מיואש.. TV-ARC הסאונד נופל במקרן קול

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
amitmof פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24

שליחה

אהלן אהלן,
המקרן קול שלי YAMAHA YSP-2500 מחובר בתצורת TV-ARC לSmart-tv של סמסונג.

הכל עובד בצורה חלקה חוץ מפרט אחד שנורא מפריע - כל 20 שניות בערך הסאונד "נופל" לשניה, אפילו פחות משניה - וחוזר.
כאילו יש הפסקה של שניה וחוזר.
זה קורה כמובן רק כשאני צופה בטלוויזיה נגיד בYOUTUBE, NETFLIX וכו', ז"א אפליקציות של הטלוויזיה.
אם אני מחבר מחשב לצורך העניין ומשתמש באחד ערוצי הHDMI של המקרן קול הכל עובד טוב.

מצאתי בגוגל פתרון אחד לבעיה דומה, והוא לחבר את הסאבוופר באופן חוטי למקרן קול ולא באופן אלחוטי. עשיתי (וגם שיניתי את ההגדרות במקרן קול לכך) וזה לא עוזר.

למישהו יש הצעה לפתרון הבעיה המציקה?
תודה!

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626

שליחה

יש לך בטלויזיה חוץ מיציאת ה arc גם יציאה אופטית או יציאת אודיו קואקס אילת ? אם כן נסה אותן במקום

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

אם אותה יציאה (ולא אחרת) כשמחוברת עובדת תקין, מאוד סביר להניח שיש בעיה בטלוויזיה ולא במקרן הקול. אבל כמובן יהיה לך קשה מול אלקטרוניקס פרו, בהנחה שהמסך עדין באחריות.

amitmof פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@kobbi
כשאני משתמש ביציאה האופטית שומעים מעולה - בלי נפילות ובלי כלום. אבל אז כמדומני אני לא מקבל שמע ב5.1 ערוצים אלא ב2.1. אני טועה?

shiki
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1930
שם מלא: שלומי

שליחה

@amitmof
·

אתה אכן טועה

יציאה אופטית מעבירה סאונד 5.1 ללא בעיה

amitmof פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@Alon_Solo
·הטלוויזיה חדשה, פחות מחודש אצלי.
איך אפשר שלא לחבר תקין? הרי אם יש קול ותמונה הלא זה תקין? תודה.

amitmof פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@shiki
·אה, מעולה! לא ידעתי! אז אשתמש בשמע האופטי למרות שהוא פחות נוח לשימוש.
אבל עדיין מעניין אותי למה יש את הנפילות האלה - ואם זו בעיה באחד המוצרים ולא בהגדרות, ארצה לדעת זאת לפני שהאחריות על המוצרים מסתיימת.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

במחשבה שניה לא ניתן לקבוע בנקל היכן בעיה. יתכן שזה בטלוויזיה וייתכן שזה במקרן הקול. אופטי יתן איכות דומה אבל כדבריך זה פחות נוח. אם תצליח לבודד את הרכיב הפגום, אתה יכול לנסות להפעיל אחריות על אחד המוצרים שיתגלו כבעייתיים באופן עקבי...

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”