רכישת טלוויזיה בארה"ב - שיטת שידור ׁ(NTSC\PAL)
היי לכולם,
השאלה עלתה פעמים רבות, אבל מהתשובות ברחבי הפורום לא הבנתי יותר מדי.
אני מתעתדת לקנות טלוויזיה בארה"ב.
הבנתי שצריך להסתכל על שני פרמטרים עיקריים - 50/60hz והמתח (110-240).
האם בנוסף לכך אני אמורה להסתכל על שיטת שידור (NTSC/PAL) כדי לצפות בYES/HOT?
האם אני צריכה לרכוש טלוויזית Multi system שעולה עשרות מונים על טלוויזיה רגילה בשביל לצפות בשידורי YES בארץ?
תודה לכולם על העזרה!
השאלה עלתה פעמים רבות, אבל מהתשובות ברחבי הפורום לא הבנתי יותר מדי.
אני מתעתדת לקנות טלוויזיה בארה"ב.
הבנתי שצריך להסתכל על שני פרמטרים עיקריים - 50/60hz והמתח (110-240).
האם בנוסף לכך אני אמורה להסתכל על שיטת שידור (NTSC/PAL) כדי לצפות בYES/HOT?
האם אני צריכה לרכוש טלוויזית Multi system שעולה עשרות מונים על טלוויזיה רגילה בשביל לצפות בשידורי YES בארץ?
תודה לכולם על העזרה!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78822
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
שיטת השידור בישראל היא 50 הרץ (פעם קראו לזה pal) בעוד שבארהב זה 60. רוב המותגים הבינלאומיים גם תואמים 220v וגם שיטת השידור. המותגים האמריקאים כמו Westinghouse ו-vizio הם לארהב בלבד ולכן יעשו בעיות עם תוכן 50 הרץ כפי שסלקום, יס והוט משדרים.
נושא נוסף בעייתי זה קליטת טלויזיה מאנטנה. זה שיטה אחרת בישראל (אירופאית) ולכן לא יפעל כך שאם את לא מתכננת להתחבר לאחת החברות החלו כנראה שכדאי לרכוש בארץ.
נושא נוסף בעייתי זה קליטת טלויזיה מאנטנה. זה שיטה אחרת בישראל (אירופאית) ולכן לא יפעל כך שאם את לא מתכננת להתחבר לאחת החברות החלו כנראה שכדאי לרכוש בארץ.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
אין קשר בין PAL ל 50HZ מלבד העובדה שבמדינות בהם היתה נהוגה PAL רשת החשמל עבדה בתדר 50HZ ולכן קצב רענון המסך הותאם למנוע ריצודים.
למעשה PAL עובדת ב 25HZ לשדות זוגים ובתדר זהה לשדות אי זוגיים כך שמתקבל 50HZ
PAL היא טכנולוגיה שנועדה לחלץ את הצבע שהולבש על אות החוזי של השחור לבן הקיים, היות ורצו לשמור על תאימות אחורה.
לכן כל המונח מולטי סיסטם לא קיים היום היות ואות הוידאו משודר בצורה דיגיטאלית.
ההבדל היחיד הוא קצב הרענון שעשוי להשתנות במדינות השונות כתלות ברשת החשמל.
יש מכשירים שיודעים לקבל אותות גם של 50 וגם של 60 הרץ ויש כאלו שמוגבלים לקצב רענון אחד.
מתח הפעלת המכשיר איננו קשור לתדר רענון המכשיר. ספקים ממותגים יעבדו על 50 או 60 או 400 הרץ.... בלי בעיה.
רובם גם עובדים בטווח המתחים של 90-260 וולט אלא אם התקמצנו בהם.
יש מצב שלמרות שלא כתוב על המכשיר 220 וולט הוא עדין יעבוד ב 220 וולט, ולמרות שכך רק טכנאי יכול לקבוע בוודאות את העניין. למי שלא מבין כדאי להיצמד למדבקה שעל גב המכשיר, הנזק שיגרם כתוצאה מחיבור למתח לא מתאים גבוה!
אין בעיה לחבר ממיר של חברות הכבלים לכל טלוויזיה, מכשיר שלא תומך ב 50 הרץ פשוט לא יציג דבר.
למעשה PAL עובדת ב 25HZ לשדות זוגים ובתדר זהה לשדות אי זוגיים כך שמתקבל 50HZ
PAL היא טכנולוגיה שנועדה לחלץ את הצבע שהולבש על אות החוזי של השחור לבן הקיים, היות ורצו לשמור על תאימות אחורה.
לכן כל המונח מולטי סיסטם לא קיים היום היות ואות הוידאו משודר בצורה דיגיטאלית.
ההבדל היחיד הוא קצב הרענון שעשוי להשתנות במדינות השונות כתלות ברשת החשמל.
יש מכשירים שיודעים לקבל אותות גם של 50 וגם של 60 הרץ ויש כאלו שמוגבלים לקצב רענון אחד.
מתח הפעלת המכשיר איננו קשור לתדר רענון המכשיר. ספקים ממותגים יעבדו על 50 או 60 או 400 הרץ.... בלי בעיה.
רובם גם עובדים בטווח המתחים של 90-260 וולט אלא אם התקמצנו בהם.
יש מצב שלמרות שלא כתוב על המכשיר 220 וולט הוא עדין יעבוד ב 220 וולט, ולמרות שכך רק טכנאי יכול לקבוע בוודאות את העניין. למי שלא מבין כדאי להיצמד למדבקה שעל גב המכשיר, הנזק שיגרם כתוצאה מחיבור למתח לא מתאים גבוה!
אין בעיה לחבר ממיר של חברות הכבלים לכל טלוויזיה, מכשיר שלא תומך ב 50 הרץ פשוט לא יציג דבר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@oferlaor
זה נכון, חלקית.
אכן יש כרגע בעיית תאימות עם שידורים של 50HZ במסכי ויזיו מדגמי 2016 (דגם ה-M שלי מ-2015 פועל נהדר עם 50HZ), אך זה רק עניין של קושחה (זה עבד בעבר, בעדכון הבא זה יעבוד שוב). וכן, דרוש שנאי בכדי להתאים מתחים.
לגבי Westinghouse, אין לי מושג.
מסכים של ויזיו לא מגיעים עם מקלט בכלל, אז זה לא רלוונטי. אך אכן, שיטת השידור שם שונה לחלוטין (ATSC) ולא תואמת בכלל את השידורים בארץ (DVB-T).
@מספיקלי
תלוי במחיר שאתה חוסך.
מסכים קטנים ו\או זולים לא כל כך משתלם. אבל הרבה פעמים יש מכירות שבהן אפשר לקנות מסך יותר טוב ממה שיש לך בארץ במחיר כפול ממה שתשלם שם.
זה נכון, חלקית.
אכן יש כרגע בעיית תאימות עם שידורים של 50HZ במסכי ויזיו מדגמי 2016 (דגם ה-M שלי מ-2015 פועל נהדר עם 50HZ), אך זה רק עניין של קושחה (זה עבד בעבר, בעדכון הבא זה יעבוד שוב). וכן, דרוש שנאי בכדי להתאים מתחים.
לגבי Westinghouse, אין לי מושג.
מסכים של ויזיו לא מגיעים עם מקלט בכלל, אז זה לא רלוונטי. אך אכן, שיטת השידור שם שונה לחלוטין (ATSC) ולא תואמת בכלל את השידורים בארץ (DVB-T).
@מספיקלי
תלוי במחיר שאתה חוסך.
מסכים קטנים ו\או זולים לא כל כך משתלם. אבל הרבה פעמים יש מכירות שבהן אפשר לקנות מסך יותר טוב ממה שיש לך בארץ במחיר כפול ממה שתשלם שם.
אם הטלויזיה תומכת במתח הפעלה 240 50 הרץ אז היא בודאות תומכת גם בהצגת תמונה בתדרי סריקה אירופאים שזה 25 ו 50 הרץ. יש דגמים כאלו בארצות הברית, צריך רק לוודא לפני שרוכשים. להפעיל טלויזיה שנועדה ל 120 60 הרץ בארץ עי שנאי מתח ממש לא מומלץ כי הטלויזיות היום כוללות ספקי מתח ממותגים שלא יפעלו כראוי עם תדר של 50 הרץ.
אפשרות בטוחה היא לרכוש טלויזיה סוני אנדרויד חדשה מארצות הברית. אלו כולן פועלות על ספק מתח חיצוני כמו ללפטופ. מסך סוני 50 אינטץ שיש לי עובד מצויין עם ספק מתח של מחשב DELL של 200W זה בדיוק אותו התקע DC, כך שניתן יהיה לרכוש ספק ל 220 וולט בארץ ללא בעיה.
אפשרות בטוחה היא לרכוש טלויזיה סוני אנדרויד חדשה מארצות הברית. אלו כולן פועלות על ספק מתח חיצוני כמו ללפטופ. מסך סוני 50 אינטץ שיש לי עובד מצויין עם ספק מתח של מחשב DELL של 200W זה בדיוק אותו התקע DC, כך שניתן יהיה לרכוש ספק ל 220 וולט בארץ ללא בעיה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Sexter
לדעתי, עבור מרבית מספקי הכוח הממותגים לא באמת משנה אם זה 50 או 60 הרץ, רוב הסיכויים שגם המתח עצמו מהווה בעיתיות רק לרכיבים כמו הקבלים ואולי הטרנזיסטורים הממתגים.
יש מישהו כאן בפורום שמפעיל VIZIO M 2015 כמו שלי ישירות מהשקע כבר שנה, ואולי יותר, ואצלו (טפו טפו טפו) הכל עובד נפלא.
הבעיה שאם הרכיבים (בד"כ קבלים הם הבעיה העיקרית) לא מיועדים למתחי הכניסה בארץ, הם יכול למות דיי מהר. מצד שני, החלפת קבלים זה תהליך דיי פשוט וזול.
אני מסכים עם אבי, לא בהכרח יש קשר בין מה שהספק כוח תומך בו לבין מה שהלוח (או כמו במקרה עם ה-2016 VIZIO, מה שהקושחה תומכת בו).
לדעתי, עבור מרבית מספקי הכוח הממותגים לא באמת משנה אם זה 50 או 60 הרץ, רוב הסיכויים שגם המתח עצמו מהווה בעיתיות רק לרכיבים כמו הקבלים ואולי הטרנזיסטורים הממתגים.
יש מישהו כאן בפורום שמפעיל VIZIO M 2015 כמו שלי ישירות מהשקע כבר שנה, ואולי יותר, ואצלו (טפו טפו טפו) הכל עובד נפלא.
הבעיה שאם הרכיבים (בד"כ קבלים הם הבעיה העיקרית) לא מיועדים למתחי הכניסה בארץ, הם יכול למות דיי מהר. מצד שני, החלפת קבלים זה תהליך דיי פשוט וזול.
אני מסכים עם אבי, לא בהכרח יש קשר בין מה שהספק כוח תומך בו לבין מה שהלוח (או כמו במקרה עם ה-2016 VIZIO, מה שהקושחה תומכת בו).
נערך לאחרונה על ידי TheCoolest ב 02/05/2017 19:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
כל מקרה לגופו. להגיד בוודאות יוכל רק מי שייבא את המסך ארצה ווידא שהכל עובד כמו שצריך.
אם את רואה שבתמונות של הטלויזיה, בחלק האחורי גם רשום 60\50 הרץ ו-110-220 וולט, אז יש סבירות גבוה שהיא תעבוד בארץ ללא בעיה.
לכל הפחות את יודעת שהטלויזיה תדלק, ולא תפגע עקב אי תאימות למתח בארץ.
אם את רואה שבתמונות של הטלויזיה, בחלק האחורי גם רשום 60\50 הרץ ו-110-220 וולט, אז יש סבירות גבוה שהיא תעבוד בארץ ללא בעיה.
לכל הפחות את יודעת שהטלויזיה תדלק, ולא תפגע עקב אי תאימות למתח בארץ.