דרך חדשה (או: שאלות של צעירים)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
Maxf177 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

אהלן,

בשעה טובה הגיעה האוסקר 2 מאיטליה, ככה שאפשר להתחיל לשתות קפה :wink:
בתור אחד שזו המכונה הראשונה שלו, יש לי כמה שאלות שלא הצלחתי למצוא להן תשובה חד משמעית מקריאה בפורום:

1. זמן הזרימה: אני מכיר את הנתון של 25-30 שניות כמדד לרמת טחינה נכונה, אבל לאיזה נפח זה מתייחס? ראיתי כל מיני התייחסויות סותרות. מעניין אותי בעיקר בשביל אספרסו כפול, אבל אשמח לדעת גם לבודד. בנוסף - האם זמן הזרימה בידית נייקד אמורה להיות זהה?

2. משקל: 14, 15, 16, 17 גרם? אין לי בעיה לשקול, אבל כמה צריך להיות בידית בסוף (אחרי איבודי מטחנה)?

3. Backflush: ממה שאני מבין, בתדירות יומית עם מים בלבד, אבל אחת לכמה זמן עם חומר ניקוי? מה שנראה לי מוזר, זה שבהוראות היצרן אין בכלל אזכור לנושא הזה, וכל הניקוי הוא בעזרת סבון.

4. אבנית. כמה דברים:
א. לריכוך הכוונה שלי להשתמש בקנקן בריטה שטבולה בו שקית רזין, לתת למים לשבת כמה שעות (נניח בלילה), ולהשתמש בהם בבוקר. האם זה פתרון סביר?
ב. איך בדיוק מרעננים את השקית? כלומר, זה ברור כשיש מרכך שאפשר להזרים דרכו מים, אבל איך עושים את זה עם שקית? לפזר מלח על כל שטח הפנים, לתת לו לשבת, ואז לשטוף?
ג. ממה שאני מבין, טיפול רציני לאבנית במכונות HX זה סרט רע. מה עושים בכל זאת? או שעדיף לא להתעסק וללכת ישר למעבדה?

5. לבעלי אוסקר - יש איזשהו רעיון אינטיליגנטי להעריך את רמת המים? המיכל הרי לא נראה לעין כשהוא מחובר, וזה משאיר רק את הנורה שנדלקת כשאין מספיק מים.

נראה לי שחפרתי מספיק בינתיים. אשמח לעזרתכם :)
מקס
נערך לאחרונה על ידי Maxf177 ב 28/04/2017 13:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #2 

@Maxf177
·

1. 60, 30, כן.

2.תלוי כמה המטחנה שלך "מאבדת"- עקרונית אם תהליך הניקוי שלך טוב המספר אמור להיות נמוך עד שולי בשאיפה 17 לפחות בסלסלה.

איזו מטחנה?

3.לא רואה סיבה וגם לא עושה יומית אתה לא בית קפה וזה מחמם ושוחק את המשאבה סתם.לדעתי גם פעם בחודש עם קופיקלין זה מיותר עדיף להוציא את הראש לנקות ולהשרות בקופיקלין.(אלא אם הכמויות שלך גדולות).

4.א.בעיני סביר מינוס אם כבר עדיף שישב במיכל ועדיף בהרבה מרכך.

ב.במכונה עם ראש כזה הרבה יותר פשוט למרות שלא ממש קל ספציפית במכונה הזו עדיף להתמקד במניעת אבנית כמו שצריך.

אתה יכול לראות המלצה בטיפים באתר של אלקטרוס.

ג.חפש היו שרשורים בנושא אני לא זוכר.

5.תיכנס לקישור הרלוונטי בחתימה שלי.

Maxf177 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@itamars2

תודה על התשובות.
המטחנה היא K3. לא הבנתי אם התכוונת 17 גרם בסלסלה נטו (אחרי האיבוד במטחנה)?

למה עדיף שהשקית תשב במיכל? הרי היא צריכה כמה שעות כדי לעשות עבודה. במיכל לא יהיה לה את זה.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

נטו אבל האיבוד אמור להיות שולי תיכנס לסקירה של המטחנה בחתימה ותראה טכניקת ניקוי שאולי תועיל לך.

תשים אותה בבוקר ושתחזור מהעבודה יהיו מים בדיוק כמו בקנקן+סינון נוסף היות שתשב בתחתית והמים יעברו דרכה שוב בדרכם למשאבה.

אבל שוב אני בכלל ממליץ על מרכך. לדעתי הפתרון של השקיות בעל שולי ביטחון צרים מדי ומתאים בעיקר למכונות זולות שלא רוצים להשקיע בפתרון טוב יותר.

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #5 

itamars2 כתב:
אבל שוב אני בכלל ממליץ על מרכך. לדעתי הפתרון של השקיות בעל שולי ביטחון צרים מדי ומתאים בעיקר למכונות זולות שלא רוצים להשקיע בפתרון טוב יותר.
...
·
איתמר, לא לכל אחד יש מקום פיזי למרכך 8 ליטר, מה גם שזה נראה לי תלוי ברמת הצריכה של הקפה בבית.
האח יש פתרון דומה אבל קומפקטי?

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@guys
לא כל כך מסכים עם הטענה הראשוניתלדעתי למרבית האנשים יש מקום מתחת לכיור המטבח,

בכל אופן במענה לשאלתך יש פילטר של בסטמקס שמאוד ידוע בפורום ויש עוד כמה אפשרויות,

אציין שיקרות יותר לתחזוקה וההפרש במקום לא מאוד משמעותי.

יש גם אופציה של אוסמוזה הפוכה ורימנרליזציה שהיא גם יקרה וגם בזבזנית ומתאימה בעיקר לאנשים שיש להם פוביה מפלואוריד.
נערך לאחרונה על ידי itamars2 ב 29/04/2017 8:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #7 

1. תשכח מנפח, צורת מדידה מאד לא עקבית לאספרסו בגלל הקרמה שהנפח שלה משתנה מאד מסוג הקפה, הגיל שלו וצורת החליטה, תתחיל לשקול את השוטים זה הכי מדוייק.
נתעסק כרגע בכפול, אני עובד על יחס של 1:2 פחות או יותר, ה"מתכון" שלי הוא 15-15.5 גרם קפה בסלסלה ו 30 גרם אספרסו בכוס בזמן של בערך 25-30 שניות, אני עובד עם סלסלה 15ג' של LM.
אתה מוזמן לשחק עם המספרים אבל זאת נקודת התחלה טובה.

2. בעיקר תלוי בסלסלה (כל סלסלה נועדה לעבוד עם נפח/משקל מסויים של קפה), הסלסלות הכפולות הרגילות שמגיעות עם המכונה בדרך כלל מומלץ 14-15 גרם, לא מכיר את זאת של האוסקר.
בנוסף לזה כמות הקפה אמורה להיות לפי טעמך: קפה חזק מידי = שים פחות קפה , קפה חלש מידי (לא מספיק מרוכז/עוצמתי) = שים יותר קפה.
לכוון טחינה בהתאם לפי סעיף 1. שים לב שבחזק אני לא מתכוון למר, אלו דברים שונים.

3. הבנת נכון.

Maxf177 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

@The-Fox
·
תודה.
לגבי 3 - כשאתה אומר שהבנתי, זה לא לעשות בקפלאש, אלא לפרק את הראש ולטבול כמו שאיתמר אמר?

YanivT72
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #9 

@Maxf177
·
תעשה כמו שהבנת. שטיפה פעם ביום עם מים ופעם בחודש חודש וחצי עם חומר תלוי במצב. אין בעיה עם המשאבה היא בנויה לזה.
לדעתי אל תפרק שום דבר.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

יניב אתה טועה ומטעה.

המשאבה היא 1/2 כלומר על דקת עבודה עליה להתקרר 2 דקות.

בבק פלאש אתה מכניס מים לראש עד שמתמלא ואז שאתה מכבה חלק מהמים יוצאים מהשסתום.

למעשה בחלק מסוים של הפעולה תלוי בכמה ארוכה אתה עושה אותה המשאבה עובדת על ריק ללא מים שעוברים דרכה ומקררים אותה.

זה הורס את המשאבה ולעשות את זה כל יום זה לבית קפה שמגיש עשרות עד אלפי כוסות ביום ויש לו משאבה רוטורית שלה זה לא ישנה.

למכונה ביתית זה מיותר-תצמד להמלצות היצרן וזהו-אציין שיש טכנאים כמו אמיר שהידע שלהם עם האוסקר נרחב שטוען שלא צריך לעשות את התהליך הזה בכלל.

ההמלצה שלי לכמות היא ספציפית לאוסקר 1 אני הראש הוא אותו ראש ואני מניח שזו אותה סלסלה.

לגבי פירוק הרשת והדיפיוזר והשרייה בקופיקלין אותו כנ"ל בבית קפה כל יום בבית פעם בחודש חודשיים או אם אתה מרגיש שינוי לרעה בטעם.

YanivT72
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

@itamars2
·
דבר ראשון - אל תדבר עלי שמית כמי שמטעה. כתוב את דעתך בלי להשמיץ אחרים.
דבר שני - גם אלקטרוס כנראה מטעים במדריך שלהם לאוסקר II שמנחים לעשות FLUSH:

https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0ahUKEwiHwJuCpcnTAhXPJFAKHQlmBZUQFggoMAE&url=http%3A%2F%2Fwww.elektros.it%2Fmedia%2Fproduct%2F533%2FOscar%2520II%2520tips.pdf&usg=AFQjCNE9OPVfKIZTR-kg_hw1pz-IvJ2BZw&sig2=FyVR6LMZmOvhn1mYIT-Nkw&cad=rja

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@YanivT72

·אין כאן שום השמצה.

אם בחרת להעלב תבדוק עם עצמך למה.

הסברתי בדיוק למה זו כן טעות ועובדתית אין שום איזכור לא במנואל של אוסקר 1 ולא של אוסקר 2 לפרוצדורה הזו,

ולעומת זאת במוסיקה יש.

עם כל הכבוד וההערכה לג'יאני(ויש הרבה) הוא טכנאי ולא המהנדס שבה את המכונה, ויותר מזה רושמים אפילו במנואל שאי ביצוע

הטיפולים כמתואר פוגע באחריות.

אני מציע לך לנסות ולפרק את המסננת ראש והדיפיוזר (כמו שאחד מאלופי הבריסטה ששכחתי את שמו, ורוב החברות הרציניות בתחום

המסחרי ממליצות לבתי קפה) אחרי הבאקפלאש ולראות האם הוא נקי ומבריק או מלוכלך.

tzvielbd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #13 

itamars2 כתב:@Maxf177
·

1. 60, 30, כן.

...
אם כך, במנה כפולה, הזמן האידיאלי הוא 60 שניות ל60 מ״ל?

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #14 

@tzvielbd
·אני חושב שכל עניין המדדים יצא מפרופורציות ובגדול גם אם עומדים במדדים הקלאסיים אין שום הבטחה לטיב הקפה.
בכל מקרה יש סרטון שמסביר קצת על מדדי חליטה.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

@tzvielbd

לא התשובה היא במ"ל,

הזמן זהה בין 25-30 שניות אך כמו שרוסלן אמר התוצאה בכוס חשובה יותר אך בשונה ממנו אני ממליץ כן לנסות להגיע בשביל הלימוד והשליטה וההבנה של הפקטורים.

ואכן השקילה מדויקת יותר לפעמים הקרמה מגיעה ל60 מ"ל והמשקל עדיין לא -גם כאן עם הזמן מקבלים עיין לנפח ולצבע השוט כדי לתזמן.

·

tzvielbd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #16 

itamars2 כתב:@tzvielbd

לא התשובה היא במ"ל,

הזמן זהה בין 25-30 שניות אך כמו שרוסלן אמר התוצאה בכוס חשובה יותר אך בשונה ממנו אני ממליץ כן לנסות להגיע בשביל הלימוד והשליטה וההבנה של הפקטורים.

ואכן השקילה מדויקת יותר לפעמים הקרמה מגיעה ל60 מ"ל והמשקל עדיין לא -גם כאן עם הזמן מקבלים עיין לנפח ולצבע השוט כדי לתזמן.

·
...
·אני לא מבין איך זה הגיוני שכמות של 60 מ״ל וכמות של 30 מ״ל אמורים לצאת לי באותו משך זמן...(?)

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

@tzvielbd
·אתה מפספס משהו.
לפי הגדרה קלאסית 30 מ"ל ב24 שניות ל7 גרם קפה.
60 מ"ל באותו הזמן ל14 גרם.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

@tzvielbd
·אני מקבל את הרושם שרוב חברי הפורום כולל אותי חולטים ביחס של 1 ל2, כלומר לכל גרם קפה 2 גרם בספל בזמן של 25-30 שניות.
מה שמביא לתוצאה שמכונת ריסטרטו.
נניח אני משתמש במנה של 16.5 גרם וחולט בערך 33 גרם

YanivT72
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

@tzvielbd
·
כי זה סלסלות שונות עם מספר חורים שונה. יחיד וכפול זה שתי סלסלות שונות.

ורוסלן, אני מתחיל 2:1 לפי משקל, בקפה חדש לבנצ'מרק ואז משנה בהתאם לתכונות של הקפה, אם נוטה למרירות או חמיצות ואם הקליה כהה או בהירה וכו'. בקיצור איך שטעים יותר.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

גם אני כרגע מרוצה מהטעם של 17 גרם 50 מ"ל ב60 שניות.

העניין עם המדדים להגיע לרמת השליטה שמאפשרת לך לזוז על הסקאלה ולשמור על אחידות בין השוטים.

תקרא לזה אספרסו תקרא לזה בכל שם אחר, טעים לך תשתה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”