רכישת טלוויזיה בארה"ב - שיטת שידור ׁ(NTSC\PAL)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
or55555 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי לכולם,

השאלה עלתה פעמים רבות, אבל מהתשובות ברחבי הפורום לא הבנתי יותר מדי.
אני מתעתדת לקנות טלוויזיה בארה"ב.
הבנתי שצריך להסתכל על שני פרמטרים עיקריים - 50/60hz והמתח (110-240).

האם בנוסף לכך אני אמורה להסתכל על שיטת שידור (NTSC/PAL) כדי לצפות בYES/HOT?
האם אני צריכה לרכוש טלוויזית Multi system שעולה עשרות מונים על טלוויזיה רגילה בשביל לצפות בשידורי YES בארץ?

תודה לכולם על העזרה!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78822
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5383 פעמים

שליחה #2 

שיטת השידור בישראל היא 50 הרץ (פעם קראו לזה pal) בעוד שבארהב זה 60. רוב המותגים הבינלאומיים גם תואמים 220v וגם שיטת השידור. המותגים האמריקאים כמו Westinghouse ו-vizio הם לארהב בלבד ולכן יעשו בעיות עם תוכן 50 הרץ כפי שסלקום, יס והוט משדרים.

נושא נוסף בעייתי זה קליטת טלויזיה מאנטנה. זה שיטה אחרת בישראל (אירופאית) ולכן לא יפעל כך שאם את לא מתכננת להתחבר לאחת החברות החלו כנראה שכדאי לרכוש בארץ.

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #3 

אם שווה לך לחסוך 200 דולר לקנות בארה"ב ולהתחיל סאגת התאמות וציוד נלווה לשידור בארץ אז קדימה.
....יותר פשוט לקנות בארץ.
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #4 

אין קשר בין PAL ל 50HZ מלבד העובדה שבמדינות בהם היתה נהוגה PAL רשת החשמל עבדה בתדר 50HZ ולכן קצב רענון המסך הותאם למנוע ריצודים.
למעשה PAL עובדת ב 25HZ לשדות זוגים ובתדר זהה לשדות אי זוגיים כך שמתקבל 50HZ
PAL היא טכנולוגיה שנועדה לחלץ את הצבע שהולבש על אות החוזי של השחור לבן הקיים, היות ורצו לשמור על תאימות אחורה.
לכן כל המונח מולטי סיסטם לא קיים היום היות ואות הוידאו משודר בצורה דיגיטאלית.
ההבדל היחיד הוא קצב הרענון שעשוי להשתנות במדינות השונות כתלות ברשת החשמל.
יש מכשירים שיודעים לקבל אותות גם של 50 וגם של 60 הרץ ויש כאלו שמוגבלים לקצב רענון אחד.

מתח הפעלת המכשיר איננו קשור לתדר רענון המכשיר. ספקים ממותגים יעבדו על 50 או 60 או 400 הרץ.... בלי בעיה.
רובם גם עובדים בטווח המתחים של 90-260 וולט אלא אם התקמצנו בהם.
יש מצב שלמרות שלא כתוב על המכשיר 220 וולט הוא עדין יעבוד ב 220 וולט, ולמרות שכך רק טכנאי יכול לקבוע בוודאות את העניין. למי שלא מבין כדאי להיצמד למדבקה שעל גב המכשיר, הנזק שיגרם כתוצאה מחיבור למתח לא מתאים גבוה!

אין בעיה לחבר ממיר של חברות הכבלים לכל טלוויזיה, מכשיר שלא תומך ב 50 הרץ פשוט לא יציג דבר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

@oferlaor
זה נכון, חלקית.
אכן יש כרגע בעיית תאימות עם שידורים של 50HZ במסכי ויזיו מדגמי 2016 (דגם ה-M שלי מ-2015 פועל נהדר עם 50HZ), אך זה רק עניין של קושחה (זה עבד בעבר, בעדכון הבא זה יעבוד שוב). וכן, דרוש שנאי בכדי להתאים מתחים.
לגבי Westinghouse, אין לי מושג.
מסכים של ויזיו לא מגיעים עם מקלט בכלל, אז זה לא רלוונטי. אך אכן, שיטת השידור שם שונה לחלוטין (ATSC) ולא תואמת בכלל את השידורים בארץ (DVB-T).

@מספיקלי
תלוי במחיר שאתה חוסך.
מסכים קטנים ו\או זולים לא כל כך משתלם. אבל הרבה פעמים יש מכירות שבהן אפשר לקנות מסך יותר טוב ממה שיש לך בארץ במחיר כפול ממה שתשלם שם.

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #6 

אם הטלויזיה תומכת במתח הפעלה 240 50 הרץ אז היא בודאות תומכת גם בהצגת תמונה בתדרי סריקה אירופאים שזה 25 ו 50 הרץ. יש דגמים כאלו בארצות הברית, צריך רק לוודא לפני שרוכשים. להפעיל טלויזיה שנועדה ל 120 60 הרץ בארץ עי שנאי מתח ממש לא מומלץ כי הטלויזיות היום כוללות ספקי מתח ממותגים שלא יפעלו כראוי עם תדר של 50 הרץ.

אפשרות בטוחה היא לרכוש טלויזיה סוני אנדרויד חדשה מארצות הברית. אלו כולן פועלות על ספק מתח חיצוני כמו ללפטופ. מסך סוני 50 אינטץ שיש לי עובד מצויין עם ספק מתח של מחשב DELL של 200W זה בדיוק אותו התקע DC, כך שניתן יהיה לרכוש ספק ל 220 וולט בארץ ללא בעיה.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #7 

בתיאוריה אתה צודק שמסך 220/50 יהיה באופו טבעי תואם ל 1080/50
בפועל לא תמיד יש קשר בין הלוח הראשי שמיועד לשוק האמריקאי בלבד ולספק שהוא בדר"כ יותר אוניברסלי, גם מתוקף היותו ספק ממותג.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #8 

@Sexter
לדעתי, עבור מרבית מספקי הכוח הממותגים לא באמת משנה אם זה 50 או 60 הרץ, רוב הסיכויים שגם המתח עצמו מהווה בעיתיות רק לרכיבים כמו הקבלים ואולי הטרנזיסטורים הממתגים.
יש מישהו כאן בפורום שמפעיל VIZIO M 2015 כמו שלי ישירות מהשקע כבר שנה, ואולי יותר, ואצלו (טפו טפו טפו) הכל עובד נפלא.
הבעיה שאם הרכיבים (בד"כ קבלים הם הבעיה העיקרית) לא מיועדים למתחי הכניסה בארץ, הם יכול למות דיי מהר. מצד שני, החלפת קבלים זה תהליך דיי פשוט וזול.
אני מסכים עם אבי, לא בהכרח יש קשר בין מה שהספק כוח תומך בו לבין מה שהלוח (או כמו במקרה עם ה-2016 VIZIO, מה שהקושחה תומכת בו).
נערך לאחרונה על ידי TheCoolest ב 02/05/2017 19:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

or55555 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תודה לכולם על התגובה!

הטלוויזיה שיש לי כרגע היא של LG ולפי נתוני יצרן היא 110-220 וגם 50/60 הרץ.
לפי מה שנאמר כאן למעלה כל זה מספיק כדי לצפות בשידורי YES\HOT כיום - האם אני מבינה נכון?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #10 

כל מקרה לגופו. להגיד בוודאות יוכל רק מי שייבא את המסך ארצה ווידא שהכל עובד כמו שצריך.
אם את רואה שבתמונות של הטלויזיה, בחלק האחורי גם רשום 60\50 הרץ ו-110-220 וולט, אז יש סבירות גבוה שהיא תעבוד בארץ ללא בעיה.
לכל הפחות את יודעת שהטלויזיה תדלק, ולא תפגע עקב אי תאימות למתח בארץ.

or55555 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

תודה!

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”