מצליח לקלוט רק ערוצי רדיו

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
mazinya פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

ברשותי סמארט TV הייסנס M7000 עם ממיר עידן פלוס מובנה. קניתי אנטנה שוט, חיברתי אותי וביצעתי סריקה. כל מה שנקלט זה 12 ערוצי הרדיו וזהו. אין שום ערוץ רגיל. מה יכולה להיות הבעיה? הרי אם אני מצליח לקלוט את ערוצי הרדיו, איך זה שערוצי הטלוויזיה לא נתפסים בסריקה?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4311
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #2 

אם מדובר על שידורי ניסיון שמשודרים בשיטת שידור DVB-T2 בתדרים של 530 או 562MHz, אז יש לזה הסבר פשוט. והוא שבשיטת שידור הזו ניתן להפריד את השידור למספר Physical Layer Pipes , שכל אחד מהם משודר ב subcarriers שמאופננים במודולצייה אחרת, במערך COFDM אחד. בשידורי ניסיון ערוצי רדיו משודרים ב PLP שמאופנן ב QPSK וערוצי טלוויזייה משודרים ב subcarriers שמאופננים ב 64QAM ומשוייכים ל PLP אחר. ומין הסתם אפנון QPSK נקלט כבר במצב של יחס אות לרעש שה 64QAM עוד לא נקלט. כך שכל מה שנדרש, זה להתקין אנטנה כיוונית מתאימה על התורן עם LNA ולכוון אותה למקור השידור וניתן יהיה לקלוט גם את הערוצי טלוויזייה של הניסוי. מצורפים צילומי מסך של נתוני שידור.
PLP1 של רדיו
 PLP1 של רדיו
PLP0 של ערוצי טלווייזייה
 PLP0 של ערוצי טלווייזייה
נתוני שידור של PLP0
 נתוני שידור של PLP0

mazinya פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תוכל בבקשה לתת לי קישור לאנטנה כזו שהתכוונת אליה?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

@mazinya
·
זו האנטנה המדוברת:
http://xtremesignal.com/hdb91x.html

mazinya פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

זאת חתיכת אנטנה. אני מניח שהיא גם חיצונית ואין לי אפשרות להוציא אנטנה החוצה. האם זו האפשרות היחידה לקלוט את הערוצים? רק עם אנטנה כזאת?

משהו כזה לא יעשה את העבודה?

https://www.azrieli.com/o/efc60484-9d24 ... mofish.com

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

זו אנטנה שלא רק שהיא חיצונית, אלה כמו שכבר כתבתי לפני זה מתקינים אותה על התורן המתאים. בנוסף לתורן ולאנטנה, נדרש גם מגבר LNA , בשביל לפצות על ההפסדים בכבל היורד לטלוויזייה ויש צורך גם בכבל עצמו, לפי האורך הנדרש. והחלק הכי חשוב, צריך גם להתקין ולכוון במדויק את האנטנה הזו למקור שידור הזמין באזור, כי האנטנה הזו היא כיוונית, דבר שנותן אפשרות להגביר את האות הנקלט ולהתעלם מההפרעות הצדדיות הלא רצויות.
בקשר לזה, אם זה האפשרות היחידה, אז התשובה, היא שבכל נקודת קליטה, המצב קליטה הוא שונה. למשל מי שממוקם בצמוד למשדר יכול לקלוט את השידור גם עם אנטנה פנימית. אבל ככל שמתרחקים מהמשדר וגם, אם קיימים מכשולים שבין המשדר לנקודת קליטה ( בניינים קפלי קרקע וכו' ), כך נדרשת אנטנה בעלת הגבר יותר גבוהה. כך שהמצב שברוב המקומות בארץ נדרשת אנטנה חיצונית כזו או אחרת וכל אנטנה חיצונית אמורה להיות מותקנת על התורן התקני ומעוגן על ידי המיתרים. בנוסף לזה, אם מדובר על קליטה של שידורי ניסיון של DVB-T2, אז מראש הם משודרים בעוצמה נמוכה, כי מדובר על ניסוי זמני של מספר חודשים.
קיימת גם אפשרות בחלק מקומות שעם אנטנה פנימית מזיזים אותה בתוך החדר הקליטה תשתפר, אבל לא מדובר על זה שהקליטה תהייה רציפה.
בקשר לאנטנה שצירפת, ממש לא ניתן לדעת, אם היא תקלוט משהוא כלל, כי מדובר על "אנטנה" שלא שונה בהרבה מהחוט עם המגנט שמחלקים עם הטלוויזיות. כמובן שגם, אם היא תקלוט משהוא, בכל תזוזה של האנשים בחדר יהיו הפסקות קליטה בגלל ההחזרות שנוצרות מכך.

mazinya פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אם כך כנראה שאצטרך לוותר. אני בדירה שכורה ומה שתיארת עם האנטנה זה חתיכת סיפור שאין באפשרותי לעשות.

המון תודה על העזרה והתשובות המפורטות

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #8 

כבר נכתב המון פעמים ואני חוזר על זה שוב - אין כרגע שום טעם להשקיע בציוד קליטה של שידורי הניסיון כי אף אחד לא הבטיח שזה הולך להישאר קבוע.

נכון לעכשיו למי שמחפש פתרון לקליטה בחינם של ערוצי הטלויזיה הישראליים שקיימים בעידן פלוס, שווה להשקיע רק עבור זה (סביר להניח שאותה אנטנה תתאים גם אם יעלו השידורים החדשים).

mazinya פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

גיל37 כתב:כבר נכתב המון פעמים ואני חוזר על זה שוב - אין כרגע שום טעם להשקיע בציוד קליטה של שידורי הניסיון כי אף אחד לא הבטיח שזה הולך להישאר קבוע.

נכון לעכשיו למי שמחפש פתרון לקליטה בחינם של ערוצי הטלויזיה הישראליים שקיימים בעידן פלוס, שווה להשקיע רק עבור זה (סביר להניח שאותה אנטנה תתאים גם אם יעלו השידורים החדשים).
...

כל מה שאני רוצה זה בסהכ לקלוט את ערוץ 22, ערוץ 10, ערוץ 1 וזהו בערך

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

mazinya כתב:
...
...
כל מה שאני רוצה זה בסהכ לקלוט את ערוץ 22, ערוץ 10, ערוץ 1 וזהו בערך
...
·
בדירה שכורה האפשרויות שלך מוגבלות..

זה בניין ? אולי יש אנטנה פעילה על הגג ואתה לא יודע ?
שווה לבדוק.
בכל מקרה, ולמרות ההמלצות של SYS_ADMIN אין צורך באנטנה מפלצתית על תורן 6 מטר (ברוב המקרים) בשביל לקלוט את השידורים הקיימים של עידן פלוס.

mazinya פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

זה בניין. אני בקומה ה 3 של הבניין. גר בקריות. ראיתי שיש על הגג אנטנה מפלצתית בסגנון של היאגי שעומדת על תורן די ארוך

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

בקריות לא צריכה להיות בעיית קליטה כי יש משדר ראשי בחיפה על הכרמל (מיקום גבוה).
כדאי שתבדוק איך להתחבר לאנטנה החיצונית הזאת. זה יפתור לך את בעיות הקליטה.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #13 

אז זה בניין ישן יכול להיות שזו אנטנת VHF עם מסננים מה שיכול להקשות על הקליטה של שידורי עידן שמשודרים ב-UHF.
החיבור מתבצע דרך ארון התקשורת הקומתי, בהנחה שאתה לא מחובר להוט/יס, כי בדרך כלל יש כבל אחד שמגיע לדירה.
אם יש תקלה באנטנה או אם היא לא מתאימה, וועד הבית אמור לתקן אותה על חשבונו לפי החוק כמו כל רכוש משותף אחר.

Drazick
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #14 

באמת לא מבין למה אין הגדרה שהערוצים הללו חייבים גם להיות משודרים על באינטרנט ולפתור את העניין.

mazinya פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

הבניין בן 50 שנה אז יש מצב שהאנטנה ישנה

tomer_1968
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1395
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #16 

לא חייב אנטנה יקרה ב600 שקל לדעתי גם אנטנה של 120 שקל יכולה לעשות את העבודה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

tomer_1968 כתב:לא חייב אנטנה יקרה ב600 שקל לדעתי גם אנטנה של 120 שקל יכולה לעשות את העבודה
...
·
ביצועי האנטנה לא נמדדים לפי המחיר שלה, אלה לפי נתונים הטכניים שלה וגם הביצועים האלה לא משתפרים, גם אם את האנטנה הזולה מוכרים יותר יקר או אם משתמשים באנטנה יקרה אבל שלא מתאימה למשימה הנדרשת. כך שממש מיותר לכתוב את מה שכתבת.
אם נחזור לנושא המקורי של שידורי ניסיון, אז לצורך של קליטה רציפה ותקינה של השידורים האלה ביותר מ 90% מהשטח של מדינת ישראל נדרשת אנטנה כיוונית ביותר ובעלת שבח מירבי שאפשרי, שמותקנת על התורן תקני וחיבור של LNA בשביל לפצות על ההפסדים בכבל היורד למקלט. כך שהמיקום שלה מצמצם את ההחזרות וגם נותן אפשרות להימנע ממכשולים בין האנטנה הקולטת והמשדרת. אחת המטרות אופרטיביות של הניסוי הנוכחי, היא לבחון את הקליטה של שידור בהספק נמוך שמשודר באיפנון מורכב במקביל לאיפנון פשוט יותר. וזו גם הסיבה שהשידורי רדיו שבניסוי נקלטים כבר במצב קליטה חלשה שהערוצי טלוויזייה עוד לא נקלטים.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”