שינוי קונספט טוטאלי בתכנון מטבח חוץ - צריך את עזרתכם

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
שלח תגובה
raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

הבית בשלב סיום שלד ויש לנו אפשרות לנצל את הקבלן לבניית השלד של המטבח חוץ ב-0 עלות. יש לנו דק גדול מחומר סינטטי דמוי עץ שעושה ר' סביב הבית והכל מקורה (פרגולת מסגרת בטון עם לייסטים דמויי עץ וסנטף מעל).

עד עכשיו המטבח חוץ היה מתוכנן כמו בתמונה הראשונה בצמוד לקיר (מסומן בצהוב), 3.10 מטר של שיש שעליהם מנגל גז בנוי (כ-80 ס"מ רוחב), יחידת כיריים וכיור.

שמעתי כבר הרבה פעמים מאנשים עם ניסיון שלא כדאי לעמוד עם הגב לאורחים שאתה ממנגל - אבל לא התייחסתי לזה, ודווקא אתמול הייתי בשיחת ייעוץ עם איש לאודיו וקולנוע בייתי וזה הדבר שהוא אמר לי כשהגענו לחצר. הוא אמר : "אני רואה שאתה עושה את הטעות שהרבה עושים, ואני שמח שאני יכול להציל אותך לפני שאתה עושה את הטעות הזאת. לא גב לאורחים."

מהון להון, לא ישנתי כל הלילה במחשבה על זה והגעתי לפתרון עם 2 וריאציות:
קודם כל להוציא את המשטח עבודה של המנגל החוצה ולעמוד עם הפנים לאורחים. כמובן שזה מקצר לי את משטח העבודה כיוון שעכשיו אני צריך מעבר כדי להגיע לתוך תחום המטבח חוץ אבל אז חשבתי להשאיר ארונות מאחור כאשר הם לא צריכים להיות כ"כ עמוקים, וכך יש לי עוד מקום. את הארונות האלו מאחור אני יכול לנצל כמקום איחסון לעצים לקמין (חתוכים כמובן לגודל מתאים)

פתרון A: זה בערך מה שתיארתי.
פתרון B: לסגור עוד חלק וליצור מעין ח'.
חשוב לציין שאורך כל הדק בחלק הזה הוא כ-11 מטר כך שזה לא שאני מאבד מקום לשולחן וישיבה.
צרפתי סכמות רעיוניות להסביר.

שאלות:
1. איזה פתרון עדיף? או שאולי בכלל כדאי להצמיד את המשטח עבודה לקיר של הבית (סמוך לחלון של מטבח פנים) ולהכנס מהצד השני?
2. איפה כדאי להעמיד את הכיור?
3. איזה מרווח כניסה כדאי להשאיר (מידה A)?
4. איזה עומק ארונות לעשות מאחור , אם בכלל (מידה B)?
5. איזה מרווח להשאיר בין משטח העבודה של המנגל לארונות מאחור (מידה C)? האם 1.20 כמו במטבח רגיל?
6. איזה עומק לעשות את משטח העבודה של המנגל (מידה D)?
7. איזה עומק לעשות את משטח העבודה שסוגר את ה-ח' ? והאם אולי כדאי להעמיד שם את הכיור? (מידה E)

אשמח מאוד לשמוע דעתכם .
המון תודה לעונים ולעוזרים.
תוכנית מטבח חוץ מקורית
 תוכנית מטבח חוץ מקורית
אופציה א'
 אופציה א'
אופציה ב'
 אופציה ב'

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4625
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #2 

לא מתייחס לשאלתך אבל אתן לך רעיון נוסף שרציתי לממש אצלי .
ארצנו מלאת אבק, גם חתולים לא חסרים, יש אפילו חולדות שמסתובבות בחצרות לא תאפשר לך לשמר את המטבח נקי וכל הזמן תתעסק בלנקות אותו.
אם מתאפשר לך ייצר תריס גלילה שסוגר את המטבח כולו כך שלא משתמשים זה נראה כמו תריס יציאה למרפסת.
לא יודע אם לקחת בחשבון את כיווני הרוח באזור כך שלא יצא מצב שכל העשן או נכנס הביתה או הולך לאורחים, אם נדרש שים ארובה כמו במסעדה. על תבנה על דלת המרפסת שתהייה סגורה שכן לרוב זה לא המצב בשל הצורך להביא דברים או הילדים שנכנסים ויוצאים.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

סכמה בקנה מידה אמיתי... נראה קצת אחרת...

שליחה #3 

ציירתי את התכנון מחדש עם מידות לאחר התייעצות עם כמה גורמים, והפעם ניסיתי להגיע לקנה מידה אמיתי ולא סתם ביד חופשית.
הדברים נראים קצת אחרת.

המליצו לי גם לנסות את האופציה של למקם את המנגל על הקיר הצידי, כך שאתה לא ממש עם הגב לאורחים אבל עם הצד לאורחים (שזה סביר), את הכיור חזרה צמוד לקיר המקורי, וככה להשאיר את כל החלק שסוגר את המטבח ממש כ-BAR ישיבה, נשאר שם אורך של קצת מעל 2 מטר.
אופציה C בקנה מידה אמיתי
 אופציה C בקנה מידה אמיתי

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

Re: סכמה בקנה מידה אמיתי... נראה קצת אחרת...

שליחה #4 

raoul כתב:המליצו לי גם לנסות את האופציה של למקם את המנגל על הקיר הצידי, כך שאתה לא ממש עם הגב לאורחים אבל עם הצד לאורחים (שזה סביר), את הכיור חזרה צמוד לקיר המקורי, וככה להשאיר את כל החלק שסוגר את המטבח ממש כ-BAR ישיבה, נשאר שם אורך של קצת מעל 2 מטר.
...
(Y)
בר ישיבה לאורחים זה רעיון מצוין. מומלץ בחום

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #5 

הבר לאורחים נראה מגניב, אבל אני הגעתי למסקנה שלפחת עבורי - זה לא פרקטי בעליל ואף מפריע. אנחנו מאחרים הרבה ולעיתים קרובות (15 אנשים מינימום, לרוב מעל 20) - מה שהופך את הבר לא פרקטי (כי אי אפשר לשבת מסביבו) והוא הופך לגורם מפריע בדרך מהמנגל לשולחן וחזרה, כמעט מכפיל לך את הדרך.

אני הייתי מוותר על הבר הזה, מה שהיה "פותח" את השטח ולא נותן תחושה שכל העסק נסגר לטובת המטבח.
You are never fully dressed without a smile

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@Shed
·
מממ... נקודה טובה למחשבה.
מה שכן - אין לי כלל בעיה שהבר תופס מקום חיוני מהמרפסת - לא חסר לי מקום באורך, אז זה רק עניין התכנון עצמו ומחשבות כאלו שמכריעות.

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #7 

Shed כתב:הבר לאורחים נראה מגניב, אבל אני הגעתי למסקנה שלפחת עבורי - זה לא פרקטי בעליל ואף מפריע. אנחנו מאחרים הרבה ולעיתים קרובות (15 אנשים מינימום, לרוב מעל 20) - מה שהופך את הבר לא פרקטי (כי אי אפשר לשבת מסביבו) והוא הופך לגורם מפריע בדרך מהמנגל לשולחן וחזרה, כמעט מכפיל לך את הדרך.
...
זה באמת תלוי בשימושים שלך. אצלנו הבר הרבה בשימוש למשפחה בלבד וזה תענוג ממש לשבת סביבו. כנ"ל לאירוח של עד שני זוגות. כאשר מארחים יותר אנשים, זה בעיקר משמש כמשטח עבודה מרווח ונוח.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #8 

shurvitz כתב:
...
...
זה באמת תלוי בשימושים שלך. אצלנו הבר הרבה בשימוש למשפחה בלבד וזה תענוג ממש לשבת סביבו. כנ"ל לאירוח של עד שני זוגות. כאשר מארחים יותר אנשים, זה בעיקר משמש כמשטח עבודה מרווח ונוח.
...
·

אכן, תלוי שימוש, ולכן הדגשתי שזה המצב עבורי וזו דעתי. בגדול אפשר לחלק את השימוש שלנו במנגל לשלוש "קטגוריות":
1. משפחתי - אין משמעות למיקום של המנגל כלל, כי גם ככה אני מתקתק עליו איזה 1-1.5 ק"ג בשר ואז מתיישבים לאכול. בד"כ זה יהיה או בתוך הבית (בחורף) או בחוץ באחת מפינות הזולה / ליד ה-fire pit שבכל מקרה מרוחק מהמנגל והבית.

2. שבתות - בסביבות ה-15-20 אנשים (זה רק נשמע הרבה, בתכלס מדובר בשלוש - ארבע משפחות שבאות). מה שאומר שעל המנגל ירוצו 4 קילו בערך. במקרה הזה אני "מניע" את המנגל לפני שמתיישבים לאכול וממשיך לתפעל אותו תוך כדי. מתיישבים סביב שולחן גדול בחוץ ולכן חשוב לי שהמנגל יהיה חלק מהאזור (לא בא לי להיות מנותק מכולם) ושהדרך מהמנגל לשולחן תהיה קצרה ופרקטית.

3. מגה ארוח - 40-50 אנשים. קורה כמה פעמים בשנה (למשל: עוד יומיים ;-)). במקרה הזה המנגל עובד שעות נוספות. מריץ 10+ ק"ג, (היו גם מקרים של 20+) ולפחות נתח אחד שלם של 4-5 ק"ג. האורחים מפוזרים במקרה הזה all over the place, חלק ליד שולחן, חלק בפינות זולה, חלק על הדשא וכו' .

מכיוון שבאופי השימוש שלי, התרחיש הכי אופייני הוא תרחיש 2 (כי תרחיש 1 לא באמת משנה כלום, ותרחיש 3 קורה פעם ב...) הדברים שחשובים *לי* נגזרים מאופי השימוש הזה.

לא ראיתי את כל תוכניות הבית, ואין לי מושג מה חשוב לפותח השרשור, אבל אם אני הייתי צריך להחליט: הייתי מצמיד את המנגל לקיר בצד, ומוסיף עוד קצת משטח עבודה מצד שמאל שלו. מוותר על הבר לגמרי.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

Shed כתב:
...
...
·
אבל אם אני הייתי צריך להחליט: הייתי מצמיד את המנגל לקיר בצד, ומוסיף עוד קצת משטח עבודה מצד שמאל שלו. מוותר על הבר לגמרי.
...
·

קודם כל המון תודה על ההתייחסות העניינית וההשקעה בתשובה. אני מתייחס בשיא הרצינות לכל מה שכתבת.
האם הכוונה שלך זה כמו שציירתי כאן?
אם כן - אני חושב שזה רעיון מצויין - וזה גם מאפשר לי בעתיד להוסיף את הבר אם ארצה.

אני גם חושב שמיקום המנגל כאן הוא טוב וייתן לי כמה אפשרויות של טיפול בעשן:
- במקרה הטוב העשן יעלה למעלה דרך הפרגולה והכל יהיה בסדר.
- מקרה אחר הוא שהבריזה תריץ את העשן דרך הפתח שמעל הכיור, או שמקסימום אני מעמיד מאוורר חוץ תעשייתי איפה שהנקודה האדומה ודוחף אותו לכיוון הפתח.
- ובמקרה שכל זה לא מספיק - אני יכול לבנות סגירה למנגל + ארובה שתקח הכל למעלה .

האם זאת הכוונה שלך?
האם מיקום המנגל והכיור טובים?
אני גם שוקל בעתיד לבנות טאבון ובמקרה הזה אוכל להציב אותו איפה שהנקודה הירוקה בצמוד לקיר עם המטבח הפנימי.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #10 

@raoul
·
בגדול - כן. הייתי הולך על קונפיגורציה כזו.

כמה הערות/הארות:
1. עשן. אני לא יודע מה כיווני האוויר ומשטר הרוחות, אבל - לשים מאוורר בנקודה האדומה יהיה רעיון גרוע מאוד. אם אתה רוצה להשתמש במאוורר כדי להזיז עשן ממקום למקום - תשמתש ביכולת היניקה (משיכה) של המאוורר ולא ביכולת הדחיפה שלו. יניקה של מאוורר יעילה הרבה יותר בגלל שאין את המערבולות שנוצרות בדחיפה.

2. טאבון - אני מיקמתי את הטאבון (טאבון פשוט) רחוק מהגריל (מרחק של עשרה מטרים לערך) מול יציאה אחרת של הבית. הסיבה: הפרדת רשיות. ככה אני יכול לתפעל את הגריל כשמישהו אחר מתפעל את הטאבון, לא צפוף ואין "מלחמה" על שטח עבודה.
אני לא יודע אם זה בכלל אפשרי אצלך והאם זה מתאים, אצלי זה עבד טוב.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

צודק ו... צודק.

שליחה #11 

איזה כיף שיש אנשים כמוך שבאמת עוזרים - נותנים מענה אמיתי ועוזר ומתייחסים ברצינות.
שאלתי את אותה השאלה באיזה פורום אחר של "בונים בית" ושם יש איזה מישהי שפשוט תוקפת כמה זה לא טוב, ואומרת שיש לה רעיונות הרבה הרבה יותר טובים אבל לא מסבירה כלום.

לגבי הפרדת רשויות , אני מתלבט - אין מצב שאתה רוצה נהל את 2 הדברים בו זמנית?
ומבחינת מקום: אם יש לי שם 3.10 מטר רוחב, צד אחד המנגל וצד שני הטאבון זב לא מספיק מקום לתת מרחב תזוזה ועבודה ל-2 ואפילו 3 אנשים? בהנחה שהמנגל תופס כ-55 והטאבון יתפוס עוד כ-1 מטר ישאר לי מרווח של כ-1.50 מטר בינהם.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

Re: צודק ו... צודק.

שליחה #12 

@raoul
אין בעד מה. שמח לשתף ומקווה שזה עוזר.

לגבי הפרדת רשויות: שוב, זה עניין מאוד סובייקטיבי ותלוי שימוש. באופן אישי אני לא מתפעל את הטאבון (בשביל זה יש לנו שף במשפחה שעושה בו דברים שאי אפשר להעביר במילים) כך שזה לא באמת חשוב לי שהוא יהיה קרוב אלי. בנוסף, יש לנו חצר גדולה למדי אז אין בעיה ליצור כמה "מוקדים" של פעילות/ עניין.

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”