ניהול תיק בבית השקעות

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
alfred18 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הי,
אשמח לשמוע אם למישהו יש ניסיון בעניין ואם יש המלצות לאחד מבתי ההשקעות מבחינת שירות וביצועים כלליים (כמובן לא מחפש השקעות ספציפיות).
נפגשתי עם כמה אבל על פי חוק הם לא יכולים לתת יותר מדי נתונים (מלבד קרנות נאמנות).

תודה מראש!

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

השאלה מה אתה משווה...

- גודל תיק מינימלי בבתי השקעות הוא בד"כ גבוה יותר מבנק
- עמלות בבתי השקעות עפ"ר נמוכות יותר, יש כאלה עם מסלולים FIX ששווה לבחון לפי כמות העסקאות שאתה צפוי לבצע, איזה ניירות תרכוש (למשל - האם גם מניות מתחת ל-1$ וכד')
- מה האפליקציה/אתר שנותנים לך לביצוע הפעולות, לקבל מידע, זמן אמת או לא...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

liorper
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #3 

איינשטיין כתב:השאלה מה אתה משווה...

- גודל תיק מינימלי בבתי השקעות הוא בד"כ גבוה יותר מבנק
- עמלות בבתי השקעות עפ"ר נמוכות יותר, יש כאלה עם מסלולים FIX ששווה לבחון לפי כמות העסקאות שאתה צפוי לבצע, איזה ניירות תרכוש (למשל - האם גם מניות מתחת ל-1$ וכד')
- מה האפליקציה/אתר שנותנים לך לביצוע הפעולות, לקבל מידע, זמן אמת או לא...
...
·
לא ניראה לי שהוא התכוון לפטלפורמת מסחר אלא לתת לבית השקעות לנהל עבורו לו את התיק .
אם הוא כבר נפגש עם כמה בתי השקעות אז כניראה שיש בידיו את הסכום המינילי הדרוש לפתיחת תיק מנוהל .

לפותח השרשור בעיקרון אסור למשווקי השקעות/מנהלי השקעות לדבר איתך על תשואות כי זה החוק של הרשות ויש לכך מספר סיבות.
לנושא הקרנות כך בחשבון שלרוב התשואות בתיקים המנוהליים שונים מתשואות הקרנות ולכן ממליץ לך לקחת את זה בערבון מוגבל.
תנסה לשאול על שיטות עבודה של הבתי השקעות (כולל הכנסה של קרנות הנמאנות של ״הבית ״ בתיק ), מדניות השקעה ואפילו אפשר לבקש לדבר עם לקוחות ממליצים .
שיהיה בהצלחה.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #4 

תבדוק גם קרנות גמל להשקעה ופוליסות פיננסיות.
בעיני ערוצי השקעה טובים יותר.
לא רואה היום הרבה הצדקה להשתמש בשירותי ניהול תיקים.
גם להערכתי לא מניבים תשואות טובות יותר, וגם העמלות בד"כ יותר גבוהות. ולקופות גמל להשקעה יש גם פוטנציאל חיסיכון במס רווחי הון (אם מוציא כקצבה מעל גיל 60). וזה רק על קצה המזלג כמובן.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #5 

שאלת על שירות וביצועים.
איזה שירות בדיוק אתה מצפה לקבל? מנהל תיקים לוקח את כספך, משקיע ושולח לך דוחו"ת. כמובן, הוא משחרר לך כסף חזרה על פי דרישה. אין פה ממש עיניין של בחינת "שירות" איך שאני מבין את המילה.
לגבי ביצועים, הייתי שם דגש דווקא על מילה שלא הזכרת וזה עלות - דמי ניהול . זה המספר היחידי שהוא וודאי (לא תלוי בתנודות השוק) וזה המספר שאתה יכול לנהל עליו מו"מ. ביצועים עתידיים זה בלתי ידוע, והסקתם מביצועי העבר לא שווה יותר מידי.
משה

liorper
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #6 

moco כתב:שאלת על שירות וביצועים.
איזה שירות בדיוק אתה מצפה לקבל? מנהל תיקים לוקח את כספך, משקיע ושולח לך דוחו"ת. כמובן, הוא משחרר לך כסף חזרה על פי דרישה. אין פה ממש עיניין של בחינת "שירות" איך שאני מבין את המילה.
לגבי ביצועים, הייתי שם דגש דווקא על מילה שלא הזכרת וזה עלות - דמי ניהול . זה המספר היחידי שהוא וודאי (לא תלוי בתנודות השוק) וזה המספר שאתה יכול לנהל עליו מו"מ. ביצועים עתידיים זה בלתי ידוע, והסקתם מביצועי העבר לא שווה יותר מידי.
...
·
בתור מישהו שעובד בבית השקעות איני מסכים עמך.
גם מנהל תיקים יכול וצריך לתת שירות טוב ויחס אישי ללקוח.
התאמת תיק אישי ודינאמי .
לגבי דמי הניהול והסקת מסקנות גם איני מסכים איתך.
יש מקומות שגובים דמי ניהול מאוד נמוכים וכך גם נראים הביצועים שלהם.
בדר״כ במקומות כאלה רוב התיק יורכב מקרנות נאמנות של בית ההשקעות המנהל (וכך יגבו בעיקיפין דמי ניהול גבוהיים ממה שאתה חושב שאתה משלם) .
מבחינת הסקת ביצועים את המשקיע אמור לעניין שורה תחתונה, אם תראה בית השקעות לדוגמא שב-15-10 שנים רצוף עשו תשואה עודפת על בית השקעות אחר (נניח לדוגמא 2 אחוז) והוא לוקח דמי ניהול גבוהים יותר ( נניח 0.5 אחוז ), במי תבחר ?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #7 

@liorper
לגבי שירות, נראה לי שאנחנו פשוט משתמשים במילה בצורה קצת אחרת.
ברור שאני מצפה ליחס אישי והתנהגות לבבית, זה תנאי הכרחי מכל מי שאני קונה ממנו משהו לא טריוויאלי, אבל לא לזה אני קורא שירות. ב"שירות" אני מכנה התנהגות של ספקים שמעצם אופי עסקיהם יש הרבה אינטראקצייה ביני לבינם, ולאחר הקנייה. למשל סוכן ביטוח כשיש מקרה ביטוח (לא במכירת פוליסת). למשל חנות שמכרה לי ציוד יקר.
אם תהיה לי הרבה אינטראקציה עם מנהל תיק לאחר העברת התיק לניהולו, אז אני כנראה לא באמת נהנה מזה ששכרתי את שירותיו. אף פעם לא הבנתי את אלה שמשקיעים דרך מנהל תיק אך כל יומיים מדברים איתו, שלא לדבר על אלה שגם נותנים לו הוראות כל שני וחמישי.
אגב, אני מנהל את תיקי האישי לבד תוך התיעצות עם יועץ בבנק שלהפתעתי יודע על מה הוא מדבר, וכמובן קריאת חדשות. תיקם של הוריי, שאני אחראי עליו כיום, מנוהל על ידי מנהל תיק. כך שאני מכיר את ההבדלים ויודע להשוות.

לגבי דמי ניהול ותשואות עבר. לא אמרתי בקיצוניות להסתכל על אחד ולגמרי להתעלם מהשני, אלא פשוט על מה לשים דגש.
כמובן שצריך להתעניין ובעיקר לשוחח עם מנהל התיק כדי להתרשם שהוא לא מהסוג שהזכרת. מחיר זול מידיי של כל דבר תמיד מדליק נורה אדומה.
לעיניין 15 שנים של תשואה עודפת, צריך מאוד להיזהר ממה שנקרא survivor bias. בכל פיזור נורמלי תמיד יהיו כאלה שיפלו רחוק מהממוצע לשני הצדדים, זה לא בהכרח אומר שהם הגיעו לשם בזכות כישרון וידע. תוסיף על כך שבמשך 15 שנים, חלק ממנהלי התיקים עברו למקום אחר, חלק עברו לתפקידים שלא משפיעים על התשואה וכמובן הגיעו אחרים חדשים. היכולת המקצועית של בית השקעות היא לא קבוע.
אני לא טוען שלגמרי אין סיגנל ב15 שנים של תשואה עודפת ולא מתעלם מכך, רק נותן לזה משקל מתאים. אהיה מוכן לשלם קצת יותר לכאלה, אך לא הרבה יותר , יחסית לבית השקעות עם תשואה ממוצעת.
משה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #8 

liorper כתב:
...
...
·

יש מקומות שגובים דמי ניהול מאוד נמוכים וכך גם נראים הביצועים שלהם.
בדר״כ במקומות כאלה רוב התיק יורכב מקרנות נאמנות של בית ההשקעות המנהל (וכך יגבו בעיקיפין דמי ניהול גבוהיים ממה שאתה חושב שאתה משלם) .
...
·

אני הגבלתי (באחוזים מהתיק) את כמות קרנות הנאמנות של בית ההשקעות שיכולות להיות בתיק כך שאני יודע בדיוק כמה דמי ניהול אני משלם.
You are never fully dressed without a smile

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78926
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #9 

יש בתי השקעות בוטיק שלא קשורים לבנקים ולקרנות הנאמנות ורק עוסקים בזה. לדעתי המינימום של תיק כזה הוא כמה מאות אלפי שח.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”