מיסוי על השקעות

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
gidim פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני שומע שמדברים הרבה על זה שבהשקעות בבורסה אפשר להגדיל את ההכנסה ואני שוקל את זה עכשיו, בגלל שיש לנו המון הוצאות. וחוץ מזה, נראה לי שיהיה די כיף להיכנס לעולם הזה ולנסות להרוויח. אני יודע שיש בזה גם סיכונים ואני לוקח את זה בחשבון, אבל נראה לי שיש לי ראש טוב ושאוכל להצליח בזה. קראתי באתר של סימפל טרייד שצריך ללמוד את שיטות המסחר המקצועיות ושכדאי להתחיל בקטן https://www.simpletrade.co.il . אז אני מנסה עכשיו ללמוד מכל מיני אתרים איך לעשות את זה נכון.
השאלה שלי היא לגבי המיסוי: אני ואשתי עובדים במשרות מלאות ומשלמים מס הכנסה. האם רווחים שיהיו מהשקעות כאלה גם חייבים במס? זה ישפיע על מדרגות השכר שלנו או שזה בנפרד? זה תלוי ברמת הרווחים? ומה קורה אם מפסידים כסף?

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

אם נתעלם רגע מכל מה שרשמת פה (שזה דורש דיון בפני עצמו) ונתעסק בשאלה עצמה אז מבחינת מיסוי אין פה מס הכנסה אלא מס רווחי הון בשעור 25% (למיטב זכרוני) החל מהאגורה הראשונה.

אין אפשרות לקזז הפסדי הון מול הכנסה חייבת במס (בין אם כשכיר ובין אם כעצמאי) שכן זו התחשבנות נפרדת לחלוטין.

מה שכן אפשר לעשות זה לקזז הפסדי הון מרווחי הון חייבים במס במידה שיש לך כאלה צבורים (אני חושב שזה לתקופה של עד 6 שנים. לא בטוח).
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

idoavdi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

רווחים בבורסה אינם מהווים הכנסת עבודה ולכן אין להם קשר למדרגות השכר שלכם.
הרווחים ממוסים בנפרד ויש הבחנה בין רווחי והפסדי הון (לרוב 25% מס) לבין רווחים מריביות ודיבידנד (בעיקרון 25% אולם יש ריביות שחייבות ב15%)
הפסדים וכן הוצאות עבור ניהול ההשקעות (כמו דמי ניהול) מקוזזים מהרווח לרוב ואז רווחים החייבים במס קטנים.
בכל מקרה את כל תשלומי המס הבנק מנכה אוטומטית במקור ומעביר למס הכנסה כך שלך לא אמורה להיות יותר מידי התעסקות עם זה אלא אם כן אתה עובר תקרה מסוימת ואז תצטרך להגיד דוח שנתי למס הכנסה (היא די גבוהה למיטב זכרוני).

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #4 

gidim כתב:אני שומע שמדברים הרבה על זה שבהשקעות בבורסה אפשר להגדיל את ההכנסה ואני שוקל את זה עכשיו, בגלל שיש לנו המון הוצאות. וחוץ מזה, נראה לי שיהיה די כיף להיכנס לעולם הזה ולנסות להרוויח. אני יודע שיש בזה גם סיכונים ואני לוקח את זה בחשבון, אבל נראה לי שיש לי ראש טוב ושאוכל להצליח בזה. קראתי באתר של סימפל טרייד שצריך ללמוד את שיטות המסחר המקצועיות ושכדאי להתחיל בקטן https://www.simpletrade.co.il . אז אני מנסה עכשיו ללמוד מכל מיני אתרים איך לעשות את זה נכון.
השאלה שלי היא לגבי המיסוי: אני ואשתי עובדים במשרות מלאות ומשלמים מס הכנסה. האם רווחים שיהיו מהשקעות כאלה גם חייבים במס? זה ישפיע על מדרגות השכר שלנו או שזה בנפרד? זה תלוי ברמת הרווחים? ומה קורה אם מפסידים כסף?
...
·

מי שמחפש ל"הגדיל" הכנסה דרך הבורסה כי יש לו הרבה הוצאות - לא מחפש במקום הנכון.
לפי שאלותיך, אין לך ידע בתחום, ו/או שאתה מנסה לקדם את האתר שרשמת.
או שתלך ליעוץ בבנק ותשקיע באיזו קרן נאמנות, או שתלמד טוב טוב את הנושא ומשמעויותיו.
לא תמיד מרוויחים. כגודל הסיכוי שאתה מחפש גם כך גודל הסיכון להפסדים.

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #5 

לדעתי עדיף נדל״ן אם יש הון עצמי גדול מספיק

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”