עזרה במיקום רמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
shoko555 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים

מבקש את עזרתכם באיתור מיקום אופטימלי לרמקולים עבור קונפיגורציה של 5.1.2.
צרפתי שרטוט של הסלון, מדובר בסלון בגודל של בערך 5 על 5 מטר.
הרמקולים הקדמיים והסנטר (שקועים) יושבים בגובה האוזניים ומשני צדי הטלוויזיה.
את התקרתים של ה ATMOS חשבתי למקם כפי שנראה בשרטוט כמטר לפני הספה בתקרה ולכוון אותם ישירות מטה (לפי ההמלצה של ATMOS).

הבעיה שלי היא עם האחוריים\צדדים, אין לי אפשרות להתקין רמקולים מהצדדים וגם האחוריים חייבים להיות תלוי על התקרה.

מה האפשרויות העומדות בפני, מה ייתן פתרון אידיאלי?.

עוד קצת מידע על מה שיש ומה שיהיה בהמשך.
קדמיים + סנטר : (נרכשו והותקנו כבר) שקועים של חברת LINN
רסיבר : (ירכש בעתיד) Denon 2300 או 3300
תקרתיים : חשבתי על morel SP2 או Cambridge Audio minx 11
אחוריים :חשבתי על morel SP2 או Cambridge Audio minx 22
סאב: (יירכש בעתיד): SVS SB1000

תודה,
שמוליק.
נערך לאחרונה על ידי shoko555 ב 23/04/2017 12:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
קונה ציוד אודיו תקול.

Shakedd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #2 

לשים את האחוריים על מעמדים זו אופציה מבחינתך?
יש לי מורל SP1 עם המעמדים האלה:
http://www.morelhifi.com/wp-content/upl ... -small.jpg

מבחינת רסיבר, ה2300 לא נותן משהו ששווה להוסיף עליו כסף ביחס ל1300. לכן לדעתי ההתבלטות צריכה להיות בין ה1300 ל3300.
בנוגע לאטמוס, אתה צריך לכוון אותם כלפי נקודת ההאזנה במידה ותלך על הרמקלים שציינת. יש פה שרשור מאתמול שדובר על כך.

shoko555 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

@Shakedd
·
לא אופציה... גם ככה ההנהלה שוקלת פיטורים
ובלי קשר מדובר במעבר מאחור ומצד ימין ואין תשתיות של חוטים.
קונה ציוד אודיו תקול.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #4 

אין קיר מצד שמאל, אין קיר מצד ימין ויש רק חצי קיר אחורי ולא ניתן לשים סטנדים. בעצם ענית לבד על רוב השאלות. אני רק יגיד לך שלשים רמקולים בתקרה לאטמוס וגם לשים את האחוריים בתקרה, יתן תוצא גרוע במיוחד. שתבין, אתה אמור להפריד בין החלק המישורי, ה5 ב5.1.2, לבין החלק העליון, ה.2 בסיפור. דולבי אפילו ממליצים להוריד את הרמקולים האחוריים עוד יותר נמוך, כמעט לגובה של הקדמיים, רק כדי להגדיל את ההפרדה בין המישורים.
לך על התקנה רגילה, 5.1, עם רמקולים אחוריים בתקרה עם יכולת כיוון לנקודת הישיבה. תשקיע את רוב הכסף בקדמיים, סנטר וסאב, האפקטים זה נחמד אבל כשיש לך כל כך הרבה מגבלות זה לא שווה את זה.

shoko555 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@BUGY

תודה בוגי, ומה אם אתקין את האחוריים בצמוד לתקרתיים של ה ATMOS ואכוון בזווית לחצי קיר האחורי ולקיר מאחורי פינת האוכל, ייתן משהוא?.

האם ATOMS תומך אחורה במערך סטנדרטי של 5.1?.
מה בדיוק ישמע?.

בהנחה וכן התקנתי את שני התקרתיים של האטמוס תמיד אפשר להגדיר לרסיבר לעבוד ב DTS לא?
פשוט לרסיבר יש ממילא 7 ערוצים ועלות של שני רמקולים תקרתיים קטנים היא זניחה.

תודה!
קונה ציוד אודיו תקול.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

shoko555 כתב:@BUGY

תודה בוגי, ומה אם אתקין את האחוריים בצמוד לתקרתיים של ה ATMOS ואכוון בזווית לחצי קיר האחורי ולקיר מאחורי פינת האוכל, ייתן משהוא?.

האם ATOMS תומך אחורה במערך סטנדרטי של 5.1?.
מה בדיוק ישמע?.

בהנחה וכן התקנתי את שני התקרתיים של האטמוס תמיד אפשר להגדיר לרסיבר לעבוד ב DTS לא?
פשוט לרסיבר יש ממילא 7 ערוצים ועלות של שני רמקולים תקרתיים קטנים היא זניחה.

תודה!
...
·כן, תקבל בלאגן נוראי. זה לא עובד כך...אפילו אל תחשוב בכיוון הזה. יש הנחיות מדוייקיןת בחות או יותר איך להתקין רמקולים.

השאלה שלך לא נכונה, אטמוס לא תומך בכלום, אטמוס זה קידוד חדש אשר נתמך על ידי רסיברים חדשים אשר דורש מקור המכיל פס קול בפורמט אטמוס. רסיבר שתומך באטמוס יתמוך בכל הפורמטים האחרים והישנים יותר אז אין לך שום בעיה להשתמש ברסיבר תומך אטמוס אבל בתצורה הרגילה של 5.1, הרוב עושים זאת כי הרוב לא מתקינים רמקולים בתקרה כי זה לא פשוט, כפי שאתה רואה.

תראה, אתה נעול על משהו בלי אפילו לראות אותו או לנסות. אתה נלחם מחלמת עולם בשביל מה? אפקטים מהתקרה. זה אכן זניח. יותר חשוב להתמקד ברכיבים של הבמה הקדמית וסאב. להתקין את הרמקולים של אטמוס בתקרה אבל לא להתשמש בהם זה נשמע לי מוזר...זה לא המחיר שלם, זה גם ההתקנה והעברת הכבלים.

אתה יכול לחשוב על להתקין את האחוריים על זרוע שיורדת מהתקרה, נגיד חצי מטר, ואז הם לא יהיה ממש באותו מישור. אבל השאלה אם זה פרקטי במקרה שלך? אפשר לשלב אותו עם תאורה ואז זה לא יראה כזה מוזר שיש לך רמקול יורד מהתקרה במרכז החדר.

shoko555 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

@BUGY
·

טוב, מתחיל להשתכנע לרדת מהאטמוס התקרתיים, נשאר ב 5.1,,
אין אפשרות להוריד את הרמקולים האחוריים, אולי ב 20 ס"מ אבל בטח לא יותר מזה.

במקרה של 5.1 האם ה cambridge audio minx 11 יספקו כאחוריים?.

לגבי הקדמיים כבר קניתי ( LINN 106C שקועים, תמונה מצורפת), ולגבי סאב מחפש משהוא לבן עם מקדמם קריזה נשי מינימלי, חשבתי על ה svs sb1000 האם יספק בסלון שלי? (קח בחשבון שהחלל של ה 25 מ"ר חצי פתוח לחלל נוסף בגודל דומה.

תודה.
נערך לאחרונה על ידי shoko555 ב 23/04/2017 18:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
קונה ציוד אודיו תקול.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #8 

מסכים עם bugy, לשים אחוריים בתקרה זו טעות.
מצד שני השאלה היא מה הציפיות שלך? שמעת מערכת איפה שהוא שאהבת?
יכול להיות שאנחנו מקשים מידי ואתה דווקא תהנה, בכל מקרה הייתי ממליץ לשמוע לפני ההתקנה.

shoko555 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

@avilior
·
חברים תבינו מדובר בסלון שחיים בו עם 3 ילדים וכלב ולא בחדר קולנוע יעודי,,, יש גבול למה שאפשר לעשות ואני רוצה להשיג את המקסימום האפשרי.
אין לזה סוף...
דווקא עם התקרתיים של האטמוס אין לי הגבלה וזו הסיבה ששקלתי..

ד.א יש לי חבר יקר שרכש סט של 5.1 לוויניים מורל SP2 "סטייל" והמוכר בחנות טען שמלבד הסנטר אין בעיה להתקין את כולם על התקרה (גם הקדמיים!).
קונה ציוד אודיו תקול.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

shoko555 כתב:@avilior
·
חברים תבינו מדובר בסלון שחיים בו עם 3 ילדים וכלב ולא בחדר קולנוע יעודי,,, יש גבול למה שאפשר לעשות ואני רוצה להשיג את המקסימום האפשרי.
אין לזה סוף...

ד.א יש לי חבר יקר שרכש סט של 5.1 לוויניים מורל SP2 "סטייל" והמוכר בחנות טען שמלבד הסנטר אין בעיה להתקין את כולם על התקרה (גם הקדמיים!).
...
·אני לרוב לא אוהב להגיב למה שאמר חבר של אח ושיש לו שכן והוא ראה ביוטיוב שיש אנשים שהתקינו רמקולים בתקרה. אז נכון, אפשר הכל. אבל מה זה אומר לנושא שלך, אתה הרי רוצה לשלב אטמוס ובגלל זה אתה בבעיה. השילוב של אטמוס בתקרה ורמקולים אחוריים בתקרה הוא הבעיה פה. כמובן שניתן להתקין בתקרה את הסטיליטים של מורל, לכוון לכיוון המאזין והכל מעולה. אבל זה לא הכי טוב ולא יודע עם המוכר דיבר על אטמוס או לא. בכל מקרה, התקנה של שלישיה קדמית בתקרה זה...אאא...אין לי מילה יפה לזה :?

תראה, מה ש-avilior אמור מעלה שאלה טובה...

להוריד את האחוריים 20 ס"מ מהתקרה על מתלה ולכוון לכיוון נקודת הישיבה ולשים זוג אטמוס בתקרה יכולת לתת לך פתרון סביר. בכל מקרה אתה הולך להתקין את האחוריים בתקרה, או רמקול חיצוני כמו המורל, אז למה לא. הבעיה שאתה מתחייב פה למשהו בלי לדעת מה תקבל בסוף. מצד שני, עם אתה עכשיו מעביר את הכבלים ויכול להעביר כבלים לתקרה ויש לך לזה אישור, אולי זאת הזדמנות שלא תחזור על עצמה בקרוב :wink:

אמרת SVS? אז אין לך בכלל מה לחשוב על הסאב. לבן, קטן וחזק. אבל אתה צריך לדבר עם היבואן ולראות איזה מהם יש בלבן, עד כמה שאני זוכר זה רק הSB1000 שזה קצת גבולי לסלון שלך. כמבון ש"גבולי" זה יחסי. זה עדיין סאב מעולה ואיכותי אבל אני לא יודע באיזו עוצמות אתה אוהב לשמוע ומה כמות הבאס שתספק אותך. אני חושב שאין פה מנוס מללכת לשמוע. מצד שני, שניים כאלה יתנו לך מספיק.

ה-Cambridge Audio Minx Min 11 חמודים אבל אישית היתי ממליץ על רמקול קצת יותר רצי ואחד שיורד קצת יותר נמוך, זה גם יעזור לך בהמשך לשלב אותם עם הסאב.

shoko555 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

BUGY כתב:
...
...
·אני לרוב לא אוהב להגיב למה שאמר חבר של אח ושיש לו שכן והוא ראה ביוטיוב שיש אנשים שהתקינו רמקולים בתקרה. אז נכון, אפשר הכל. אבל מה זה אומר לנושא שלך, אתה הרי רוצה לשלב אטמוס ובגלל זה אתה בבעיה. השילוב של אטמוס בתקרה ורמקולים אחוריים בתקרה הוא הבעיה פה. כמובן שניתן להתקין בתקרה את הסטיליטים של מורל, לכוון לכיוון המאזין והכל מעולה. אבל זה לא הכי טוב ולא יודע עם המוכר דיבר על אטמוס או לא. בכל מקרה, התקנה של שלישיה קדמית בתקרה זה...אאא...אין לי מילה יפה לזה :?

תראה, מה ש-avilior אמור מעלה שאלה טובה...

להוריד את האחוריים 20 ס"מ מהתקרה על מתלה ולכוון לכיוון נקודת הישיבה ולשים זוג אטמוס בתקרה יכולת לתת לך פתרון סביר. בכל מקרה אתה הולך להתקין את האחוריים בתקרה, או רמקול חיצוני כמו המורל, אז למה לא. הבעיה שאתה מתחייב פה למשהו בלי לדעת מה תקבל בסוף. מצד שני, עם אתה עכשיו מעביר את הכבלים ויכול להעביר כבלים לתקרה ויש לך לזה אישור, אולי זאת הזדמנות שלא תחזור על עצמה בקרוב :wink:

אמרת SVS? אז אין לך בכלל מה לחשוב על הסאב. לבן, קטן וחזק. אבל אתה צריך לדבר עם היבואן ולראות איזה מהם יש בלבן, עד כמה שאני זוכר זה רק הSB1000 שזה קצת גבולי לסלון שלך. כמבון ש"גבולי" זה יחסי. זה עדיין סאב מעולה ואיכותי אבל אני לא יודע באיזו עוצמות אתה אוהב לשמוע ומה כמות הבאס שתספק אותך. אני חושב שאין פה מנוס מללכת לשמוע. מצד שני, שניים כאלה יתנו לך מספיק.

ה-Cambridge Audio Minx Min 11 חמודים אבל אישית היתי ממליץ על רמקול קצת יותר רצי ואחד שיורד קצת יותר נמוך, זה גם יעזור לך בהמשך לשלב אותם עם הסאב.
...
·
הבחור שקיבל המלצה על התקנה בתקרה דיבר על 5.1 ללא אטמוס וכמו שציינתי טענו שהקדמיים הימני והשמאלי + אחוריים יכולים להיות על התקרה העיקר שהסנטר במרכז הטלויזיה (אין מה לטחון את זה אני גם חושב שזו טעות).

לגביי, בשני המקרים האטמוס במרכז עם אחוריים או רק אחוריים מדובר על רמקולים תלויים ולא שקועים.
חשבתי על להצמיד את ה MINX 11 לתקרה ללא מתקן צידוד ומאחור MINX 22 על חצובה שיורדת קצת.

יש לי הזדמנות עם MINX11 לבנים בגלל זה שואל.

לגבי הסאב, רק ה SB1000 מגיע בלבן ואני מסכים שעל הנייר הוא גבולי לסלון שלי,, זו מערכת ראשונה שמתקין בבית אז אין לי מושג לגבי כמות הבס שאוהב, אני מניח שזה סוג הדברים שצריך לשמוע אצלי בסלון ולא אצל היבואן..
קונה ציוד אודיו תקול.

Shakedd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #12 

למערכת ראשונה אני מאמין שהקמברידג יספקו אותך, אפשר לשאול בכמה אתה קונה? אולי אמצא לך משהו יותר אטרקטיבי.
וכן אתה צודק, זה דבר שצריך לשמוע בבית שלך בחלל שלך.הSB1000 יהיה בחירה מעולה ככל הנראה אבל עדיין הייתי מעדיף לשמוע בחלל שלי לפני הרכישה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

shoko555 כתב:
...
...
·
הבחור שקיבל המלצה על התקנה בתקרה דיבר על 5.1 ללא אטמוס וכמו שציינתי טענו שהקדמיים הימני והשמאלי + אחוריים יכולים להיות על התקרה העיקר שהסנטר במרכז הטלויזיה (אין מה לטחון את זה אני גם חושב שזו טעות).

לגביי, בשני המקרים האטמוס במרכז עם אחוריים או רק אחוריים מדובר על רמקולים תלויים ולא שקועים.
חשבתי על להצמיד את ה MINX 11 לתקרה ללא מתקן צידוד ומאחור MINX 22 על חצובה שיורדת קצת.

יש לי הזדמנות עם MINX11 לבנים בגלל זה שואל.

לגבי הסאב, רק ה SB1000 מגיע בלבן ואני מסכים שעל הנייר הוא גבולי לסלון שלי,, זו מערכת ראשונה שמתקין בבית אז אין לי מושג לגבי כמות הבס שאוהב, אני מניח שזה סוג הדברים שצריך לשמוע אצלי בסלון ולא אצל היבואן..
...
·אני חושב שהסאב יספק אותך וזה גם מאוד תלוי במיקום שלו. בפינה הוא יתן עוד קצת פנץ. חוץ מזה, בצבע הזה, אין הרבה מתחרים.

לגבי המיני, לא אוהב לדבר על רמקולים שלא שמעתי אישית, "הבעיה" היחידה שלי איתם זה החוסר תדרים נמוכים. מה שיוצר בעיה אחרי זה בשילוב של כל המערכת ביחד, צריך לעעלות את החיתוך בסאב ל120 לפחות וכדומה. אבל זה זניח יחסית. בכל זאת, כולה אחוריים.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #14 

shoko555 כתב:@avilior
·
אין לזה סוף...

...
·

המוכר חד משמעית טועה, אבל זה פחות חשוב כרגע כי את הקדמיים שלך מיקמת כמו שצריך.
אני מבין את המגבלות שיש לך עם הסלון והמשפחה, הסיפור של רובנו כאן.. אז מה שהייתי ממליץ כדי לשמור על שלום בית זה למקם את האחוריים על התקרה ואת האטמוס בחלק הקדמי של התקרה. לא אידיאלי, זה נכון. אבל במגבלות הנתונות זה הפתרון הטוב ביותר שאתה יכול לקבל בלי להתפשר על אטמוס שזה פורמט מצוין שמוסיף הרבה לחוויה הקולנועית.
לגבי הsvs, לא שמעתי את הדגם הספציפי אבל קשה ליפול איתם.
בהצלחה.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5183
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 704 פעמים

שליחה #15 

@shoko555
אם אתה מעוניין ב sb1000

כרגע מופיע בלוחות יד שנייה פה באתר

אגב אין לי שום קשר למוכר.