מחשב הפסיק לשדר DTS-HD לרסיבר
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73420
- שם מלא: ערן
הי חברים.
פתאום שמתי לב שהמחשב הפסיק לשדר את פורמט הקול הנכון לרסיבר. אם פעם היה חיווי (DTS/DTS-HD), כרגע פשוט רשום PCM. משתמש בנגן MPC-HC, ללא שום חבילת מקודדים,עם ווינדוס 10. הסאונד יוצא דרך חיבור ה HDMI בכרטיס מסך (GTX 1080) לרסיבר.
אשמח לכיוון.
פתאום שמתי לב שהמחשב הפסיק לשדר את פורמט הקול הנכון לרסיבר. אם פעם היה חיווי (DTS/DTS-HD), כרגע פשוט רשום PCM. משתמש בנגן MPC-HC, ללא שום חבילת מקודדים,עם ווינדוס 10. הסאונד יוצא דרך חיבור ה HDMI בכרטיס מסך (GTX 1080) לרסיבר.
אשמח לכיוון.
- Sexter
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1197
לי זה קורה בקודי לאחר כל שדרוג דרייברים של כרטיס המסך. שם רק צריך לשנות מ DIRECTSOUND ל WASAPI וזה מסתדר. אני מניח שאותו הסיפור גם בנגנים אחרים רק שמות ההגדרות שונים.
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

שם? בקודי? אפא זה ב MPC-HC?
- (G)
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2402
קרה לי גם בגלל עדכון כרטיס מסך.
תחפש דרייברים אחרים.
תחפש דרייברים אחרים.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35103
אני משתמש לזה ב-PotPlayer. עם. Lav Filters
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

מישהו יודע אפא האופציות הללו ב MPC-HC? או לפחות איך הם נקראים? אני די בטוח שזה עניין של הגדרה.
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

·(G) כתב:קרה לי גם בגלל עדכון כרטיס מסך.
תחפש דרייברים אחרים....
לא ראיתי שום דבר בהגדרות של הדרייברים (נווידיה) שמשפיע על פלט הסאונד למסך.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
הכוונה היתה שהדרייבר החדש לא תקין ו"שבר" את היכולת לעשות bitstream.
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

אפא אני בכלל מוודא מלכתחילה ב MPC-HC שאכן מוגדר bitstream? לפני שאני רץ להאשים את הדרייברים אני רוצה לוודא שהנגן אכן שולח אות נכון.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

@Huber
·
תוודא שכל מה שאתה מעוניין שיעבור פיענוח ברסיבר מסומן תחת Bitstream .
·
תוודא שכל מה שאתה מעוניין שיעבור פיענוח ברסיבר מסומן תחת Bitstream .
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

תודה, אבדוק בבית. ד"א, למה ה DTS-HD באפור?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

מדובר על מחשב של עבודה, לא נכנסתי לעומק העניין בקשר לתמיכה בפורמטים. אבל סביר להניח שהכרטיס מסך לא תומך בו.
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
הוא אפור כי לא מסומן להעביר DTS.
אם מסמנים שיעביר DTS הוא גם פותח את האפשרות לסמן האם להעביר הלאה גם DTS-HD או לא.
*זה בגלל שאין הרי אפשרות שרסיבר תומך בפענוח DTS-HD אך לא תומך בבסיס שהוא רק DTS*
אם מסמנים שיעביר DTS הוא גם פותח את האפשרות לסמן האם להעביר הלאה גם DTS-HD או לא.
*זה בגלל שאין הרי אפשרות שרסיבר תומך בפענוח DTS-HD אך לא תומך בבסיס שהוא רק DTS*
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- mikee8
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 877
בנאלי ובטח כבר בדקת, אבל בכל זאת.
קורה לי מדי פעם שאחרי עדכון דרייבר, תצורת הרמוקלים משתנה מ 5.1 ל 2 ואז הרסיבר לא מזהה DTS-HD, תראה שאתה באמת על 5.1 בהגדרות הבסיסיות.
קורה לי מדי פעם שאחרי עדכון דרייבר, תצורת הרמוקלים משתנה מ 5.1 ל 2 ואז הרסיבר לא מזהה DTS-HD, תראה שאתה באמת על 5.1 בהגדרות הבסיסיות.
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

mikee8 - כן, גם אצלי זה קורה כל פעם אחרי התקנת דרייברים, וזה הדבר הראשון שאני מסדר. הפעם משום מה התאפסו ההגדרות בנגן.
טוב, נראה שהבעיה נפתרה, הנה מה שהגדרתי, הכל מסומן כראוי?
טוב, נראה שהבעיה נפתרה, הנה מה שהגדרתי, הכל מסומן כראוי?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
@Huber
·
כן, נראה שכן.
שים לב להגדרה Auto AV sync correction שסימנת. לפעמים היא לא עובדת כראוי, אז אם תהיינה לך בעיות סנכרון בין קול לתמונה, תתחיל מזה שתנסה לבטל אותה.
·
כן, נראה שכן.
שים לב להגדרה Auto AV sync correction שסימנת. לפעמים היא לא עובדת כראוי, אז אם תהיינה לך בעיות סנכרון בין קול לתמונה, תתחיל מזה שתנסה לבטל אותה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

כרגע אין בעיה, אם תהיה אבטל.
שאלה - מה היתרון של העברת אות כך לרסיבר ופענוח שם לעומת פענוח בנגן והעברת אות PCM? כי חיסרון אחד ממש גדול בשיטה הנוכחית מיד מצאתי , אי אפשר לשלוט על הווליום דרך הנגן אלא רק עם השלט של הרסיבר. מה אפסיד אם אשאיר את הפיענוח כמו שהיה עד עכשיו, בנגן?
שאלה - מה היתרון של העברת אות כך לרסיבר ופענוח שם לעומת פענוח בנגן והעברת אות PCM? כי חיסרון אחד ממש גדול בשיטה הנוכחית מיד מצאתי , אי אפשר לשלוט על הווליום דרך הנגן אלא רק עם השלט של הרסיבר. מה אפסיד אם אשאיר את הפיענוח כמו שהיה עד עכשיו, בנגן?
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

אף אחד לא יודע מה ההבדלים?
כרגע בחזרתי למצב הקודם, החיווי על הרסיבר פחות קריטי לי מהשליטה על הווליום מהעכבר, השאלה האם זה משנה משהו בסאונד עצמו, או שבכל מקרה יש פענוח נכון בצד של הנגן, והרסיבר מוציא בסופו של דבר את אותו הסאונד.
מה דעתכם?
כרגע בחזרתי למצב הקודם, החיווי על הרסיבר פחות קריטי לי מהשליטה על הווליום מהעכבר, השאלה האם זה משנה משהו בסאונד עצמו, או שבכל מקרה יש פענוח נכון בצד של הנגן, והרסיבר מוציא בסופו של דבר את אותו הסאונד.
מה דעתכם?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

ההבדל הוא פשוט. במקום שפיענוח הקידוד ה-DTS יתבצע ברסיבר הוא יתבצע במחשב (או להיפך).
אישית, הייתי מעדיף לתת לרסיבר לטפל בזה. אישית אני מעדיף כמה שפחות עיבודים, ואתה לא יכול לדעת בדיוק איך התוכנה משפיעה על המידע שמועבר לרסיבר.
אם אתה לא מרגיש הבדל בין השניים, תשתמש בשיטה שהכי נוחה עבורך.
אישית, הייתי מעדיף לתת לרסיבר לטפל בזה. אישית אני מעדיף כמה שפחות עיבודים, ואתה לא יכול לדעת בדיוק איך התוכנה משפיעה על המידע שמועבר לרסיבר.
אם אתה לא מרגיש הבדל בין השניים, תשתמש בשיטה שהכי נוחה עבורך.
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

כן, הנחתי כך. בסרטים אני אשמש בקידוד של הרסיבר, בסדרות של הנגן, ממש לא נוח לי לשלוט על הווליום דרך השלט.
תודה לכולם.
תודה לכולם.