תהיות בהמשך לרכישת "ציוד משלים".

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
GuyHoresh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 342
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #1 

חלקנו (לאחרונה גם אני ביניהם) משקיע סכום לא קטן ברכישת ציוד משלים למערכת, סטנד יעודי, ספייקים, כבלים, חשמל ועוד.

עולה בי התהייה האם אנו "נדרשים" לכל ההשלמות מה זה אומר על יצרני רכיבי האודיו ויותר מכך מה זה אומר עלינו.

באמת שאני מתקשה להבין מדוע יש צורך בתוספות כאשר מספיק לפתוח את המגבר/קדם/מקור היקרים שלנו ולראות לרוב שהכבילה בפנים לא מגרדת את הכבילה המחוברת למכשירים.

מדוע דיסקים "נזקקים" למכשירים שיסדרו את המגנטיות בדיסק, מדוע שידה/מזנון במשקל של 200, 300 או 400 קילו לא מסוגלת לספוג רזוננסים ובכלל מדוע שמכשירים דיגיטליים יושפעו בכלל מתזוזות שהן בקושי מדידות ברמת האטום.

דעתי שפעמים רבות אנו לוקים במחלת השדרוג והציודיופיליה במקום לשבת ולהנות מהדברים (טבע האדם) שיש ברשותנו ובעיקר מהמוזיקה, דעתי בנושא כבלים היא שסט כבלים טוב יכול במידה זו או אחרת לשנות במעט גוון צליל אבל בעיקר יוסיף למראה ולאפקט הפסיכולוגי, אין לי ספק שרכיב אנלוגי ייהנה מיציבות (שאותה אגב אני מצפה מהיצרן להשיג ללא צורך בכלים משלימים), אני בעד שכל אחד יעשה מה שגורם לו לאושר אבל תוהה אם לא הגזמנו קצת ובדרך לנירוונה איבדנו קצת כיוון?

אשמח אם תחלקו את דעתכם בנושא.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7040
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #2 

אתה צודק

ציודיופיליה

אין הבדל בצלילים ואין הבדל באיכות השמע

היו על זה אין ספור דיונים והמשותף לכל הדיונים הוא....... שאלה שטוענים שיש הבדלים בצלילים לא מוכנים לעשות מבחן עוור (ללא יוצא מהכלל)

פתחת (שוב) דו שיח של חרשים במיקרה הטוב

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #3 

אגיד לך את זה מכיוון אחר, אולי מרוכך קצת:

מדובר בתעשיית ענק של ״רכיבים משלימים״, המגלגלת כסף עצום ומתבססת על העיקרון המשולב של שיכנוע עצמי ולחץ חברתי.
הרי כולנו שותפים לתחביב שבבסיסו חוויות אמוציונאליות והפקת הנאה רב חושית, ואין ספק שזה יוצר כר נרחב ופורה לכל העולמות האלה.

אם קנית רכיב כזה - חוט חשמל חדש, לוח עץ מהודר, שקע חשמל עשוי ממתכות אקזוטיות, או קונוס מתכת פלאי - והצלחת לשכנע את עצמך שזה עשה לך טוב באוזן, אז פשוט תשאיר את זה, ברוב המוחלט של המקרים זה לא מזיק.

אם אתה לא מצליח לשכנע את עצמך, אז נסה ללכת על עיקרון ב׳, שאומר שאתה צריך לעשות ״הרצה״ או ״טיגון״ במשך תקופות ארוכות עד שהכל מסתדר כהלכה בתוך החומרים.
הצלחת לשמוע שיפור?
תשאיר ותהנה.

זכור גם שחלק עצום מה״שיפור״ שאתה אמור להרגיש נובע ממראה העיניים (זה צריך להיראות מקצועי, אודיופילי), וכן מהמוח המפותל שלנו שזוכר למשל כמה זה עלה ואילו ביקורות כתבו עליו.

אני אולי נשמע ציני, אבל אני חולה בדיוק באותן מחלות. חלק מה״שידרוגים״ שעשיתי, ואפילו חלק ממה שאעשה בעתיד, לא מעלה ולא מוריד מהאינפורמציה שמגיעה בסופו של דבר לרמקולים - אבל זה נראה מיליון דולר !

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
שם מלא: Janti
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #4 

GuyHoresh כתב:מה זה אומר על יצרני רכיבי האודיו ויותר מכך מה זה אומר עלינו.
...
"עליהם" זה אומר שבמאה ה-21 מוצרי הדגל שלהם מתבססים על טכנולוגיה זמינה, זולה, קלה לייצור ונפוצה עד כדי כך שהם חייבים לנקוט באסטרטגיות שיווק מתחכמות כדי לייצר יתרון על המתחרים וכדי לשרוד. "עלינו" זה אומר שהמדיניות הזו שלהם פשוט עובדת ושאנחנו חשופים להשאות, למניפולציות ואפילו לשקרים ורמאויות.

לא מזמן פתחת כאן שרשור שהנושא שלו "הדבר הכי מבאס ברמקולים חדשים.... ברייק אין " שהמקבילה (הדמיונית) שלו היא "הדבר הכי מבאס בטיול מסביב לעולם... ליפול מהקצה". התופעה שתארת שולית עד לא קיימת אך הודות ליצרנים המעודדים את המיתוס, יש לה תהודה כשל המפץ הגדול. כפי שאתה בוודאי מבין, זו אינה מחמאה גדולה ליכולת הקולקטיבית שלנו לסנן תכנים שיווקיים ולהפריד בין פרסום לשרלטנות.

מה שמסבך את העניין הוא שכדי לבער את התופעה הזו של ניצול (ציני לרוב) של היצרנים את חוסר ההתמצאות הטכנית בצד הצרכני, דרושים צעדים רגולטוריים שלאף רשות אין אינטרס ליישם. בינתיים, עד שנהיה דומים יותר לאנגליה בתחום זה, נאלץ להסתפק בהפעלת שיקול דעת צרכני. חלקנו מסוגל לכך בכוחות עצמו. מרביתנו, עושה רושם, זקוקים לסיוע.
נערך לאחרונה על ידי Janti ב 04/05/2017 2:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #5 

צריך או לא צריך לכאן נכנס עינין הפסיכואקוסטיקה, ודי כדי להתבונן פה ושם כדי לראות את העינין הזה
אם זה אצל (חלק) מהמנוסים ואם זה אצל הדיוטות .

אל תתלבט (ו ) יותר מידי , אם תמצא אסמכתא מדעית באיזה עינין לך עליו
אם לא תמצא אז תחסוך לעצמך עסק בשמן נחשים והוצאות כספיות מיותרות .

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #6 

Janti כתב:
...
...
בינתיים, עד שנהיה דומים יותר לאנגליה בתחום זה, נאלץ להסתפק בהפעלת שיקול דעת צרכני. חלקנו מסוגל לכך בכוחות עצמו. מרביתנו, עושה רושם, זקוקים לסיוע.
...
·

מה קורה באנגליה? במה המצב שם שונה?
ארז

GuyHoresh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

yehudaa כתב:צריך או לא צריך לכאן נכנס עינין הפסיכואקוסטיקה, ודי כדי להתבונן פה ושם כדי לראות את העינין הזה
אם זה אצל (חלק) מהמנוסים ואם זה אצל הדיוטות .

אל תתלבט (ו ) יותר מידי , אם תמצא אסמכתא מדעית באיזה עינין לך עליו
אם לא תמצא אז תחסוך לעצמך עסק בשמן נחשים והוצאות כספיות מיותרות .
...
·

נכון להיום למדע אין תשובות והסבר לכל דבר, לא הייתי שולל משהו רק בגלל שהמדע כיום לא מסוגל להסביר את התופעה

GuyHoresh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

ארז_וחני כתב:
...
...
·

ארז
...
·

מצטרף לשאלה של ארז, במה בריטניה שונה מכאן ?

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

נכון להיום למדע אין תשובות והסבר לכל דבר, לא הייתי שולל משהו רק בגלל שהמדע כיום לא מסוגל להסביר את התופעה
...
נכון - לא מסוגל להסביר כל דבר, אבל בתחום האודיו? פחחח...! לא מדובר ב'נכון להיום' אלא נכון למאה ה-19 עת הונחו היסודות המדעיים לתאוריה הכללית של האלקטרומגנזטיזם כפי שבאו לידי ביטוי במשוואות מקסוול. אלה המשוואות שהניחו את היסודות גם לאופטיקה הקלסית ולאלקטרוניקה ואין כמעט דבר באודיו שהמדע לא יודע להסביר בכלים שהיו קיימים כבר לפני 130 שנה ותקפים גם היום. המדע אפילו לא היה צריך את איינשטיין בתחום הזה. אפילו אודיו דיגטלי נשען על תורת הדגימה והתאוריה של שאנון-נייקוויסט משנות ה-30' שהוכחה במעבדות Bell בסוף שנות ה-40'. בקיצור... עזוב את הכיוון הזה בתחום הזה.
...
באנגליה קיים אירגון בלתי תלוי חזק ביותר הקרוי ASA שדומה במקצת לאירגון 'אמון הציבור' אך מתמקד בפרסום.

https://en.wikipedia.org/wiki/Advertisi ... d_Kingdom)

לכך מתווספת חקיקה מתקדמת (שגם נאכפת) בנושאי אמיתות בפרסום שאת תמציתה ניתן לקרוא באתר הממשלתי הזה. התוצאה היא שבאנגליה הסיכוי של פרסומי שמן נחשים לעבור בציבור ללא אמצעי ענישה מרתיעים נמוכים יותר מאשר במקומות אחרים (נניח כמו במדינות פסאודו-מערביות במזה"ת). בעמוד של ויקי בערך האמור קיים פרק (מצומצם למדי) בנושא פסיקות שהארגון יזם כנגד מספר שחקנים די מרשימים במגוון תחומים - כולל בתחום האודיו.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

ציוד משלים

שליחה #10 

Janti כתב:
...
...
התוצאה היא שבאנגליה הסיכוי של פרסומי שמן נחשים לעבור בציבור ללא אמצעי ענישה מרתיעים נמוכים יותר מאשר במקומות אחרים (נניח כמו במדינות פסאודו-מערביות במזה"ת). בעמוד של ויקי בערך האמור קיים פרק (מצומצם למדי) בנושא פסיקות שהארגון יזם כנגד מספר שחקנים די מרשימים במגוון תחומים - כולל בתחום האודיו.
...
·

מעניין.
לפי הנ"ל , כל האקססוריז שיעילותם לא מוכחת אינם יכולים להתפרסם בבריטניה בלי שיבקשו הוכחה מוצקה ליעילותם...
האם זה אכן כך?
האם בירחונים הבריטיים אין מודעות פרסום לסגמנט המוצרים הזה?
ארז

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

אגב, יש תחומים נוספים , בהיקפים הרבה יותר גדולים, ששם מבטיחים ללקוחות גדולות ונצורות באופן גלוי וללא שום הוכחות, למשל :
- קוסמטיקה
- תוספי מזון
- שוק הדיאטות וההרזיה
- מוצרים הומאופתים

האם התחומים הנ"ל לא מפרסמים בבריטניה ? ואם כן, איך זה עובר לאור מה שכתבת?
תודה
ארז

GuyHoresh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

ארז_וחני כתב:אגב, יש תחומים נוספים , בהיקפים הרבה יותר גדולים, ששם מבטיחים ללקוחות גדולות ונצורות באופן גלוי וללא שום הוכחות, למשל :
- קוסמטיקה
- תוספי מזון
- שוק הדיאטות וההרזיה
- מוצרים הומאופתים

האם התחומים הנ"ל לא מפרסמים בבריטניה ? ואם כן, איך זה עובר לאור מה שכתבת?
תודה
ארז
...
·

מדוייק (Y)

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

לא יודע - אני גר בתל אביב לא בלונדון ואני לא רוכש קוסמטיקה. על פניו החקיקה הבריטית מציינת מפורשות שאם אתה לא מסוגל להוכיח תכונה של מוצר שלך - אתה לא יכול לפרסם אותו כבעל התכונה. תפסיק לתקוף כל מי שמגלה לך נושא חדש ותגלה קצת סקרנות יצירתית משלך. אם בא לך לבצע מחקר קונסטרוקטיבי משל עצמך אני יכול להציע לך לבדוק איך התקבל באנגליה כרטיס ה-SDXC האודיופילי של סוני. בצע השוואה של אתרי אודיו ומחשבים בריטיים מול אמריקאים. אני לא מתכוון לעשות את העבודה בשבילך. העולם לא מושלם. אם יש פרצה - יבוא גנב וידחק לתוכה. באנגליה הסיכוי לכך נמוך יותר בתחום האמור משום שקיימת אכיפה ומודעות - מה כל כך קשה להבין או להאמין???.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

Janti ,
לא תקפתי אותך ואין לך שום סיבה להרגיש מותקף.
גילית ידע במה קורה באנגליה, ידע שלא טריוויאלי למי שגר בתל אביב (ובאמת שלא היה לי מושג היכן אתה גר או מאיפה מקורות המידע שלך), אז המשכתי להתעניין כיצד זה מיושם שם.

תודה על ההבהרות.
ארז

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

סליחה. מילה לא נכונה. אני לא מרגיש מותקף, אני מרגיש מוטרד בספקנות קנטרנית משהו שאינה במקומה. ענפי הפרסום השונים באנגליה (קוסמטיקה???) וההתייחסות של הרשויות לאמיתות הפרסום אינן הנושא של השרשור הזה. עם זאת, מעט הקישורים שסיפקתי, כתמיכה לטיעון די שולי שהעלתי, מדברים בעד עצמם. בשיא הרצינות... אם כבר מצאת לנכון להתייחס להערה השולית ביותר שלי - עיינת בהם? מצא למשל, מקרה מקביל שבו נתבעה בישראל חברה בסדר הגודל של אפל על רקע של 'אי-דיוקים' בפרסום ועוד כתוצר של ארגון עצמאי ובלתי תלוי... קיים כזה? בהנחה שגם אנגליה אינה גן עדן של אמיתות שיווקיות - אצל מי לדעתך מערך המציאות פועל טוב יותר לטובת הצרכן והציבור? אבל מכאן ועד להרחיב את הנושא לקיצוניות המעורפלת של פרסום מוצרים מענפי הרפואה האלטרנטיבית עובר קו של קנטרנות מיותרת בהקשר של נושא השרשור. על זה אני מדבר. סקרנות זו תכונה מעולה כשהיא מתבטאת בהקשר ההולם.

GuyHoresh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

Janti כתב:לא יודע - אני גר בתל אביב לא בלונדון ואני לא רוכש קוסמטיקה. על פניו החקיקה הבריטית מציינת מפורשות שאם אתה לא מסוגל להוכיח תכונה של מוצר שלך - אתה לא יכול לפרסם אותו כבעל התכונה. תפסיק לתקוף כל מי שמגלה לך נושא חדש ותגלה קצת סקרנות יצירתית משלך. אם בא לך לבצע מחקר קונסטרוקטיבי משל עצמך אני יכול להציע לך לבדוק איך התקבל באנגליה כרטיס ה-SDXC האודיופילי של סוני. בצע השוואה של אתרי אודיו ומחשבים בריטיים מול אמריקאים. אני לא מתכוון לעשות את העבודה בשבילך. העולם לא מושלם. אם יש פרצה - יבוא גנב וידחק לתוכה. באנגליה הסיכוי לכך נמוך יותר בתחום האמור משום שקיימת אכיפה ומודעות - מה כל כך קשה להבין או להאמין???.
...
·

בהחלט חקיקה מעניינת, חבל שאין לנו דבר דומה בארץ.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

אם זו הייתה הערה שולית ביותר ולקחת את זה למקומות שציינת אז עזוב...
תודה
ארז

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #18 

GuyHoresh כתב:
...
...
·

...
·חחחח...זה הרי בדיוק המשפט שבו משתמשים כדי למכור את השטויות הללו לאנשים. כולנו נופליםם בפח הזה, אחנו אוהבים אותו. מה אתה מעדיף לקנות מגבר של 60 וואט (שזה תחלס המקסימום האמיתי של רוב המגברים) או מגבר של 200 וואט? (שזה הערך המנופח על אותו המגבר).
אנחנו אוהבים את הדברים הללו, שמספרים לנו סיפורים. בין אם זה בחדשות, בסרטים או במכירות. לא כולנו כמובן, אבל רוב הציבור כן. אחרת אין לזה הגיון.

בכל מקרה, שים לב שחלק מהדברים הללו פעם כן היתה להם אחזיה במציאות, כמו סטנדים יציב, בשביל פטיפונים ומגברי מנורות רגישים. "מנקי" חשמל לאנשים שגרים במקומות עם תשתית חשמל מיושנת. כבלים מבודדים/מאוזנין להשחלה/העברה למרחקים גדולים בצמוד לתשתי חשמל. אבל כיום זה כבר לא נדרש אבל מה לעשות שהרבה מהסיפורים אנחנו, אנשים כמוני מהדור היותר צעיר, עדיין מקבלים עצות והמלצות מאנשים שהתחילו את התחביב בימים שבהם זה היה נדרש אבל לא מסוגלים להפנים שכיום המצב שונה.
פעם משקל היה = איכות. גדול = יותר טוב.

GuyHoresh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

BUGY כתב:
...
...
·חחחח...זה הרי בדיוק המשפט שבו משתמשים כדי למכור את השטויות הללו לאנשים. כולנו נופליםם בפח הזה, אחנו אוהבים אותו. מה אתה מעדיף לקנות מגבר של 60 וואט (שזה תחלס המקסימום האמיתי של רוב המגברים) או מגבר של 200 וואט? (שזה הערך המנופח על אותו המגבר).
אנחנו אוהבים את הדברים הללו, שמספרים לנו סיפורים. בין אם זה בחדשות, בסרטים או במכירות. לא כולנו כמובן, אבל רוב הציבור כן. אחרת אין לזה הגיון.

בכל מקרה, שים לב שחלק מהדברים הללו פעם כן היתה להם אחזיה במציאות, כמו סטנדים יציב, בשביל פטיפונים ומגברי מנורות רגישים. "מנקי" חשמל לאנשים שגרים במקומות עם תשתית חשמל מיושנת. כבלים מבודדים/מאוזנין להשחלה/העברה למרחקים גדולים בצמוד לתשתי חשמל. אבל כיום זה כבר לא נדרש אבל מה לעשות שהרבה מהסיפורים אנחנו, אנשים כמוני מהדור היותר צעיר, עדיין מקבלים עצות והמלצות מאנשים שהתחילו את התחביב בימים שבהם זה היה נדרש אבל לא מסוגלים להפנים שכיום המצב שונה.
פעם משקל היה = איכות. גדול = יותר טוב.
...

·

אותי לימדו להיות ספקן ולא לצאת באמירה נחרצת, לא פעם יש מחקרים ותאוריות הסותרות אחת את השניה.

אגב, גדול וכבד יותר = טוב יותר תופס עדיין בלא מעט תחומים, בדיוק כפי שבתחומים אחרים זה כבר אינו נכון.
נערך לאחרונה על ידי GuyHoresh ב 17/05/2017 12:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

AK1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 503
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #20 

איזו תרופה היא הטובה ביותר כאשר היא עובדת? -- פלאצבו!!

אם אתה מאמין די הצורך שהתרופה עובדת, היא לא צריכה להרוג אף חיידק/וירוס -- מערכת החיסון שלך תעשה את זה עבורך בצורה הטובה והנקייה ביותר, ללא תופעות לוואי.

ייתכן שמה שיידרש לך כדי להאמין שהתרופה עובדת זה שהיא תעלה הרבה, ו/או שהיא תלווה בג'אמבו/ממבו פסוודו מדעי שאף אחד לא מבין, אבל כזה שמשכנע.
אבל ברגע שהשתכנעת -- אם זה עובד -- ההשפעה של זה עדיפה על פני כל תרופה עם כל ההוכחות המדעיות והניסויים הקליניים על עכברים ועל בני אדם.
בנוסף, לפעמים פלאצבו יכול שלא רק לרפא מחלות אלא לשפר מעבר לריפוי.

אמה-מה? כשמדובר בבריאות, לא כדאי לשחק יותר מדי, ולרוב אתה לא יכול לבדוק מראש אם זה עובד עבורך או לא, ועיכוב בלקיחת תרופה "מוכחת מדעית" יכול להוות סיכון/בעייה רפואית, אז בהרבה מקרים זה לא שווה את הסיכון, גם אם זה עובד זה יופי.

באודיו, המצב שונה:
  • לרוב אתה יכול לבדוק, אצלך או בחנות או אצל חבר, האם פריט ציוד כלשהו נותן מבחינתך שיפור בכיוון שמקנה לך הנאה. כלומר אתה יכול לבדוק מראש אם זה "עובד" מבחינתך.
  • בניגוד לתרופות, זה לא צריך להיות מוכח סטאטיסטית בצורה מובהקת על אוכלוסייה מספיק גדולה בהשוואה לקבוצת ביקורת שמקבלת פלאצבו וכו' -- זה צריך לעבוד רק עבורך
  • אם זה עובד עבורך, ואתה קונה את זה, מה שאתה משלם עליו זה לא עבור האפקט המדעי האבסולוטי, אם קיים כזה, אלא עבור ההנאה שלך
  • אם הייו מוכיחים לך באותות ובמופתים שהציוד הזה לא באמת מפיק את התוצאה שהרגשת שהוא מפיק, אז אם זה הייה לפני קנייה, היית יכול לחסוך כסף -- לפחות יתרון אחד -- ואם זה אחריה אתה רק יוצא אידיוט -- נזק נטו -- אבל בכל מקרה, אתה מפסיד את הכייף שבזה עבורך.
אנשי ה"מדע" לא בהכרח עושים חסד גדול לאודיופילים מהסוג שמעוניין יותר בעוד כייף ושפחות חשוב להם הכסף שזה עולה או מה האמת האבסולוטית. הם בהחלט יכולים לעזור למי שרוצה לחסוך כסף לפני הכל.

מסקנה לגבי אודיו:
  • כדאי לבדוק אם אתה שומע הבדל עם/בלי פריט הציוד. אם לא -- אל תקנה
  • אם אתה לא ממש אוהב את ההבדל או שהוא לא מספיק משמעותי עבורך -- אל תקנה
  • בדוק עם עצמך האם אתה מוכן להשקיע בהבדל שאתה (חושב שאתה) שומע ואוהב גם אם ייתכן שהוא פלצבו. אם לא -- אל תקנה
  • אם כן, קנה ותיהנה, ואל תמשיך לעסוק בהאם כן/לא/אולי זו באמת מציאות או פלצבו, כולל לא להסכים לבדיקות עיוורות על מה שקנית :)
עמיר

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”