הכנות לדולבי אטמוס יעוץ קטן
אני עובר לחדר חדש ועכשיו יש כמה שאלות לגבי האטמוס.
יש תקרת רביץ אז אפשר לשבור ולעשות הכנה לרמקולים של אטמוס שיבואו מלמעלה.
אופציה שנייה לאלה שלא אוהבים לשבור או שאין להם אפשרות אטמוס הקרנה לתקרה ולאוזן המאזין.
מה אתם אומרים וממליצים?
רמקול של אטמוס צריך להיות מיוחד או כל רמקול תופס?
ואשמח גם להמלצות לרמקולים של אטמוס פה בארץ וגם אפשרות בחול בתכלס היכן שהכי זול תודה.
יש תקרת רביץ אז אפשר לשבור ולעשות הכנה לרמקולים של אטמוס שיבואו מלמעלה.
אופציה שנייה לאלה שלא אוהבים לשבור או שאין להם אפשרות אטמוס הקרנה לתקרה ולאוזן המאזין.
מה אתם אומרים וממליצים?
רמקול של אטמוס צריך להיות מיוחד או כל רמקול תופס?
ואשמח גם להמלצות לרמקולים של אטמוס פה בארץ וגם אפשרות בחול בתכלס היכן שהכי זול תודה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
לא ממש מבין את מטרת הסקר הזה??
אטמוס יש להתקין על התקרה, כל אופציה אחרת ,היא קומבינה לאלו שלא יכולים , מסיבות כאלו ואחרות , להתקין בתקרה.
אתה יכול להתקין על התקרה? תתקין.
אטמוס יש להתקין על התקרה, כל אופציה אחרת ,היא קומבינה לאלו שלא יכולים , מסיבות כאלו ואחרות , להתקין בתקרה.
אתה יכול להתקין על התקרה? תתקין.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
·istarmini כתב:
אתה יכול להתקין על התקרה? תתקין....
כאדם ששמע את כל האופציות הנל.
לשמוע ATMOS ושות', זה רק דרך 4 רמקולי TOP (רמקולי תקרה).
2 רמקולים לצערי לא מספיקים לתת חווית אטמוס בריאה ועשירה, יחד עם זאת עדיף מכלום.
כל האופציות האילו של רמקולי זווית, אילו נועדו לתת מענה או יותר נכון תקווה עבור משתמשים שלא יכולים למקם תיקרתיים.
לצערי זה אפקט זול שב-95% מהמקרים צריך להתקרב אל הרמקול לבדוק בכלל אם הוא עובד...
לא מומלץ, אבל לא מזיק - אך לצערי גם לא ממש מועיל.
בשביל לחוש ATMOS ולהבין אך הפורמט הזה עובד, חייבים תיקרתיים - 4 חובה, אך גם 2 בלית ברירה עדיף מכלום.
הפורמט שיש לשאוף כאשר מאזינים ל-ATMOS ושות' הוא 7.1.4 אצל מי שמתאפשר.
7.1 בסיס + 4 תיקרתיים כמובן.
כל האופציות האילו של רמקולי זווית, אילו נועדו לתת מענה או יותר נכון תקווה עבור משתמשים שלא יכולים למקם תיקרתיים.
לצערי זה אפקט זול שב-95% מהמקרים צריך להתקרב אל הרמקול לבדוק בכלל אם הוא עובד...
בשביל לחוש ATMOS ולהבין אך הפורמט הזה עובד, חייבים תיקרתיים - 4 חובה, אך גם 2 בלית ברירה עדיף מכלום.
7.1 בסיס + 4 תיקרתיים כמובן.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
איתי - אני מאד מכבד ומעריך את דעתך אבל חשוב לציין שמה שאתה אומר נכון עבור אנשים אודיופילים או לפחות אניניי טעם בכל מה שקשור לסאונד (ואני ממש לא מתכוון לזה כמשהו שלילי)
אני חושב שהמשתמש הממוצע (אני..) יכול להנות מחווית אטמוס גם עם רמקולים שמונחים על הקדמיים. כמובן שזו לא אותה חוויה ושאם ניתן אז בוודאי עדיף בתקרה אבל אני לא מסכים שחייבים רק תקרתיים - כמו שלא חייבים מסך מתיחה בשביל להנות ממקרן - ברור שעדיף וברור שלוידאופיל כל גל במסך מפריע אבל זה לא אומר שזה יפריע לכולם.

אני חושב שהמשתמש הממוצע (אני..) יכול להנות מחווית אטמוס גם עם רמקולים שמונחים על הקדמיים. כמובן שזו לא אותה חוויה ושאם ניתן אז בוודאי עדיף בתקרה אבל אני לא מסכים שחייבים רק תקרתיים - כמו שלא חייבים מסך מתיחה בשביל להנות ממקרן - ברור שעדיף וברור שלוידאופיל כל גל במסך מפריע אבל זה לא אומר שזה יפריע לכולם.
·itay123 כתב:כאדם ששמע את כל האופציות הנל.
7.1 בסיס + 4 תיקרתיים כמובן....
4 רמקולים זה המון לחדר שהוא 4על4 החלל עצמו גדול בגלל שאין הפרדות של דלתות בתכלס החלל עצמו הוא 19 מטר מרובע.
אבל החדר עצמו הוא 4על4 אז אני חושב ש 2 יספיקו או אפילו 4 שהיו בשורה כי אם אני מקרב אותם טיפה הם כבר באמצע החדר או על הטלוויזיה.
·מענייןGMTK כתב:·......
4 רמקולים זה המון לחדר שהוא 4על4 החלל עצמו גדול בגלל שאין הפרדות של דלתות בתכלס החלל עצמו הוא 19 מטר מרובע.
אבל החדר עצמו הוא 4על4 אז אני חושב ש 2 יספיקו או אפילו 4 שהיו בשורה כי אם אני מקרב אותם טיפה הם כבר באמצע החדר או על הטלוויזיה....
אבל החלל לא "קטן" עבור svs pb16 ultra
19 בנטו זה גם החלל שלי מה שהוקצע לתחביב (4.08×4.60), רמקולי תקרה בקושי תופסים שטח או התייחסות בתקרה, תלוי ברמת האסתטיקה.
אני בעצמי נכנס לפרויקט הזה באוגוסט.
אם אתה רוצה להפיק את המיטב מאטמוס
רצוי 4 תיקרתיים.
בהצלחה בכל מה שתבחר.
אוריoris74 כתב:איתי - אני מאד מכבד ומעריך את דעתך אבל חשוב לציין שמה שאתה אומר נכון עבור אנשים אודיופילים או לפחות אניניי טעם בכל מה שקשור לסאונד (ואני ממש לא מתכוון לזה כמשהו שלילי)
...
בןקר טוב
למקם 4 תיקרתיים קשור ל"אודיופיליה" ?
לא ברור לי מה ניסית לומר...
אפשר להנות מבאס למשל גם מרמקולים ריצפתיים ואפילו יש כמה מדפיים שנותנים אחלה באס, האם זה באס כמו של סאב...האמממ לא ממש.
אפשר להנות
מ back סראוונד גם במטריצה לשני הצידיים
האם זה כמו הפרדה טוטלית של 4 ערוצי סראוונדים- לא ממש.
כנל
להוציא את האפקט ההיקפי של אטמוס
אם בוחרים להוציא אותו ע"י רמקול בזווית לתקרה - שמניסיון האפקט לא ממש מורגש
או להוציא את האפקט כפי ש הפורמט הזה בעצם תוכנן...
לא ככ הבנתי
את האנאלוגיה עם מסך הקרנה..?
·
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
הי איתי
התכוונתי שלך יש סטנדרטים גבוהים בכל מה שקשור לסאונד ולכן הקביעה שלך שחייבים 4 רמקולים תקרתיים - לדעתי נכונה לאנשים עם סטנדרטים דומים לשלך אבל זה לא אומר שאחרים לא יהנו גם מסט אפ אחר.
נתתי דוגמא את מסך ההקרנה כי גם שם - תמיד כשמישהו ישאל איזה מסך מומלץ אז הוידאופילים יאמרו, בצדק מבחינתם, שמסך ללא מתיחה פוגע בהנאת הצפייה אבל גם כאן לדעתי זה עניין של סטנדרטים.
התכוונתי שלך יש סטנדרטים גבוהים בכל מה שקשור לסאונד ולכן הקביעה שלך שחייבים 4 רמקולים תקרתיים - לדעתי נכונה לאנשים עם סטנדרטים דומים לשלך אבל זה לא אומר שאחרים לא יהנו גם מסט אפ אחר.
נתתי דוגמא את מסך ההקרנה כי גם שם - תמיד כשמישהו ישאל איזה מסך מומלץ אז הוידאופילים יאמרו, בצדק מבחינתם, שמסך ללא מתיחה פוגע בהנאת הצפייה אבל גם כאן לדעתי זה עניין של סטנדרטים.
האם למישהו יצא לשמוע / לבדוק אופציה קצת שונה:
2 רמקולים בלבד בתקרה אבל לא מקדימה ולא מעל המאזין אלא היכן שהוא במרכז המרחב?
ברור שזה לא עונה על דרישות הפורמט של אטמוס, אבל במסגרת "עיגול הפינות" בשל אילוצי מבנה זו אופציה שיש עימה אולי יתרון?
איתי - יש לך תובנה בנושא?
ברור שזה לא עונה על דרישות הפורמט של אטמוס, אבל במסגרת "עיגול הפינות" בשל אילוצי מבנה זו אופציה שיש עימה אולי יתרון?
·itay123 כתב:כאדם ששמע את כל האופציות הנל........
איתי - יש לך תובנה בנושא?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
להערכתי, עם הטייה קלה של הרמקולים לכיוון הצופה זה יעבוד מצויין.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
·מוסיקאי כתב:האם למישהו יצא לשמוע / לבדוק אופציה קצת שונה:
·......
איתי - יש לך תובנה בנושא?...
יש המלצות של דולבי לכל הקונפיגורציות....וצריך לנסות להתקרב אליהן כמה שניתן לקבלת תוצאה טובה.
גם אם יש לך רק 2 ערוצי TOP ברסיבר, ממליץ לחבר במקביל שני זוגות תקרה אחד מטר מאחורי הצופה והשני מטר לפני הצופה. זה לא מעמיס על המגבר ונותן אפקט טוב יותר ללא אפקט כיווניות מעל הראש כמו עם זוג אחד בלבד. חשוב לחבר רמקולים זהים עם עכבה של 6 אוהם ומעלה...
·GMTK כתב:אז יש המלצה לרמקול מסויים? או שכל רמקול יכול להיות מצויין לתקרה?...
זולים ושטוחים כמה שניתן. אני משתמש ברמקולי אפקט ישנים משנות ה 90 של ימהה NS-E120. רכשתי שני זוגות מאי ביי בעלות 300 שח לזוג:
http://tubehacker.com/sale_item.php?item_id=91
נשמעים מעולה עבור אפקטי אטמוס.