מערכת אודיו לכל הבית

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #1 

אני בשלבי תכנון בית, ומחפש פיתרון לאודיו בכל הבית.

האפשרויות שכרגע אני מכיר:
1. מטריצה (כמו למשל rti ad-8x). שליטה מלאה על 8 כניסות ו 8 איזורים, אבל פתרון יקר מאוד, ושליטה דרך אפליקציה יעודית.
2. chromecast audio - הבעיה הכי גדולה שיש לי עם הפתרון הזה הוא שאין תמיכה ב gapless. לא יכול לסבול את המחשבה על דיסק של פינק פלויד, או מוזיקה חיה, עם הפסקה של כמה שניות בין השירים.
3. airplay או dlna/upnp - כרגע נראה לי הפתרון המוביל

השאלות:
* עוד אפשרויות שאני מספספס?
* אם הולכים על פתרון 2 או 3, איך הייתם ממליצים להגביר את הרמקולים בזול? מבחינת תשתיות לכבלים, אין שום בעיה להעביר איפה שרוצים. מבחינת הרמקולים עצמם יש פחות גמישות, כי בחלק המקומות יש כבר קופסאות ביטון.

תודה רבה!

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

מישהו?

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #3 

בדקת פיתרונות של מולטירום? או שיש לך כבר את כל הרמקולים?

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

offerbk1 כתב:בדקת פיתרונות של מולטירום? או שיש לך כבר את כל הרמקולים?
...
אין לי את הרמקולים, אבל מה הכוונה בפתרונות מולטירום? מה ההבדל בינהם לבין מטריצה?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #5 

למה אתה חושב שכרומקאסט לא תומך ב-gapless? הכרומקאסט "עיוור" למה שמוזרם דרכו, ולכן זה תלוי בשירות המזרים. אני עכשיו מזרים מ-google play music הופעה חיה ברצף, ללא שום קיטועים וגאפים בין שירים ל-2 כרומקאסט אודיו.
You are never fully dressed without a smile

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

Shed כתב:למה אתה חושב שכרומקאסט לא תומך ב-gapless? הכרומקאסט "עיוור" למה שמוזרם דרכו, ולכן זה תלוי בשירות המזרים. אני עכשיו מזרים מ-google play music הופעה חיה ברצף, ללא שום קיטועים וגאפים בין שירים ל-2 כרומקאסט אודיו.
...
·

הוא תומך רק בצד הלקוח - כלומר אם האפליקציה המזרימה מאחדת. מעט מאוד אפליקציות יודעות לעשות זאת (כנראה ש play music היא אחת)

Shakedd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #7 

שמעת על הטכנולגיית MULTI ROOM של דנון בשם HEOS?
https://usa.denon.com/us/heos-multi-room-sound

כל הרסיברים של דנון עתידים לצאת עם תמיכה מובנת בזה, כיום רק בדנון 4300H וה6300H יש תמיכה.
אפשר לקנות מודול נפרד ייעודי רק לHEOS.
בעקרון הוא תומך ברוב שירותי ההזרמה הפופלרים (כולל ספוטיפיי וטיידל).
גם פה השליטה היא דרך אפליקציה יעודית.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

Shakedd כתב:שמעת על הטכנולגיית MULTI ROOM של דנון בשם HEOS?
https://usa.denon.com/us/heos-multi-room-sound

כל הרסיברים של דנון עתידים לצאת עם תמיכה מובנת בזה, כיום רק בדנון 4300H וה6300H יש תמיכה.
אפשר לקנות מודול נפרד ייעודי רק לHEOS.
בעקרון הוא תומך ברוב שירותי ההזרמה הפופלרים (כולל ספוטיפיי וטיידל).
גם פה השליטה היא דרך אפליקציה יעודית.
...
שמעתי, תודה, אבל אני מעדיף להתרחק ממשהו כזה סגור, שאני גם לא מאמין שיהיה קיים הרבה שנים. אני גם עם ציוד של פיוניר.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@DudeShemesh
·
כל פיתרון גמיש נועל אותך לחברה מסויימת. כרומקאסט אומר שאתה צריך כרומקאסטים על כל רמקול לדוגמה. לגבי פיתרונות מולטירום זה פועל כבר הרבה שנים ופועל מצוין. החיסרון שאתה משלם על הנוחות. דרך אגב גם שם אתה לא לגמרי נעול כי יש לך אפשרות לחבר מזרים של החברה אל תוך רמקול שכבר יש לך. שוב... זה קיים אבל יקר. תלוי כמה אתה רוצה להשקיע ואיך.
אני משתמש בסונוס ואני מאד מרוצה. אם הייתי צריך היום להתחיל מאפס אולי הייתי משתמש בbose כי יש להם תמיכה בבלוטוט וגם רמקול עם סוללה אם אני לא טועה. באופן אישי אני לא צריך את זה אבל אם יש את האופציה אז למה לא...

וזה קיים הרבה מאד שנים... זה לא משהו ניסיוני שייעלם.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #10 

offerbk1 כתב:@DudeShemesh
·
כל פיתרון גמיש נועל אותך לחברה מסויימת. כרומקאסט אומר שאתה צריך כרומקאסטים על כל רמקול לדוגמה.
...
·

לא מדוייק. נתחיל מזה שאם הולכים על פתרון מבוסס כרומקאסטים לא צריך כרומקאסט על כל רמקול אלא כרומקאסט על כל *אזור* (ובמקרה של רסיבר עם שני אזורים - אפשר להסתפק באחד). בכל מקרה, עלות של כרומקאסט היא 35 דולר בלבד. אני לא מכיר שום פתרון אחר שנותן לי מקור לעוד אזור ב-35 דולר.
בנוסף - יש היום יותר ויותר התקנים אשר תומכים בכרומקאסט בצורה מובנית. זה מתחיל להיכנס אפילו לרסיברים, כך שגם אין נעילה לאף חברה.
לדעתי זה הפתרון הכי גמיש שיש, ובעל חוויית המשתמש הכי טובה שיש.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@Shed
·
זול זה אחלה אבל רמקולים ורסיבר זה לא בחינם צריך לזכור. שניהם אחלה פיתרון רק צריך להבין לאיזה כיוון הולכים.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #12 

@offerbk1
·
דיברנו על גמישות, הטענה שלך היתה שגם כרומקאסט מגביל אותך לחברה אחת, ולא כך הוא. אתה יכול לבחור רמקולים בעלת של אלפי דולרים לזוג או בעלות של מאות / עשרות דולרים לזוג. אותו כנ"ל לגבי רסיברים. אני לא רואה שום סיבה להשתמש ברסיבר high end מטורף בשביל אזור שמע בגינה / מרפסת/ פרגולה/ בריכה.
בנוסף לזה שכרומקאסט זה פתרון גמיש, בד"כ הוא גם זול יותר. עלות מקור לכל אזור היא רק 35 דולר. גם אם תוסיף עלות של זוג רמקולים (נניח 200 דולר) ורסיבר בסיסי (עוד 200 דולר) - הגעת לפחות מעלות זוג heos 5.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

@Shed
·
לפי הכיוון הזה גם בסונוס אתה לא נעול כי אתה יכול לחבר לרמקולים מוגברים או לא מוגברים. בסופו של דבר פיתרון שאתה בונה בעצמך כנראה יהיה יותר מדויק לצרכים אבל גם דורש הרבה מחשבה. אני יכול להבין אנשים שילכו כל אחד לכיוון אחר.

oren29at
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #14 

אחרי שימוש של 5+ שנים, אני ממליץ על שרת מוזיקה בשם Squeezebox Server של לוג'יטק (ידוע גם כ Logitech Media Server). לוג'יטק ניסתה להיכנס בעבר לשוק ה"סטרימרים המוזיקליים" עם שורה של רמקולים מוגברים שמריצים את השרת הזה, נכשלה, אבל השאירה את השרת כתוכנה חינמית שעדיין מפותחת.

ה Squeezbox Server יכול לנגן גם תוכן מקומי וגם להזרים מיוטיוב/סאונדקלאוד/ספוטיפיי וכל היתר. עם ביצוע פורט פורוורדינג אפשר גם להזרים תוכן מקומי מהבית למכשיר הטלפון בדרכים, שזה מה שאני עושה בעיקר (אני לא מנוי לאף שירות הזרמה, ועדיין קונה או גונב מוזיקה באופן פרטי).

היישום הטוב ביותר של ה Squeezebox Server הוא על גבי Raspberry Pi שמריץ מעטפת בשם Max2play. קרא על זה כאן:

https://www.max2play.com/en/

אתה יכול להשתמש ב RPi כשרת וכנגן ע"י הוספת כרטיס קול איכותי שמתלבש על ה GPIO של הפי (יש כמה חברות שנתמכות ע"י Max2play). לחילופין ו/או במקביל, אתה יכול לקנות כרומקאסט אודיו אחד או יותר ולהשתמש בו, מכיוון שה Squeezebox Server יכול לזהות את הכרומקאסט כנגן (יש תוסף עבור זה).

זה, בעיני, פתרון ה VFM הטוב והגמיש ביותר של שרת מוזיקה והזרמת מוזיקה לכל פינה בבית (ומחוצה לו).

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

נראה לי שקצת התרחקנו. חוזר על אחת השאלות המקוריות - בהנחה שאני הולך על פתרון שאינו מטריצה (chromecast, airplay, dlna, וכו'), איך הייתם ממליצים להגביר את החדרים השונים?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #16 

offerbk1 כתב:@Shed
·
לפי הכיוון הזה גם בסונוס אתה לא נעול כי אתה יכול לחבר לרמקולים מוגברים או לא מוגברים. בסופו של דבר פיתרון שאתה בונה בעצמך כנראה יהיה יותר מדויק לצרכים אבל גם דורש הרבה מחשבה. אני יכול להבין אנשים שילכו כל אחד לכיוון אחר.
...
·

האם בסונוס אני יכול לשים זוג רמקולי outdoor של יאמאהה בחוץ ולעשות party mode עם עוד שני אזורים כאשר באחד מהם יש מגבר ורמקולים מתוצרת שונה?
כמה אפשרויות לרמקלים שקועים בתקרה יש לי עם סונוס? או heos?

גמישות, במילון שלי:
1. החופש לבחור איזה רמקול שהכי מתאים לי לכל אזור ואזור.
2. החופש לבחור את המגבר שהכי מתאים לי, לכל אזור ואזור.
3. החופש לבחור את ממשק השליטה, ואת המקור.
4. zero vendor lock in - יכול בכל רגע נתון להחליט שאני זז מאקוסיסטם אחד לאחר והעלות - מינימלית (בשאיפה אפס).

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #17 

DudeShemesh כתב:נראה לי שקצת התרחקנו. חוזר על אחת השאלות המקוריות - בהנחה שאני הולך על פתרון שאינו מטריצה (chromecast, airplay, dlna, וכו'), איך הייתם ממליצים להגביר את החדרים השונים?
...
·

לא פירטת כמה אזורים יש, כמה מהם בחוץ, כמה בפנים, איזה מגבלות ואילוצים יש על כל אזור. אז כל מה שאפשר לעשות זה להמליץ על בסיס הנחות / ניחושים. ההנחה שלי היא שיש אזור "מרכזי" (סלון) שבו תהיה מערכת אודיו מכובדת (רסיבר + רמקולים, אולי סראונד) ועוד אזורים שישמשו להאזנה למוזיקה. הנחה נוספת: ניתן (ואף קל יותר) לחבר כל אזור לריכוז לוקאלי מאשר את כל האזורים לריכוז אחד גדול.

מה שאני הייתי עושה:
1. כל אזור מקבל רסיבר של עצמו. אזורים המשמשים למוזיקה בלבד יכולים להסתפק ברסיבר סטריאו. אין צורך בעיבודי אות משוגעים, אבל בכל מקרה - אתה יכול לשחק עם זה כאוות נפשך.
2. בכל אזור אתה שם את הרמקולים הכי מתאימים. בין אם זה שקועים בתקרה/קיר, בין אם זה עומדים / מדפיים/ תלויים וכו'.
3. בכל אזור - כרומקאסט אודיו, מגדיר פעם אחת את האזורים ואת ה-party modes / groups שאתה רוצה -ו...זהו.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

@Shed
·
לכזו רמה של גמישות לא הייתי הולך על סונוס. זה לא קהל היעד.

oren29at
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #19 

לגבי ניגון/הזרמת מוזיקה- נדמה לי שהכרומקאסט הוא:

1) בעל התאימות הגבוהה ביותר לכל מיני סוגים של ניהול והזרמת מוזיקה

2) ניתן לחיבור לכל סוג של רמקולים שתבחר- רמקולים מוגברים, רמקולים פאסיביים+מגבר, ולפעמים גם מוטמע כבר בציוד עצמו (רסיברים, סאונד בארים וכיו"ב)

3) זול במיוחד

השאלה היותר מעניינת היא- מה מקור או מקורות השמעת המוזיקה שלך?

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

Shed כתב:לא פירטת כמה אזורים יש, כמה מהם בחוץ, כמה בפנים, איזה מגבלות ואילוצים יש על כל אזור. אז כל מה שאפשר לעשות זה להמליץ על בסיס הנחות / ניחושים. ההנחה שלי היא שיש אזור "מרכזי" (סלון) שבו תהיה מערכת אודיו מכובדת (רסיבר + רמקולים, אולי סראונד) ועוד אזורים שישמשו להאזנה למוזיקה. הנחה נוספת: ניתן (ואף קל יותר) לחבר כל אזור לריכוז לוקאלי מאשר את כל האזורים לריכוז אחד גדול.

מה שאני הייתי עושה:
1. כל אזור מקבל רסיבר של עצמו. אזורים המשמשים למוזיקה בלבד יכולים להסתפק ברסיבר סטריאו. אין צורך בעיבודי אות משוגעים, אבל בכל מקרה - אתה יכול לשחק עם זה כאוות נפשך.
2. בכל אזור אתה שם את הרמקולים הכי מתאימים. בין אם זה שקועים בתקרה/קיר, בין אם זה עומדים / מדפיים/ תלויים וכו'.
3. בכל אזור - כרומקאסט אודיו, מגדיר פעם אחת את האזורים ואת ה-party modes / groups שאתה רוצה -ו...זהו.
...
אכן יש איזור מרכזי עם רסיבר מכובד, ועוד סדר גודל של 8 איזורים להאזנה למוזיקה. אין בעיה לחבר את הכל לריכוז מקומי.
על איזה רסיבר היית ממליץ לסטריאו? אם אוסף הרסיברים בסוף מוביל אותי לעלות של מטריצה, לא בטוח שזה שווה את זה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”