המשכתי לחשוב על דבריך המעוררים מחשבה.GuyHoresh כתב:חלקנו (לאחרונה גם אני ביניהם) משקיע סכום לא קטן ברכישת ציוד משלים למערכת, סטנד יעודי, ספייקים, כבלים, חשמל ועוד.
עולה בי התהייה האם אנו "נדרשים" לכל ההשלמות מה זה אומר על יצרני רכיבי האודיו ויותר מכך מה זה אומר עלינו....
אני לא בטוח שזה מעניין לדון במה זה אומר על יצרני האודיו -- אפשר לפטור את זה באמירה סתמית כמו "הם רוצים להרוויח", ואולי חלקם/מיעוטם מעוניין גם לתת תמורה לכסף -- ולהסתפק בזה.
גם "מה זה אומר עלינו" -- איזה label להדביק לעצמנו, אם פתאים, טפשים, פראיירים, מאבדי כיוון או כל דבר אחר בסגנון זה -- לא נראה לי מאוד חשוב/משמעותי.
כן נראה לי חשוב האם לקנות ציוד מסוג זה באופן מודע, או לא.
אני לא בטוח בצורת המחשבה הזו, בכל הכיוון הזה. האם עצם זה שהכבילה (הקצרה בד"כ) בתוך המכשירים (שהם עצמם מהווים סיכוך חלקי מהפרעות חיצוניות) היא זולה ופשטנית אומר שכבילה חיצונית טובה כן/לא יכולה לשפר באופן מורגש?GuyHoresh כתב: באמת שאני מתקשה להבין מדוע יש צורך בתוספות כאשר מספיק לפתוח את המגבר/קדם/מקור היקרים שלנו ולראות לרוב שהכבילה בפנים לא מגרדת את הכבילה המחוברת למכשירים.
מדוע דיסקים "נזקקים" למכשירים שיסדרו את המגנטיות בדיסק, מדוע שידה/מזנון במשקל של 200, 300 או 400 קילו לא מסוגלת לספוג רזוננסים ובכלל מדוע שמכשירים דיגיטליים יושפעו בכלל מתזוזות שהן בקושי מדידות ברמת האטום....
האם זה ששידה שוקלת מאות קילוגרמים אומר שהמשטחים שלה, שעליה מעמידים ציוד, הם מיוצבים ואינם מורעדים על ידי הסאונד? שהחללים מתחתיהם אינם משמשים כתיבות תהודה שמגבירות את הרעידות?
או שבכלל אתה צריך להבין איך זה עובד כדי שזה יעבוד?
מה גם שלא מדובר ברעידות ברמת האטום אלא מורגשות פיסית ביידים ובטח באזניים, ובהחלט יותר מאורך הגל של קרן הלייזר שקוראת CD ובטח SACD/Blu-ray.
לדעתי, קריטי שלא להמעיט בעוצמת האפקט הפסיכולוגי, שיכול להוסיף (ולהפריע!) בעוצמות ניכרות גם ללא הבדל במציאות. ראה הפוסט הקודם שלי.GuyHoresh כתב: דעתי שפעמים רבות אנו לוקים במחלת השדרוג והציודיופיליה במקום לשבת ולהנות מהדברים (טבע האדם) שיש ברשותנו ובעיקר מהמוזיקה, דעתי בנושא כבלים היא שסט כבלים טוב יכול במידה זו או אחרת לשנות במעט גוון צליל אבל בעיקר יוסיף למראה ולאפקט הפסיכולוגי...
לא ברור לי על סמך מה אפשר לצפות שיצרן ישיג יציבות על פני משטח שרועד מתחת לרגליים, פיסית.GuyHoresh כתב: אין לי ספק שרכיב אנלוגי ייהנה מיציבות (שאותה אגב אני מצפה מהיצרן להשיג ללא צורך בכלים משלימים)...
זה יכול להיות אובדן כיוון אם עושים דברים באוטומאט, בלי לחשוב ובלי להיות מודעים למה שעושים.GuyHoresh כתב: אני בעד שכל אחד יעשה מה שגורם לו לאושר אבל תוהה אם לא הגזמנו קצת ובדרך לנירוונה איבדנו קצת כיוון?...
אם עושים דברים בצורה מודעת, אם על ידי בדיקת ההשפעה של הציוד, או ניחוש מושכל לגבי פעולתו, או אפילו רק כדי לעשות ✓ על נושא מסויים, מתוך ההבנה והקבלה שייתכן שמדובר בפלאצבו, אז זה בוודאי לא אבדן כיוון.
עמיר