בשעה טובה הגיעה האוסקר 2 מאיטליה, ככה שאפשר להתחיל לשתות קפה
בתור אחד שזו המכונה הראשונה שלו, יש לי כמה שאלות שלא הצלחתי למצוא להן תשובה חד משמעית מקריאה בפורום:
1. זמן הזרימה: אני מכיר את הנתון של 25-30 שניות כמדד לרמת טחינה נכונה, אבל לאיזה נפח זה מתייחס? ראיתי כל מיני התייחסויות סותרות. מעניין אותי בעיקר בשביל אספרסו כפול, אבל אשמח לדעת גם לבודד. בנוסף - האם זמן הזרימה בידית נייקד אמורה להיות זהה?
2. משקל: 14, 15, 16, 17 גרם? אין לי בעיה לשקול, אבל כמה צריך להיות בידית בסוף (אחרי איבודי מטחנה)?
3. Backflush: ממה שאני מבין, בתדירות יומית עם מים בלבד, אבל אחת לכמה זמן עם חומר ניקוי? מה שנראה לי מוזר, זה שבהוראות היצרן אין בכלל אזכור לנושא הזה, וכל הניקוי הוא בעזרת סבון.
4. אבנית. כמה דברים:
א. לריכוך הכוונה שלי להשתמש בקנקן בריטה שטבולה בו שקית רזין, לתת למים לשבת כמה שעות (נניח בלילה), ולהשתמש בהם בבוקר. האם זה פתרון סביר?
ב. איך בדיוק מרעננים את השקית? כלומר, זה ברור כשיש מרכך שאפשר להזרים דרכו מים, אבל איך עושים את זה עם שקית? לפזר מלח על כל שטח הפנים, לתת לו לשבת, ואז לשטוף?
ג. ממה שאני מבין, טיפול רציני לאבנית במכונות HX זה סרט רע. מה עושים בכל זאת? או שעדיף לא להתעסק וללכת ישר למעבדה?
5. לבעלי אוסקר - יש איזשהו רעיון אינטיליגנטי להעריך את רמת המים? המיכל הרי לא נראה לעין כשהוא מחובר, וזה משאיר רק את הנורה שנדלקת כשאין מספיק מים.
נראה לי שחפרתי מספיק בינתיים. אשמח לעזרתכם
מקס