בחיפושי אחר כרטיס חזק שמתאים ל HTPC כולל משחקים ללא מאוורר הגעתי לכרטיסים של XFX.
יש להם סידרה של כרטיסים עם קרור פאסיבי החל ב6600 כמו רוב היצרנים אבל: מגיעה עד GEFORCE 7950GT שלא ראיתי אצל יצרנים אחרים.
בגלל שחיפשתי כרטיס שמתאים גם למשחקים קניתי את ה 7950GT עם 512MB DDR3. והוא באמת שקט...
מייד גיליתי שיש לו בעיה אחת ונראה לי שזו קיימת בכל הדגמים והיא הגודל של גוף הקרור. הגוף עומד בחלקו מעל הכרטיס מה שמקשה להכניס אותו למארז HTPC גם בגובה מלא. יש לי מארז THERMALTAKE בסלון והמכסה העליון ממש יושב על גוף הקרור.
1. חיפשתי כרטיס עם קרור פאסיבי... אני לא אקנה מאוורר... נושא המקום הצר עלה יותר מאוחר והוא מישני.
2. יצרן ששם בעצמו קרור פאסיבי מודע יותר לבעייתיות של הכרטיס בפיזור חום. לכן פתרון של היצרן עדיף על פיתרון גנרי במקרה הזה. במיוחד בכרטיסי מסך חזקים שמייצרים הרבה חום. הבדיקות שהיצרן מבצע לקרור שלו והאחריות של שלוש שנים שהוא נותן עדיפה מבחינתי על הרכבת קרור של זלמן או מישהו אחר. כי אז אם קורה משהו היצרן יכול להתנער מאחריות ולטעון שלא היה קרור מספיק טוב או שלא הרכבתי אותו נכון וכו' וזו הסיבה שהכרטיס התקלקל.
מאוורר לא יהיה יותר שקט מפאסיבי.... בטח לא לאורך זמן כשהוא מתחיל להרעיש. אני לא מזלזל בזלמן ומכיר את פתרונות הקרור שלהם במשך שנים. אני יודע שהמאווררים שלהם איכותיים ושקטים ומחזיקים מעמד יותר מאחרים. אבל כמו שאמרתי חיפשתי פתרון פאסיבי והתכוונתי להשוואה לפתרון גנרי בתחום גופי הקרור הפאסיביים. כאן אני רואה עדיפות ברורה לכרטיס שמגיע עם גוף קרור של היצרן. גוף קרור פאסיבי הוא "מסוכן" יותר מאחר ואין לך דרך לדעת אם הוא מתפקד טוב מלבד חיישן החום של הכרטיס. במאוורר יש לך חיווי גם על RPM ובד"כ גם חיבור לתוכנת מוניטור שתיתן אזעקה במקרה של הפסקת קרור. הגופים הפאסיביים בשוק הם בדרך כלל פחות אפקטיביים ומתאימים לכרטיסי LOW END. אם יצרן כמו XFX משווק כרטיס HIGH END עם קרור פאסיבי אז הוא בדק אותו תחת לחץ ווידא שהדגם הספציפי הזה עומד בפיזור החום.