איפה לעשות הכנה ל-ATMOS

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

אני בתהליך בניית בית, ובשלב ראשוני אני אתקין מערכת 5.1 רגילה, אבל אני רוצה לעשות הכנות כדי שבעתיד אוכל להוסיף רמקולים ATMOS.
הכוונה היא סה"כ להעביר צינורות מהנקודת ריכוז בה ישב הרסיבר למיקום הידוע מראש.

אני יודע שיש רמות שונות של ATMOS: זוג אחד, 2 זוגות, ואני לא יודע אולי אפילו יש 3 זוגות.
בהינתן שאני הולך להוסיף רק עוד זוג יחיד של ATMOS, מה המיקום הנכון לשים אותם?

מעל הרמקולים הקדמיים בגובה ~2.40?
מהתקרה אמצע מרחק בין הספה למסך?
מהתקרה קצת קדימה מהספה?

כל הרמקולים שלי יהיו רמקולים שקועים.
תודה.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #2 

אתה מדבר על סטאפ של 5.1.2, אז לך לפי ההמלצה של דולבי - על התקרה לפי המיקום בתמונות המצורפות:

RafalovitchTom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
שם מלא: Rafalovitch Tom
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #3 

חשוב מאוד דווקא ההכנות לרמקולים ההיקפיים - אם אתה מתכנן ללכת על אטמוס אז הרמקולים ההיקפיים הרגילים צריכים להיות בגובה הראש (בזמן ישיבה על הספה) כלומר: או על סטנדים (ואז ההכנות יוצאות מהרצפה) או מהקירות (במידה ויש קיר שתוחם את הסלון).
אם זה נראה לך לא סביר שבסלון יהיו רמקולים בגובה כזה זה בגלל שאתה צודק ! כל הפורמטים האלה בנויים לקולנוע ביתי ולא לסלון ביתי משולב קולנוע.....
אני אצלי בבית החדש עשיתי 7.1 כאשר כל הרמקולים ההיקפיים שקועים בתקרת הגבס, לדעתי זו פשרה הכי נכונה בין קולנוע ביתי לסלון מרווח ללא רמקולים שבולטים ומפריעים

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

RafalovitchTom כתב:אם זה נראה לך לא סביר שבסלון יהיו רמקולים בגובה כזה זה בגלל שאתה צודק ! כל הפורמטים האלה בנויים לקולנוע ביתי ולא לסלון ביתי משולב קולנוע.....
אני אצלי בבית החדש עשיתי 7.1 כאשר כל הרמקולים ההיקפיים שקועים בתקרת הגבס, לדעתי זו פשרה הכי נכונה בין קולנוע ביתי לסלון מרווח ללא רמקולים שבולטים ומפריעים
...
·
מסכים איתך לגמרי, מה עוד שבבית שלנו צד שלם של הסלון זו וירטינה זכוכית ליציאה לחצר (שממשיך עד פינת האוכל) כך שגם שם אני לא יכול לתלות שום דבר .

אז האחוריים שלי יהיו שקועים בתקרה כ-חצי מטר מאחורי קו אוזניים.

בהינתן זה- עדיין לשים את ה-ATMOS גם מהתקרה?
היום הייתי בחנות אודיו רצינית ושם המליצו לי את שאם אני עושה רק זוג אחד של ATMOS ז שיהיו על הקיר הדקמי ממש מעל הקדמיים הראשיים בגובה ~2.40 (התקרה היא ב-2.95)

מה אומרים אתם?

RafalovitchTom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
שם מלא: Rafalovitch Tom
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #5 

כל הרעיון של אמאוס זה הפרדת גובה בין הערוצים השונים (כלומר רעש שבא בגובה האוזניים לעומת רעש שמגיע מלמעלה), ברגע שזה לא מתקיים חבל על הזמן ועל הכסף

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #6 

raoul כתב:
...
...
·

בהינתן זה- עדיין לשים את ה-ATMOS גם מהתקרה?
היום הייתי בחנות אודיו רצינית ושם המליצו לי את שאם אני עושה רק זוג אחד של ATMOS ז שיהיו על הקיר הדקמי ממש מעל הקדמיים הראשיים בגובה ~2.40 (התקרה היא ב-2.95)

מה אומרים אתם?
...
·

ממש לא על הקיר.
זוג אטמוס מעל הראש בתקרה.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #7 

יש white paper של Dolby לגבי מיקום רמקולים בחלל ההאזנה שמעודכן כמובן ל-ATMOS על שלל גרסאותיו ומסביר באופן ברור את כל הנושא על שלל מרכיביו - מרחקים, גבהים וזוויות.

כשמדובר בסלון ולא בחדר ייעודי עמידה בדרישות הללו היא לא תמיד דבר פשוט.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@MarioMan
·
כן , כבר הסתכלתי שם, אבל כמו שציינת הם מראים איך לעשות חדר מושלם לקולנוע ביתי.
לצערי אני לא יכול והעובדה שהאחוריים הם בתקרה זה נתון שאני צריך לעבוד איתו, ואין שם התייחסות למצב כזה (וחבל מאוד...)

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #9 

אין התייחסות כי זה מצב לא נכון שלא אמור להיות גם לא בסלון אז אי אפשר לצפות מהם, בתור אלו שיצרו את הפורמט, שיתנו הנחיות איך ליישם מערכת בצורה שבאופן מובהק אינה מתאימה לפורמט.

בכל אופן פתרון שאני השתמשתי בו הוא רמקולים סטלייטים שמאפשרים כיוונון של כמעט 360 מעלות סביב בסיס התליה שלהם דוגמת B&W M1 ו-Morel SP2 / SP3
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”