·רוב הסיכויים שזה אותו הנפח. לא היו חידושים מאז בסוג הזה של סוללות. אבל בשביל לדעת בדיוק צריך לפרק את המארז או להריץ לו בדיקת קיבולת.itamars2 כתב:גם אני הזמנתי מעלי ל500, וראיתי גם את אלה בנפח יותר גבוה- יש בתגובות כאלה שטענו שזה באותו נפח.
מעניין לבדוק את זה.
וגם הלך אחרי 5-6 שנים....
[פוצל] קיבולת סוללות
-
BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46451
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5088 פעמים
אין קשר, הסוללות מגיעות בגדלים שונים, אך באותה תבנית שתתאים לרובוט השואב.
-
BUGY
- חבר מכור קשה

·כמובן שיש קשר, זה מארז, עשוי ממספר מסויים של תאים, סוללות, כל תא יש לו קיבולת מסויימת. בתמונה שלך רואים ששני המארזים באותו הגודל ומכילים את אותו מספר סוללות. הטכנולוגיה אותו הדבר, ניקל, כי המטען אותו הדבר והם לא יכולים לשנות אותו, אז ההבדל בקיבולת יכול להיות רק עם הסוללות בעלות קיבולת גדולה יותר. כיוון שסוללות מהסוג הזה כמעט ולא התקדמו לשום מקום ב 5 שנים, סביר להניח שההבדל בקיבולת זניח. אבל מה אני מבין, אתה מחזיק את שני הסוללות ביד, מה כתוב?ziv_r כתב:אין קשר, הסוללות מגיעות בגדלים שונים, אך באותה תבנית שתתאים לרובוט השואב....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אין קשר, סוללות יכולות להיות באותו גדול ועם קיבולת שונה.
מספיק להסתכל בדוגמאות למטה:
https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i ... O8EUITACFX
ויש גם מאיבי:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=ro ... y&_sacat=0
מספיק להסתכל בדוגמאות למטה:
https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i ... O8EUITACFX
ויש גם מאיבי:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=ro ... y&_sacat=0
-
BUGY
- חבר מכור קשה

כמובן שיכולת להיות וגם יש. אבל כשהטכנולוגיה הזאת הגיע לשיא, יצרן כמו רומבה קרוב לוודאי לקח את הסוללות עם הקיבולת הכי גדולה. אז עם תקח כיום מארז עם אותן הסוללות, אותה הכמות סוללות, גם הקיבולת תהיה אותו הדבר.
בלי קשר, אתה מסתמך על נתוני יצרן, יצרן סיני והם אוהבים להגזים, לפעמים קצת ולפעמים הרבה. אין מי שבודק אותם ולהםן זה מגדיל את המכירות, אז למה לא?
זה שכתוב על סוללה אחת 2.5 אמפר/שעה ועל השנייה 5.5, צריך לגרום לך להרים גבה. איך אפשר להגדיל את הקיבולת בכל כך הרבה כשרוב הסוללות בתצורה הזאת (sub c) בקיבולת של 2.5-3 אמפר. יש חברות שמיצרות עם קיבולת קצת יותר גבוה אבל זה על חשבון יכולת להעביר זרם גדול, לא חושב שבמארז סיני יש סוללות כאלה.
אתה יודע שאני מתעסק לא מעט בסוללות, אני אומר לך, בסוללות הללו, הבדלי קיבולת יהיו זניחים לא סתם כולם עוברים לליטיום. וגם שם יש את אותה הבעיה, סוללות עם קיבולת של 4, 5, 6 וראיתי פעם 8 אמפר! כמובן שאין דברים כאלה, לסוללה הכי טובה יש קיבולת של 3650 מיליאמפר.
אבל שוב, בלי לקבל נתונים רציניים או לפרק או לעשות בדיקת קיבולת, זה הכל דיבורים. דרך אגב, עם יש לך מטען חכם, של טיסנים כזה של סוללות ליפו, אפשר לעשות איתו בדיקות קיבולת בסיסיות.
בלי קשר, אתה מסתמך על נתוני יצרן, יצרן סיני והם אוהבים להגזים, לפעמים קצת ולפעמים הרבה. אין מי שבודק אותם ולהםן זה מגדיל את המכירות, אז למה לא?
זה שכתוב על סוללה אחת 2.5 אמפר/שעה ועל השנייה 5.5, צריך לגרום לך להרים גבה. איך אפשר להגדיל את הקיבולת בכל כך הרבה כשרוב הסוללות בתצורה הזאת (sub c) בקיבולת של 2.5-3 אמפר. יש חברות שמיצרות עם קיבולת קצת יותר גבוה אבל זה על חשבון יכולת להעביר זרם גדול, לא חושב שבמארז סיני יש סוללות כאלה.
אתה יודע שאני מתעסק לא מעט בסוללות, אני אומר לך, בסוללות הללו, הבדלי קיבולת יהיו זניחים לא סתם כולם עוברים לליטיום. וגם שם יש את אותה הבעיה, סוללות עם קיבולת של 4, 5, 6 וראיתי פעם 8 אמפר! כמובן שאין דברים כאלה, לסוללה הכי טובה יש קיבולת של 3650 מיליאמפר.
אבל שוב, בלי לקבל נתונים רציניים או לפרק או לעשות בדיקת קיבולת, זה הכל דיבורים. דרך אגב, עם יש לך מטען חכם, של טיסנים כזה של סוללות ליפו, אפשר לעשות איתו בדיקות קיבולת בסיסיות.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

התגובה שלך מתבססת על יותר מידי הנחות.
יש מספר טכנולוגיות נפוצות לסוללות ליתיום-יון, כאשר כל סוללה יכולה להיות מורכבת משילובים שונים של אנודות וקתודות, כאשר כל שילוב כזה יניב מאפיינים שונים של הסוללה, כולל קיבולת שונה.
לא כל סוללות הליתיום-יון נולדו שוות.
יש מספר טכנולוגיות נפוצות לסוללות ליתיום-יון, כאשר כל סוללה יכולה להיות מורכבת משילובים שונים של אנודות וקתודות, כאשר כל שילוב כזה יניב מאפיינים שונים של הסוללה, כולל קיבולת שונה.
לא כל סוללות הליתיום-יון נולדו שוות.
-
BUGY
- חבר מכור קשה

·מה הקשר?ziv_r כתב:התגובה שלך מתבססת על יותר מידי הנחות.
יש מספר טכנולוגיות נפוצות לסוללות ליתיום-יון , כאשר כל סוללה יכולה להיות מורכבת משילובים שונים של אנודות וקתודות, כאשר כל שילוב כזה יניב מאפיינים שונים של הסוללה, כולל קיבולת שונה.
לא כל סוללות הליתיום-יון נולדו שוות....
אני מכיר את האתר ואת הנושאים שבו מזמן מזמן, והוא דורש עדכון. דבר שני, הסוללוה החלופית שלך היא ניקל מטל ולא ליטיום. ושם אין הרבה שוני. חוץ מזה כיום יש בעיקר שלוש סוגי עיקריים של סוללות ליטיום שאתה נתקל בהם, ה18650 הרגילות שיש לך במחשבים ומטענים. ואלה עם הקיבולת המקסימאלית של 3.6. יש לך 18650 אבל מיועדות לפריקה מהירה, זרם גבוה. אתה רואה אותם באופניים חשמלאיים, סיגר אלקטרוני וכדומה. ויש לך סוללות פולימט ליטיום. שיש בטיסנים, פלפונים, מטענים ולפטופים דקים.
כמובן שאני מסיג הרבה מסכנות, גם אמרתי את זה, אבל אתה עושה יותר גרוע, אתה מאמין לנתונים של יצרן סיני חסר שם
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

הטיעון זהה בין NiMH ל- Lithium-ion.
אתה יותר ממוזמן לבדוק את הקיבולת של סוללות NiMH ולהיווכח כי בין יצרנים שונים מוצגת קיבולת שונה עבור אותו גודל סוללה.
אתה יותר ממוזמן לבדוק את הקיבולת של סוללות NiMH ולהיווכח כי בין יצרנים שונים מוצגת קיבולת שונה עבור אותו גודל סוללה.
-
BUGY
- חבר מכור קשה

·שוב, אתה מביא לי מוצרים באמזון, מה זה אומר? תקח סוללה אחת ספציפית, בגודל זהה, לא מיקס בין כל הסוללות שהן ניקל מטל, ותראה שהגיע כבר למקסימום ומזמן הפסיקו לעלות בקיבולת כי זאת המקבלה הטכנולוגית.ziv_r כתב:הטיעון זהה בין NiMH ל- Lithium-ion.
אתה יותר ממוזמן לבדוק את הקיבולת של סוללות NiMH ולהיווכח כי בין יצרנים שונים מוצגת קיבולת שונה עבור אותו גודל סוללה....
חוץ מזה, אתה שוב מראה נתונים של יצרן, זה שקרים. כך לדוגמה את הסוללות הללו:
https://www.amazon.com/Tycipy-2800mAh-R ... words=NiMH
הם כותכבים קיבולת של 2800. זה בולשיט. סוללות ניקל נטענות מהסוג הזה בקושי עוברות את ה2500, מה שיש לפנסוניק, היצרן הגדול בעולם לסוללות. אז אתה אומר שהם, חברת עם שם לא מוכר יכולים לייצר סוללות עם קיבולת גבוה יותר מאשר פנסוניק? או שהם פשוט לקחו סוללות מיצרן סיני גדול כמו BAK, שמו את המדבקה עם השם שלהם והמציעו מספר שיעזור להם למכור. מה יותר הגיוני.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

BUGY,
המטרה בקישור להראות לך כי יצרנים שונים מציינים קיבולת שונה עבור אותה סוללה. מכיוון שלדבריך אתה לא מאמין לדברי היצרנים, הצעתי כי תבדוק בעצמך קיבולת של סוללות שונות שיש ברשותך. משהו שאני למשל עושה כבר שנים.
שוב, אין כאן טענה בנוגע לאמיתות דברי היצרנים, אלא בנוגע לקיבולת שונה בין יצרנים שונים עבור אותו גודל סוללה.
המטרה בקישור להראות לך כי יצרנים שונים מציינים קיבולת שונה עבור אותה סוללה. מכיוון שלדבריך אתה לא מאמין לדברי היצרנים, הצעתי כי תבדוק בעצמך קיבולת של סוללות שונות שיש ברשותך. משהו שאני למשל עושה כבר שנים.
שוב, אין כאן טענה בנוגע לאמיתות דברי היצרנים, אלא בנוגע לקיבולת שונה בין יצרנים שונים עבור אותו גודל סוללה.
-
BUGY
- חבר מכור קשה

·אני תמיד בודק קיבולת של הסוללות שיש לי, ויש לי הרבה, והמון פעמים התאכזבתי. הרבה חיקוים והמון זיופים. סוללות ממוחזרות, סוללת ישנות או סתם סוללות דפוקות מכל מני סיבות.ziv_r כתב:BUGY,
שוב, אין כאן טענה בנוגע לאמיתות דברי היצרנים, אלא בנוגע לקיבולת שונה בין יצרנים שונים עבור אותו גודל סוללה....
אני מסכים איתך, כמובן שיצרנים שונים יש סוללות בקיבולת שונה אבל לטכנולוגיה יש גבול שאותו לא ניתן לעבור ומה שאני אומר, שאלה אם כן רומבה בחרו בסוללות עם קיבולת יחסית נמוכה, אתה לא תקבל שיפור בקיבולת במארז החדש שלך כי הטכנולוגיה הזאת הגיע למקסימום לפני יותר מעשור.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

שוב הנחה, אתה מניח כי היצרן iRobot השתמש בזמנו בסוללות עם הקיבולת הכי גבוהה שיש.
-
BUGY
- חבר מכור קשה

·זה מה שאמרתי בהתחלה, על זה מבוסס כל הדיוןziv_r כתב:שוב הנחה, אתה מניח כי היצרן iRobot השתמש בזמנו בסוללות עם הקיבולת הכי גבוהה שיש....
למרות שלרוב הם יקחו משהו עם פחות קיבולת לטובת אמינות. אבל לפחות אתה יכול להאמין לערכים שרשומים על הסוללות שלהן, מה שאתה לא יכול לעשות עם סוללות חלופיות.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

BUGY,
מוקדם יותר אמרת שאי אפשר להאמין ליצרנים וכאשר זה נוח לטענה שלך, כן אפשר להאמין. כאמור, בדיקה עצמית של סוללות כפי שהצעתי תוכיח את הדבר.
לדבריך, כל סוללות ה- NiMH זהות, לא משנה היצרן, השנתון או הטכנולוגיה בה השתמשו לסוללות.
הדיון כאן חוזר על עצמו ולא מתקדם ובזאת פרשתי.
מוקדם יותר אמרת שאי אפשר להאמין ליצרנים וכאשר זה נוח לטענה שלך, כן אפשר להאמין. כאמור, בדיקה עצמית של סוללות כפי שהצעתי תוכיח את הדבר.
לדבריך, כל סוללות ה- NiMH זהות, לא משנה היצרן, השנתון או הטכנולוגיה בה השתמשו לסוללות.
הדיון כאן חוזר על עצמו ולא מתקדם ובזאת פרשתי.
-
BUGY
- חבר מכור קשה

·בכל מקרה, אין לי זמן לדיון רציני...צריך להתארגן לטיסהziv_r כתב:BUGY,
הדיון כאן חוזר על עצמו ולא מתקדם ובזאת פרשתי....
יללא, תהנו מקצת שקט שאני בחו"ל.