יש לי כמה שאלות פרוססור ורסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
GMTK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1973
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #1 

מה המטרה של הפרוססור לא כלכך הבנתי זה עוד יחידת כוח כאילו הגברה לרמקולים הקידמים בשביל לא להעמיס על הרסיבר?
הבנתי שיש אנשים שעובדים רק עם פרוססור ואומרים שהאיכות היא משובחת אבל בסטריאו.

עכשיו לי יש רסיבר פיונר בסיסי עוד שבוע בערך אני מזמין איזה רסיבר מאמזון ב2000 שקל בערך האם עדיף להשקיע תכסף הזה בפרוססור?

או שרסיבר נורמאלי לא צריך משו כזה וכמבון שהרסיבר תומך בכל הטכנולוגיות סאונד שיש היום.
בתכלס אני מאוד מרוצה מהסאונד שיש לי אני אוהב את הסאונד רך ולא צעקני מידי.

השאלה בתכלס מה התפקיד של הפרוססור מה הוא מוסיף כי לא ממש הבנתי .
זה כמו כמו סאב שהוא מוגבר רק שאת המגבר אתה מפריד מהרמקולים?
אבל תכלס האיכות של הסאונד באה מהרסיבר אולי זה נשמע טיפשי אבל לא מבין בזה כלכך.
אשמח לתשובות והסברים תודה חברים המשך שבת שלום לכולם.

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #2 

דבר ראשון, פרוססור מקבל את האות, מעבד, ומעביר למגבר. רסיבר עושה את שניהם ביחד.

יש אנשים שמאמינים שמגבר יעודי בשילוב פרוססור נשמע יותר טוב מרסיבר. במיוחד במוזיקה כי שם צריך יכולות הגברה ופיענוח יותר מתקדמות. עד היום אין הוכחה העם כך הדבר ובחיפוס קל תוכל למצוא ויכוחים ארוכים בנושא.

מניסיון אישי, כל רסיבר נורמאלי יספיק לרוב הרמקולים ורוב הצרכים.

עכשיו, מה אתה מחפש? איזה רמקולים? ולאיזה מטרה? שוב, 95% שרסיבר יספיק לכל המטרות שלך..
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #3 

רסיבר ק"ב = פרוססור (קדם-מעבד רב ערוצי) + הגברה רב ערוצית כיחידה משולבת.

פרוססור ק"ב (קדם-מעבד רב ערוצי) = יחידה נפרדת / יחידת בקרה נפרדת - היתרון בדרכ בכוח DSP מוגבר יותר, חיבורים מאוזנים (XLR), איכות קדם הגברה בדרכ טובה יותר.

הגברה חיצונית/נפרדת = מגברי כוח 1/2/3/4/5/6/7 ערוצים, תלוי מה מחפשים, תלוי בככ הרבה משתנים, סוג הרמקול, גודל חלל, יכולת דינאמית טובה יותר וכו...

אין חוקיות ששיטת העבודה האחת עדיפה על השנייה.
הכל מאוד ספציפי לחלל וציוד ולמשתמש...

עיקרון הפרוססור וההגברה הנפרדת הגיעה בעיקרון מבית קולנוע מסחרי
שם היה (עד היום) נדרש למערכות הגברה חזקות במיוחד והגברת כמות מכובדת של רמקולים חלקי גודל החלל האדיר אשר קיים בבתי הקולנוע המסחריים, הגברה שכזו לא קיימת ברסיברים לצורך העניין, ונדרש הגברה חיצונית חזקה ויחידת בקרה שתשלוט ביחידות ההגברה, יחידת הבקרה שהייתה מורכבת מכמה חלקים נפרדים בגלל תקנים וזכויות, יחידת שליטה שהייתה בעבר דרך קדם הגברה והיום דרך מחשב + יחידת פענוח לפי תקן של dts ויחידה נפרדת לפי תקן של Dolby.

את ריבוי המכשירים הנל - הביאו הביתה בדמות רסיבר ק"ב משולב, בית/חלל ייעודי/סלון לא נדרש לאותם תקנים ויחס כמו בתי קולנוע מסחריים אדירים, לכן ב 90% מהמקרים מספיק רסיבר ק"ב, שאיכותו ברמת הניקיון, אפשרויות, המרה מסיגנל דיגיטלי לאנאלוגי ועוד שלל אפשרויות, נמדדת ככל שעולים בסדרה (בהיררכיה), ישנם לא מעט חדרים גדולים פיזית משמעותית מסלון ביתי, שם נדרשת הגברה דינאמית וחזקה יותר ועל כן נדרשת הגברה חזקה יותר - שרסיבר ק"ב סטנדרטי אינו יכול להכיל, אז השיקול הוא ללכת כל הגברה נפרדת ויחידת בקרה = קדם פרוססור (מעבד) נפרד...

זה בקצרה.

יש עוד לא מעט משתנים
לבחירת שיטת עבודה זו על השנייה.

במקרה שלך
תשאר עם רסיבר.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #4 

היתרון בפרוססור זה שניתן לפצל את העיבוד מההגברה ואז לשנות / לשדרג / להתאים כל חלק בנפרד ונותן על פניו יותר גמישות (יש לא מעט שמשתמשים ברסיבר כפרוססור ע״י חיבור ההגברה ליציאות הPRE שלו) בבניית המערכת ובשדרוגה בעתיד (לדוגמה אם יש פורמט חדש אז אתה משדרג רק פרוססור ולא נוגע בהגברה).
החסרון זה המחיר. לא ממש נתקלתי בפרוססורים שהם היי-אנד ובעצם יוצא מצב שיש לך פרוססור שעולה כמו הרסיבר המקביל לו ביכולות אבל ללא ההגברה. כלומר אתה מקבל יכולות מאוד דומות לרסיבר ללא שום הנחה על הוצאת ההגברה.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

Alon_Solo כתב: לא ממש נתקלתי בפרוססורים שהם היי-אנד ובעצם יוצא מצב שיש לך פרוססור שעולה כמו הרסיבר המקביל לו ביכולות אבל ללא ההגברה. כלומר אתה מקבל יכולות מאוד דומות לרסיבר ללא שום הנחה על הוצאת ההגברה.
...
·

יש חברות שלא מאמינות במושג "רסיבר".

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

itay123 כתב:
...
...
·

יש חברות שלא מאמינות במושג "רסיבר".
...
·בהחלט. בדרך כלל אלו גם חברות שמאמינות שציוד קל״ב צריך לעלות כמו רכב :lol:
לכן פרוססור כנראה ישאר ציוד אקזוטי למי שקונה היי אנד ולא ציוד כמו חלק נכבד מאיתנו

GMTK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

תודה הבנתי אז בתכלס רק לרמקולים כמו מייסון או לגאסי או JBL PRO הייתי צריך פרוססור כי רסיבר רגיל לא יתן לו את העוצמה הנכונה.
בקיצור פרוססור זה מגבר ליחידות הרמקולים שדורשים עוד כוח ושהרסיבר לא מספק את מלוא העוצמה

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

לא. פרוססור לא עושה הגברה. תחשוב עליו יותר בכיוון של DAC רב-ערוצי. ואז הDAC הזה מתחבר למגבר/ים.
בכל מקרה, התקציב שלך משאיר אותך רחוק מאוד מפתרון של פרוססור ומגבר רב-ערוצי נפרדים.

GMTK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

Alon_Solo כתב:לא. פרוססור לא עושה הגברה. תחשוב עליו יותר בכיוון של DAC רב-ערוצי. ואז הDAC הזה מתחבר למגבר/ים.
בכל מקרה, התקציב שלך משאיר אותך רחוק מאוד מפתרון של פרוססור ומגבר רב-ערוצי נפרדים.
...
·
חחחח תלא יודע מה התקציב שלי (:
אני רק מנסה להבין בדיוק מה עושה הפרוססור וDAC זה משפר איכות סאונד לא.?
כי אני רגיל לעבוד רק עם רסיבר...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #10 

GMTK כתב:
...
...
·
חחחח תלא יודע מה התקציב שלי (:
אני רק מנסה להבין בדיוק מה עושה הפרוססור וDAC זה משפר איכות סאונד לא.?
כי אני רגיל לעבוד רק עם רסיבר...
...
·כפי שהוסבר לך
1.פרוססור הוא מעבד של קול ותמונה וכולל בתוכו מעבדי DSP עבור אודיו רב ערוצי וכמובן DAC'S אליו מתחברים כל המקורות ואמצעי התצוגה שלך וממנו מתחברים למגברים עבור הנעת הרמקולים.

2.ברמות ההיי אנד הפרוססורים כוללים מעבדים , שנאים ו DAC'S ברמות הגבוהות הקיימות בשוק, האם תרגיש הבדל בסאונד? שאלה טובה והתשובה היא , לא בטוח חחחחח. האם תרגיש תחושה של העצמת האגו האודיופילי ? בהחלט כן.

3.רסיברים מהסדרות הגבוהות של החברות השונות, כוללים בתוכם מעבדי DSP ו DAC'S מהשורה הראשונה ולעיתים לא פחות מאלו שבתוך הפרוססור של אותה החברה . יגידו לך המומחים שהבניה של הפרוססור איכותית ומושקעת יותר. אני אומר, בבלט.

4.בדרך כלל פרוססורים כוללים חיבורי XLR אשר יתרונם הוא בחיבור כבלים ארוכים , והדגש על ארוכים,למגברים (שגם הם צריכים לכלול חיבורי XLR). כאשר מדובר על אורכי כבלים קצרים וסטנדרטים לחיבור מסוג זה אין ממש יתרון חוץ מ..... צודק ,העצמת האגו האודיופילי חחחחח

5.ואחרון חביב הוא ענין העלות. פרוססור ומגברים (אחד רב ערוצי, או אחד לכל ערוץ) יעלו לך חבילה של כסף. פרוססורים מסתובבים בארץ החל מכ 18-20 אלף ש"ח ולזה תוסיף את עלות המגברים.

בהצלחה

GMTK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

istarmini כתב:
...
...
·כפי שהוסבר לך
1.פרוססור הוא מעבד של קול ותמונה וכולל בתוכו מעבדי DSP עבור אודיו רב ערוצי וכמובן DAC'S אליו מתחברים כל המקורות ואמצעי התצוגה שלך וממנו מתחברים למגברים עבור הנעת הרמקולים.

2.ברמות ההיי אנד הפרוססורים כוללים מעבדים , שנאים ו DAC'S ברמות הגבוהות הקיימות בשוק, האם תרגיש הבדל בסאונד? שאלה טובה והתשובה היא , לא בטוח חחחחח. האם תרגיש תחושה של העצמת האגו האודיופילי ? בהחלט כן.

3.רסיברים מהסדרות הגבוהות של החברות השונות, כוללים בתוכם מעבדי DSP ו DAC'S מהשורה הראשונה ולעיתים לא פחות מאלו שבתוך הפרוססור של אותה החברה . יגידו לך המומחים שהבניה של הפרוססור איכותית ומושקעת יותר. אני אומר, בבלט.

4.בדרך כלל פרוססורים כוללים חיבורי XLR אשר יתרונם הוא בחיבור כבלים ארוכים , והדגש על ארוכים,למגברים (שגם הם צריכים לכלול חיבורי XLR). כאשר מדובר על אורכי כבלים קצרים וסטנדרטים לחיבור מסוג זה אין ממש יתרון חוץ מ..... צודק ,העצמת האגו האודיופילי חחחחח

5.ואחרון חביב הוא ענין העלות. פרוססור ומגברים (אחד רב ערוצי, או אחד לכל ערוץ) יעלו לך חבילה של כסף. פרוססורים מסתובבים בארץ החל מכ 18-20 אלף ש"ח ולזה תוסיף את עלות המגברים.

בהצלחה
...
·הבנתי תודה רבה לך!@#
אז אין הבדל וסתם מיותר התשובה שחיפשתי

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

GMTK

לא בדיוק.

ההבדלים אכן מזעריים יחסית בכמה וכמה קדם פרוססורים+הגברה תואמת מאותה החברה מול רסיברים בחדר X סטנדרטי לחלוטין (ולא דורש תנאים מסוימים ומיוחדים) כאשר הם נבחנים ב shootout, וכאמור היתרונות הם כפי שנמנו. ..

יחד עם זאת
ישנן חברות מאוד ספציפיות
שבונות ומתכננות קדם פרוססורים מהיסוד, זה עיסוקן ופרי פיתוחם - ומפתחות מעבדי DSP ברמה גבוהה ביותר, משקיעות את מיטב פיתוחם בממירים ובעיבוד דיגיטלי.

ברמות שאתה מדבר
ותקציבך
אין שום יתרון לפרוססור על רסיבר ק"ב.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

אני יודע מה התקציב שלך כי אתה רשמת אותו בעצמך - כ2000 ש״ח.
ושוב - אחרי שהסבירו לך שהרסיבר עושה כמעט כל מה שעושה פרוססור, אני חוזר שבעיניי היתרון הגדול שאתה יכול לבחור עיבוד והגברה בנפרד ובהמשך לשדרג כל אחד מהם בנפרד. פשוט בגלל שלהחליף רסיבר עולה ממילא כמו להחליף רק פרוססור או רק הגברה אז זה יתרון למי שהכסף פחות משחק עבורו שיקול ויותר, בוא נצטט גדולים ממני, האגו האודיופילים שלו. אני אישית הייתי שמח לפרוססור :-)

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

Alon_Solo כתב:אני יודע מה התקציב שלך כי אתה רשמת אותו בעצמך - כ2000 ש״ח.
ושוב - אחרי שהסבירו לך שהרסיבר עושה כמעט כל מה שעושה פרוססור, אני חוזר שבעיניי היתרון הגדול שאתה יכול לבחור עיבוד והגברה בנפרד ובהמשך לשדרג כל אחד מהם בנפרד. פשוט בגלל שלהחליף רסיבר עולה ממילא כמו להחליף רק פרוססור או רק הגברה אז זה יתרון למי שהכסף פחות משחק עבורו שיקול ויותר, בוא נצטט גדולים ממני, האגו האודיופילים שלו. אני אישית הייתי שמח לפרוססור :-)
...
·השאלה מה היית מפיק מפרופסור שאתה לא מפיק מרסיבר...
הגברה חיצונית תמיד אפשר להוסיף לשנות ולגוון...אם אינך עולה משמעותית ברמת הפרוססור למחירים כפי שרשמת "של רכב", אין שום משמעות או משמעות יחסית בין רסיבר לפרוססור...של אותה החברה...
תשקיע את ה X כסף בין רסיבר לפרוססור איפה שתרגיש באמת את השינוי בצליל ולא שינוי באגו כפי שרשמת.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #15 

itay123 כתב:GMTK

לא בדיוק.

ההבדלים אכן מזעריים יחסית בכמה וכמה קדם פרוססורים+הגברה תואמת מאותה החברה מול רסיברים בחדר X סטנדרטי לחלוטין (ולא דורש תנאים מסוימים ומיוחדים) כאשר הם נבחנים ב shootout, וכאמור היתרונות הם כפי שנמנו. ..

יחד עם זאת
ישנן חברות מאוד ספציפיות
שבונות ומתכננות קדם פרוססורים מהיסוד, זה עיסוקן ופרי פיתוחם - ומפתחות מעבדי DSP ברמה גבוהה ביותר, משקיעות את מיטב פיתוחם בממירים ובעיבוד דיגיטלי.

ברמות שאתה מדבר
ותקציבך
אין שום יתרון לפרוססור על רסיבר ק"ב.
...
·

ייתכנו הבדלים גם ברמת הקדם הגברה.
האם זה משמעותי או לא?
כרגיל, זה תלוי בעוד משתנים ובפרופיל השימוש (האם מיועד גם לדו ערוצי או לא).
ארז

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

ארז_וחני כתב:
...
...
·

ייתכנו הבדלים גם ברמת הקדם הגברה.
האם זה משמעותי או לא?
כרגיל, זה תלוי בעוד משתנים ובפרופיל השימוש (האם מיועד גם לדו ערוצי או לא).
ארז
...
·אני מאמין שכן ארז.

אך לדעתי קדם הפרוססורים שמתכוננים מהיסוד כקדם פרוססורים (עיקר ההתעסקות והפיתוח סביבו), מעניקים התייחסות רבה לחלק האנאלוגי (Analog Domain) כפי שציינת לנכון...
כגון קדם הגברה + digital volume control ו-תכנון של ה DACים בהתאם.
זאת אפשר לראות בקדם פרוססורים היקרים ביותר למשל.

איני חושב (אולי אני טועה)
שההבדל בין רסיבר לפרוססור ברמות שדובר פה (ממה שהבנתי), בעלות שונות בתכנון והתוצאה ביחס משמעותי או לכל היותר מזערי.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #17 

אני דווקא חושב שהכל מתחיל ונגמר ברום קורקשן.

לא חושב שיש סיבה לכוון לפרוססורים היום, למעט אם יש באותו פרוססור רום קורקשן שיתן תוצאות טובות יותר מרום קורקשן שמצוי ברסיבר.

על פניו ולגמרי תיאורטי, זה כרגע היתרון מבחינתי שיש למוצרים כמו מקינטוש, Trinnov או Lyngdorf על רסיברים, קרי מערכות הכיול שלהן (ברמה התיאורטית) הן בכמה רמות מעל מה שאנחנו רגילים כצרכנים של mainstream.
המערכת של Trinnov
המערכת של lyngdorf הידועה בשם room perfect (בה משתמשת מקינטוש)

רן

GMTK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

סבבה אז פרוססור זה לא בשבילי (: אולי בהמשך בשביל הכיף .
אחרי כמה עבודות של זפת חחחחחחחחח

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”