המלצה לרמקולים שקועים בחדר הורים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

אני חושב לעשות הכנה בבניה לרמקולים שקועים בחדר הורים.
אני מתלבט בין 2 אפשרויות:
1. האם יספיקו זוג רמקולים שיהיו לצידי המיטה על הקיר של גב המיטה ופונים קדימה אשר יחוברו למערכת כרמקולים קדמיים?
או
2. שכדאי לעשות מערכת 5.1, ואז הרמקולים האחוריים יותקנו במקום שציינתי?

אם אני אלך על אפשרות #1 (רק זוג רמקולים) אז צריך רמקולים סבירים שיש להם יחידת בס.
ואם אני הולך על אפשרות #2 (מערכת 5.1) אז הרמקולים במיקום הזה יכולים להיות ממש קטנים בתור אחוריים.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #2 

לדעתי אופציה מס׳ 1 לא רלוונטית בכלל, כי אתה תקבל אפקט סאונד נוראי שמגיע מאחור, ללא קשר למקור התמונה מקדימה... (אלא אם כן מדובר על אודיו בלבד, אבל זו עדיין לא דרך לשמוע סטריאו).

כמובן שאופציה מספר 2 טובה ואז ניתן להתקין רמקולים בתצורת 5.1 והמבחר גדול... ניתן למצוא באמזון מחירים נהדרים לסטים של רמקולים בשליש/חצי מחיר מאשר בארץ.

במקרה שאתה לא רוצה להשקיע בסט סראונד, אתה יכול להסתפק בזוג רמקולים שקוע/תלוי דומיננטי מקדימה.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@Irus
·
דווקא היום בחנות סטריאו (חנות רצינית) הוא ממש הצליץ לי על התצורה #1 בטענה הגיונית שזה סה"כ חדר הורים ולא צריך קולנוע ביתי מטורף. דווקא יש מצבים שרוצים לשמוע טלויזיה בווליום נמוך וה ווקא נוח שיש את הרמקולים קרוב ככה לנקודת הישיבה.

את אמת , להורים שלי יש בבית מערכת אודיו הכי פשוטה שבעולם של סוני ב-200$ מהדיוטי. האחוריים תלויים על קירות בצידי הספה מאוד קרוב ליושבים בספה אבל חצי מטר מעל קו אוזניים.
במקרה הסלון שלהם מאוד ארוך כ- 4.5~5 מטר (יושבים רחוק מידי מהטלויזיה)
נוצר מצב שגם שיש מלא ילדים שמשחקים ומדברים על הרצפה בינינו לטלויזיה - עדיין שומעים בגלל שהרמקולים קרובים.

מצד שני...
אני יכול להבין שאולי עדיף כבר ללכת על סט מלא.

האם מה שיש באמזון זה דברים יותר איכותיים מהדיוטי פרי 200$?
האם יש גם סטים עם שקועים?

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

אם שמעת בתצורה כזאת ומבחינתך זה מתאים אז אין בעיה... לי זה נשמע מוזר, בטח לצפייה בסרט (אבל מצד שני לא ניסיתי...).

לגבי סטים מאמזון, יש המון אופציות, וקשת גדולה של מחירים.
אני הזמנתי שקועים של פולק אודיו במחירים של בין 600 ל-900 ₪ לזוג (כולל מיסים, עד הבית) - בארץ זוג דומה עולה מעל 2,000 ₪...
יש כמובן גם זולים משמעותית.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

@Irus
·
אתה מתכוון ל-amazon.de?
תוכל לתת לינק לכמה דוגמאות?

מה לגבי קופסאות ביטון עבור רמקולים שיותקנו בקיר רגיל (לא גבס)? נאמר לי שלכל רמקול צריך להתאים קופסאת ביטון ייעודית בשבילו - איפה אני קונה קופסאות כאלו במקרה שאני מזמי מאמזון את הרמקולים?
בחנות נאמר לי שלכל רמקול שקוע שאני קונה אני יכול לקנות קופסאת ביטון תואמת ב-100 ש"ח.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אתה יכול לראות דוגמא כאן (כמובן שיש זולים יותר, וגם עגולים):

Polk Audio - Amazon

לגבי קופסאות ביטון, תריץ חיפוש פה בפורום, יש מישהו שקיבל הצעה מהיבואן/אחת החנויות לקופסת ביטון בעלות 200 ₪, למרות שאת הרמקולים הוא רכש באמזון, וזה כמובן עדיף על הוספה של אלפי שקלים בארץ על הרמקולים עצמם... (תלוי בדגם כמובן).

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”