שאלת תם מה זו "במה" באודיו דו ערוצי ??
יש איזו הגדרה מוסכמת על כולם למונח "במה" שכל הזמן משתמשים בו כדי לתאר איכויות של פריטי אודיו שונים.
מה משמעות המונחים "במה רחבה" לעומת "במה צרה" ?
וכו'...
אני לא בטוח שמה שאני מגדיר כבמה אכן מוגדר כך אצל אחרים..
שלמה
מה משמעות המונחים "במה רחבה" לעומת "במה צרה" ?
וכו'...
אני לא בטוח שמה שאני מגדיר כבמה אכן מוגדר כך אצל אחרים..
שלמה
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
הי שלמה,
"במה" היא האשליה המתקבלת בעת האזנה למערכת סטריאו כאילו אינך מאזין לרמקולים והצליל אינו נובע מהם, אלא הינך מאזין כביכול למקורות צליל מההקלטה המצויים על במה דמיונית לפניך, פחות או יותר בין הרמקולים. גודל הבמה ומיקומה תלויים הן בטיב הרמקולים והן (ובמיוחד) באקוסטיקת חלל ההאזנה. ישנם רמקולים בעלי אופי "במתי" שונה- בעלי במה קידמית (המרחב הוירטואלי מצוי לפני הרמקולים) ובעלי במה אחורית (המרחב מאחוריהם). כך גם לעניין גודל הבמה- במה צרה באופן קיצוני היא מצב בו הרמקולים יתנו לך לשמוע הכל מאוד מהמרכז בלי לסטות לשום כיוון כמעט; ובמה רחבה- ההיפך. בתנאים אקוסטיים טובים ועם רמקולים טובים (בד"כ במה רחבה נחשבת לתכונה רצויה), הבמה תהיה אף רחבה מגבולות מיקום הרמקולים, כלומר תהיה כביכול גדולה מאשר מרחקם זה מזה.
האימג'ינג שגם עליו מדברים- הוא יכולת הרמקולים למקם כלים באותו מרחב דמיוני, ולגרום להם להשמע קבועים במקום מוגדר. אימג'ינג יכול להיות מעורפל או מקומפרס- ואז לא תדע בדיוק היכן כל כלי נמצא, או שהכל "יישפך" מהמרכז ללא אבחנה; ויכול להיות מדוייק עד כדי הצבעה על מיקומו של כל כלי כולל הבדלי מרחק לעומק החדר.
במקרים של רמקולים זולים (וגם חלק מהרמקולים בעלי השופר, לאו דווקא זולים), הן הבמה והן האימג' סובלים, והתחושה המתקבלת היא שהמוזיקה מגיעה במישרין מהרמקולים. יש אנשים שכלל לא שמים לב לזה; לי, אישית, זה הורס את האשליה ומחבל בהנאה. וכמובן, בתנאים אקוסטיים גרועים, גם הרמקולים הטובים ביותר יתנו לך גם במה וגם אימג' גרועים.
"במה" היא האשליה המתקבלת בעת האזנה למערכת סטריאו כאילו אינך מאזין לרמקולים והצליל אינו נובע מהם, אלא הינך מאזין כביכול למקורות צליל מההקלטה המצויים על במה דמיונית לפניך, פחות או יותר בין הרמקולים. גודל הבמה ומיקומה תלויים הן בטיב הרמקולים והן (ובמיוחד) באקוסטיקת חלל ההאזנה. ישנם רמקולים בעלי אופי "במתי" שונה- בעלי במה קידמית (המרחב הוירטואלי מצוי לפני הרמקולים) ובעלי במה אחורית (המרחב מאחוריהם). כך גם לעניין גודל הבמה- במה צרה באופן קיצוני היא מצב בו הרמקולים יתנו לך לשמוע הכל מאוד מהמרכז בלי לסטות לשום כיוון כמעט; ובמה רחבה- ההיפך. בתנאים אקוסטיים טובים ועם רמקולים טובים (בד"כ במה רחבה נחשבת לתכונה רצויה), הבמה תהיה אף רחבה מגבולות מיקום הרמקולים, כלומר תהיה כביכול גדולה מאשר מרחקם זה מזה.
האימג'ינג שגם עליו מדברים- הוא יכולת הרמקולים למקם כלים באותו מרחב דמיוני, ולגרום להם להשמע קבועים במקום מוגדר. אימג'ינג יכול להיות מעורפל או מקומפרס- ואז לא תדע בדיוק היכן כל כלי נמצא, או שהכל "יישפך" מהמרכז ללא אבחנה; ויכול להיות מדוייק עד כדי הצבעה על מיקומו של כל כלי כולל הבדלי מרחק לעומק החדר.
במקרים של רמקולים זולים (וגם חלק מהרמקולים בעלי השופר, לאו דווקא זולים), הן הבמה והן האימג' סובלים, והתחושה המתקבלת היא שהמוזיקה מגיעה במישרין מהרמקולים. יש אנשים שכלל לא שמים לב לזה; לי, אישית, זה הורס את האשליה ומחבל בהנאה. וכמובן, בתנאים אקוסטיים גרועים, גם הרמקולים הטובים ביותר יתנו לך גם במה וגם אימג' גרועים.
- logankungfu
- חבר ותיק

ועוד דבר- ההקלטה מאוד חשובה לשם קבלת במה ואימג' נורמליים, והקלטות מסויימות (לאו דווקא גרועות; יש קלאסיקות ישנות שמוקלטות כמעט ללא תשומת לב לעניין, בעיקר מהתקופה שהתחילו להקליט בסטריאו) יישמעו כמעט נטולות במה ואימג' על כל מערכת.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- logankungfu
- חבר ותיק

תודה!
לכבוד לי.
לכבוד לי.
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- קיבל תודות: 11 פעמים
לדעתי יש הבדל בין כבלים (או בשמם החדש חוטים) כולל חשמל
לדעתי יש הבדל בין מגברים
לדעתי יש הבדל בין CDים (לא יודע לגבי טרנספורטים)
לדעתי הרזונטורים או איך שלא קוראים להם עוזרים (או לפחות משנים)
לדעתי אם שמים מגהץ מנירוסטה בסלון גדול זה לא משפיע
זהו, אני את שלי עשיתי.
לדעתי יש הבדל בין מגברים
זהו, אני את שלי עשיתי.
HiFiMusic IL
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
לא הצלחתי להבין את הקשר לשאלה....? אבל יכול להיות שזה רק אני.aloni כתב:לדעתי יש הבדל בין כבלים (או בשמם החדש חוטים) כולל חשמל
לדעתי יש הבדל בין מגברים
זהו, אני את שלי עשיתי....
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
- efib
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 12395
עופר, תן לי לנסות להסביר לך.
שלמה הופתע לגלות שבשירשור הזה יש תמימות דעים להסבר של רוי.
(ושוב רוי קבל ח"ח
)
אז אלוני שהוא סכסכן ידוע.
(וגם מנסה להשתמש בכינוי efib בפורומים אחרים, ואני שוקל לתבוע אותו על זה)
ניסה בכל כוחו לעורר ויכוח.
ולכן העלה את רוב הנושאים שהדעה עליהן היא נחושה ונחרצת.
ואיו עליה עוררין.
וכל העולם כולו חושב כך (גם האנגלים העשירים הסנובים)
מקווה שעזרתי
שלמה הופתע לגלות שבשירשור הזה יש תמימות דעים להסבר של רוי.
(ושוב רוי קבל ח"ח
אז אלוני שהוא סכסכן ידוע.
(וגם מנסה להשתמש בכינוי efib בפורומים אחרים, ואני שוקל לתבוע אותו על זה)
ניסה בכל כוחו לעורר ויכוח.
ולכן העלה את רוב הנושאים שהדעה עליהן היא נחושה ונחרצת.
ואיו עליה עוררין.
וכל העולם כולו חושב כך (גם האנגלים העשירים הסנובים)
מקווה שעזרתי