיו,
ואני מנקודת מבט שלא רואה כאן ויכוח בין אסכולות/אנשים אלא התלבטות של אדם אחד :)

ובינתיים @GuyHoresh עצמו הפסיק להגיב, וחבל :(

בברכה!
עמיר
...
·

הי עמיר,

עלית נכון על הדברים, ההתלבטות הנה התלבטות אישית שלי בנושא.
שנים רבות החזקתי בעמדה באמדה שכבלים ובטח כבלי חשמל לא באמת יכולים לשנות דבר.

בסופו של דבר החלטתי לבדוק את הנושא על המערכת שלי ורכשתי מפצל "אודיופילי", כבלי חשמל, אינטרקונקטים מהודרים וכבלי רמקולים חדשים (המערכת אגב מאז ומעולם עומדת על סטנד יעודי).

בעניין המראה, בעיניה המערכת נראית משודרגת.
מבחינת ביצועים/שינויים, הדבר היחיד שאני יכול לומר בוודאות שהצלחתי להבחין בו הוא שקט שנוצר לאחר השינוי ואסביר:

ברשותי מגבר ופרוססור בהגברה טרנזיסטורית ובנוסף מגבר סטריאו היברידי.
לפני השינוי כאשר הייתי מגביר את המגבר ההיברידי (ללא ניגון מוזיקה ממקור) היה hum שקט ברקע מווליום מסויים. לאחר שינוי הכבילה ה hum נעלם כליל.

האם זה תודות לשינוי הכבילה או לחלופין בשל חיבור טוב יותר של הכבילה.... האפשרויות הן לכאן ולכאן, אותי מעניינת התוצאה בלבד.

בסופו של יום אני מרוצה וזה הדבר היחיד שחשוב. האם היה שווה את ההשקעה, זו כמובן שאלה אינדבידואלית - עבורי התשובה היא כן.
נערך לאחרונה על ידי GuyHoresh ב 17/05/2017 14:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #32 

GuyHoresh כתב:
...
...
·

בעניין המראה, בעיניההמערכת נראית משודרגת.
מבחינת ביצועים הדבר היחיד שאני יכול לומר בוודאות שהצלחתי להבחין בו הוא שקט שנוצר לאחר השינוי, אסביר.

לפני השינוי כאשר הייתי מגביר את המגבר ההיברידי (ללא ניגון מוזיקה ממקור) היה hum שקט ברקע מווליום מסויים. לאחר שינוי הכבילה ה hum נעלם כליל.

האם זה תודות לשינוי הכבילה או לחלופין בשל חיבור טוב יותר של הכבילה.... האפשרויות הן לכאן ולכאן.

בסופו של יום אני מרוצה וזה הדבר היחיד שחשוב.

האם היה שווה את ההשקעה, זו כמובן שאלה אינדבידואלית - עבורי התשובה היא כן.
...
·גיא היקר
הכי חשוב,

"שקט" זה הדבר הכי חשוב בכל חלל אשר בו מופעלת ומנגנת מערכת אודיו.

GuyHoresh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 342
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #33 

itay123 כתב:
...
...
·גיא היקר
הכי חשוב,

"שקט" זה הדבר הכי חשוב בכל חלל אשר בו מופעלת ומנגנת מערכת אודיו.
...
·

תודה רבה איתי (f)

AK1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #34 

GuyHoresh כתב: הי עמיר,

עלית נכון על הדברים, ההתלבטות הנה התלבטות אישית שלי בנושא.
שנים רבות החזקתי בעמדה באמדה שכבלים ובטח כבלי חשמל לא באמת יכולים לשנות דבר.

בסופו של דבר החלטתי לבדוק את הנושא על המערכת שלי ורכשתי מפצל "אודיופילי", כבלי חשמל, אינטרקונקטים מהודרים וכבלי רמקולים חדשים (המערכת אגב מאז ומעולם עומדת על סטנד יעודי).

בעניין המראה, בעיניה המערכת נראית משודרגת.
מבחינת ביצועים/שינויים, הדבר היחיד שאני יכול לומר בוודאות שהצלחתי להבחין בו הוא שקט שנוצר לאחר השינוי ואסביר:

האם זה תודות לשינוי הכבילה או לחלופין בשל חיבור טוב יותר של הכבילה.... האפשרויות הן לכאן ולכאן, אותי מעניינת התוצאה בלבד.

בסופו של יום אני מרוצה וזה הדבר היחיד שחשוב. האם היה שווה את ההשקעה, זו כמובן שאלה אינדבידואלית - עבורי התשובה היא כן.
...
היי, @GuyHoresh

הבדל ב-hum יכול להיות מוסבר אפילו "מדעית" בעיקבות שינוי כבילה :)

זה אפילו לא דורש שינוי בכבילה עצמה! -- מספיק שהכבל שהייה במוקד של השראה אלקטרומגנטית זז ממקומו והפסיק להיות שם.

הייה לי hum די משמעותי במערכת. עשיתי סדר בכבלים, הרחקתי אינטרקונקטים מכבלי חשמל, וה-hum נעלם כלא הייה.

הייו גם שני מקרים קיצוניים יותר: האחד כשהתברר שהכבילה הפנימית של השנאי המבדל הייתה הפוכה, וזה גרם לחלק מהמכשירים להיות מחוברים הפוך מבחינת פאזה ואפס, והשני שבו כשמגבר הייה מחובר ישירות לרשת הוא הייה רועש יותר מאשר בחיבור דרך השנאי המבדל.

כל אלה בלתי תלויים באיכות הכבלים.

ייתכנו גם הבדלים ב-hum אם כבל עם סיכוך לא ראוי הוחלף בכבל עם סיכוך ראוי, או כשייש מגעים רופפים.

אז רק ההבדל הזה ה-hum אינו מצדיק, לדעתי, השקעה גדולה בכבילה.

עם זאת, אם יש לך גישה לכבילה הקודמת או לכבילה דומה, אתה יכול לנסות לשמוע אם יש הבדל באיכות הסאונד, אבל חשוב שלא תנסה לרמות/לשכנע את עצמך, כי אם תעשה זאת, לא תוכל לברוח מהידיעה שזה מה שעשית, וזה לא יעבוד.

אם אתה בודק, תעשה את זה מתוך סקרנות -- ההיפך מניסיון לקבוע/להוכיח כן/לא -- אלא האם זה עושה הבדל מבחינתך, ואם כן, איזה. זה יכול להיות בגוון, ב-imaging, באימפאקט, בצלילות, או כל דבר אחר, או לא כלום.

אם תגלה שכן, וזה הבדל משמעותי שאתה אוהב, יופי.
אם תגלה שלא -- לא נורא, ניסית -- שילמת "דמי בית-ספר" ובפעם הבאה תעשה את הבדיקה מראש.

ובכל מקרה, לא נראה לי שמדובר ב"אובדן כיוון" אלא בתהליך לימוד.

תיהנה! (f)
עמיר

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #35 

גיא, אני הייתי מנסה לסכם את זה ככה.
יותר נוח לחשוב שמוצר כלשהוא משפר את התוצאה במקום ללמוד את הבעיה. סה״כ זו עצלנות שלנו, המין האנושי, ואצל חלקנו גם חוסר ביצר סקרנות שמעודד למידה (לא דיברתי עליך, חלילה).
ספציפית לגבי הhum המעצבן שהיה לך, ענו לך בצדק שמדובר בהשראה מגנטית. אז אפשר היה לפתור את זה בעלות זולה על ידי למידת הבעיה ואפשר לקנות כבל יוקרתי מסוכך שכנראה גם יודע לבודד בעיות מסוג זה. מה יותר טוב? רק אתה תחליט.
ואוף טופיק, תמיד כשהייתי מתעסק עם ״איך שומעים״ זה היה על חשבון ״מה שומעים״ ומה שבאמת חשוב לטעמי זה להנות מהתחביב ולנקות את רעשי הרקע מסביב.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”