רוצים נטפליקס 4K על ה PC?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
http://www.techspot.com/news/69157-youl ... g-gtx.html
אם עד עכשיו לא היה ניתן לשדר נטפליקס ב 4K מה PC בלי מעבד דור7/קאבי לייק שכרגע מאוד לא נפוץ, נראה כי בעתיד הקרוב כל מי שיש במחשבו כרטיס מסידרת GTX 10XX (לפחות 1050 Ti ומעלה) יוכל לשדר שידורי נטפליקס 4K מהמחשב לטלוויזיה. בשורות טובות לכל מי שרוצה את היכולת הזו ולא רוצה להחליף מחשב/מעבד, מה שיאפשר לו רק להוסיף מאיץ גרפי לא מאוד יקר ולהינות מתמיכה ב 4K בנטפליקס.
אם עד עכשיו לא היה ניתן לשדר נטפליקס ב 4K מה PC בלי מעבד דור7/קאבי לייק שכרגע מאוד לא נפוץ, נראה כי בעתיד הקרוב כל מי שיש במחשבו כרטיס מסידרת GTX 10XX (לפחות 1050 Ti ומעלה) יוכל לשדר שידורי נטפליקס 4K מהמחשב לטלוויזיה. בשורות טובות לכל מי שרוצה את היכולת הזו ולא רוצה להחליף מחשב/מעבד, מה שיאפשר לו רק להוסיף מאיץ גרפי לא מאוד יקר ולהינות מתמיכה ב 4K בנטפליקס.
-
Huber
- חבר במועדון HT

למה שתרצה לשדר 4K על מסך שהוא 1080P? מה זה יתן לך?
בגדול,
אני ארוויח ביט רייט גבוה יותר ולכן איכות תמונה טובה יותר.
אם תפתח סרטון 1080p של יו טיוב במסך לאפטופ רגיל של 1366x768 (~כאילו HD רגיל),
זה ייראה טוב יותר.
תחשוב כאילו פתחת סרטון 720p באיכות יותר טובה פשוט, תוכן דחוס פחות.
האמת נטפליקס אני רואה רק על גבי האפליקציה בטלויזיה,
אז בכל מקרה אני לא אשתמש בזה.
השאלה הייתה יותר מסקרנות.
אני ארוויח ביט רייט גבוה יותר ולכן איכות תמונה טובה יותר.
אם תפתח סרטון 1080p של יו טיוב במסך לאפטופ רגיל של 1366x768 (~כאילו HD רגיל),
זה ייראה טוב יותר.
תחשוב כאילו פתחת סרטון 720p באיכות יותר טובה פשוט, תוכן דחוס פחות.
האמת נטפליקס אני רואה רק על גבי האפליקציה בטלויזיה,
אז בכל מקרה אני לא אשתמש בזה.
השאלה הייתה יותר מסקרנות.
-
Huber
- חבר במועדון HT

אני די בטוח שזה לא עובד כך. יש לי בבית מסך 4K ליד מסך 1080P, אני יכול לעשות את הניסוי בבית, אבל אני די וודאי שלא אראה שיפור במסך 1080P עם ווידאו 4K.
- AvnerdeShalit
-
- טרול

- תגובות: 120
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
מישהו אמר שרוב הטלוויזיות הזולות במחיר של 4K הם לא באמת 4K
אלא 2K עם אינטרפולציה?
זה נכון?
אלא 2K עם אינטרפולציה?
זה נכון?
·Huber כתב:אני די בטוח שזה לא עובד כך. יש לי בבית מסך 4K ליד מסך 1080P, אני יכול לעשות את הניסוי בבית, אבל אני די וודאי שלא אראה שיפור במסך 1080P עם ווידאו 4K....
טכנית, יהיה שיפור.
אם הוא נראה לעין או לא זה כבר תלוי בוידאו עצמו, איכות הקידוד וכו'.
הרזולוציה בסוף היא רק פרמטר אחד שמשפיע על האיכות, הביט רייט משפיע הרבה יותר.
אפשר לראות ביוטיוב סרטונים של 720p שנראים טוב יותר מ-1080p,
וגם בביטורנט לדוגמה סרט של 1080p להורדה שתופס 1.4 גיגה יראה פחות טוב מסרט 720p שתופס 4.7 גיגה.
מדובר על זה פה גם בוידאו קצת (מדקה 6:00 בערך):
-
Huber
- חבר במועדון HT

נכון, אבל אך אחד לא מבטיח לך שסרט תוריד ב 4K יהיה טוב יותר מ 1080P למרות הביטרייט היותר גבוה, כי חלק מהעובדה שהביטרייט גבוה יותר ב 4K הוא לאפשר יותר מידע/פיקסלים בווידאו ולפורמטי סאונד יותר מתקדמים, ולאו דווקא תמיד לשיפור האיכות הכללית. אני מאמין שריפ איכותי של 1080P לא יראה פחות טוב מריפ של 4K על מסך 1080P.
אני כמובן לא מדבר על יוטיוב שאונסים את הווידאו שמועלה עליהם ומורידים משעותית את האיכות הסופית בשביל לחסוך ברוחב פס, ולא על צלמים חובבננים שמצלמים במצלמות חובבניות, אני מדבר על מקורות איכותייים כגון קידודים של סרטים מהפצות מוכרות, נטפליקס ועוד, כפי ששאל הבחור למעלה.
כשיהיה לי זמן אעשה את הנסוי בבית
אני כמובן לא מדבר על יוטיוב שאונסים את הווידאו שמועלה עליהם ומורידים משעותית את האיכות הסופית בשביל לחסוך ברוחב פס, ולא על צלמים חובבננים שמצלמים במצלמות חובבניות, אני מדבר על מקורות איכותייים כגון קידודים של סרטים מהפצות מוכרות, נטפליקס ועוד, כפי ששאל הבחור למעלה.
כשיהיה לי זמן אעשה את הנסוי בבית
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
הבחור צודק.
אם אנחנו עוסקים בתוכן שמקורו ב-BD ו-UHD BD ואם מאותו מאסטר שברזולוציה 4K לפחות קודדו גרסא ברזולוציה 4K וגרסא ברזולוציה FHD אז גם על תצוגה ברזולוציה FHD יהיה עדיף לנגן את הגרסאת 4K ולבצע את ה-downscaling על וידאו לא דחוס שמקורו היה 4K דחוס מאשר FHD דחוס.
זה עוד יותר רלוונטי כשמדובר ב-UHD BD כי שם הדחיסה היא HEVC ומנגד לא צמצו את השימוש בשטח האחסון על המדיה (למעשה הגדילו ואפשרו שימוש במדיות של 100GB).
במקרנים עם פאנלים FHD שמשתמשים ב-eShift אז זו בכלל לא שאלה בגלל ששם כבר יש אלמנט אנלוגי ושם הנושא של תדר נייקוויסט (יתכן שרלוונטי גם במסכים שטוחים בהקשר של ציפוי הפאנל אם כי לא יודע עד כמה רלוונטי).
אם אנחנו עוסקים בתוכן שמקורו ב-BD ו-UHD BD ואם מאותו מאסטר שברזולוציה 4K לפחות קודדו גרסא ברזולוציה 4K וגרסא ברזולוציה FHD אז גם על תצוגה ברזולוציה FHD יהיה עדיף לנגן את הגרסאת 4K ולבצע את ה-downscaling על וידאו לא דחוס שמקורו היה 4K דחוס מאשר FHD דחוס.
זה עוד יותר רלוונטי כשמדובר ב-UHD BD כי שם הדחיסה היא HEVC ומנגד לא צמצו את השימוש בשטח האחסון על המדיה (למעשה הגדילו ואפשרו שימוש במדיות של 100GB).
במקרנים עם פאנלים FHD שמשתמשים ב-eShift אז זו בכלל לא שאלה בגלל ששם כבר יש אלמנט אנלוגי ושם הנושא של תדר נייקוויסט (יתכן שרלוונטי גם במסכים שטוחים בהקשר של ציפוי הפאנל אם כי לא יודע עד כמה רלוונטי).
-
Huber
- חבר במועדון HT

·havrik כתב:·......
טכנית, יהיה שיפור.
אם הוא נראה לעין או לא זה כבר תלוי בוידאו עצמו, איכות הקידוד וכו'....
זה משפט המפתח. תיאורטית, יהיה שיפור, השאלה אם הוא נראה לעין. יש פה מישהו עם מנוי נטפליקס 4K ומסך 1080P שמוכן לבדוק את הנושא?
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אם הוא נראה או לא נראה זה ממש כל מקרה לגופו, כאשר זה תלוי בהגדרות הקידוד שנעשו לגרסת ה-BD (אני יוצא מתוך נקודת הנחה שגרסת ה-UHD BD תקינה לחלוטין בהקשר זה) ובתוכן עצמו.
עקרונית תוכן עם קטעים מהירים (אקשן לדוגמא) ירוויח הכי הרבה מהסיפור הזה כי בשלב הקידוד הלכה לאיבוד הכי הרבה אינפורמציה.
עקרונית תוכן עם קטעים מהירים (אקשן לדוגמא) ירוויח הכי הרבה מהסיפור הזה כי בשלב הקידוד הלכה לאיבוד הכי הרבה אינפורמציה.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
היתרון של תוכן שקודד ל-4K הוא שהוא מגיע ב-HEVC. לא יודע מה זה אומר "מסך 1080P". יש הבדל משמעותי בין שימוש למשל בכרומקסט אולטרה עם מסך FHD לבין שימוש באפליקציה המובנית.
כפי שמישהו כתב כאן, היתרון הכי גדול ב-4K מבחינת נטפליקס זה קצב הנתונים והקידוד. הקידוד של תכני HDR מגיעים ב-HEVC עם 10 ביט. שם יש יתרון ברור גם אם מדובר במסך FHD. לעומת זאת, אם משתמשים באפליקציה המובנית או בכרומקסט רגיל, לא מרוויחים את הקידוד או את ה-10 ביט.
אם ניקח מסך FHD חכם ונשתמש באפליקציה המובנית שלו ונראה תוכן 4K זה סתם בזבוז כי אין לו HEVC, הוא עובד ב-8 ביט וקצבי הנתונים זהים לחשבון רגיל (לא פרמיום).
כפי שמישהו כתב כאן, היתרון הכי גדול ב-4K מבחינת נטפליקס זה קצב הנתונים והקידוד. הקידוד של תכני HDR מגיעים ב-HEVC עם 10 ביט. שם יש יתרון ברור גם אם מדובר במסך FHD. לעומת זאת, אם משתמשים באפליקציה המובנית או בכרומקסט רגיל, לא מרוויחים את הקידוד או את ה-10 ביט.
אם ניקח מסך FHD חכם ונשתמש באפליקציה המובנית שלו ונראה תוכן 4K זה סתם בזבוז כי אין לו HEVC, הוא עובד ב-8 ביט וקצבי הנתונים זהים לחשבון רגיל (לא פרמיום).
@Huber
נטפליקס (לפחות בהפקות שלה) די איכותית בקידוד הוידאו שהיא מספקת, בכל רזולוציה.
באופן כללי,
חלקכם דיברתם על איך נראה נטפליקס ברזולוציית 4k על גבי מסך FHD.
עד כמה שאני מכיר הדבר לא אפשרי, לא דרך כרומקאסט אולטרה ולא דרך האפליקציה המובנית,
וזאת כי נטפליקס בצורת העבודה שלה מזהה מה רזולוציית המוניטור והיא אף פעם לא מספקת רזולוצייה יותר גבוהה ממנה.
ושהרי זאת הייתה הסיבה לתגובה שלי שהתחילה את השרשור
האם ב-PC, ששם בדפדפן כן אפשר להכריח רזולוציות שונות,
תהיה לי האופציה על מחשב עם מסך FHD רגיל,
לבקש מנטפליקס סטרים של 4k.
אצלי אגב יש מסך חכם, FHD, עם תמיכה ב-HEVC. לא חייבים מסך 4k בשביל זה.
אני מסכים,אני כמובן לא מדבר על יוטיוב שאונסים את הווידאו שמועלה עליהם ומורידים משעותית את האיכות הסופית בשביל לחסוך ברוחב פס, ולא על צלמים חובבננים שמצלמים במצלמות חובבניות, אני מדבר על מקורות איכותייים כגון קידודים של סרטים מהפצות מוכרות, נטפליקס ועוד, כפי ששאל הבחור למעלה....
נטפליקס (לפחות בהפקות שלה) די איכותית בקידוד הוידאו שהיא מספקת, בכל רזולוציה.
באופן כללי,
חלקכם דיברתם על איך נראה נטפליקס ברזולוציית 4k על גבי מסך FHD.
עד כמה שאני מכיר הדבר לא אפשרי, לא דרך כרומקאסט אולטרה ולא דרך האפליקציה המובנית,
וזאת כי נטפליקס בצורת העבודה שלה מזהה מה רזולוציית המוניטור והיא אף פעם לא מספקת רזולוצייה יותר גבוהה ממנה.
ושהרי זאת הייתה הסיבה לתגובה שלי שהתחילה את השרשור
האם ב-PC, ששם בדפדפן כן אפשר להכריח רזולוציות שונות,
תהיה לי האופציה על מחשב עם מסך FHD רגיל,
לבקש מנטפליקס סטרים של 4k.
אצלי אגב יש מסך חכם, FHD, עם תמיכה ב-HEVC. לא חייבים מסך 4k בשביל זה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

·oferlaor כתב:לעומת זאת, אם משתמשים באפליקציה המובנית או בכרומקסט רגיל, לא מרוויחים את הקידוד או את ה-10 ביט.
...
אז היכן כן? איך אפשר לנצל את ה 10 ביט? רק ב PC עם מעבדי קאבי לייק (ובעתיד עם מאיצים גרפיים מדור GEFORCE 10XX) ועם הנגן שבדפדפן? הבנתי נכון?
אני לא חושב שמה שעופר כתב נכון,
כלומר, אם אין לך תצוגה תומכת (מסך HDR),
נטפליקס לא תיתן לך אופציה בכלל לראות את הגרסה ה"משודרגת" מבחינת צבע ו-10 ביט,
אלא תביא לך סטרים רגיל.
מה שכן,
לפי מה שבדקתי,
המסך שלי בלאפ טופ זה HD רגיל,
אבל דרך הדפדפן edge ב win 10 אני כן יכול לבחור את הביט רייט הגבוה ביותר של 1080p.
כלומר, אם אני מסתמך על הלוגיקה הזו, אז אולי באותו אופן כן אוכל לבקש גם את הרזולוציה של 4k עם hevc (במחשב הביתי שבו יש לי gtx 1060), אבל, זה לא יתן לי אפשרות של hdr ו-10 ביט, מכיוון שהמסך אינו hdr.
זה מה שאני חושב שיקרה.
כלומר, אם אין לך תצוגה תומכת (מסך HDR),
נטפליקס לא תיתן לך אופציה בכלל לראות את הגרסה ה"משודרגת" מבחינת צבע ו-10 ביט,
אלא תביא לך סטרים רגיל.
מה שכן,
לפי מה שבדקתי,
המסך שלי בלאפ טופ זה HD רגיל,
אבל דרך הדפדפן edge ב win 10 אני כן יכול לבחור את הביט רייט הגבוה ביותר של 1080p.
כלומר, אם אני מסתמך על הלוגיקה הזו, אז אולי באותו אופן כן אוכל לבקש גם את הרזולוציה של 4k עם hevc (במחשב הביתי שבו יש לי gtx 1060), אבל, זה לא יתן לי אפשרות של hdr ו-10 ביט, מכיוון שהמסך אינו hdr.
זה מה שאני חושב שיקרה.