יש דרך שלא אצטרך להעביר גם סורס ברסיבר וגם סורס בטלוויזיה?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2093
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #1 

היי,

יש לי טלוויזיה עם עידן פלוס מובנה דרכו אני צורך את ערוצי הטלוויזיה.
הסורס לעידן בטלוויזיה: "כבלים" ***סימן צלחת לוויין.
הסורט ברסיבר: SAT

בנוסף, יש סטרימר.
הסורס בטלוויזיה: HDMI 1
הסורס ברסיבר: BD

כל פעם שאני עובר ביניהם אני צריך גם להעביר את המקור בטלוויזיה וגם את המקור ברסיבר.

יש איזשהי דרך לייעל את העניין הזה?

תודה רבה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #2 

@shaby
·אתה יכול לחבר את כל המכשירים לכניסות HDMI של הרסיבר, ואז רק את הרסיבר לחבר לטלויזיה. כך יווצר מצב, שאתה לא תצטרך לשנות מקור בטלויזיה, אלא רק ברסיבר.
אבל, שים לב, שכל זה בתנאי, ולכל המקורות שלך יש יציאת HDMI

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #3 

מה זה סורס? אתה מתכוון למקור? אם מדובר ברסיבר AV אז אתה אמור לחבר אליו את כל המקורות עי HDMI ולצאת ממנו עם HDMI לאחת הכניסות בטלויזיה. חשוב לחבר לכניסת HDMI ב TV שכוללת תמיכה ב CEC, ואם גם הרסיבר תומך ואפשרת את ה CEC בהגדרות הרסיבר וה TV אז ברגע שתבחר ב TV את מצב צפיה בטיוניר המובנה, נניח עידן, הרסיבר ישנה את מקור האודיו ל CEC או כניסת TV יעודית ואתה תשמע את הצליל של TV מהרסיבר בפורמט SPDIF כלשהו לרבות דולבי או DTS רגילים. לי יש טלויזיה סוני ורסיבר אונקיו והם מתקשרים מצויין יחד. אפילו ברמת התצוגה על המסך. שינוי עוצמת שמע בטלויזיה משפיעה ישירות על עוצמת השמע ברסיבר. בחירת טיונר או SMART בטלביזיה גורמת לרסיבר לשנות מצב כניסה ל TV ולהמשיך להציג את עוצמת השמע עי הטלויזיה... חשוב גם לבצע עדכוני קוחה אם יש לרסיבר ולטלביזיה עבור CEC כי ב 2015 התקן עבר כמה שדרוגים...

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

בוקר טוב לכם,

אני רק רוצה ר לפרט על איך שהכל מחובר:

>> כבל HDMI בין הרסיבר HDMI (arc) MAIN אל הטלוויזיה **לא זכור לי לאן, מה גם שמסובך לבדוק כי היא צמודה לקיר
*** המקור(סורס) ברסיבר כאשר אני צופה בעידן פלוס הוא על SAT.

>> כבל אופטי בין הרסיבר אל הטלוויזיה

>> כבל HDMI בין הרסיבר (BD/DVD) לבין הסטרימר.

***תמונת גב הרסיבר בסוף התגובה

@dima_vy
האם מה שכתבתי (החיבור בפועל) - זה לא מה שהצעת?
לטלוויזיה יש HDMI OUT.האם מה שכתבתי (החיבור בפועל) - זה לא מה שהצעת?
לטלוויזיה יש HDMI OUT.
אני כלל לא בטוח שלסטרימר יש (tronsmart ara x5)

@Sexter
בדיוק - "מקור".
אופן החיבור שעליו דיברת - זה לא בדיוק האופן שאני חיברתי? אני לא יודע להגיד אם ה-HDMI שמגיע מהרסיבר מחובר ל-CEC ואם האופציה הזו בכלל קיימת בדגם הטלוויזיה.

אני לא ידוע להגיד לכם מה הסיבה שאני מחבר את הטלוויזיה לרסיבר בכבל אופטי.

הרסיבר: PIONEER VSX-1131 (מצ"ב תמונה)
הטלוויזיה: http://www.hye.co.il/LG-49LB559Y
** לא הצלחתי למצוא תמונה של גב הטלוויזיה של הדגם הספציפי (עם זאת, יש תמונות שנראות די זהות למה שזכור לי בגב הדגם שלי)

חייב להבהיר: המושגים בהחלט מוכרים לי. הבעיה שלי היא שקשה לי עם כמות מידע, כבר מבולבל...

הבעיה הנוספת היא שאני גר לבד - לא מכיר כלכך אנשים בסביבתי שנעים לי לבקש מהם עזרה בנשיאת הטלוויזיה בזמן שאנתק אותה מהקיר בכדי לבדוק חיבורים ו/או לשנות.

המון תודה!

[img2=790x430]https://images.cdn.whathifi.com/sites/w ... k=S--oia7k[/img2]

עידו12
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

@shaby

אם היית משתמש בממיר "עידן פלוס" חיצוני, היית יכול לחבר אותו ואת הסטרימר לרסיבר עם HDMI, ואז היית צריך לשנות רק את המקור ברסיבר. בטלויזיה היית יכול להשאיר רק על הערוץ שמראה את מה שמועבר ב-HDMI מהרסיבר.
בגלל שאתה משתמש בממיר פנימי של הטלויזיה, לדעתי אין לך ברירה ואתה חייב לשנות גם את המקור ברסיבר וגם את הערוץ בטלויזיה כל פעם שאתה מחליף בין צפייה בערוצים לבין הסטרימר.

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@עידו12
אקח את זה בחשבון...פשוט אדחף אותו בתוך השידה ולא יראו אותו.
** יש הבדלים באיכות בין סתם ממיר סיני מאיביי/אלי לבין איזה משהו שנמכר בארץ?

הלכה למעשה: כבל בין HDMI OUT אל HDMI בטלוויזיה + אופטי בין הרסיבר לטלוויזיה.
ואז הסטרימר+ממיר לכניסות HDMI ברסיבר.

נכון?

עידו12
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

נראה לי שכל הממירים אותו דבר. זה די זול בארץ, באזור 150 ש"ח, ככה שאני לא רואה טעם להזמין מחו"ל ולוותר על האחריות.
מבחינת חיבורים, רשמת נכון. לא הבנתי למה אתה צריך גם חיבור אופטי - מספיק רק HDMI בין הרסיבר לטלויזיה.

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אני לא יודע להגיד לך למה אני משתמש בכבל אופטי.

אולי מישהו יכול לומר באילו מקרים צריך להשתמש בו? (מצחיק עד כמה שזה יהיה שאני לא יודע למה הוא בסט-אפ שלי)

במצב כזה - זה אופן החיבור הנכון? כבל HDMI בין (HDMI OUT MAIN (ARC לבין HDMI בטלוויזיה , מחבר את הסטרימר ואת הממיר לשתי כניסות HDMI ברסיבר. ומבטל את השימוש בכבל אופטי

ואז - המקור בטלוויזיה ישאר קבוע על כניסת ה-HDMI אליה מחובר הרסיבר והמעבר בין הממיר לסטרימר יהיה מהרסיבר בלבד?

מישהו יודע להגיד אם יש צורך בכבל אופטי? למה משמש במצב הנוכחי?

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #9 

@shaby
·

קח גם בחשבון שאיכות התמונה של ממיר עידן פלוס מהסוג הסיני המדבקה שנמכר בארץ תהיה ירודה משמעותית מאיכות הממיר המובנא בטלויזיה LG. במדריך המשתמש כתוב באילו כניסות ה CEC מופעל. בהגדרות הטלויזיה תחת הגדרות חומרה או הגדרות אחרות או HDMI ניתן להפעיל את ה CEC כנ"ל ברסיבר (ה 1131 תומך בכל הפונקציות החדשות של CEC וגם טלויזיות LG תומכות מצויין רק צריך להפעיל בהגדרות וגם להשתמש בכל HDMI שכולל תמיכה ב CEC).

תליה על הקיר לא אמורה לחסום את הגישה לכניסות ה HDMI ב LG...

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

ידוע לכ/ם על ממירים סינים באיכות תמונה זהה למובנה ב-LG?
אם כן - אשמח להכוונה.

בחזרה לענינינו:ברסיבר יש ARC - לא מצאתי CEC **כמובן מתכוון ליציאה

האם יש צורך שגם המקורות(מיר+סטרימר) יתמכו ב-CEC?

תודה

עידו12
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

@shaby

"עידן פלוס" זה שידור דיגיטלי - או שיש תמונה או שלא. ההבדל בין ממירים יהיה להבנתי בעיקר סביב יכולת קליטת השידור ולא איכות התמונה. אני גם משתמש בממיר חיצוני ולא בפנימי של טלויזת סמסונג ולא רואה שום הבדל. אם אין לך בעיות בקליטת "עידן פלוס" באיזור המגורים שלך, אז סביר להניח שהממירים הפופולריים (יונדאי וכו') יעבדו גם אצלך.

לא נראה לי שאתה צריך CEC - זה מתייחס לשליטה עם שלט אחד על כמה מכשירים. בגלל שאתה רוצה להשאיר את הטלויזיה רק על ערוץ ה-HDMI ולהחליף ערוצים רק ברסיבר, רק השלט של הרסיבר יהיה גם ככה בשימוש. לך חשוב רק ARC כדי שתוכל לשמוע את הסאונד של עידן פלוס דרך הרסיבר.

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אוקיי
אז פשוט אקנה ממיר כזה או אחר....דווקא בימים האחרונים יש ליקויי קליטה אך כמעט תמיד יש קליטה חלקה.

כעת - קשה לי להתפקס עם יותר מידי מידע (קראתי את המנואל).

תוכלו להגיד לי בפשטות מה עלי לעשות בכדי להפעיל את אופצית ARC? האם צריך להפעיל משהו גם בהגדרות הטלוויזיה?

תודה רבה.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6305
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #13 

@shaby

כן,
פשוט לגשת להגדרות הסאונד של המסך ולהגדיר שם ARC מופעל.
לפעמים זה גם יהיה בהגדרות הכלליות.
אם המסך שלך לא תומך ב ARC, תצטרך להשתמש בכבל אופטי כאמור.
וברסיבר לאפשר זאת כמובן בהגדרות של ה HDMI.
ולא לשכוח, אחרי שהכל מחובר, אתה צריך לבחור ברסיבר את האינפוט הרלוונטי שמשדר את ה ARC בשלט.
בדנון למשל זה נקרא TV AUDIO.

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

בהגדרות בעברית (בטלוויזיה) זה אמור להיות גם כן ARC?
נכון להיות ממילא הטלוויזיה מחוברת לרסיבר בכבל אופטי (לא זכור לי למה...רק זוכר שנאמר בפורום).

אם אשתמש בכבל אופטי לשם ה-ARC הסורס בטלוויזיה יהיה קבוע על אופטי או עדיין HDMI? ואז לא אצטרך לגעת בסורס של הטלוויזיה בכלל? מעבר בין עידן פלוס לבין סטרימר יתבצע מהרסיבר בלבד **זאת כמובן יהיה אך ורק אם אשתמש בממיר חיצוני

תודה

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #15 

האמת הלכתי לאיבוד...מהדיון...

מה שנראה לי הכי פשוט.

- חיבור כבל אופטי בין הטלוויזיה לרסיבר. ושים את הרסיבר על הערוץ של הכבל אופטי - קבוע.
- חבר את הסטרימר לטלוויזיה ב HDMI.

כעת כשתעבור בין המקורות השונים בטלוויזיה תקבל את הסאונד של הערוץ שאליו עברת ברסיבר.

לא ככה?

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

האמת הלכתי לאיבוד...מהדיון...

מה שנראה לי הכי פשוט.

- חיבור כבל אופטי בין הטלוויזיה לרסיבר. ושים את הרסיבר על הערוץ של הכבל אופטי - קבוע.
- חבר את הסטרימר לטלוויזיה ב HDMI.

כעת כשתעבור בין המקורות השונים בטלוויזיה תקבל את הסאונד של הערוץ שאליו עברת ברסיבר.

לא ככה?
...

לא

מה שקורה כרגע: הטלוויזיה מחוברת לרסיבר הן עם כבל אופטי והן עם HDMI ל-MAIN ברסיבר.
כשאני בוחר בסורס OPTICAL(או משהו כזה) בטלוויזיה זה לא מציג דבר - רק בבחירת מקור "לווין" במקרה של צפייה בעידן פלוס או HDMI 1 בשימוש בסטרימר.
אציין כי ברגע שאני מעביר ברסיבר בחזרה ל-TV (מ-BD שזה המקור לסטרימר) המקור בטלוויזיה חוזר ללווין. אולם, כשאני רוצה לעבור לסטרימר אני צריך להעביר הן בטלוויזיה (HDMI 1) והן ברסיבר (BD).

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

@shaby

b2k דווקא צודק וניסה לפשט לך.
עזוב מה שיש לך היום, כי ברגע שתביא ממיר חיצוני לא תצטרך לשנות SOURCE אלא רק INPUT בשלט הרסיבר.
אתה גם לא צריך כבר ARC ברגע שאתה מביא ממיר חיצוני וגם לא את הכבל האופטי.

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

צודקים

זה מה שצריך לעשות? (בכדי לאשר שהבנתי)

כבל אופטי - רסיבר>טלוויזיה ; כבל HDMI - טלוויזיה>סטרימר ; ברסיבר - ערוץ אופטי באופן קבוע

מעתה מעבר בין המקורות אך ורק מהטלוויזיה.

שאלונת: איזה מקור ברסיבר זה אופטי?

תודה רבה

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

@shaby

לא שבי
הפתרון של ARC, או של כבל אופטי מהמסך (זה היינו הך) הם רק פתרונות שהיית נזקק להם במידה והיית ממשיך לצפות בשידוריי עידן+, דרך הממיר הפנימי של המסך.
ברגע שאתה עובר לממיר דיגיטלי, אתה בעצם מחבר מקור אודיו/וידאו נוסף, ולכן אתה אפילו לא צריך לשנות SOURCE במסך, אלא רק INPUT ברסיבר.

אז אתה בעצם מחבר את ה HDMI של הממיר החדש, בסמוך לנקודת כניסה שחיברת את הטרונסמארט שלך, וזהו.
משם זה רק לעבור בין האינפוטים האלו, ובהנחה שהסאונד של הממיר מוגדר כמו הטרונסמארט ברסיבר, כלומר סאונד HDMI, ולא אופטי או משהו אחר.

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #20 

אני לא בטוח למה אתה בכלל צריך ממיר חיצוני.
אצלי בסט אפ, טלוויזית פיליפס ורסיבר אונקיו. כשאני עובר למצב טלוויזיה כדי לראות עידן (ללא ממיר חיצוני) גם הרסיבר משנה מקור אוטומטית ל TV ומשמיע פשוט את האודיו שמגיע מהטלוויזיה.

הכל נשלט דרך השלט של הטלוויזיה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”