התייעצות לגבי אוורור הרסיבר
-
shiki
- חבר ותיק

- תגובות: 1930
- שם מלא: שלומי
- נתן תודות: 239 פעמים
- קיבל תודות: 175 פעמים
היי חברים
ברשותי רסיבר דנון 3300 שנמצא בתוך מזנון פתוח, חלק אחורי פתוח חלקית ומזנון נמצא ב1 ס"מ מהקיר האחורי (לא צמוד)
בגלל גובה הפתח המיועד במזנון נותר לרסיבר קצת יותר מ 2 ס"מ בחלק העליון שלו , כ 12 ס"מ בצד ימין ואף יותר מצד שמאל שפתוח יותר ועליו מונחים מכשירים נוספים.
אני מצרף תמונות של המזנון וספציפית של הרסיבר.
בזמן עבודה החלק העליון של הרסיבר חם (אבל ברמה סבירה בעיניי, לא חום בלתי נסבל)
השאלה שלי היא האם לדעתכם יש צורך באוורור נוסף מעבר למה שקיים כרגע ואם כן מה מומלץ לעשות?
ברשותי רסיבר דנון 3300 שנמצא בתוך מזנון פתוח, חלק אחורי פתוח חלקית ומזנון נמצא ב1 ס"מ מהקיר האחורי (לא צמוד)
בגלל גובה הפתח המיועד במזנון נותר לרסיבר קצת יותר מ 2 ס"מ בחלק העליון שלו , כ 12 ס"מ בצד ימין ואף יותר מצד שמאל שפתוח יותר ועליו מונחים מכשירים נוספים.
אני מצרף תמונות של המזנון וספציפית של הרסיבר.
בזמן עבודה החלק העליון של הרסיבר חם (אבל ברמה סבירה בעיניי, לא חום בלתי נסבל)
השאלה שלי היא האם לדעתכם יש צורך באוורור נוסף מעבר למה שקיים כרגע ואם כן מה מומלץ לעשות?
אצלי הרסיבר בתוך מזנון סגור, שמתי 2 מאווררים של 140 מ"מ מעל הרסיבר שדוחפים את האוויר למטה
ו2 מאווררים של 120 בגב המזנון שידחפו את האוויר החוצה.
למה תנועת האוויר היא לתוך הרסיבר מהסיבה שזה יקרר טוב יותר ובצדדי הרסיבר יש גם אוורור, ככה שהאוויר יוצא החוצה
מהצד. נכון שאוויר חם עולה למעלה, אבל עדיין רצוי לקרר את הרסיבר עם תנועת אוויר פנימה.
חיברתי את המאווררים לחיבור מולוקס במחשב, ככה שהם עובדים רק מתי שהמחשב פתוח.
בכללי תמיד מומלץ שיהיה קירור נוסף, איך שתארגן את זה, זה כבר תלוי בך.
ו2 מאווררים של 120 בגב המזנון שידחפו את האוויר החוצה.
למה תנועת האוויר היא לתוך הרסיבר מהסיבה שזה יקרר טוב יותר ובצדדי הרסיבר יש גם אוורור, ככה שהאוויר יוצא החוצה
מהצד. נכון שאוויר חם עולה למעלה, אבל עדיין רצוי לקרר את הרסיבר עם תנועת אוויר פנימה.
חיברתי את המאווררים לחיבור מולוקס במחשב, ככה שהם עובדים רק מתי שהמחשב פתוח.
בכללי תמיד מומלץ שיהיה קירור נוסף, איך שתארגן את זה, זה כבר תלוי בך.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6306
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
@shiki
אצלי הדנון X1200 במזנון סגור, וללא אוורור בכלל.
פועל ברציפות במהלך היום כמה שעות טובות, לפעמים עד 10 שעות רצוף גם.
עד עכשיו הכל בסדר, כבר כמעט שנתיים.
מי שירגיש צורך עז לרשום שבטווח הרחוק זה עושה נזק, נדבר עוד שנה שנתיים לפחות, גם כך המכשיר אז יהיה בסטטוס זמני להחלפה בגלל אבסולוטיות.
אצלי הדנון X1200 במזנון סגור, וללא אוורור בכלל.
פועל ברציפות במהלך היום כמה שעות טובות, לפעמים עד 10 שעות רצוף גם.
עד עכשיו הכל בסדר, כבר כמעט שנתיים.
מי שירגיש צורך עז לרשום שבטווח הרחוק זה עושה נזק, נדבר עוד שנה שנתיים לפחות, גם כך המכשיר אז יהיה בסטטוס זמני להחלפה בגלל אבסולוטיות.
- fitoussi788
-
- חבר פעיל

- תגובות: 80
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 5 פעמים
- fitoussi788
-
- חבר פעיל

- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9465
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1149 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אני הוספתי מאווררים במזנון שפתוח מאחור (שמתחברים לכניסת USB ברסיבר) כי הרגשתי שהוא פולט הרבה חום ביחס לרסיבר הקודם שהיה לי. לפי מה שהבנתי דווקא עדיף לשאוב את האוויר ולא לדחוף אותו אבל אני באמת לא מומחה בזה.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·בעיקרון זה עדיף לשאוב כי לא ניתן לדחוף אוויר בצורה יעילה במקום פתוח. השאיבה יוצרת לחץ נמוך ואז האוויר זורם לשם.oris74 כתב:אני הוספתי מאווררים במזנון שפתוח מאחור (שמתחברים לכניסת USB ברסיבר) כי הרגשתי שהוא פולט הרבה חום ביחס לרסיבר הקודם שהיה לי. לפי מה שהבנתי דווקא עדיף לשאוב את האוויר ולא לדחוף אותו אבל אני באמת לא מומחה בזה....
- fitoussi788
-
- חבר פעיל

זה בדיוק עם שני המאווררים שלי שנים מושכים אוויר כלפי מעלה והשלישי זורק אוויר בחוץ(Y)